Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deme Marcell

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdődött a „karácsonyfák” kitermelése a hazai fenyőültetvényeken – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.A tévhitekkel ellentétben, a piacra kerülő áruk nem erdők „kiirtásából” erednek, hanem célültetvényekről…..
DEME Fenyőültetvények >> fenyofak.blog.hu >> www.facebook.com/fenyofak ;-)..
https://vorosmartyclassicxmas.hu/..
Lucfenyő eladó kis- és nagytételben, 0,80 - 2 m-ig. Az ár "darab ár", ami mennyiség és méret függvénye (megegyezés szerint). Az ültetvények Somogyban, Csurgón és Somogyudvarhelyen találhatók. Méretek: - csurgói ültetvények: 1 métertől 2 méterig;- somogyudvarhelyi ültetvény: 0,8 métertől 1,2…..
Fenyőfából bőséges a kínálat, és még akad néhány darab első osztályú minőségű fa Fábián Györgynél (a szekszárdi piactéren). Sógi és a fenyőbiznisz - Fotó: Makovics Kornél / teol.hu   Sokan azért nem vásárolnak minden évben élő fenyőt, mert attól tartanak, ezek a fák az erdők „kiirtásából”…..
Megkezdődött a „karácsonyfák” kitermelése a hazai fenyőültetvényeken – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. A tévhitekkel ellentétben, a piacra kerülő áruk nem erdők „kiirtásából” erednek, hanem a karácsonyfának nevelt fenyők…..
Idén karácsonykor sem maradnak fenyőfa nélkül a magyarok, akik nehéz időkben sem az ünnepre szánt fán spórolnak – mondták az Indexnek nyilatkozó szakértők, akik 15-30 százalékos méterenkénti áremelkedést vetítettek előre. A fenyőtípusok iránti kereslettel kapcsolatban eltérő véleményt fogalmaztak…..
2022.11.18-án péntek délelőtt megnyitott az adventi vásár az V. kerületben, a Vörösmarty téren. A Vörösmarty Classic Xmas elnevezésű esemény karácsonyfáját idén a Deme Fenyőültetvények biztosította. A kép forrása: MTI / HVG..
A fenyőfa piacon történő megjelenése csak a jéghegy csúcsa...
Csak kis mértékben emelkedhet idén a belföldön termesztett, karácsonyi fenyő ára, ugyanakkor a legnépszerűbb fajta, az import nordmann fenyő az árfolyamváltozás miatt 10-15 százalékkal is drágulhat – közölte a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete az MTI-vel.   A szervezet ismertette:…..
Ez is egy megoldás. Persze az igazi mellé! :)..
Minden fortély, amit a karácsonyfa szállításáról tudni érdemes. Nem új, ellenben minden évben visszatérő téma a karácsonyfa szállítása. Érdemes végiggondolni a mikéntjét, mielőtt elmegyünk megvenni a fát. Kicsit vagy nagyot? Leginkább olyat érdemes választani, amit biztonságosan, szabályosan…..
Az ünnepek közeledtével újra és újra fellángolnak a viták, milyen fenyő legyen a lakás dísze, valódi vagy műanyag. Valódi fenyő: + A valódi fenyőt kifejezetten erre a célra termesztik+ Munkát és megélhetést biztosít sok családnak, őstermelőnek+ Növekedése során szén-dioxidot köt meg és oxigént…..
Nagyot ment tavaly a bulvármédiában egy kissé pánikkeltő cikk, ami szerint több tízezer bogarat, pókot miegymás csúszómászót hurcolnak be az emberek a lakásaikba, amikor karácsonyfának igazi fenyőt választanak az árusoknál. Persze ennek ellenére ritkán hallani olyasmit, hogy az év végi ünnepek táján…..
Forrás: 24.hu / KSH..