Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mistral1011

0 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dubrovniki Jozo Glavić kapitány vezette át a norvég Fred. Olsen Cruise Lines hajózási társaság Braemar nevű hajóját a Korinthoszi-csatornán. Ez önmagában nem lenne hír, ha nem egy akkora hajóról lenne szó, amekkora még nem kelt át a csatornán. Olyan rekord született, amit a közeljövőben nehéz lesz…..
Így egy nappal, hogy nagyjából letisztult az országban, hogyan is folytatódik az élet, vessünk rá egy kis pillantást. A képlet nagyon bonyolult lett, egyik oldal se nevezheti magát győztesnek, azonban, ha azt kell nézni, hogy ki veszített nagyobbat, akkor egyértelműen a kormánypártok. Kicsit később…..
  Ha te vagy az osztó bedobtam a lapot Ha a gyógyító vagy én már csak egy roncs vagyok Ha tiéd a dicsfény nekem a szégyen jutott sötétebbre vágysz megöljük a lángot   dicsőség és szentség legyen nevednek meggyalázva s megfeszítve az embereknek millió gyertya égett de fényük áldást…..
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..
Hiába azonban a globális iparági előretörés, itthon a szakemberek mégsem számítanak arra, hogy úton-útfélen gigantikus méretű akkumulátortelepek nőnek majd ki a földből. Amennyiben nem csak papíron él az elképzelés, hanem meg is valósul a Magyarországra tervezett, hatalmas mennyiségű – alsó hangon…..
Mistral1011 2019.08.22 11:23:02
@moloy: Bezony!
De amíg minden kis oszágocsak a saját zseb-diktátorának és/vagy gazdasági lobbijának a fogja, addig ilyen globális megoldások nem lesznek :-((
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a 750 kV-os távvezetéken jön-e még villany (és mennyi??) az Uralból?
A globális vezetéket egy-két napkitörés meg tudná "egyengetni" rendesen... :-)
AZtánmeg, visszajutunk az egy nagy VS sok kicsi dilemmához, a központi VS elosztott termeléshez...
Nem egyszerű dolgok ezek, sok szempont volt/van/lesz - mikor melyik lesz valakinek a legfontosabb - arra fogunk menni.
Mistral1011 2019.08.22 11:27:47
@Mistral1011: Ehh, a nyelvtan, meg a qwertzuiop :-(
"Foglár fogán foglyuk.
-Nosza, tömni fogjuk!
Hacsak közben el nem szökik a foglyuk..."
(Bár, Sinkovics hangjával lesz utánozhatatlan ez az Édes-ékes Apanyelvünk :-) Még ő is elröhögte a jelenetben, de baromi jó!)
      Az én fejemben azért picit más él, ha esküvői sminkre gondolunk. Itthon jóval visszafogottabbak a menyasszonyok, nem vörös rúzzsal állnak az oltár elé és szerencsére kevesen választanak strasszokat az arcukra, no meg óriás fülbevaló. Ez a koszovói sminkes azonban azt mutatja meg, feléjük…..
„Az élet olyan, mint egy léghajó. Ha magasabbra akarunk szállni, meg kell tanulnunk elszakadni dolgoktól, és kidobni a kosárból azt, ami nem enged felemelkedni.” (Raphaëlle Giordano) Van egy csomó kacatunk. Kinek a szekrényben, kinek a sufniban, kinek a padláson. Egy rakás cucc, ami az évek alatt…..
Mistral1011 2019.08.09 10:02:23
@masszazsinfo.hu: Én is kezdem a kidobálást, de majd holnap...

@midnightcoder2: Ott a pont! (Mi meg még el is olvastuk...)
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..
Nemrégiben megírtuk az 5 ésszerű alternatívát, amitneves építészeti irodák ötletként hoztak a leégett Notre Dame tetőszerkezetének felújítsára. Ezek a tervek a klasszikus helyreállítás helyett megvalósítható, befogadható és kevéssé agyament, de még működőképes koncepciókat tartalmaztak. Egy hete…..
Mistral1011 2019.06.04 09:33:28
  Többféle okból szoktunk Nógrád megyében „kikötni”. Van úgy, hogy ügyelnünk kell arra, ne távolodjunk el túl messze Budapesttől, így ezért remek kirándulóhely ez a vidék.  Máskor meg csak úgy elindulunk, s Nógrád felé kanyarodunk, abban a tudatban, hogy itt biztosan találunk valami szépet,…..
Mistral1011 2019.03.29 14:06:53
Az Osztrák-Magyar Monarchia korában Bécs és Budapest mellett Prága is hihetetlenül dinamikusan fejlődő, gazdag társadalmi életet élő város volt. A városi polgárság kiterjedt társadalmi életet élt, amire bőven adódott is lehetőség, hiszen a kedvező gazdasági környezetet kihasználva rengeteg söröző,…..
cartárs Az F1 fekete mágiája 2019.03.20 16:29:03
Egy átlagos autós jóformán csak akkor találkozik az autójára szerelt gumival, amikor tavasszal felrakja a nyári papucsokat, ősszel télire vált, néha fújtat bele egy kis levegőt a benzinkúton, vagy egy esetleges defekt esetén ki kell cserélnie azt. Egy átlagos garnitúrával élettartama során 50-80…..
Mistral1011 2019.03.20 22:58:48
@na__most__akkor: Emlegessük a nevükön őket: pegazus! :-)
A magyar jogosítvány az EU összes országában csereszabatosan érvényes, és valószínűleg mindenki biztonságosan el is tud igazodni az európai utakon - még Angliában is, pedig azok az út rossz oldalán közlekednek :) De azért mindenhol megvannak a helyi sajátosságok is. Mi természetesen Svédországból…..
2018. február 23-án a Mediaworksnél dolgozó Szilvási Zsuzsa a szoljon.hu-ra írt egy cikket, amiben Mészáros János fotóriporter(?) képével megtámogatva énekelte meg, hogy Áldatlan a helyzet a járhatatlanul saras utcák miatt Túrkevén. Sőt, helyszíni riport is született, Szilvási elment…..
Mistral1011 2019.02.14 13:31:22
A saját, autós zeneállomásunk létrehozásához nem kell több egy adathordozónál és egy szivargyújtóba dugható átjátszónál. Az FM transmitter a pendrive-on vagy SD kártyán tárolt zenét sugározza az autónkban és ezt a rádiónk segítségével befogjuk, mint egy rádióállomást és hallgathatjuk a kedvenc…..
Cikksorozatunk második része az élelmiszerek kapcsán veti össze a nyugati- és hazai piacokat. Vajon mennyit késett az első dobozos tej, pet palack vagy éppen a Coca Cola a hazai boltokban?..
 Debrecenben 15 órára 300 ember gyűlt össze a Napló székház épületénél. A tüntetésen felszólalt Lénárt Attila egyetemi hallgató, Jakab Fruzsina civil aktivista, Káposznyák István a szolidaritás mozgalom debreceni vezetője és az esemény főszervezője, Rutz Tamás, a Mi vagyunk Debrecen csoport…..
Mistral1011 2018.12.17 10:09:42
@Kivlov: Vásárnap volt, egyenesen a templomból jött a nép, az istanadta nép... :-)
Vagyis nem volt meló. Hacsak a perzekúroknak nem, de ők meg megkapják a túlórópénzüket. Jaaa, nem :-(

A következő tüntetésen emelni kell tétet, mit nekünk a 400 óra! 800-at akarunk, nyolcszázat akarunk! Vagy többet!

(mint anno a poltiszt a oktatáson: -Most a vilag egyhatodán van cocilizmus, de eljön az idő, amikor egyhetedén, sőt, egytizedén lesz!)
Mistral1011 2018.12.17 11:26:59
@steery: Valahogy qrvára igazad van :-( Már az ókori görögök is... Próbálkoztak a demokráciával, próbálkoztak - de az lett a vége, hogy ott is a pénz és a hatalomvágy döntött. Mint azóta mindig.
"Hallja kendtek!
Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek."
Az ámerikás' fenenegy demokrácia a legszebb (csúnyább...) példája a "gazdagabb kutya rakja meg a ..." elvnek :-((

Hogy van-e, lesz-e ennél jobb társadalmi rendszer - mire kipusztulunk se tudjuk meg.
Az Orbán-kormány bűnözőket fogad be, egyetemeket üldöz el, közérdeknek minősíti a fideszes propagandaholding létrehozását, de mindeközben a lopás zavartalanul folyik tovább. ..
Mistral1011 2018.12.06 15:52:45
@abcdefghijklmm: Lecserélik az autót és az újban új kormi lesz... :-(
-
Valóban nincs alternatíva - de az nem jelnti semelyik oldalnak azt, hogy szabad a rablás - mint ahogyan az 89 óta mindegyik hiszi és képzeli magáról.
Hofi Géza fénykora a múlt század hetvenes, nyolcvanas éveire esik. Ő volt a nép hangja, az ügyeletes udvari bolond, aki mindenki színe előtt megmondhatta a tutit a királynak. Került, amibe került.A korabeli újságképek az Arcanum Adatbázis Kiadó engedélyével kerültek a cikkbe...
Korunk Adonisza bizonyos hadisír-nyilvántartást vitt a székelyföldi Lövéte polgármesterének, és - ha már ott volt - megkoszorúzta az I. és II. világháborús magyar hősök emlékművét. Az ezt illusztráló képet maga töltötte fel a Facebook-oldalára. Mondjuk mindenki úgy koszorúz, ahogy akar, de azért…..
"Nem kérdezni, végrehajtani - az értelmiségi töprengés nem kifizetődő, és még veszélyes is lehet arra, aki túlságosan belefeledkezik." Hunyadi Mátyás személyiségéből fakadt-e a humanizmus? Miért támogatta két pápa is Mátyás törekvéseit? Miért lettek legádázabb ellenfelei hűséges…..
"Nem volt hatékony a lakás-takarékpénztári megtakarítások támogatása"- címmel jött ki az MTI friss híre. Ez eddig rendben is lenne, ha az első mondatból nem derülne ki, hogy mindez a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2011-es tanulmánya szerint van így. Igen, 2018. októberében egy 2011-es tanulmányt…..