Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feherandras

8 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van hely a Balatonon, amit érdemes télen is felkeresni, az Magyarország egyik legszebb borvidéke, a Szent György-hegy és környéke. Mind a hegyen elhelyezkedő Kisapáti, mind a hegyről csodás kilátást nyújtó Szigliget jelentős átalakuláson esett át az utóbbi években, melyeknek köszönhetően az…..
Vujity Tvrtkonak van egy nagyon jó Facebook oldala, ahol időnként élőben jelentkezik a világ különböző tájairól. Azért tartom különlegesnek, mert egy végtelül pozitív, világra nyitott, büszke és sikeres magyar embert van lehetőség hallgatni, akinek fontos, hogy összekösse a magyar embereket, és…..
Heti Gondolat Fejlődő világ 2019.05.14 19:14:38
 Világunk folyamatos fejődésben van, egész történelmünk arról szól hogyan haladta meg az emberiság önmagát újabb és újabb találmányok, ideológiák által. Ugyan vannak jelei, hogy egyes korok fejlettebb civilizációkat hozhattak létre, melyek később eltűntek, és az emberiség egy alacsonyabb szintről…..
Heti Gondolat Hiszel a mesében? 2018.12.13 11:52:55
Az irracionális világ egyre kisebb szerepet játszik a modern ember életében. A népmesék világát a videójátékok, a sámánok szerepét az orvostudomány, a teremtés történetét a biológia veszi át, az emberek pedig fokozatosan feledkeznek meg róla, mekkora jelentősége van a meséknek az emberi…..
Olvasom, hogy a tavalyi bevétel fele már a New York Times online kiadásából származik. Ezzel a patinás napilap átlendült a holtponton. 2014-ben 400 millió dollár volt az online kiadásból való, tavaly 600 milliónyira tornázta fel, és ha minden jól megy, 2020-ban 800 milliónyi dollárra számíthat. Úgy…..
Sokat hallani arról, hogy miben jobb nálunk nyugati szomszédunk, és hogy hány magyar honfitársunk költözött már ki, illetve tervez kimenni Ausztriába dolgozni, ezért most úgy döntöttem beszállok én is a diskurzusba néhány észrevétellel,  mindössze annyi különbséggel, hogy én a magyar oldal előnyeit…..
feherandras 2018.11.11 09:04:00
@Electrolo: köszi a hozzáfűzést! Sajnos igazad van, az osztrák gazdaság fényévekre van tőlünk.. Írhattam volna az osztrák előnyökről is, csak azokról már sokat hallottunk és inkább egy olyan bejegyzést akartam írni, ahol a magyar oldal előnyeiről van szó.(már ha valakinek előny ugye, amikről szó esik)
feherandras 2018.11.11 09:12:08
@lüke: főleg az u6-tal illetve a badnerbahnnal közlekedek, ez a kettő szerintem tragédia, az u6 színvonala a pesti M3-ast idézi, a badnerbahnon meg pár hete megkéselték a kollégámat. Egyébként érdekes amiket felhozol, mondjuk nem az a felvetés, hogy rendelésre írnék bármit is.
feherandras 2018.11.11 16:54:01
@Electrolo: Az oligarchák kérdését jó hogy felhozod, mert nagyon fontos különbség. Bár Széles Gábor nevén azért van egy 80 mrd-s beruházás Zalacsányban, való igaz, hogy az oligarcháink keveset tesznek vissza a közösbe. Mészáros és Tiborcz jelensége szerintem pont ennek a hiányosságnak a felismerése volt. Eleve az egyik legnagyobb probléma, hogy nincs tőke ebben az országban, nézd meg a 100 leggazdagabb magyar vagyonát, tavaly még együtt kevesebb volt, mint a leggazdagabb osztráké egyedül. Mégis milyen piaci versenyben van nekünk így bárhol esélyünk?
Heti Gondolat Gazdálkodj okosan! 2018.11.01 23:51:35
  Miből éljek? Miért kevés a pénzem? Magyarországon minden harmadik ember szegény. Nem tud egy 50.000 Ft-os váratlan kiadást fedezni, nem engedhet meg magának évi egy hét üdülést, nincs autója és takarékoskodnia kell a fűtéssel. Nem akarom hosszasan sorolni a statisztikákat, nem ez az írásom…..
Olyan dilemma kezdett el foglalkoztatni, mellyel úgy érzem megintcsak érthetetlenül keveset foglalkozunk. Itt ez a pici ország Európa közepén, körülvéve számtalan országgal, mégis elszigetelve, igaz barátok nélkül működve 1000 éve, saját nyelvvel, identitással, kultúrával. Mert kikkel lennénk mi…..
Rovatom első cikkében olyan témával foglalkozom, mely a magyar társadalmat alapjaiban érintő probléma. Arra az összetett kérdésre keresem a választ, hogy miként alakulnak ki boldog társadalmak, és mi magyarok mit tehetünk azért, hogy egy vonzó, egészséges, pozitív közhangulat felé vegyük az…..