Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skypeország

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helló és üdv és minden egyéb! Szerintem lassan leteszem a blogírást. Tök jó napló volt, de már unom. Meg amúgy is mindenki megszokta a helyzetet, szóval már ez a haszna sincs meg. Mesélni még lehetne rengeteg mindent. Mármint éppen akkor, amikor megtörténnek a mindennapok. Pár pillanattal később…..
Helló Mindenki! Ezt a bejegyzést két hete kezdtem el írni, amikor kipihentük a random karneválozásunkat. Most így, mikor befejezem, már nincs meg az a lendület, de még mindig egy jó élmény volt. Az úgy kezdődött, hogy néha vannak csoportok a házban, amikor pár napig szabadnapunk van. Rájöttünk,…..
Helló mindenki! Újra itt, és egészen tetszik, hogy csak ilyen ritka bejelentkezéseket írok, mert mostanság elindult a szezon, meg amúgy is dübörög a tavasz, normális ember is inkább kint van, mint bent, én meg ha bent is vagyok, inkább valami aktívabb elfoglaltság vonz. Bocsi. Meg amúgy is,…..
Szia Mindenki! Végre rávettem magam arra, hogy blogot írjak. Mondjuk ehhez az is hozzátett, hogy Atika újra tette a gépem, és már legalább működik. Úgy-ahogy. Ez most a tesztkör...
Avagy a holland nép és a tűzijátékok kapcsolatának leirata és élménybeszámoló. /Antropológiai szubjektív napló részletek/..
"Boldog Karácsonyt"                              /Orbán Viktor/    Oké, oké, a karácsony nem a politikáról szól. Vagy inkább nem arról kéne szólnia. Az persze mindenkinek megvan hogy szenteste a vacsora asztalnál, a kevésbé gyakran látott rokonok-ugye ilyenkor általában a családdal ülünk le egy…..
Na persze csak egy hétre, de eldöntetett az idő és kábé a hely is, tehát: 2018. 01. 18.-án várjátok érkezésünk, Debrecen városa felől, első állomásként Miskolcig. Itten Pár nap csudimuri, közösség által önszervező (már ha szerveződik fogadásunkra) mindenféle dínom-dámon lészen (ez biztos, Mulu…..
Három napja tüntetnek Budapesten a "hüje lipsik", mert nem akarnak dolgozni. Annak szellemében, hogy nem csak a rabszolgatörvény miatt mennek emberek utcára, hanem talán alakul valami mint Franciaországban (ahol szintén nem a benzin árának emelése ellen tüntetnek), elgondolkoztunk egy pillanatra…..
Mára lassan érzem hogy elér a megfázás és leterít. Mulu még tartja magát, de ha beüt nála a férfinátha akkor ketten fogunk versenyt-fetrengeni... Amúgy nincs gáz, Erika első reakciója az volt, hogy öt doboz gyógyszert a kezembe nyomott, egyet csak nekem, cukormentes szopogatótablettát a torkomra,…..
És nem ám valami igénytelen és haszontalan dolgot... Vagyis a hollandoknak tuti hasznos.....
Élünk! Igazából csak ennyi. Puszi mindenkinek otthon. Jelenleg a gépem új rendszert kapott, amit még nem sikerül teljesen uralni, így nehézségekbe ütközik hogy írjak, de nem haltunk meg. Meg nem is történt semmi új. Szerintem most jutottunk odáig, hogy ismétlődik minden és napi rutin lett az élet…..
Levelek Skypeországból Amszterdam 2018.11.25 20:37:17
Ha már Hollandia, akkor ki nem hagyhattuk a fővárost a vörös lámpás negyedével, a coffe shopjaival, csatornáival és minden egyéb turistalátványosságával, amit kihagytunk mert nem érdekelt - mondjuk a fentieken kívül nem tudom milyen látnivaló van még a városban. A szex múzeum mondjuk. Az király…..
Ja. A holland Mikulás, akarom mondani Sinterklaas, Spanyolországból érkezik, fehér lovon, december 6.-ára virradóan. Kitesznek neki répát (mármint nem neki, hanem a lovának. Ennek megfelelően gondolom nem a Mikulás dagi - tej+süti helyett répa), és hozza a kis fekete manóit. Vagy krampuszait. Vagy a…..
Nem, nem az a fajta fürge róka lábak, tényleges vadászatról van szó. Nagyon izgi volt, bár igazából kb. fogalmunk se volt, hogy mi történik...
A nap további részében vidáman festegettünk, onnantól uncsi is volt mindezek után.....
Egy hónapja érkeztünk Hollandiába. Oké, ha pontos akarok lenni, akkor már kerek egész 34 napja, és ami az illeti, összehasonlítva a finn dologgal, sokkal jobban érezzük magunkat. Reméljük, a hostunk is.  Nem tudom, miért ezzel kezdtem, csak úgy eszembe jutott. Az a helyzet, hogy megint olyan érzés,…..
Találkoztunk egy rasszista Fideszes magyar nénivel. Vordenben, az Aldiban, és legalább megtudtuk tőle, hogy velünk együtt négy magyar él a városban. Ez a 8000 fős lakossághoz képest egész kellemes arány. Felteve, ha nem látjuk egymást többször.....
Nemrégiben meginterjúvolt egy volt csoporttársam. Az egy dolog, hogy segíthettem egy beadandóban, nagyon érdekes is a "másik oldalon" lenni az interjúban, de még a gondolataimat is összeszedhettem, a külföldi élettel kapcsolatban. Mivel engedélyt kaptam, ezért itt reprezentálom a dolgot, egy…..
Avagy elmélkedés a fogalmazásról és aki megfogalmazza nekem ezt pontosabban, annak jár a pirospont... Teljesen természetes, hogy ha egy ismerőssel találkozol, megkérdezed, hogy: Hogy van? Ha persze szóba álltok egymással. Baráttal kevésbé teszed ezt a szörnyűséget (mármint azt, hogy megkérdezed,…..
Szia Mindenki! A mai bejegyzést Magyarország kormányának küldöm, aki fogja és bevásárol aranyból. Geci képzeljétek már el,hogy milyen elalvult a kibebaszott aranyba fektetni. Kitermelik, és nem is nehéz kitermelni, mindig változik az ára, ha krach van, akkor senki nem fog akarni aranyat venni.…..
Eljőve Magyarországról roppant érdekes megfigyelni az embereket. És érdekes megfigyelni magamat, hogy mit tartok szokatlannak, ezáltal rádöbbenni, hogy mi a norma otthon*...
Vorden. Valahol a kisvárosok "upper street"-je és egy "normál" város között félúton. Napfény, zöldellő gyep (esőt egyszer már láttunk is, de ettől függetlenül a gyep valahogy angol-zöld), mindenhol van bicikliseknek kijelölt rész és fazonra nyírt bokrok az ízlésesen és leginkább egyformán…..
Szia Mindenki! Jelentem megérkeztünk, épségben és egészségben, kissé fáradtan. Volt 11 órás komp út, herevere Stockholmban, alvás a reptéren, sikeresen nem zuhantunk le (megint), megvolt az első trafic jam Hollandiában (senki nem dudál őrülten, csak mennek nyugodtan. Kicsit félelmetes.), aludtunk…..
Előfordul, hogy nem egyezik, workawayer és host. Akkor az történik, hogy a workawayer tovább megy, békében, egy másik hostot keresve...
Ujabb közös bejegyzés, mert úgy gondoltam, a téma megérdemli a moderálást. A két nővér azt állítja magáról, hogy szegények. nézzük át ezt az állítást:..