Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zorankaPB

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szokásos év végi toplistákkal ezúttal az új év első napjaiban jelentkezünk. Ketten állítottunk össze toplistáinkat és a kedvenc magyar borainkkal kezdünk. Minden kedves olvasónak boldog új évet kívánunk és természetesen várjuk a saját toplistákat is komment formában. (A képet innen…..
zorankaPB 2022.01.04 13:06:24
@Hepci: Ha már Németh Józsi, akkor épp ma jelent meg két bora a Pécsi Borozón. Vagyis azért ismerjük még legalább ketten :)
A cabernet sauvignon újhordóval történő megküldése kevésbé tartozik a fajta közkedveltség tárgyát képező kivitelezési módjai közé. A modern borfogyasztói társadalom autonóm folyamatai átszabták a vörösborok felé támasztott ízlési igényeket, ez pedig villányban előtérbe helyezte a cabernet franc-t,…..
zorankaPB 2020.04.07 10:55:14
Nem vitatom a fentieket, csak egyetlen mondathoz fűznék hozzá néhány gondolatot. Ez pedig: "A cabernet sauvignon újhordóval történő megküldése kevésbé tartozik a fajta közkedveltség tárgyát képező kivitelezési módjai közé."
A modern borfogyasztói társadalmat hajlamosak vagyunk úgy elképzelni, ahogy közvetlen szubkultúránk rezgéseit dolgozzuk fel. Valóban, vannak olyan fogyasztói elvárások, amelyek a barrique ízélményt a háttérbe szorítanák vagy akár teljesen eltüntetnék. Ha azonban kicsit tágabbra nyitjuk az ollót és mondjuk az átlag orvos, villanyszerelő, ingatlanos, tanár, kereskedő és egyéb szegmensekben a férfi populációt 40+ időegységre állítjuk be, akkor nem biztos, hogy a mondat releváns. Legalábbis saját tapasztalataim azt mutatják, hogy itt még a megszokás, a megtanult ízélmény erősen befolyásolja a vörösborról kialakított véleményt. Ráadásul a földrajzi mutatót is érdemes figyelni, nagyon nagy a differencia még egy kis országon belül is égtájanként...
Emiatt aztán a blogokon, lapokban magasan értékelt, könnyedebbre hangolt vörösök sokszor értetlenséget és kérdőjelbe rándult, kitágult szemeket okoznak mondjuk laikus konferenciacsoportoknak szervezett kvázi tömegkóstolókon. Azaz az általánosítást vitatom csupán, nem a minőséget, vagy magát a barrique eljárást, az egy másik, sokkal hosszabb bejegyzést igényelne. További jó karanténkóstolást!
A délszláv régiót ritkábban emlegetjük boros kontextusban, mint amennyire az obejktív teljesítménye alapján indokolt lehetne. Ennek nyilvánvaló oka, hogy a hazai kereskedők nem törekednek széleskörű kínálattartásra, ami szükségszerűen összefügg a továbbra is hazai ízekbe…..