Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deme Marcell

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonykor szinte a fa köré szerveződik minden, és ahogy lassan díszes ruhát ölt, s ágait a csomagok fölé borítja, végül mindenkit eltölt az ünnepi hangulat. De honnan is jönnek ezek a fák, és mi lesz velük, ha lejárt a szolgálati idejük? Először is jó, ha emlékeztetjük magunkat, hogy a…..
Ma a karácsony nélkülözhetetlen szimbóluma a karácsonyfa-állítás. Ez a szokás a múlt század elején, német földről terjedt át hozzánk, kezdetben csak az úri családoknál, aztán később már a falusi értelmiség otthonában is állítottak karácsonyfát. Somogyban a paraszti lakosság körében igazán csak a…..
A multik nem bízzák a véletlenre: már megérkeztek a karácsonyi kiegészítők, csokik - és ami a leginkább megdöbbentő - a kis cukorsüveg fenyők is a boltok polcaira... Nem korai ez még egy kicsit? Hiszen még csak október van, O Tannenbaum...! :)..
Idénre végeztem az ápolási munkákkal. Növöget a jövő generációja, jövőre már piacképes is lesz ez az ültetvény... :)..
December elején indul a karácsonyfa-szezon, egészen szentestéig válogathatunk a szebbnél szebb fenyők közül. A fa méretének csak pénztárcánk (és nappalink belmagassága) szab határt. A döntésnél nyugodtan legyünk rasszisták: egyáltalán nem mindegy, milyen fenyőfajt viszünk haza. Melyik legyen? Az…..
Feljegyzések utalnak arra, hogy már a rómaiak is dekorálták házaikat örökzöld fák ágaival a téli napforduló után. A reneszánsz időkig azonban nincs megbízható adat arra, hogy az örökzöld fák felállítása összekapcsolódott volna a karácsonnyal. Az első erre utaló történelmi feljegyzések 1510-ből…..
Ha erre a néhány tanácsra odafigyelünk, és betartjuk őket, biztosan sokáig élvezhetjük karácsonyfánk szépségét a lakásban, és kevesebbet is kell majd takarítanunk a lehulló tűlevelek után. 1. Karácsonyfa vásárláskor az egyik legfontosabb a megfelelő fa kiválasztása. Soha ne vegyünk olyan fenyőt,…..
...Izlandon. Ugyan még csak október van, de a karácsony már lassan beköltözik a boltokba, és ennek megfelelően egyre több cég kíván beszállni az év végi ünnepi üzletbe. Az Iceland szupermarket pedig úgy döntött, egy igazán egyedi termékkel gazdagítja az ünnepet.Az izlandiak körében igen népszerű…..
A karácsonyfa általános minőségi követelményeit szabványban is rögzítették. Eszerint nem engedhető meg a nyilvánvaló hibának számító törött törzs, csúnya, görbe növés és más szembeötlő torzulás, a féloldalasság, valamint a száradásra és betegségre utaló tűbarnulás, de a tűlevelek rendellenes hullása…..
DEME MARCELL ő.t. Adószám: 67417843-1-34 Telefon: +36 70 244 5830 E-mail: dememarcell@gmail.com   FENYŐFA, KARÁCSONYFA VÁSÁR MINDEN MÉRETBEN! MINŐSÉGI LUC, EZÜST, NORMAND VÁGOTT FENYŐK KÖZVETLENÜL A TERMELŐTŐL...
E-mail: dememarcell@gmail.com Web: http://fenyofak.blog.hu..