Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legjobb Áron

113 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégen Izraelben jártam, és nagyon sok olyan kérdés is felmerült bennem az utazással kapcsolatban, amelyek egy európai kiruccanás során nem. Ezekre részben találtam választ, de sok minden csak akkor lett egyértelmű, amikor már ott voltam és magam megtapasztaltam. Most megosztom veletek az…..
  Flandriában járva, ha az ember nem készül fel előre, talán észre sem veszi, amikor világörökségi helyszínen jár. A beginaudvarok, melyekből tizenhárom került fel a listára, egy olyan közösség hajdani életében engednek bepillantást, akik megpróbálták megtalálni az ideális középutat a világi és egy…..
  Szerencsém volt, mert még éppen elértem az utolsó liftet, amelyik aznap utasok vitt fel a Santa Bárbara erődbe. Életem egyik legjobb befektetése volt az a 2 euro és 70 cent, amibe a liftjegy került, mert így egy perc múlva már az erőd mellvédjéről nézhettem le Alicante belvárosára és csodálhattam…..
  A legenda szerint Krak fejedelem alapította Krakkó, és abban az időben a Wawel-dombjának barlangjában lakó sárkány tartotta rettegésben az itt élőket, mígnem egy cipészmesternek sikerült furfanggal legyőznie. A fejedelmet és a cipészmestert az érdemei elismerése mellett is mellőzik a helyi…..
  Az utazás a legtöbb embernek egyet jelent a nyaralással, azaz a nyári hónapokkal. Azonban utazni egész évben lehet és érdemes, és nem is kell messzire mennünk, hogy melegebb éghajlatra leljünk. Szerintem minden időszak ideális az utazásra, és most szeretném megosztani veletek néhány gyakorlati…..
  London nem az a város, ahová csak úgy kiugrik az ember egy kis városi sétára. De ennek a vasárnapi programnak annyira egyedi volt a hangulata, hogy úgy gondoltam kiemelem és külön ajánlóba írom le. Ha Londonban jártok, és beleesik az utazásba egy hétvége is, akkor érdemes a vasárnapot úgy…..
  Nem szeretem a booking.com oldalt, de sajnos szinte kikerülhetetlenek lettek, ha szállást szeretne foglalni az ember. Most egy friss példán mutatom be, hogyan manipulálják a vásárlókat, és arra is adok tanácsot, miként védjük ezt ki. Az utazási piac szinte minden területét uralják azok az…..
  Sok nagyszerű kastélyépület van Magyarországon, és a fertődi Esterházy-kastély minden szempontból ott van a legszebb európai főúri otthonok között. Aki figyelemmel követte az elmúlt évek eseményeit, az tudja, hogy nagyon komoly rekonstrukciós munkák folynak Fertődön (Eszterházán), melynek…..
  Két napot töltöttem Londonban és bejártam a város egy elég nagy részét. Utaztam metrón és autóbuszon, és azt tapasztaltam, hogy a londoni tömegközlekedés jól szervezett, használata pedig sokkal egyszerűbb, mint előzetesen gondoltam. Most megosztom veletek is a tapasztalataimat, remélem tudok…..
  Valenciának van hangulata és van stílusa, van múltja és van jelene is. A város gyönyörű szép, az utcái rendezettek és tiszták. És nagyon sokféle élményt nyújt mind a látogatóknak, mind az itt élőknek. Amikor pedig már bejártuk a műemlékeit és parkjait, akkor kifeküdhetünk a város tengerpartjára,…..
  Egy utazásnál mindig jól jön, ha kék az ég és szépen süt a nap. De nekem még soha nem volt ennyire fontos, mint Yorkban, mert ugyanazt szerettem volna látni és átérezni, amit Shakespeare oly gyönyörűen írt meg a III. Richárd legelején. Szeptember közepén jártam a városban, de az idő olyan volt,…..
  Sokáig úgy tűnt, hogy a két nagy megosztozik Európa légi piacán. A Ryanair uralja a nyugati felét, a Wizzair pedig szépen felépíti a maga piacát a keleti országokban. A lehetőségek - az új járatok nyitása, újabb városok bekapcsolása a forgalomba -, akkor végtelennek látszott, olyan bőségűnek,…..
  A nagyvárosok, a népszerű turisztikai úti célok természetesen kerülnek szóba, amikor utazást tervez az ember. Azonban van, amikor egy váratlan helyzet hozza úgy, hogy felkeresünk egy várost, egy régiót. Számomra egy átszállásos hazautazás során merült fel, hogy lenne pár szabad órám a…..
  Egy megszállott világjáró mindig a maximumra törekszik, azaz megpróbálja a lehetőség szerinti legtöbbet kihozni egy utazásból. Ehhez pedig szükség van a különböző utazási formák kombinálásához. Legyetek bátrak, és ne féljetek más repülőtérről hazautazni, mint ahová érkeztetek, variáljátok a…..
  Amikor megláttam, hogy nagyon olcsó áron és nagyon jó menetrenddel - kora reggeli érkezéssel - van repülőjárat Budapestről Doncasterbe, és a visszaútra is találtam elfogadható megoldást, akkor nem is gondolkodtam tovább, hanem azonnal befoglaltam az utazást. Csak utána néztem meg, hogy mi fér…..
  Annak, aki korábban valamelyik londoni repülőtéren lépett be Angliába, igazán üdítő élmény lesz, hogy a Doncaster/Sheffield repülőtéren, ha csak kézipoggyásszal utazott, akkor kevesebb mint tíz perc alatt eljuthat a repülőgéptől a reptér előtti buszmegállóhoz, úgy, hogy ebbe benne volt egy…..
Gdansk elszenvedője és tevékeny formálója is volt Európa 20. századi történelmének, mely igen sok változást hozott a város életében. A rövid ideig tartó függetlenséget rettenetes évek követték: a II. világháborúban szinte földig rombolták, hogy azután lakói kőről-kőre, épületről-épületre építsék…..
  Bergamo óvárosának főutcája az édesszájú emberek álmainak megvalósulása. A Citta Alta-ba, azaz a Felsővárosba megérkezve, kilépve a funicolare-ból, a via Gombito-n indul el mindenki, amely ugyan nem szélesebb  a környező utcáknál, de sokkal forgalmasabb. És mind a két oldalán üzletek sorakoznak.…..
  Sokszor hivatkoznak a statisztikákra, hogy mennyire kicsi a valószínűsége annak, hogy ugyanaz az esemény ismét megtörténjen. De mi van akkor, ha egy repülőjárat három napon belül kétszer jár szerencsétlenül szinte ugyanazon a helyen, vagy néhány hónap eltéréssel zuhan le ugyanazon az útvonalon…..
A katowicei repülőtér olyan a Wizzair-nek, mint egy embernek az első szerelem. Innen szállt fel 2004. május 19-én a legelső Wizzair járat, itt vette kezdetét a légitársaság története. Katowice azóta is kiemelten fontos a légitársaságnak, komoly járathálózatot üzemeltetnek innen. Az sem véletlen,…..
  Már több alkalommal néztem olyan repülőjegyet a Balkánra, amikor nem ugyanabból a városból repülnék vissza, ahová megérkeztem, a két helyszín között pedig az autóbuszos utazás tűnt a legpraktikusabbnak. Most végre volt alkalmam kipróbálni ezt az utazási formát, és tapasztalataimat megosztanám…..
  Nis és Budapest között indított repülőjáratot az AirSERBIA, és amikor megláttam, hogy mindössze 15 eurós áron lehet repülni a szerbiai városból Budapestre, akkor azonnal elkezdtem szervezni egy utazást, hogy kipróbáljam a légitársaság szolgáltatását.    Az AirSERBIA Airbus 319-es típusú gépe.…..
  Azt már az első hírekből érzékelhettük, hogy az oroszok egészen másként állnak hozzá egy kényszerleszálláshoz, mint a Föld jó néhány más országának lakói. Például hetvenketten mér aznap repülőgépre ültek, és elutaztak Szimferopolba, mintha semmi kellemetlenség nem érte volna őket aznap reggel.…..
  Aki már nem annyira fiatal, az biztos énekelte valamilyen ünnepi rendezvényen a "repülj te lángoló, tűzszínű zászló" sort (vagy ennek kicsit módosított változatát focimeccsen). Énekelték ezt jó eséllyel a balti államokban is, de most továbbléptek, mert meg is valósították. Az airBaltic három…..
  A keleti nyitás hosszú évekig a Wizzair szlogenje volt, de úgy tűnik, hogy nem marad egyedüli LCC légitársaságként ezen a vidéken sem. Egyfelől szaporodnak a helyi kezdeményezések is, de ez még nem igazán veszélyes a Wizzair számára, azonban úgy tűnik, hogy egyre inkább errefelé keres újabb…..