Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eugene Horse

0 bejegyzést írt és 1027 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elektromos autók terjedéséről, fejlődéséről már mindenki hallott, ám környezetvédelmi szempontból a kamionok, a repülők, de még a hajók világában is ideje lenne a fosszilis üzemanyagok leváltásának. Eredmények már vannak, de az út hosszú lesz. A világ napi olajfogyasztása 2006 és 2019 között…..
Eugene Horse 2019.09.19 14:38:33
@Mr. Hyde: teljesen jogos, nem a szállítást kéne zöldíteni, hanem a megszüntetésén kéne dolgozni. Ömlik millió tonna számra Kínából a teljesen felesleges vacak a világ minden részébe, azon kéne agyalni, hogy egyszerűen útnak se induljon a végtelen mennyiségű szemét.
Közelednek az önkormányzati választások, és ismét felbukkant a feledés homályából a 24 órai zárás tavalyi népszavazáson elbukott ötlete. Minden ellenzéki erő – és van belőlük három – azzal kampányol, hogy ha győz, ledobja a Bulinegyedre az atombombát. Tényleg ki fogják nyírni a…..
Eugene Horse 2019.09.18 10:32:38
@MEDVE1978: azért a közlekedés és a bulizás nem teljesen egy kategória, hogy mást ne mondjak, bulizni nem kötelező, közlekedni viszont eléggé muszáj. A kemény tiltás nem megoldás, de a konszolidálás már régóta szükséges, most ugyanis erősen kilengett az inga a túlfélre, nem az az érvényes reláció, hogy régen csönd volt, ezért most oké a hajnalig tartó hangzavar, az egészséges az lenne, hogy régen csönd volt, de változnak az idők, most buli (is) van, de nem hajnali négyig, és nem szabadon üvöltve, törve zúzva.
Az Index.hu címlapján lévő i2 doboz, valamint az i2 címlap nevet változtat: Blog.hu Címlap!-ként elérhető. A felület funkciója marad az, ami eddig is volt: a blog.hu-n vezetett blogok aktuális, arra érdemes posztjainak kiemelt helyet biztosító tartalmi közeg. De miért kellett megváltoztatni a…..
Eugene Horse 2019.09.11 09:04:19
@gurigapapa: egyetértek, a komentelhetetlen blogok igazából cikkek, publicisztikák, csakhogy általában rosszul (és gyakran helytelenül) író amatőröktől, vagy éppen hivatásos bértollnokoktól. Én nem is engednék ki főoldalra, I2-re nem kommentelhető blogot, a dolog lényeg veszik el valóban. A mostani főoldali blogketrec nagyrésze sajnos szimplán érdektelen, annyi változott, hogy az anyagok nagyobb része most nem politikai, hanem bulvárjellegű amatőr gagyi. Ott meg kommentelés sincs, rá se kattintok, mert semmi értelme.
Eugene Horse 2019.09.18 08:57:24
@gigabursch: én se engedném, a blog lényege a kommentelés, aki cikkeket akar írni, jelentkezzen az indexhez (vagy bárhova) újságírónak. Az előzetes moderáció is rémes dolog, annál már a kommentelés kikapcsolása is jobb. Ráadásul sok amatőr gyökér blogger beállítja az előzetes moderációt, ami nem baj, amíg öten nézik a posztját, de ha egyszer kikerül a főoldalra, akkor legalább addig nézhetné gyakrabban az adminfelülelet, amíg kint van a szaros posztja.
Ajánlom M.M. és P.G. olvasómnak  Két hét múlva kezdődik a zsidó újév, ros hásáná, amikor a világ, pontosabban az ember teremtését ünnepeljük átlépve ezzel az 5780-as esztendőbe. A zsidó hagyomány szerint Isten 5780 éve, Tisré hó elsején, pénteken, teremtette az embert.1 Öt nappal korábban, Elul…..
Kevés olyan designer akad, akinek a szakma vitán felül elismeri tehetségét, egyedi karakterét, de ennek ellenére a nagyközönség visszafojtott sziszegéssel hátrál szinte minden alkotását látva. Ilyen, illetve ilyen volt a szeptember 16-án Karlsruhéban elhunyt Luigi…..
Itt az ősz, ez pedig azt jelenti, hogy növényfronton a szobai zöldek kerülnek előtérbe, a hűvösödő idő, az egyre korábbi szürkület a négy fal közé tereli a növénybarátokat is. A szobanövények közül az egyik legnépszerűbb faj az orchidea, hiszen ez a növény megtestesíti mindazt az egzotikumot és…..
Eugene Horse 2019.09.16 10:08:41
@Mi.a.gond.a.nickkel: mindenkinek van igaza:

"A víz keménységét a benne oldott kalcium- és magnézium sók mennyisége határozza meg. Az ún. változó keménységet a kalcium- és magnézium-hidrogén-karbonát (Ca(HCO3)2 és Mg(HCO3)2) tartalom adja. Ezt forralással kiküszöbölhetjük, mert ezek a sók vízben oldhatatlan karbonátok formájában kiválnak. A szulfátok, kloridok ilyen módon nem küszöbölhetők ki, így azok az ún. állandó keménységet adják.
A változó és az állandó vízkeménység együttesen adja az összkeménységet, ami a vízre jellemző, és szintén mérhető adat. Általában összes keménységre gondolunk, amikor a víz keménységéről beszélünk. E jellemzőt keménységi fokokban adjuk meg, többféle skála létezik, de többnyire a német keménységi skálát használjuk."

ezermester.hu/cikk-4883/Kemeny_viz___lagy_viz
Eugene Horse 2019.09.16 10:27:36
@Mi.a.gond.a.nickkel: amit linkeltem, azt nézted?
Semmit, amennyiben azt feltételezzük, hogy ez nem volt az élet része a kezdetektől. Az állatvilágban és az írott történelem kapcsán azonban bármerre is tekintünk, homoszexualitást találunk, tehát úgy tűnik, ez mégis velünk volt a kezdetektől. Hogy ezt a tényt miért nem tekinti a legtöbb társadalom…..
Eugene Horse 2019.09.13 13:00:05
@MAXVAL bircaman közíró: legfeljebb a te korlátolt világodban.
Eugene Horse 2019.09.13 13:07:08
@Pipas: sokáig azt hittem, birca egy zseniális troll/provokatőr, de aztán kiderült, hogy csak h*lye. Így is kell kezelni, nevetni kell rajta.
Eugene Horse 2019.09.13 13:20:37
@MAXVAL bircaman közíró: hibás érvelés, kenegetés. nem erről volt szó, hanem emberről. És teszek a történelemre, nem arról volt szó, plusz én most élek, most beszélek. Vallástalan ember vagyok, ahogy sok százmillióan. Egyre kevesebb a mesekönyv-fetisiszta. Ja persze, jön a wmikis szöveg, hogy a tudomány az én vallásom :) gagyi vagy.
Egy olvasóm kérte, hogy írjak ebben a témában, hiszen nem csak a zsidó kultúrában van jelen az a szokás, hogy a házas asszonyok hajukat el kell takarják. Ennek számos oka van és számos oka lehet, a judaizmusban ez a szokás a bibliai időkre vezethető vissza. A Tóra (Mózes öt könyve) úgy rendelkezik,…..
Eugene Horse 2019.09.11 14:22:02
@Comte de Gippaud: jó meglátások, de manapság már nincs szükség a vallás irányító szerepére, azt átvette a felvilágosult, modern társadalom, a liberális demokrácia, a törvények, és a nem csupán vallási forrású erkölcs. Ma már nem isten haragja miatt kell tartózkodni a lopástól, hanem mert törvényi büntetés jár érte. Nem kell már vallási köntösbe bújtatott, egykoron tényleg hasznos higiéniai szabályokat követni, hiszen van mód a napi tisztálkodásra, vannak megfelelő higiéniás feltételek. Nem kell törzsi jellegű szabályokat követni, hiszen egész más szerkezetű társadalomban élünk, és nem kell az ismeretlen jelenségeket mitikus magyarázatokkal magyarázni, hiszen fejlett tudomány áll rendelkezésünkre. Szóval aki mindennek ellenére sokezer éves szabályokat követ ma, az minimum megmosolyogtató, bár sokszor inkább félelmetes.
Eugene Horse 2019.09.11 18:02:08
@Comte de Gippaud: tökéletesen értem, sőt, egyet is értek, sőt, ezt írtam is :)
A szétfolyt csöcsű Izom Tibi szívecske formájúra vágja a sonkát, az akciós trappista sajtot, meg a ciprusi sága füstli virslit, amit reggeliként szervíroz is a pudvás seggű plasztik csajok és gyúrós józsik által hupákosra ült napozóágyon. És, ha azt hinnénk, hogy ez ide, a Szerelem Szigetére, a…..
Eugene Horse 2019.09.10 12:31:59
@hereverő heverő: " Igazságos Izom Tibor. Egyszerű mint a faék, de legalább böcsületesen próbálja a Karolát megvirslizni." - itt kiesett a számból a szeletelt konzerv ananász a röhögéstől :)))))))
Szakszervizes, ügyfélszolgálatos, eladó: mindenkinek megvan a saját véleménye Lilláék hűtőajtó-szigeteléséről. A cserélhető, ám mégsem cserélhető szigetelés eközben nem tudja, mit is csináljon. Az élet tele van bizonytalanságokkal. A mi kis történetünk egy költözéssel és a hozzá ajándékba kapott…..
Eugene Horse 2019.09.10 12:24:17
@igazi hős: ez valójában úgy megy, hogy kiveszi a tiédből a panelt, beteszi az újat (munkadíj plusz valszeg van némi haszna az új elemen), majd otthon ugyanúgy megjavítja öt forintból, mint te tetted, és a következő baleknak eladja kicsivel bolti ár alatt azzal, hogy sikerült hozzájutnia egy olcsóbb darabhoz számla nélkül (de mondjuk számlát ilyenkor kb senki se kér). Na ebben a van a biznisz minden ilyen 'javíthatatlan' panelnél a kazántól a mosógépig.
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
Eugene Horse 2019.09.06 13:53:12
@STIRLITZ: arra céloz, hogy egy szűk réteghez befolyó hatalmas pénz nem feltétlen jelenik meg a nemzetgazdaságban.
Eugene Horse 2019.09.06 14:23:19
@STIRLITZ: belátva hogy csak elméleteket kergetek :), te csak egyetlen dolgot ragadsz ki azokból, amiket írtam, a hadiipart, pedig az csak egy azok közül, hogy lehetett totális hatalmat kiépíteni, bizarr törvényeket hozni, idegen országokban garázdálkodni, kormányokat, uralkodókat döntögetni, olajforrásokat szerezni, a komplett Közel-Keletet destabilizálni, és így tovább. És én továbbra sem valamilyen összamerikai érdekekről beszélek, hanem - de utálom ezt leírni mert olyan eszelős - a háttérhatalom képviselőinek az érdekeiről. nyilván nem az USA gdp-jét akarták tuningolni, hanem a sajátjukat :) Akárhogy is, a hivatalos magyarázatok rettentően gyengék és könnyen cáfolhatók, engem például a pentagonos támadás mindig is jobban megfogott, mert ott olyan mértékben lóg ki a lóláb, hogy az már-már komikus. Ha pedig elfogadjuk (elfogadom) hogy a hivatalos verzió nem igaz, akkor logikailag egyenesen következik, hogy valaki valamilyen érdekből hazudik, ergo valami más cél dolgozott az egész mögött. Énszerintem azok, amiket fentebb is soroltam.
Eugene Horse 2019.09.06 14:27:59
@Arcadian.: hát ahonnan én nézem, az se gyengébb konteó, hogy egy sivatagi barlangi tahó meg pár olajosképű maki hiba nélkül végrehajt egy olyan grandiózus tervet, amire egy tucat jól képzett speciális szakképesítésű katona is csak bajosan lett volna képes. Plusz akkurátusan magukkal vitték az útleveleiket, hogy biztosan kiderüljön, kik voltak ők :) A fő baj, hogy a hivatalos verzió gyengébb lábakon áll, mint a konteók javarésze. Itt nem egy logikus és alátámasztható hivatalos verzió áll szemben egy tucat habókos elképzeléssel, hanem van egy tucat habókos elképzelés, és ezek _között_ van a hivatalos változat is.
Etan Patz története minden szülő rémálma. A hatéves kisfiú 1979 májusában iskolába indult, de soha többé nem látta senki. Egészen 2012-ig nem lehetett tudni, mi történt vele.          Etan Patz - Fotó: CNN A fiú eltűnése megrázta a világot, minden korábbi ügynél nagyobb visszhangot keltett: ő volt…..
Eugene Horse 2019.09.05 11:12:03
@acycloren: te meg egy majd' négy évtizedes nyomozásról, eljárásról mondasz véleményt egy másfél oldalnyi blogposzt alapján, az se kutya :) A kommented második fele meg egyáltalán nem kapcsolódik a témához, én is olvastam a vonatkozó cikket két hete az indexen, de a kettőt összehozni elég bárgyú dolog.
Eugene Horse 2019.09.05 13:55:21
@erkölcsi hulla: én nem mondtam véleményt. Én a másik kommentelő sommás véleményéről mondtam véleményt. Ha tudsz követni.
Eugene Horse 2019.09.06 11:37:11
@brühühűzzetek: tedd mellé a másik mondatomat is nyominger.
A fiatalok jelentős része már nem saját lakásra vágyik, hanem utazna, élményeket szerezne? Vajon miért?..
Eugene Horse 2019.09.05 15:37:47
@daniel.g: azért elég keményen csúsztatsz, pont erre írtam, hogy egyáltalán nem baj, ha valaki elbulizza a lóvéját, az élmények fontosak, csak akkor nem kell hülyeségekkel megindokolni a dolgokat, és te pont ezt tetted. Nem fog elinflálódni a pénzed fele, és ha a törlesztő/bérleti díj elviszi a fizu 80%-át, akkor ott a fizuval nagy baj van, vagy legegyszerűbb segédmunkáról van szó, vagy erősen túlvállalta magát az ember a hitellel/bérleménnyel. De ilyenkor sincs gáz, az ember fogja magát, kimegy Londonba, németbe', stb, és simán megél. Csak akkor ezt kell tenni, nem megint a hülye indokokkal jönni. A lakáspiac nagyjából a zeniten jár, innen hamarosan már csak lejjebb mennek az árak, aki most kezd el gyűjteni, pár év múlva jobb helyzetben lesz.

Én például a két éve megvett agglomerációs 112 nm-es családi házunkra 75 ezret fizetek havonta, nem fejenként, hanem a feleségemmel közösen, ergo a "lakbérem" 40 alatt van :) Oké, volt egy négymillás családi segítség a beugróhoz, de azt olyan 2 év alatt összehoztuk volna (nem tettük, mert tudtuk, hogy lesz). Igen, agglomeráció, nem belváros, nem bulinegyed, ez volt a kompromisszum.

"Teljesen érthető, hogy helyette inkább utazunk meg "luxizunk", mert az legalább elérhető." - Ez meg értelmezhetetlen, mert ha a bérlés elviszi a fizu 80%-át, akkor miből lesz utazás? Valami akkor sántít a sztoriban :)

"Igen, ez nem az a generáció aki beleugrik azonnal és felvesz 20-25 évre egy svájci frank alapú hitelt, csak mert adják." - ne zavarjon, hogy rég nincs frankhitel, és az se, hogy bő évtizeddel ezelőtti hülye döntések nem alapozzák meg a mostani hülye döntéseket.
Eugene Horse 2019.09.05 15:44:45
@Buchhalter: szerintem hanyagolj, látom te ilyen online őrjöngő hisztikirály vagy, nem kívánok félőrültekkel időt elbaszni a neten, szevasz.
Eugene Horse 2019.09.06 11:36:09
@Nancsibacsi: úristen, filmet néz, és nem 0/24-ben programoz :))) Egyre inkább úgy látom, hogy az IT-ben idióták dolgoznak, főleg azok, akiknek kurvára nincs életük (rád gondolok) és az az elméletük, hogy a szottyos munkájuknak kell kitölteni az egész ványadt életüket. Filmet néznek, úristen, tényleg degenerált vagy :))))))
Talán a legismertebb, de legalábbis legelterjedtebb zsidó ruhadarab a kipa (héber szó, jelentése ’kupola’) vagy más néven jármulka (arameus szavak kombinációja, jelentése ’királytól való félelem’, érdekes azonban, hogy a fej befedéséről a Tóra egy szót sem ejt. Hogy lehet az, hogy mégis ennek a kis…..
 És akkor ahogy ígértem, rögtön itt a harmadik rész is, a gyengébb képességű olvasók kedvéért rögtön az elején tisztáznám, hogy a cím ne tévesszen meg senkit, ez nem a lóvé island, mert itt a legjobb esetben is csak 20 milliót fognak akasztani, amin aztán majd lehet osztozkodni kétfelé, tehát ez a…..
Egy 61 méter magas hidat terveznek építeni egy 10 sávos autópálya felett, hogy az állatok a maguk és az autósok veszélyeztetése nélkül tudjanak átjutni a másik oldalra. P-22  már néhány évvel ezelőtt híressé vált Los Angeles-ben, még mielőtt 2017-ben a főhőse lett a The Cat That Changed America…..
  Nincs még egy olyan kérdés, amely annyira megosztaná a katolikus tábort, mint a fogamzásgátlás témaköre. Az egyház hivatalos álláspontja hosszú-hosszú idő óta változatlan: csakis a természetes családtervezést tartja elfogadhatónak, minden egyebet bűnösnek titulál. A hívek oroszlánrésze ugyanakkor…..
Eugene Horse 2019.09.04 08:41:47
@MAXVAL bircaman közíró: A Biblia egy irodalmi antológia, és ami értéke van, az pusztán és kizárólag irodalmi. Egy szöveggyűjtemény, ennyi. Erkölcsi tanulsága, üzenete egy Grimm mesegyűjteménynek is van, ennyi erővel az is lehetne egy vallás alapja, ennyit ér az egész.
Eugene Horse 2019.09.04 09:30:48
@Igazamvanvagyigazamvan?: birca az egyszavas cáfolatok nemzetközi nagymestere. Vakhittel csüng a képzeletbeli barátján, igazából mókás beszélgetni vele, mintha egy gyereket győzködnél, hogy Songoku nem létezik. "De". Jól van kisfiam, akkor létezik (fejsimogatás).
Képeslap egy gyerekekből álló konföderációs hadi zászlóról egy 1907-es konföderációs megemlékezésről (forrás: Library of Virginia) Amikor a történelemhamisításra gondolunk, elsőre alighanem autoriter rendszerek termékei jutnak eszünkbe, mint például a Sztálin-korszak híres-hírhedt fotói.…..
Eugene Horse 2019.09.03 12:27:00
@victor2: mielőtt belemelegednél a nagyívű kritikába, azt tudod ugye, hogy ez egy blogposzt, nem pedig szakdolgozat?
A kérdést többször felvetődött már, legutóbb ebben a posztban, most Eszter írta meg Dániából, hogy mi az, amiért ő Magyarországra költözne – illetve talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy mi tartja vissza a hazatéréstől. Neked mi kellene ahhoz, hogy hazaköltözz? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
Bár a hőmérséklet még nem igazán mérséklődik, a szeptember kétségtelenül ránk köszöntett, véget ért a nyár. A legtöbbünk legalább egyetlen alkalommal, legalább egy fesztivált meglátogat a szezon során, aki pedig nem, az ismer valakit, aki kilátogat valamelyik tömegrendezvényre. Azt pontosan tudjuk,…..
A filmszakmában az írókat viszonylag ritkán sztárolják, azonban Shane Black a kivételek közé tartozott. Joe Eszterhas alig pár évig lehetett az Elemi ösztönnel a legjobban fizetett forgatókönyvíró, mert az irigységre okot adó címet elhalászta előle Az utolsó cserkész szerzője. Rossz nyelvek szerint…..
Eugene Horse 2019.08.30 10:22:29
@Field64: Gina Carano a te embered :)