Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hőkereső

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyirkos fal Eddigi 2012.03.13 17:00:55
- avagy szakvélemény ÉMI-módra "Pénzeső az űrből" - hirdeti a honlap, meglehetősen erőszakos TV-shop stílusban. Volt ilyen, van és lesz, hiszen sokan gondolják úgy, hogy a pénznek nem jó helye van a balekok zsebében. Ami kiemeli a mezőnyből, az az ÉMI-tanúsítvány.Először…..
Hőkereső 2008.06.28 00:16:38
Tisztelt Uram!
Nem tudom mit vélt felfedezni a hozzászólásomban, semmilyen ártó szándék nem volt benne, hisz meg is indokoltam: Meggyőző megoldást keresek penészmentesítésre.
A Thermoshield honlapon a festék jó tulajdonságait referenciákkal is bizonyítják, amelyek akár ellenőrizhetők is, ugyebár. Ez elég meggyőző számomra, míg az Ön érvelése az anyag lejáratására kevésbé volt az, mivel nem volt alternatíva.
Ezért nem mindegy, hogy milyen meggondolásból állítanak valamit. Legtöbbször az ártó szándék - az újítók lejáratása, gáncsolása a cél, és nem a jószándék, a nagyközönség megsegítése.

Köszönöm a tanácsokat, előző hozzászólásomban elfelejtettem pontosítani, vegyszermentes megoldásokat keresek. Indoklás:
1- Manapság rengeteg vegyszerrel terheljük a szervezetünket nap mint nap, nem kellene otthon is pluszban terhelni.
2- A vegyszerek hatása egy idő után elmúlik, spóra mindig kerülhet a lakásba, és ha adott a táptalaj (nedves fal), kezdődik minden előlről.

Meggyőződésem, hogy akár a gyógyászatban, nem a tüneti kezelés vezet megnyugtató eredményre. Erről bővebben a honlapomon
www.hokereso.hu
is írtam.

A szellőztetés fontosságában teljes az egyetértés :)

Az infravörös felvétellel kapcsolatban nekem csak annyi a megjegyzésem, hogy ha a kamera beállításai megfelelőek voltak, vagyis az anyag emisszivitásának megfelelő értéket állítottak be a kamerán, akkor teljesen rendben van a hőkép. Sajnos ez az érték nem jelenik meg a képen.
Azért én ennyit kinézek ezekből a "buta" németekből...

Ígérem Önnek, hogy megvizsgálom alaposan ezt a dolgot, és tájékoztatni fogom a tapasztalataimról.
Hőkereső 2008.06.29 11:58:34
Nem a napi rutin, hanem a gyakorlat az, amitől nem tudok elszakadni, és ami gyakran ellentmond az elméletnek. Ezért ígértem, hogy meg fogom vizsgálni magam az anyagot, életszerűen és nem labor körülmények között, számomra ez fogja feltenni a pontot az i-re.

Egyébként:
Az első infraképet vizsgáljuk, mint eredeti állapotot. A levegő hőmérsékletét nem tudjuk, vegyük alapul a fal legmelegebb pontját, ez 24°C. A sarok harmatpont alatti, 17°C. Ebből következik, hogy a relatív páratartalom legalább 65% volt.
Rendben, feltételezzük, hogy a Thermoshield tökéletes infra-tükör. Mint említette az alufólia esetében, a tényleges hőmérséklete a vele érintkező közeg hőmérsékletével lesz azonos, amit átvesz tőle. Mivel a bevonat egyik oldalán egy 17°C-os fal van a másikon 24°C-os levegő, hány fokos lehet a bevonat külső felülete? Ha csak 19°C, akkor legalább 74% kell legyen a páratartalom, hogy ott lecsapódjon. Ha 20°C-os a bevonat külső felülete, akkor 79%.
Tudjuk, hogy a páratartalom nem egy állandó érték, folyamatosan változik. Valahol azt olvastam, hogy a penésztelep ott alakul ki, ahol legalább 5 napig adottak az életfeltételek. Tapasztalataim szerint ennyi ideig még a fürdőszobában sem "tartunk" 74%-os páratartalmat, vagy igen? :)

Nos, mivel a bevonat maga nagyon rossz hővezető, hiszen a gömb, mint tudjuk egyetlen pontban tud érintkezni egy másik gömbbel (a bevonat fele pedig gömböcskékből van), nagyon valószínű, hogy az a 0,3 mm vastag bevonat a fal felőli oldalon 17-18°C között van, a légtér felől pedig 23-24°C ide pedig 95%-os relatív páratartalom szükségeltetik, hogy elérjük a harmatpontot.