Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parajpuding

0 bejegyzést írt és 2348 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felhatalmazási törvény. Sokat hallottuk ezt a kifejezést a héten, sok mindent mondtak róla mind az ellenzéki, mind pedig a kormánypárti képviselők, de azt kevesen tudják, hogy mi is ez valójában. Miért tiltakozik ennyire az ellenzék és miért ragaszkodik hozzá oly nagyon a kormánypárt?..
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
A fújható kőzetgyapot hőszigetelés egy újabb innováció eredménye és megoldást kínál azokon a helyeken, ahol nehezen kivitelezhető az utólagos hőszigetelés. Tűzálló, kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik és utólag megszüntethetőek vele a hőhidak...
Az előre gyártott elemekből gyorsan összerakható házikó alig több mint 6 négyzetméter, de minden szükséges megtalálható benne. Ennek megfelelően minimális összegből kihozható. Mondjuk táncolni nem fogunk benne…..
Lépten-nyomon feltámad a az örök vita az én írásaim kommentjeiben is, hogy ki a jobb? A testépítők, vagy a harcművészek? Ki a gyorsabb, erősebb, lazább, stb. Mert hát hiába van kigyúrva, mint egy kétajtós szekrény, az ő haverjának az ismerősének a mestere egy ütéssel…..
Tegnap meghalt a magyar származású amerikai filmproducer. Azóta boldog-boldogtalan értelmezi a kacskaringós életútját. Balról azt kérték számon rajta, hogy miért feküdt le Orbánéknak, jobbról pedig azt, hogy miért akadályozta meg a kurzusfilmek leforgatását. Elég pontosan határolták körül az Andy…..
    Andy Vajna világhírű producer volt. Nem színész, nem rendező, hanem producer. Megtanulta a szakmát. Vajnának nemcsak a Rambo-t, a Terminátort és a Total Recallt, azaz Stallone-t és Schwarzeneggert köszönheti a filmvilág, de a Nixon-t, Anthony Hopkins-szal, ahol Oliver Stone volt a rendező és…..
Mélyen Tisztelt Bayer Úr! Tartózkodnék a blog által nyújtott névtelenség adta, pseudo-biztonságos fotelnácizmustól, ezért igen kúltúráltan igyekszem fogalmazni. Továbbá az is lehet, hogy vannak Önben rejtett értékek, melyeket azonban nem pazarol el a "köznek", megtartja magának, otthonra, mert…..
Sok ember életében jön el egy olyan pillanat, amikor úgy érzi, nem lehet tovább halogatni egy sorsfordító döntést, legyen az munkahelyváltás vagy külföldre költözés. Emese életében öt évvel ezelőtt jött el ez a pillanat, akkor vágott bele a határátkelésbe. Nagyon kemény…..
Parajpuding 2018.12.22 21:19:35
@maxval balcán bircaman: a cikk szereplőjének történetéből, mondanivalójából a világon semmit nem fogtál fel, ami nem meglepő
annyi szellemi szinttel, ami éppen csak elég a billentyűzeten lévő betűk felismeréséhez.
A Kercsi-szorosban kibontakozott orosz-ukrán konfliktus az orosz „lopakodó terjeszkedés” egyértelmű példája. Határozott nemzetközi reakció nélkül tovább tágítja Oroszország mozgásterét, erodálja a nemzetközi szabályokat, destabilizálja Ukrajnát, és gyengíti az euroatlanti szövetségi rendszer erejét…..
Összegyűjtöttünk 3 hibát, amit, ha elkövetsz és beüt a baj, akkor pokollá teheti a külföldi vakációdat. Apróságokról van szó, ezért sokszor fel sem tűnik, ha nem figyeltél oda rá. Ha pedig már megtörtént, akkor a megoldásra fordított időt nem a város vagy a környék felfedezésével töltöd...
Sokat hallani arról, hogy miben jobb nálunk nyugati szomszédunk, és hogy hány magyar honfitársunk költözött már ki, illetve tervez kimenni Ausztriába dolgozni, ezért most úgy döntöttem beszállok én is a diskurzusba néhány észrevétellel,  mindössze annyi különbséggel, hogy én a magyar oldal előnyeit…..
Najó, NER lovag nem voltam. Ha mindenáron a középkori fordulatokkal szeretnék élni, talán fegyverhordozónak mondanám magam, vagy olyan kígyónyelvű csávónak a gyűrűk urából, aki áll a király mellett és belesúg a fülébe valami gonoszat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere amúgy több ízben is…..
"A Soros-egyetem valóban vezet bizonyos rangsorokban, például a Horizon2020 uniós támogatások elnyerési rangsorában, 14 millió euró összeggel. A Corvinus Egyetem 1,2 millió környékén sincsen. Ebből is látszik, ez egy üzleti modell: Magyarországon kiadnak egy amerikai diplomát." (Rétvári…..
Ennyire olcsón még nem lehetett hozzájutni luxusházhoz: tombolán sorsolja ki otthonát egy brit házaspár. A sztoriban azért van egy csavar, nem is akármilyen – mondhatnánk: okos, okos...
A burgenland.orf.at október 24-én tett közzé egy listát, amin a továbbra is használható határátkelők szerepelnek. Azon lista alapján az osztrák-magyar átkelők a következőképpen változnak (pirossal az autók előtt lezárt átkelők):..
Fedél vagy gerinc nélkül nehezebb? Az egyszeri politikus egy napja az utcán, avagy amikor a hóhért akasztják. De nem akasztják...   1. óra: Egy napot fél lábon is kibírok, és legalább lenyugodnak a választóink kedélyei egy kicsit. Meg én leszek a faszagyerek, aki bevállalta. 2. óra: Tényleg nem…..
Az Aranyélet 2015-ben bemutatott első évadával a magyar sorozatgyártás kapott egy új irányvonalat. És ez az új irányvonal egy olyan szintet, olyan professzionális tartalomgyártást követelt a hazai (és immár nemzetközi) drámasorozat kedvelői részéről, amit a 2016-os, második évad további értékadással…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..