Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mAmazone

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 7 tuti baba- és kisgyerek cucc, ami nekünk nagyon bevált Szülői létünk, életünk és mindennapjaink sarkalatos része az állandó dilemma, hogy valamire igazán szükségünk van-e, fogjuk-e használni, megéri-e az árát, nem fogjuk-e csak kerülgetni, aztán néhány hét múlva elajándékozni???  Ebben…..
Csodaszép napunk volt, most ért véget éppen, Hunyd le a szemed és álmodj sok-sok szépet!   Álmodj fénylő csillagokkal, kedves, mosolygós angyalokkal. Vidáman kacagó barátokkal, tova szálló pillangókkal, színes, izgalmas játékokkal.   Álmodj a végtelen égbolttal, kék vizen ringó…..
Van egy téma, ami kivétel nélkül mindenkit foglalkoztat, de mégis nehezen beszélünk róla, ez bizony a szex.  És amikor szülők leszünk, akkor kevesebben is akarnak Velünk erről beszélni, mert tudják, nem ez a párok szexualitásának csúcs időszaka. "Eddig a heti egy kevés volt, most sok is" -…..
mAmazone 2018.11.18 21:44:27
@szepipiktor: A kérdéseire a válaszaim:
- Az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy mikor szülők leszünk kevesebbet és nehezebben beszélünk erről a témáról.
- Nem látom, hol lennének a cikkben statisztikai adatok. Ha a “A kutatások szerint”-i részre gondol, azt pedig szakmai cikkekben olvastam. Mielőtt egy témához nyúlok, utána szoktam olvasni, így találtam ezt is.
- Ezt én egyáltalán nem mondtam és sugallni sem sugalltam. A cikk címe és mondanivalója: KREATÍVABBAK! Bénákról sehol nem tettem említést.
- De igen! Én is azt gondolom, hogy tanulni kell, fiatalon is és felnőttkènt is. Mint ahogy minden kultúra, így a szexuális kultúra is változik. Folyamatosan van mit tanulni.
- Biztosan észrevette, hogy a cikk úgy kezdődik: szülőktől szülőknek. Ez egy ötlettár, gyűjtemény. Bár ez egy személyes blog, de említés sincs benne a saját vágyaimról, esetleges problémáimról, de jól esik az őszinte aggodalom...
mAmazone 2018.11.18 21:28:19
@tamask: Azt gondolom, a szóban forgó férfi inkább a hazugságokban kreatív, mint a szexben :)
Már terhességem óta érzem, hogy a gyártók, kereskedők, a piac azt az érzést keltik a termékük reklámozása során, hogy melyik termékkel leszek jobb anya. Szinte már nem is tudunk arra koncentrálni, hogy mire lesz szüksége valóban a születendő gyermekünknek vagy nekünk, mert megpróbálják elhitetni,…..
Az egyik legmegosztóbb téma, amikor szülők leszünk: Egy ágyban a babával vagy külön? Rengeteg szakmai cikk szól arról, hogy miért jó, ha a babát magunk közé/mellé vesszük és rengeteg pozitív történetet hallunk arról, hogy mennyire jól döntöttek, akik az éjszakát is szorosan együtt töltik. Aztán…..
Az egész ott kezdődött, hogy szerettünk volna a párommal egy kutyát. Sokszor beszéltünk róla, már azt is tudtuk, milyen fajták tetszenek nekünk, de mindig abban maradtunk, hogy lakásba nem kéne, meg sokat utazunk, nem lenne jó neki egész napokra egyedül, meg hát ha megszületik Nimó, kisbabával…..
Napi szinten hallom barátnőktől, barátoktól, családtagoktól, más anyáktól hogy pici, semmit jelentő, apróságon vitatkozott össze a párjával. Miért veszekszünk, ha semmi hasznunk nem származik belőle? Miért érezzük sokszor, hogy pont a párunk nem ért minket? Kép forrása: stylemagazin.hu „Nem…..
Amióta az eszemet tudom, imádtam jönni-menni, utazni, élményeket szerezni. Szerencsére (vagy a sors keze) a párom is ugyanilyen, így amióta egymásra találtunk állandóan mentünk valahova. Terhesen is folyton kirándultunk, városokat néztünk, utaztunk. Mindenki azt mondta, még addig csináljuk, amíg…..
Annyira kézenfekvő, könnyű, praktikus, kényelmes és mutatós. Ez a hajfonat.  Sajnos én is csak a nyár végén kezdtem el alkalmazni, de jövőre sűrűbben fonatom be a hajam. Mert gyorsan megvan és sokáig kitart. Nekem egy hétig is benne marad úgy, hogy háromszor mosok hajat közben. Nagyon kényelmes,…..
Biztosan mindenkinek vannak olyan mondatok, amiket ha meghall a hideg is kirázza. Legszívesebben ezekre csípőből válaszolnánk, de mi csak mosolyogva és bólogatva helyeslünk és tűrünk... Olyan úgysincs, hogy az ember mindent "szabályosan" csinál A terhesség alatt ez a jelenség már elkezdődött,…..
A védőnő első látogatása egy reggel nálunk: Évi: "Nagyon jó ötlet ez a babafészek, amíg nem tud felülni, addig védi, hogy ne tudjon leesni a kanapéról." Én: "Leesni a kanapéról?? Hát hogyan esne le, itt vagyok mindig mellette." Évi: "Hát lesz olyan, mint pont akkor nem vagy itt, de nyugodj meg,…..
Anyaként már más szemmel ítélem meg egy étteremről, hogy milyen. Eddig az étel és a kiszolgálás volt a fontos, viszont mostmár azt is megnézem és megjegyzem, hogy mennyire bababarát, van-e etető szék, tudok-e kényelmesen pelenkázni vagy esetleg szoptatni.   Szoptatni az esetek 90%-ban a wc…..
Van néhány dolog, amit mégcsak nem is sejtettem az anyaság előtt. Akkor eszméltem rájuk, mikor már gyakorló anya lettem. Például,  hogy mennyi mindent meg lehet csinálni egy kézzel  hogy a jegeskávé ezentúl azt jelenti: jéghideggé hűl mire odajutok hogy az evés és alvás már nem fiziológiai…..
Ohh Istenem, hányszor hallottam az elmúlt 10 hónapban a kérdést: "és apa szokott segíteni?" Attól függ mire gondolunk segítség alatt. Hogy kinyitja az ajtót, mikor fogom a Nimót? Hogy ő cuccolja fel a bevásárlást? Hogy felsegít, amikor a földről felállok? Igen, szokott segíteni. Vagy inkább…..
Dunai lány vagyok, a Duna mellett nőttem fel és a mai napig imádom. Az életem során megszámlálhatatlan alkalommal mentem a Duna-partra barátokkal, családdal szórakozni, egyedül öröm vagy bánat esetén. A folyó lassú és csendes folyása számomra a nyugalmat, az elmúlást, a "tovasodródást"…..
Egyre elterjedtebb a babafészek, már áldott állapotban is láttam néhány helyen, de kicsinek találtam, illetve ár-érték arányban drágának ahhoz, hogy az első pár hónapban tudjuk csak használni, így hát anyukámmal varrtunk egyet :) Kerestem a neten egy sablont, egyedi méretben kirajzoltuk, amekkorát…..
Létezik-e olyan, hogy a nő azt érzi mindene megvan?... Hisz az ember szeret birtokolni, minél többet és minél jobbat. Biztosan lehetne egy nagy házunk hatalmas kerttel, jobb autók, több pénz a bankszámlán, roskadó ékszeres állvány, több barátunk stb. Én megis azt érzem, hogy mindenem megvan!…..
Az anyasággal egy új világ kezdődött számomra is, de azért az előzőt sem adtam fel. Megmaradtam ugyanolyan derűs, vidám, kiegyensúlyozott, menőkés, programszervező, életimádó, kalandvágyó, önmegvalósító és vállalkozószellemű nő, amit mások is észrevettek. Ők ösztönöztek, hogy írjak a…..