Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leopoldbalthasar

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnék megkérni egy olyan Fideszre szavazó akárkit a magát nem egy tál gulyásért és kétezer forintért eladó fajtából, hanem abból a migránstól rettegő, Mészáros Lőrincet zseninek tartó, egészségügyi, oktatási helyzettel elégedett, Soros György által nem fizetett, Orbán Viktort mindenre…..
Leopoldbalthasar 2018.09.05 14:32:37
@'it's cool to know nothing':
Szerintem te is érzed, hogy a vicced alapja nem stimmel. Az európaiak pont azért keresztények, mert a rómaiak is azok voltak legkésőbb a 4. századtól kezdve. Az új barbár királyságok nagyjából mindenben a rómaiakat próbálták "majmolni". Tulajdonképpen vitték tovább a római üzemet. A kereszténység bizonyos szempontból a Római birodalom továbbélése.
A nyelvi rokonságnak semmi jelentősége nincs.
A genetikainak végképp nem, mivel genetikai rokonságban csak személyek állhatnak, népek nem. Tulajdonképpen csak a kultúra számít.

Mint ahogy mi magyarok is kulturálisan már jó párszáz éve leginkább a déli németekkel és a nyugati szlávokkal vagyunk legközelebbi rokonságban.

Na most az, hogy itt emberek beöltöznek honfoglaláskori cuccokba, lovasíjászkodnak, stb, az remek szórakozás, de butaság úgy kezelni, mintha valami nemzeti hagyomány őrzéséről lenne szó. Egyszerűen egy rég eltűnt életmód újrajátszása (már amennyire megismerhető a fellelhető adatokból), semmi több. A mai magyaroknak ez már csak egy egzotikus látványosság, amúgy teljesen idegen tőlük.
Nincs nekem azzal semmi bajom, hogy összevonják a kémiát, fizikát, biológiát, így helyet csinálva a hazafias nevelés nevű tantárgynak. Na persze a hazafias nevelés szerintem az lenne, ha például Trianonért nem Európát tennék felelősség, hanem elsősorban önmagunkat, a saját soviniszta, hataloméhes…..
Leopoldbalthasar 2018.09.03 15:36:42
@Tom66: "Ezekhez képest a háborúban szövetséges Ausztria területi veszteségei elenyészők, sőt érthetetlen módon a győztesek Magyarországtól vettek el négyezer négyzetkilométert és Ausztriához csatolták, Burgenland néven. Vesztestől vettek el, hogy vesztesnek adják."

Itt valami nagy kavarodás van. Éppenhogy Austria volt a legnagyobb vesztes, mivel az összes országát elveszítette. Elvesztette az Osztrák főhercegséget, a Cseh királyságot, a Magyar- és Horvát királyságokat, Galíciát, stb...
Ezek az elvesztett területek aztán odakerültek az újonnan létrejövő országokhoz, pl. az Osztrák köztársasághoz. Ezek az új államok nem lehettek résztvevői a világháborúnak, hiszen akkor még nem is léteztek.
Leopoldbalthasar 2018.09.03 15:17:22
@Tom66:
"Trianon a nemzeti tragédiája. Kivételesen nagy és elrettentő volt a büntetés nagysága és tulajdonképpen ez a probléma gyökere. A győztesek Magyarországot példátlan büntetéssel sújtották. A mai napig rejtély, miért éppen hazánkat."

Lehet, hogy egy kívülálló annak idején ezt nem így látta. Mert mit látott, mondjuk egy átlagfrancia? "Van ott Európa közepén egy középkorból fennmaradt dinasztikus birodalom, amiben különféle nemzetek élnek de nincs saját országuk. Hát most a háború után a magyarok, csehek, szlovákok, románok, németek, stb megkapták a saját önálló nemzetállamukat."
Azt még esetleg megértik, hogy elégedetlenek vagyunk az új határokkal, mert nem teljesen veszi figyelembe a nemzet tagjainak földrajzi elhelyezkedését, de azt már valószínüleg abszurdnak gondolnák, hogy a magyar nemzet a magyar király egész országát szeretné magának (Horvátországgal együtt). Mert akkor mi a fenének bomlottak szét nyelvi alapon több nemzetre? Tehát, hogy mi ezt büntetésnek érezzük, az csak a mi egészen "speciális" nacionalizmusunk következménye. Kivülálló nem biztos, hogy érti.

Nyilván nem büntetés volt a célja, mert annak mi lett volna az értelme. A politika nem a népek érzéseiről szól, hanem érdekekről.