Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legjobb Áron

139 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy enyhülni látszott a koronavírus-járvány és érkeztek az első hírek a határok megnyitásáról, én lefoglaltam a nyári repülőjegyeimet. Azóta egy utazáson már túl vagyok, egy másikat pedig későbbre kellett halasztanom. Most megosztom veletek is a tapasztalataimat, hátha tudok segíteni azoknak, akik…..
  Van az ókori világnak hét csodája, de napjainkban csak a gízai nagy piramis áll közülük, a többit csak a leírásokból ismerhetjük. És vannak a csodák közé nem sorolt, azonban lenyűgöző és napjainkban is megtekinthető építmények, mint a Pont du Gard. Ez a híd évszázadok óta áll itt…..
Nagyon megviselte a légitársaságokat és a turizmus ágazatában tevékenykedőket is, hogy a koronavírus-járvány következtében teljesen leállt a nemzetközi turizmus. Most mindenki próbál bevételhez jutni, foglalásokat gyűjteni, hogy legalább a nyár menthető legyen valamennyire, de miután az utazókat már…..
A Baleár-szigetcsoport két tagján is jártam már - Ibizán és Mallorcán -, és mind a két szigeten nagyon jól éreztem magam, különösen azt értékelve, hogy nem csak azoknak nyújtanak élményt, akik a tengerparti örömöket keresik. Ezért lettem azonnal kíváncsi a Wizz Air most bejelentett új útvonalára,…..
  Nimes városának felfedezését egy provance-i kiskörutazás végére illesztettem be. Utam minden napjára jutott egy Világörökségi helyszín - Arles, Avignon, Pont de Guard -, és meg voltam győződve arról, hogy Nimes is rajta van a listán, hiszen műemlékei erre méltóvá teszik. Utánanéztem és bár…..
Éppen azon gondolkodtam, hogy a koronavírus-járvány hatására lecsökkent repülőforgalom vajon azzal is együtt jár, hogy nem lesznek balesetek, amikor érkezett a hír, hogy Pakisztánban lezuhant egy utasszállító-repülőgép. A balesetről beszámoló képek megdöbbentőek voltak, hiszen láthatóan egy sűrűn…..
Felkerült a Wizz Air foglalási rendszerébe a Budapest - Abu Dhabi (Abu-Dzabi) járat, június 3-i indulással, igaz, az útvonal még hatósági jóváhagyásra vár és még a koronavírus-járvány is beleszólhat az elindításába. Az új desztinációról már lehetett hallani, így nem volt meglepetés a bejelentése,…..
  A koronavírus lett a mi korunk szörnye, olyan, mint a régi mesékben a sárkány, amelyik időnként előjött a barlangjából és embereket ragadott el. Azokban a mesékben mindig volt egy bátor legény vagy leány, aki furfanggal és józan paraszti ésszel szembeszállt a szörnyeteggel és legyőzte őt. Erre a…..
  Ezt a bejegyzést hónapokkal  ezelőtt kezdtem el megírni, de most lett igazán aktuális, amikor csak virtuálisan utazhatunk, igaz, cserébe a világ leghíresebb múzeumainak kiállításai lettek elérhetőek a világhálón. Én itt elsősorban leírást tudok adni - néhány fényképpel illusztrálva -, de remélem,…..
  A mostani időszakban - amikor egy jó időre lemondhatunk az utazás lehetőségéről - talán arra is nyitottabbak lettünk, hogy megbecsüljük annak a lehetőségét, hogy eddig bármikor eljuthattunk a világ egy pontjára, hogy fantasztikus természeti csodákat és épületeket láthassunk.  Több szervezet is…..
Ez a kérdés nemcsak azokban merülhet fel, akik rendszeresen - évente több alkalommal is - utaznak, de azokban is, akik egy nyaralással tudják le az évi utazási "kvótájukat". Az őszinte válasz pedig az, hogy fogalmunk sincs, jelen pillanatban senki sem tudhatja erre a kérdésre a választ, de azért…..
  Arles nagyon hamar elvarázsolt. Pont így volt ezzel egy festőművész is, Vincent van Gogh, aki szintén február közepén érkezett meg a városba. Talán akkor is ilyen gyönyörűen sütött a nap. Van Gogh közel másfél évig tartózkodott Arles-ban, mely időszak igen aktív volt a festészetében. Itt festett…..
Valenciai városnézésemből nem sok mindennel lehetett kimozdítani, de az Albufare Natural Parkba mindenképpen el akartam menni. Van ugyanis egy nagyon jó spanyol tévésorozat - az a címe hogy "A moló" (El Embarcadero) -, amelyik elsősorban itt játszódik, és egy olyan hangulatos, szabad,…..
  Március végéig még napi járattal repül Budapestről Dubajba a Wizz Air, utána azonban drasztikus csökkentés jön, csak heti két járat marad. Ezek egyenlőre október végéig foglalhatóak, hogy elérhetőek lesznek-e a téli menetrendben is, kérdéses. De ennél is árulkodóbb, hogy a Wizz sorra zárja be a…..
Dél-franciaországi utazásra készültem, három csodálatos város meglátogatására. Azonban az előre összeállított útitervemmel akadt egy gond. A körutazás végén vonattal mentem volna a lyoni repülőtérre, amihez jó menetrendet is találtam, csak éppen nem sikerült lefoglalnom az utolsó szakaszra a…..
  Egészen meglepő újdonságot jelentett be a Wizz Air, mégpedig azt, hogy 2020. júniusától heti két alkalommal repül majd a lengyelországi Gdansk és a svédországi Skellefteå repülőtere között.    Teljesen új, komoly forgalommal és fapados múlttal nem rendelkező desztinációk igen ritkán kerülnek be…..
Azok a repülőterek, amelyek kiemelten fókuszálnak a turisták kiszolgálására, valamilyen plusz jelzővel teszik magukat jobban beazonosíthatóvá. Franciaországban erre nagyon sok példát találhatunk, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen itt egymástól alig 50-100 kilométere fekvő légikikötők is komoly…..
  Az idei év sok turista számára Ukrajna felfedezésének az éve lesz, köszönhetően annak, hogy komoly bővülést jelentett be erre a piacra Budapestről a Ryanair és a Wizzair is. Legtöbbünk útitervében gondolom Kijev szerepel az első helyen, de Lvov, Odessza is vonzó úti cél. Harkov és Zaporizzsja…..
Évekkel ezelőtt nagyon sokat játszottam a Carcassonne nevű társasjátékkal (nagyon szuper játék). Tudtam, hogy Carcassonne egy létező hely, de rákerestem akkor, hogy lássam milyen egészen pontosan. Első látásra beleszerettem a hangulatába és azonnal eldöntöttem, hogy fel fogom keresni. Eltelt azután…..
 Béziers Franciaország egyik legrégebbi alapítású városa és tökéletesen passzolt ahhoz az elképzelésemhez, hogy 2020-ban elsősorban kisebb településeket fogok felkeresni, olyanokat, amelyeket még nem amortizált le a tömegturizmus. A város látképét a katedrális szinte erőd szerű épülete uralja, de a…..
Budapestről szombat kora reggeli indulással, nagyon jó menetrenddel lehet elutazni Barcelonába, másnap este pedig Madridból van közvetlen járat a Liszt Ferenc repülőtérre. Ez két teljes nap, hétvégén, az utazás így szabadság igénybevétele nélkül is megvalósítható. És nagyon sokszor lehet ezekre a…..
  Az egyik a szomszédban van, a másik messzebb, viszont különleges élményeket ígér a számunkra. Nagyszerű kezdeményezés az Európa Kulturális Fővárosa cím, amely azt jelenti, hogy az adott városban az év nagy részében izgalmas és látványos programokkal várják az érdeklődőket. Idén Rijeka és Galway…..
2019-ben is sok nagyszerű élmény ért, izgalmas utazások jutottak minden hónapra. Olvashattátok beszámolóimat év közben, de most jó érzés visszatekinteni erre az évre, összegezni a tapasztalatokat és a hasznos információkat megosztani veletek, hátha valakinek ezzel tudok inspirációt adni egy…..
  Sagunto váránál nagyobbat én még nem láttam. De még csak hasonlót sem. Az első döbbenet akkor ért, amikor a vonat ablakából megláttam a hegytetőt uraló várat, amely betöltötte a teljes panorámát. Ez a vár hatalmas messziről nézve és még lenyűgözőbb közelről. És Sagunto látnivalói közül a vár csak…..
Egy jeruzsálemi - izraeli - utazás nem csak annak jelent élményt, aki vallásos. Ez a város szerethető, izgalmas és ami máshol esetleg csak közhely, itt valóság: tényleg olyan, mintha egy történelemkönyv megelevenedett lapjain lépkednénk. Izrael fővárosa sokrétegű és izgalmas múlttal rendelkezik.…..