Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyomot hagyok

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A diákoknak adhatunk olyan kreatív feladatokat, amelyek megdolgoztatják a fantáziájukat, amihez nem árt egy kis háttérismeret és nem is vesz el olyan sokat szabadidejükből. Elkészítettem egy plakátot a canva.com segítségével. Meghívó Capuleték báljára. Több okból is hasznos lehet egy meghívó, egy…..
A kis szófelhőben olyan szavak találhatóak, amik szerintem jellemzik a 21. századi tanárt. Jó bogarászást! :)..
Naponta több száz ingyenes alkalmazás jön létre, amihez ingyenesen hozzá tudunk férni a telefonunkon keresztül. Ezek között találhatunk játékokat, képszerkesztőket, az egészséges- és sportos életmódot elősegítő alkalmazásokat. Számtalan olyan alkalmazás is létezik, amik a tanulást segítik. Ezek…..
Az interneten fellelhető oldalak népszerűsége nagyon gyorsan változik. Egy egyik pillanatban még népszerű oldal hamar el tudja veszíteni presztizsét és egy addig ismeretlen felület egyik napról a másikra népszerűvé válik. A régebbi  közösségi oldalak neveit (myvip, iwiw...) ma már nem sokan ismerik…..
(Forrás) Ha a google szót halljuk, elsősorban az internetes kereső jut eszünkbe, esetleg a google fiókunk, amelyben a gmailen keresztül az e-maileket fogadjuk, vagy a fotó alkalmazás, amelybe felmenthetőek az elkészített képeink, ezzel megszabadítva a telefonunkat, számítógépünket pár elfoglalt…..
Az online tesztek megkönnyítik a tanulók és a tanárok munkáját is. Egy online kérdéssor megfogalmazása során a kifejtős kérdésektől eltekintve, csupán a kérdések elkészítésekor kell megadnunk a helyes válaszokat és a teszt kitöltése után a rendszer automatikusan kiértékeli a megadott válaszok…..
Harmad éves magyar-német tanárszakos hallgató vagyok az ELTÉ-n. Amikor első éves voltam, többször is elhangzott az előadásokon, szemináriumokon, hogy nagyon sajátságos, különös helyzet a miénk. Már nem vagyunk középiskolás diákok, átléptünk egy képzeletbeli határvonalat, de még nem vagyunk tanárok,…..
(Forrás: http://www.superbelfrzy.edu.pl/pomyslodajnia/funpack-czyli-wszystko-w-jednym/) Német tanulása során az egyik legunalmasabb dolog a szavak és a hozzá tartozó vonzatok megtanulása. Nyelvtanulánál azonban fontos a minél nagyobb szókincs és a szavak megfelelő használata, ezért az általam a…..
(Forrás: https://zubaydahzubay.wordpress.com/2016/07/02/a-webquest-activity-teaching-integrated-language-skills/)   A tanulás és tanítás felfogása az évszázadok alatt nagyon sokat fejlődött. A tanítás központú modellt egyre jobban kezdi felváltani a tanulás központú oktatás. Ma már úgy gondoljuk,…..