Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Linda Zelenij

23 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan itt a jövő évi alapozás ideje, akár csak élvezni szeretnéd bringa túrákat vagy akár versenyekkel is kacérkodsz. Mint tudjuk a nyár bajnokai télen születnek, úgyhogy ha érdekel hogyan tudsz hatékonyan edzeni és még többet fejlődni, akkor olvass tovább.  Célkitűzés „Ha a semmire célzol,…..
Te mikor csináltál valamit először utoljára? ..
Zelenij Linda Ketten az országból 2019.09.25 09:28:13
Képlet master trainer címhez, amit igen büszkén viselek. És azt is megértettem az utolsó út során, ami addig csak szőrszál hasogatásnak tűnt. Mindig magyarázták, hogy a számolásnál mit melyik ujja(kka)l kell mutatni, ami egyébként baromira nem állt kézre és furcsának is tűnt. De rájöttem, hogy…..
Ahogy mondani szokták lehetőségeinket nem a múlt határozza meg, hanem annak feldolgozása. A nyaralás első napján - ahogy az első részben is láthattad - nem nagyon tudtam felvenni a tempót Saalbachban. Na de utána.....
Tavaly nem igazán tudtam élvezni a bringázást Saalbachban három okból:1. merev enduro bringával voltam2. vagy esett az eső és sár volt vagy 40 fokos hőség volt3. akkor alig pár hónapja műveltem csak ezt a freeide/enduro témát, fullface bukó is akkor volt először a fejemen és a sok hosszú és…..
Az egyik örök kérdés azok számára, akik kicsit is elméllyednek a kerékpározás világában, hogy taposópedállal vagy becsatolós patentpedállal jobb e bringázni. Persze divat azt mondani, hogy aki egyszer váltott patentpedálra, az többet nem akar majd platformmal menni. Biztos ez? Szerintem nem! Én…..
Nagyjából egy hete sikerült egy jó meredek leléptetésen talaj mintát venni. Mondhatni nem sokat segített a lelkivilágomon, így úgy éreztem be kell gyakorolnom ezt a meredek lefelé kérdést. Számomra a No Comment nevű pálya mindig az abszolút non plus ultra volt, így úgy voltam vele, hogy ott nemcsak…..
Általában mindenki társasággal szeret menni bringázni, mert úgy biztonságosabb és szórakoztatóbb. De mi van akkor ha te egyedül szeretsz sportolni, mert úgy tudsz kikapcsolni. Vagy ha új vagy a környéken, netán kezdőként még nem ismersz más bringásokat? Vagy ha olyan munkaidőd van, amihez mások nem…..
Amikor kezdőként vagy újrakezdőként belecsöppensz egy sportba rengeteg kérdésed lesz hirtelen és ez teljesen normális: Hány kalóriát égetek el bringázással? Félek a forgalomban tekerni mit tegyek? Miért tör a nyereg? Lányoknak női vázas bringa kell? Hol találok ingyenes edzéstervet? Kivel mehetnék…..
Linda Zelenij 2019.07.20 20:33:58
@RCH: Amennyiben előtte nem nagyon sportoltál, az elején valóban előfordulhat növekedés. De ez csak egy ideig tart, testépítő lábaid nem lesznek :)
Mindenki a lehető legjobbat akarja magából kihozni, hamár egyszer elkezdett bringázni – hogy minél fittebb, erősebb, ügyesebb legyen. De a legjobb alatt nemcsak ezt kell érteni, hanem azt hogy ismerjük a szabályokat és a közösségi normákat és be is tartjuk azokat. A közlekedés társasjáték, az utak…..
Egy-egy nagyobb bukás után nincs gyomorszorítóbb érzés, mint amikor először visszaülsz a bringára és főleg amikor újból be kéne adni az adott ugratót, sziklakertet vagy legyen az bármi, ahol az esés történt. Nekem két emlékezetesebb esésem van a sok közül. Az egyik 2016 júliusában történt egy…..
Ha nem tudod milyen felszereléssel készülj az első video- vagy indoor cycling órádra és hogy mire érdemes beruháznod hosszútávon, ha hatékonyan szeretnél tekerni akkor most ebből a videóból kiderül. Bár én is előbb tudtam volna!..
Csak egy kis derű a borús napokra. ..
A konditermi edzések hatékonyságát nemcsak a mozgás időtartama vagy a választott súly nagysága befolyásolja. Az egyik legfontosabb összetevője annak, hogy haszna is legyen a végzett sporttevékenységének az, hogy a feladatokat szabályosan végezze. Különben nagyon könnyen a visszájára fordulhat a…..
Egyre többen és többen állnak be az egészséges életmódot követők táborába, ami egy fantasztikus dolog. A tudásanyag arról, hogy miként vigyázzunk a testünk és lelkünk egészségére manapság már könnyen elérhető nemcsak újságok és könyvek formájában, de a világhálón, a közösségi média felületein is.…..
Amikor alakformálásról van szó hajlamosak vagyunk csak a comb-popsi-has témakörben gondolkodni és elhanyagolni például a vádlinkat. Pedig az bizony nagyon fontos izomcsoport. Hogy miért? Gondoljunk csak bele. A vádlink nemcsak nyáron látszik, mikor egy csinos magassarkú szandálba bújtatjuk a…..
Minden hónapban megveszed a konditermi bérletet, aztán jó eséllyel lemész egy alkalommal? Vagy netán már a belépő megvásárlásáig sem jutsz el? Nézzük át mi az 5 ok amiért még mindig nem jársz rendszeresen edzőterembe. Aggódsz, hogy mindenki téged néz majd Attól félsz, hogy amikor lemész a terembe…..
Ahhoz, hogy sikeresen vegyük fel a harcot a narancsbőr ellen tudnunk kell pontosan mi is az. Egyrészt ugye zsírszövet, ami jórészt úgy alakul ki, hogy a szervezetünk ebben a formában raktározza el a fel nem használt szénhidrátokat, másrészt pedig a cellulit egyik legfőbb oka a vér…..
Amikor elkezdünk rendszeresen sportolni és figyelni az étkezésünkre, lényegében azonnal szeretnénk látni - de legalábbis érezni - az eredményt. Persze mindannyian tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű, hiszen akkor mindenki álomalakkal rendelkezne. No de mi van akkor ha mégse vagyunk türelmesek? Akkor…..
Linda Zelenij 2018.09.05 19:35:38
Szeretnél kondizni de nem mersz lemenni az edzőterembe, mert azt sem tudod melyik géphez hogyan közelíts? Többször vettél már terembérletet de mindig elvesztetted a lelkesedésed, mert azt sem tudod mit, miért csinálsz a teremben? Mindössze két óra alatt megismerheted az edzőteremben lévő gépeket,…..
Rendszeresen fáj a hátad és a nyakad? Egésznap ülsz a számítógéped előtt? Már te is érzed a tartásodon, hogy sokat görnyedsz? Ezzel a programmal visszafordíthatod a kezdődő hát- és nyakfájásodat, javíthatsz a rossz tartásodon vagy akár meg is előzheted ezeket a problémákat és a velük járó…..
Zelenij Linda Miért én? 2018.08.29 10:06:40
Emlékszem az általános iskolás tesi órákra, amik nekem is (mint szerintem a elég sok embernek) a rémálom kategóriába tartoztak. Nem elég, hogy iskolát váltottam 4ik elején, de az osztályban a legtöbb lány sportos volt és menő is volt jónak lenni torna órán. Én ellenben már az első körben hatalmasat…..