Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tímea Bodogán

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Tímea Bodogán 2018.10.28 22:28:01
@Macska_fogó: Szia, köszönöm szépen! Igen közben kiderült, hogy húgyhólyag gyulladása lett. Kapott gyógyszert és már javul a helyzet. Az éjszakai virnyákolás maradt. Az állatorvos szerint lehet, hogy demencia. Állítólag kutyáknál is gyakori, hogy emiatt éjszaka nem találják a helyüket.
Tímea Bodogán 2018.10.29 22:24:51
@Macska_fogó: Nem is tudom, amikor szólítjuk úgy tűnik, hogy képben van. Vagy legalábbis visszatér a valóságba. Sajnos eléggé stresszel minket ez az egész. Éjjelre kénytelenek vagyunk bezárni a kis szobába különben nem lehet tőle aludni. Viszont úgy tűnik itt nyugodtabb, mert kevésbé nyávog. Miután bezárjuk 1-2szer és aztán reggel. Különben meg fel alá járkált a lakásban és leggyakrabban az ablakban, a terasz ajtóban és az alom környékén kezdte a virnyákolást.
Tímea Bodogán 2018.09.19 05:19:50
Kedves Macska-fogó!
A segitsegedet kérném. 16 éves nőstény, ivartalanitott cicánk az utóbbi egy évben teljesen megváltozott. Eleinte azt vettük észre, hogy elkezdett fogyni és éjszakánként fura mód elkezdett bömbölve óbégatni. Mindig is csendes cica volt, alig volt hangja, csak kicsiket nyikkantott etetéskor. Így ezután rögtön elvittük orvoshoz. Kiderült hogy vese baja van. Szedett gyógyszert pár hónapig és azóta diétás kaját kap. Hamarosan megyünk az utolsó kontrollra, hogy azt is elhagyhassuk.
A bömbölés viszont nem szűnt meg csak rosszabb lett. Nagyon fura, mert csak éjjel és hajnalban csinálja, napközben sosem. Mindig csak 1-2 perc az egész de borzasztó hangos és olyan keserves, mintha baja lenne. (Kivizsgálták, a veséjén kívül nincs semmi és az is már javul. Gyógyszer már nem is kell). Néha olyan mintha tüzelne, mert gyakran kelleti magát meg őrült mód dörgölözik a puffon fekve. De már kiskorában ivartalanitva lett, úgyhogy nyilván nem ez van.
Időközben terhes lettem, ami meg tovább rontott a helyzeten, mert ugye tartózkodom kellett a cicatól. Nem engedtük fel többet az ágyunkba és én kevesebbet simogattam, párom takarította az almot. A dolog láthatóan rosszul érintette, de mióta megvan a babánk minden rosszabb lett. Éjjelente úgy üvölt, hogy felébreszti a gyereket. Így próbáltam spricnivel lefújni, hogy abbahagyja. Meg is értette, mert mikor csinálja és elindulok felé a spricnivel rögtön elhallgat. Viszont most elkezdte összepisilni a kanapét. Eddig is előfordult már olykor-olykor hogy az alomtálca mellé pisilt ha nem tetszett neki valami, de bútort még sosem pisilt össze ezelőtt.
Egyértelmű hogy a problémát a mi megváltozott viselkedésünk is okozza, és persze nyilván a baba is: új lakó, hangosan sír, miatta nem mehet oda ahova akar. De az eredeti bömbölős nyávogást ez sem magyarázza.
A kérdésem az lenne, hogy mit csináljunk hogy segítsünk neki megszokni az új rendet és abbahagyja a pisilést? A fura nyávogást mi okozhatja? Nekem ötletem sincs miért csinálja. Párszor azt hittük talán kint lát valamit és azért csinálja, de teljesen random a hálószobában és az alom használata után is rákezd.
Előre is nagyon köszönöm!