Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöldzazie

118 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miértis? A Zember és a Zasszony 2018.12.03 18:53:57
Tulajdonképpen nem is tudom, hogy az ember ütötte ki nálam a biztosítékot vagy az asszony, de párban voltak, az biztos, tökéletes defektjei a kívülről kettő percig mázasnak látszó kapcsolatnak, a két perc talán nekem sok is volt, de náluk hangsúlyozottan harminchárom év. Az asszony anyámra…..
Miértis? cigizős 2011.02.26 07:49:00
Tulajdonképpen lehetne zöldbabfőzelékkoncentrációban élni, de nem tudok és mostanában rendszeresen felcuccolják az agyamat. Most éppen ez a kocsmában dohányzós sztori, már eleve szeretném mindenkinek a tudomására hozni, hogy nekem jogom van dohányozni, ha akarok, tiszteletben…..
Miértis? Gondolkodom. 2011.02.23 07:10:00
Igen, politizálok, nem, nem politizálok, szocializálok, ja nem, nem szocializálódom, azt nem, de akkor mit is csinálok?Gondolkodom, információkat gyűjtök, bedobom a nagy gépbe, magamba, aztán jól összekeverem, megnézem, hogy kidobja-e a bélésem, beépül, illeszkedik, elvegyül vagy…..
Miértis? munka-nélküliség 2011.02.20 07:27:00
Néha elkap a vágy, hogy keressek egy belterjes kis falut, ahol a hivatalos mentalitás szerint tombol a szegénység és fenekestül felforgassam. Mert vannak olyan települések ahova kerültek világmegváltók és működnek, és vannak olyanok, ahova nem és farkát kergető kutya…..
Nézem tegnap este, fel van teljesen bolydulva ez az index blogoszférája ezen a gyerekek után járó extra szavazati jogon. Az index még külön rovatot (régiesen: frame-et) adott a pofájukba, illetve -nak: Nem értem én ezt a felizgulást. Annyira nem, hogy még egyet is tudok…..
Miértis? nyugdíjügy 2011.02.03 10:36:29
Azt gondolom, hogy ezt: http://www.ngm.gov.hu/sajtoszoba/sajtoanyagok/2010sajtohirek/10november/nyugdijrendszer_reformja.htmla pdf-et legyenszíves bárkinek, mielőtt önállóan okosságokat szül, elolvasnia. Aztán dönthet, hogy milyen mentalitása van és milyen tényekkel vagy manipulatív…..
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
zöldzazie 2011.02.03 08:10:21
Egyetértek az írással és végigolvastam a kommenteket.
Azt gondolom, hogy ezt: http://www.ngm.hu/data/cms2088951/Nyugdíjreform.pdf , mielőtt önállóan okosságokat szül, el kellene olvasnia. Aztán dönthet, hogy milyen mentalitása van és milyen tényekkel vagy manipulatív adatokkal vagdalózik.
A reform lényege, akárhogy is nézzük, a kétpilléres nyugdíjrendszer, egyszer egy állami SZOLIDÁRIS alapú és az öngondoskodás, akinek lesz agy és ereje ehhez.
Az állami pillér: szolidáris! Magyarul nem baszhatunk ki a néppel, valamit kell dobni nekik is.
Továbbá nem elfelejteni azt a sort, hogy ezentúl nyugdíjcélú kifizetés csak nyugdíjcélú befizetésekből teljesíthető, ha az államnak éppen másra nem kell a pénz. Azoknak üzenem, akik az "úgysem hagyják" és az "államatyuska gondoskodik" fílingben élnek, hogy ez egy egyértelmű mondat, szolidárisan nagyon szeretünk benneteket, de annyi lesz mindig is kifizetve, amennyi jut. Ha nem jut, hát nem jut, innentől ennek törvényi háttere van, széttartott kézzel mosolygás és ennyi.
Azt gondolom, hogy Orbánéknak ez egy logikus döntése volt, neki kellett nyúlni a rendszernek, a kommunikációval van bajom, a globális népi hülyének nézés zavar. Miért nem lehet megmondani a valódi célokat? A Nemzetgazdasági Minisztérium anyagában egyértelmű ez, de miért manipulatív a köztájékoztatás?
Tulajdonképpen ezen akadtam ki, azon, hogy tömegek nem fogják érteni a léyneget, belecsattognak saját csabdájukba ahelyett, hogy fejbevernék őket, héJózsi, ez az a világ, amikor az öregkori életedet magadnak kell finanszíroznod, ne edd meg a jövőt ma és ne várj csodát, mivel anyagi fronton csodák nincsenek. Pénzt csak pénz tud teremteni, akárhogyan is úrizálunk ezen, hogy büdös a pénzzel bánás, mindenkinek a saját gazdálkodásával törődnie kell. Talán éppen azért, hogy a szellemisége ne nyavajodjon el.
Bírom ezt az "eltőzsdézték" dumát is, szóval ha a működési költségek levonása után reálhozam teremtődik egy befektetésen, akkor miről beszélünk? Világméretű pénzügyi válságot éltünk túl, világméretű cégek omlottak össze, ez egy példa? A mgánnyugdíkpénztárak befektetői egy év alatt visszahozták a veszteségeket, szerintetek ezeknek a szakembereknek a munkája ingyen van? Te mennyit tettél félre és mit értél el ezen? Mennyit ér az, hogy megőrizték a pénzedet egy összeomlás szélén és most éppen szépen énekelve odaadhatod szolidáris célokra államadósság enyhítésére, apád, anyád nyugdíjára és a szomszédére? Miért gondoljátok, hogy ennek nincs ára? Ezt a pénzt annak köszönhetotek, hogy a megviselt szocik úgy gondolták, hogy az ügyeletes kormány oldja meg a jelenlegi nyugdíjasok életetét a költségvetésből, okoskodjon azon, hogyan, ne toligálja a problémát a jövőre, emrt a jöbőben ez valóságos kézzelfogható alapon kezelhető legyen.
Nem akarok szolidáris lenni.
Az, hogy a jelenlegi nyilatkozatok alapján undorító gazdag vagyok, egyenesen bosszant.
Nem vagyok gazdag.
Az is bosszant, hogy ma, itt, Magyarországon engem, aki tisztességesen adózik, járulékot fizet, undorító túlélőnek neveznek azok, akik nem fizetnek semmit a közösbe és érzésből, információk nélkül osztják az észt.
Kiközösített, "gazdag" forradalmár vagyok, az, aki büszke arra, hogy a tisztességes jövedelmem 24 százalékát beadom a szolidáris közösbe, mert társadalmi feladatom igenis van, viszont a 10 százalékot, igenis, nem nyomon követett ígéretben, hanem valódi, a piac kockázatait elfogadott léptékben saját jövőmre akarom fenntartani és fenntartom.
Számomra a kormány által "A nyugdíjreformot támogató öntudatos tömeg" igazán ÖNTUDATOS, szabad akaratából támogatja a kormány irányvonalát, ne pofázzon ezentúl és élje meg büszkén, hogy ő tartotta fenn a nyugdíjrendszert.
Szabad akaratából.
Viszont fogadja el, hogy van 102 ezer polgár, aki nem akarta ezt.
slussz
Miértis? izélek 2011.01.09 07:41:19
Valahol onnan indult a gondolat, hogy mi a frásznak vagyok itt, ha csak nézek ki a fejemből, itt hagyom nyitva a gépet a lakás közepén, mint a mindig betérő tüzet, meg onnan is, hogy az a három órás síelésen szuszogtam, nyögtem és halál komolyan éreztem a combomat.Van.Vagyok.Nahh,…..
Miértis? és akkor 2010.12.22 07:21:03
Nem mentem szét és nem tudtam milyen az össze. Csak álltam ott és hallgattam a valamit, néztem ahogy potyog a hó az autómra, jégkabáttá fagy rajta és szedegettem el a holdtól azt, amit akarok. Rámnézett egy ember, nagy tudományoskodás közben: -Tudja mi az a dézsavü?Tudom…..
Miértis? reggel 2010.08.18 08:02:42
Vigyorog. A telefon billentyűin látom, hogy vigyorog: na igyál kávét és mosakodj aztán hívj vissza. Nézek bele a lelassult szemeimmel a szemben napernyőbe és leülnek bennem, elhelyezkednek és aludni térnek a kis girnyókok, ezzel az emberrel hiába háborgok, nem lehet mást csinálni…..
Miértis? kurva hosszú és zenés 2010.06.05 10:21:00
Először is a legfontosabb tényező jöjjön, a vadonásúj fesztiválridikülöm, kiválóan debütált. A vitorlásdzsekim is, mivel vitorlázás alatt sosem került még elő az ágy mélyéből, de jelentem, derékrakötve monszun idején meglehetősen hatalmas biztonságérzetet tud adni az a…..
Miértis? alapvetően 2010.04.23 16:28:03
tegnap alapvetően belecsúsztam alapvetően defektesen kezelt kezelési rendembe, amiben alapvetően az az első pont, hogy belecsúszok egy alapvetően ismeretlen és alapvetően érzelmi helyzetbe amit nem tudok megoldani alapvetően és szépen felkeveredett arcvonásokkal alapvetően hallgatok,…..
Miértis? számvetés 2010.04.23 06:44:06
Szóval ez az év érdekesen kezdődött egy áttáncolt éjszakába fordult rózsával ugye, délcegen álldogált a csókos vodkásüvegben, nyakát szegte a tekintet és lassan lekókadt a feje.Újracsókoltuk.Napok óta dobálom ki a döbbenéseimet az ablakon, nagy halomban állnak ott a régik…..
Miértis? (Huszti) beteglátogatók 2010.03.23 05:50:04
Akik végül is nem maradtak, de fenyegettek vele, szóval elhaló hangon beengedtem őket, próbáltam kicsit vérbefagyva sápítozni is, de azonnal közölték, hogy nem is nézek ki olyan szarul és menni is tudok, úgyhogy mit jár a szám és olyan nagy baj nem lehet.Próbáltam különféle…..
Miértis? natezene 2010.03.20 10:33:51
itt tartok most http://www.youtube.com/watch?v=JgiGrXpOhYg&feature=relateda folyamat előzményeként kaptam egy felháborodott ajtónyitást, hjahh anya, nem éppen épületes dolog, ha arra ébredek szombaton, hogy Nirvánát bömböltetsz, de ezt a kis hangot leszereltem egy házi gyártású…..
Miértis? ima 2010.03.20 07:25:13
rakj téglát a fejemrevedd el a kocsikulcsomatgáncsolj el a libbenős szoknyámbanvarrd össze a számat kézivarrógéppelkérek a fülemre egy csigaméretű hallókészülékethúzd ki a cipősarkam a lyukakbólne adj a tüdőmben doboló zenétne csókolj puhánhúzd ki minden második…..
Miértis? reggeli durrogós 2010.03.11 05:10:00
Tényleg stresszelek most, feszülök meg és mérges vagyok magamra, hogy jósoromban ragaszkodom mások velem futott közös útjaihoz és majd leszoktam a kis tankos erremegyek indulásaim élvezetéről, tegnap két percen belül lebeszéltem magam egy mozgásóráról ahogy szétesett a…..
Miértis? csak olyan sorrendek 2010.03.03 06:38:00
Az a helyzet, hogy rajtam van a kifordítjuk sarkaiból a világot. Úgy kezdem, hogy kirúgom a takarítónőmet, próbálom magyarázni, hogy link, de nem kell magyarázni, lusta és én is tetű lusta lettem mellette, besimít a látszatkényelem rend, úgy kell belepofozni a dolgok mélyére és…..
Miértis? délben egész 2010.03.02 12:50:00
tizenkét Jethro Tull dalon túl és húszon innen nem akarok mai homály lenni, enyém a megvilágosodáshoz tartozó fénycső már csak papírban van.a távkapcsolatok egy idő múlva vagy elhalnak, ha nem bírja a táv, vagy közel jönnek, ha nem bírja az ember.ez így eddig…..
Miértis? idétlen 2010.02.27 06:57:00
Talán azzal a két évvel ezelőtti mondattal kezdődött, hogy legyél már egyszerűen nő, aztán rámbillent egy félreagyalt érzésrendszerben az amíg nem közelítesz egy férfihoz úgy, mint nőnemű, addig mit is gondolsz teasszony, bevillan a romkocsmás vagy a fenetudjamár retro…..
Miértis? hahó tavasz 2010.02.24 17:56:07
Egy ideje azt figyelem, hogyan lesz belőlem más kép mint amilyen vagyok, hogyan vágok le részeket és milyen pofát vág az, akinek megmutatom a kifordított belem. Dobozolok és figyelem az ellendobozolásokat, idegkötegeket rakok jobbról balra és rezegtetek bőrfelületeket vagy…..
Miértis? akár születésnap... 2010.02.08 22:11:20
is lehetne ha nem lenne szar az egész nap. úgy, ahogy van. és van amikor a dac hajtja a biciklit...
Miértis? meglepődtem 2010.02.04 06:30:00
Szóval történetet kellene írni és legfeljebb azon gondolkodom, hogy egy történetnek milyen hosszúnak kell lennie, mitől történet egy történet és arról is, hogy milyen érzés lehet forrponton hagyni a mesét és békésen ágyba bújni, milyen akkor pont, üres az agy és tekereg a…..
Miértis? kettesével 2010.01.30 05:13:47
Ahogy kinéztem az ablakon úgy forognak bennem a nemmegyeksehova című meneküléseim a mai túraötlet elől, szakad a hó és nagy üvegfalakat látok de magamat, ahogy fekete síbottal keresem a lépéshelyet éppen nem, de majd kialakul az a pár óra alatt, mire vágyom, addig a pontig, amíg…..
Miértis? Cry Baby 2010.01.26 17:47:52
Tulajdonképpen azon agyalok, milyen lenne, ha írnék egy rock and roll szexet, blues-zal körítve, Janis Joplin hangjára nyögnék és jönne a Cry Baby töményen majd megpihennék a Hey Joe-ra, a középső többit nem pörgetem ide de elgondolkodtam azon is, hogy tulajdonképpen fizetek a…..