Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZalaSprings

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tél gyorsan elrepült, március eleje van már és igen, mi is már készen vagyunk a tavaszi étlappal. Új fogásokkal és friss ízekkel készülünk. Az új étlap papír formában már február óta megvolt, előbb a konyhában magunknak készítettük el, kísérleteztünk, kóstoltunk. Az étlapbemutató március elejére…..
A második főzőiskola is maximális létszámmal telt. Pillanatok alatt telt meg. Sose gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz, de már az első alkalommal sejtettem, hogy több érdeklődő lesz, mint amit elképzeltem.  Az első főzőiskolám a magyaros tésztáké volt a főszerep, a másodikon a Zala Springs…..
Szerencsém van a Zala Springs Golf Resortban megtartani az első főzőiskolámat. Erről szeretnék Nektek pár szót írni. Január 12-én szombaton kerül megrendezésre a Zala Springs Főzőiskola. Délután 4 órakor kezdjük a főzést és addig tartjuk, míg készek nem lesznek az ételek és megkóstoljuk…..
Ha karácsonykor le szeretnéd nyűgözni a családot egy igazán könnyed kaláccsal, használd bátran a Stollen Kenyér receptemet!  Nagyon sok fajtája van, én az aszalt gyümölcsöst szeretem a legjobban és a karácsony ízeihez talán ez illik a legjobban. Hozzávalók: 1 db tojássárgája1 csipet őrölt…..
A világon összesen közel 60 millió ember golfozik, ehhez képest Magyarországon elég szerény számról beszélhetünk. Ennek egyik oka, hogy számos tévhit él az emberek fejében a sporttal kapcsolatban. Azt gondoljuk, ez egy drága sport, főként gazdag idős férfiak játszák és sokan megkérdőjelezik azt is,…..
  Bár még messze a Karácsony, már elkezdődött a téli ünnepi hangulat. Mindenhol elkezdtek előbukkanni a karácsonyi díszek és a nyüzsgés. Ha már ti is elkezdtetek azon gondolkodni, hogy mi legyen az idei menü, hoztam egy leves receptet, ami igazán különlegessé teszi majd a családi ebédet. Konyakos…..
Idén naposabb a november. A golf szezonnak leginkább kedvező őszünk van. Már lassan ennek a hónapnak is vége, de még mindig csodás az időjárás, jönnek a játszani vágyó vendégek és hétvégén is nagyobb a nyüzsgés, mert mindenki próbálja kihasználni a jó időt. Na de mi a helyzet most a Zala Springs…..
A leggyakoribb hiba a kelleténél nagyobb gerincgörbület, a túlságosan "lógó" fej, az előrebukó vállak, és az említettek miatt kipúposodó hát. Tudom, nehéz kialakítani a helyes testtartást, mondhatni kényelmetlen, hiszen a mindennapos cselekvéseink közül egyikhez sem hasonlatos. Ám púpos háttal a…..
Marhapofa lecsóval és dödöllével Hamarosan áttérünk az őszi étlapra, így némely nyári fogástól el kell búcsúznunk egy időre. Egy nagy kedvencünket szeretném megosztani Veletek! Ez egy tökéletes kombináció: a nyár egyik legtipikusabb házias étele, a lecsó; az igazi zalai dödölle és a marhahúsok és…..
"1999-ben végeztem Keszthelyen és azóta a szakmában dolgozom. Egy közeli  ismerősöm szakács volt és nagyon megtetszett ez a pálya. Egyik családtagom se dolgozott vendéglátásban, én vagyok az első aki ebbe belekezdett, de nem bántam meg nagyon szeretem. Vannak húzós napok és elfáradunk, de amikor a…..
Még egy kicsit húzzuk ezt a nyarat, így nálunk még tart a BBQ szezon. Próbáljuk itt tartani a meleg esték hangulatát. Így most, hogy a hétvégi BBQ partyra készülünk, mesélek nektek is néhány tippet. Egy sütögetésre vagy bármilyen húsos ételhez én azokat a húsokat szeretem, amelyben van csont a…..
Our state of the art, 3-storied, 3000 m2 clubhouse opened in the middle of September, 2015. It offers reception, pro shop, changing rooms, television and cigar room and spike bar with bistro restaurant. Also on the first floor a fine dining international restaurant with the possibility of a private…..
  18 hole international championship golf course A unique golf experience is guaranteed A unique golf experience is guaranteed by one of the world’s finest course designers Robert Trent Jones, Jr., whose outstanding career spans more than four decades. The 18 hole championship golf course is…..
  The Challenge Tour is the second-tier men's professional golf tour in Europe. The tour was introduced in 1986 and was initially called the Satellite Tour. The Order of Merit was introduced in 1989, with the top five players on it winning membership of the European Tour for the following season.…..
A kacsamell nálunk sous vide technoógiával készül. Úgy kapja meg a fűszerezettségét, hogy sóoldatba tesszük egy órára. Ez egy 10 százalékos sóoldat, ebben pihen a kacsamell egy órát, utána sous vide-áljuk és tálalás előtt sütjük frissen. Így mindig ugyanazt az ízt és állagot tudjuk…..
Nagy segítség lenne számunkra, ha a helyi termelők megkeresnének, bejönnének hozzánk és megmutatnák a termékeiket. Az igazi zalai ízeket úgy lehet a legjobban elérni, ha olyan zöldségeket, gyümölcsöket – alapanyagokat használunk, melyek Zala megye dombos tájáról származnak. Nyitottak vagyunk és…..
  He was eight years old when he first hold a golf club and tried to play golf. In 1991 he obtained the diploma at the British PGA (Proffesional Golfers' Association) Academy. He gained extensive knowledge of all aspects of golf.  As professional golfer, Denis Pugh was his coach and he was…..
Személy szerint én szeretem előbb nem a menüt összeállítani és utána keresni beszállítókat, hanem előbb a zalai gazdáktól és a már beszállító termelőktől megkérdezni, hogy milyen a termés, van-e olyan zöldség vagy gyümölcs, ami kiemelkedően finom és jó minőségű ebben a szezonban, melyik a…..
Sztana Ferenc Chef Lecsó 2018.08.15 22:29:52
Milyen hozzávalókból készítesz lecsót? Lecsókolbász, tojás, szalonna vagy cukkini? Itt is az egyszerű de nagyszerű elvet követem. Amit ezek közül használok, az csak a szalonna, hisz ez ad egy füstösebb ízt a lecsónak. Hagyma, paprika, paradicsom és szalonna, az a négy hozzávaló elég egy fenséges…..
Sztana Ferenc Chef Vendégvárók 2018.08.15 22:14:00
Nagyon fontos, hogy mit kér a vendég, mit kíván. Ha valaki modern bistro falatokat kér, nem ajánlunk magyaros vagy teljesen eltérő fogásokat. Megpróbáljuk megnézni mit szeretne az ügyfél és a mi konyhánk mit tud elkészíteni. Ami ebben a szezonban nagyon híres volt, a kacsamáj créme brulée. A hízott…..
A családom nagy része vendéglátós, a szüleim mestercukrászok és a nagymamám is szakács volt, így nagyjából ebbe nőttem bele. Budapesten végeztem 2002-ben és azóta folyamatosan a szakmában vagyok, így körülbelül 16 éve. A feleségem csábított le Zalába, így az igazi zalai konyhát is általa ismertem…..