Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aristarco

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-Nagyfaterom borzasztóan kemény ember volt. Igazi szikár, szíjas, büszke parasztembert képzelj el. Ott a vasárnapi ebéd alatt egy pisszenés nem sok, annyit sem lehetett hallani. Úgy lapátoltak anyámék, mint a kisangyalok - meg se mertek nyikkanni. Szegény nagyanyám... ha nem volt…..
Aristarco 2024.02.23 08:46:40
Márton András madarakat ment. Néha még az ősi ellenségüket: macskát is. Máskor pedig vaddisznót. Ő a Fióka- és Madármentés vezetője, aki naponta szalad áramütött gólyákért, balkonon fogságba esett házigalambokért, gyógyít beteg madarakat, és legfőképpen nem sokat alszik. A saját házában, kertjében…..
Aristarco 2019.03.18 14:22:47
@midnightcoder2: Amúgy nem tudom, hogy a hajléktalanok hogyan kerültek a természetvédelemhez. Ez egy nagyon ostoba dolog, mintha a szerencsétlen sorsú emberek valamiféle kártevők lennének, akiket irtani kell. Döbbenetes embertelenségről, kegyetlenségről tanúskodik minden szava. Ha valaki munka, lakás, egészség híján marad, azt el lehet taposni? Nem kívánom, hogy Ön vagy a gyerekei kerüljenek hasonló helyzetbe. Ahelyett, hogy a segítséget, a megoldást keresné, még van hozzá képe, hogy embertársait alázza. Csak egy minden érzés, jóakarat, empátia nélküli …(embert nem írnék!) lény képes ennyire érzéketlen lenni.
Aristarco 2019.03.19 12:45:40
@midnightcoder2: Ez igaz. Élőhelyek nélkül nem ér sokat semmilyen állatmentés. Jelenleg azonban nagyon kevés a madarak száma hazánkban. Még a veréb is kihalásra van ítélve, a fecskékről nem szólva. A cikkben megjelenő madármentő nem csak gólyákat gyógyít, hanem más madarakat is. Nyomában, ill. más madárvédő szervezetek felszólítása nyomán rengetegen kezdtek foglalkozni a madarak megfigyelésével, és gyógyításával. Budapesten pl. több kerületben is vannak vállalkozók. A Hortobágyon is létesült egy madárkórház, Mályiban is van egy madármentő állomás, és még sorolhatnám azokat a civileket és nem civileket, akik igyekeznek megmenteni a ritka vadmadarakat. Természetesen szükség lenne a költőhelyek védetté nyilvánítására, az emberek tájékoztatására, az állatvédelmi törvény módosítására, szigorítására. Az állatvédők többsége nem szerencsétlen, nem holdkóros, pontosan tudja, hogy néha 1 ritka madár megmentése is számít a populáció genetikai frissítéséhez. Ha a megoldást nem is ők jelentik, mégis fontos az ismeretterjesztő munkájuk, és az, hogy rendszeresen tiltakoznak, jelentkeznek az állami hivataloknál, jelen esetben a villamosműveknél.
Aristarco 2019.03.19 12:59:49
@midnightcoder2: Még annyit, hogy egyáltalán nem szép példa a hajléktalan. Nem ők teszik tönkre az országot, hanem azok, akik korruptak, és fontos politikai helyzetben gyakorolják ezt a tevékenységet. Aztán ott vannak a gyilkosok, a tolvajok, a bandák, az adócsalók, és persze azok, akiknek a kezében az adók elveszítik közpénz jellegüket, stb.

A parafilia, azaz az állattal való közösülés azért tiltott, mert állatkínzás. Az, hogy a törvények mit tartanak bűnnek, betegségnek, ferde hajlamnak, az változik, és változtatható. Ha az állatnak a sérülését okozza, akkor állatkínzás. Az idős ember és a disznó esete talán nem volt akkora bűn, de eléggé undorító. Az állatvédők ezzel inkább azoknak üzentek, akik kistestű háziállatokkal is képesek hasonlót tenni. Javasolni tudnám azt a filmbeli almáspitét az aktusra. Csak ne forrón!
Annak, aki szereti a vélemények és értelmezések szabadságát, sokféleségét, minden sajtótermék eltűnése rossz érzés. Mindig csodálkozom azokon, akik képesek kárörvendeni akkor, amikor valami megszűnik - legyen az akármilyen politikai oldalhoz tartozó -, ami korábban létezett, ahol emberek írtak,…..
Aristarco 2018.08.06 14:14:19
@nickelkazuár: Egyáltalán nem vágyam, hogy egy világméretű csapás (éghajlatváltozás, háború, gazdasági csőd, stb.) jöjjön! Hogy a baloldalnak ez vagy más a vágya, azt nem tudom. Csupán úgy vélem, hogy az Orbán-rendszert egyelőre csak valami külső baj tudná megváltoztatni. Sőt, az sem biztos, hogy jó irányba.

Jelenleg a Fidesz a csúcson van, de hamarosan jöhetnek a belső ellentétek. Simicska volt az első "lázadó", de van több is, csak még nem tudtak összefogni. Orbán nem könnyen kijátszható vezető. Sokat kell, ahhoz gyengülnie, hogy egy belső puccsal megbuktassák. Az ellenzék jelenleg nem létezik. Egy új ellenzék kialakulása meg még a távolban sem látszik.

És az, hogy egy vezető politikus megragadja a lehetőségét, hogy a nép többségének vágyait, felsőbbrendűségbe vetett hitét, szervilisségét, a biztonság iránti igényét, hazafias szólamokkal vagy keresztényi ájtatossággal szolgálja ki, önmagában csak egy eszköz. A baj az, hogy - nem csak Magyarországon - sajnos a népesség meglehetősen nagy százaléka politikai szempontból megvezethető. Nem mondanám ezt bunkóságnak! A hétköznapi életben remekül boldogulnak ezek az emberek, meg aztán a 40 év szocializmus idején már megszokták a hatalom kiszolgálását. Mindig az erősebb kutya ...ik.

Ha az ország fejlődésére tette volna a hangsúlyt bármelyik párt, akkor maradt volna a folyamatos kormányváltás, mert mindig lettek volna elegen az elégedetlenek. Az oktatás nagy erejű fejlesztése tud felfelé vinni a gazdaságban egy kicsi országot. Vannak erre példák. Viszont Magyarországon a 40 év óriási lemaradást okozott minden tekintetben. Az embereknek fogalmuk sincs arról, mi a valódi demokrácia, ezért nem is hiányolják azt az intézményrendszert, ami mára csupán névlegesen (mint épületek halmaza) létezik. Ráadásul az ország krémje, a mindenkori előre vivő értelmiségi, innovatív fiatalság türelmetlenné vált, és külföldre vándorolt (vándorol).
Aristarco 2018.08.07 10:18:55
@inreallife: Javasolhatok egy nem hosszú könyvet? Nagyon érdekes, és biztosan talál benne néhány támpontot: David Van Reybrouck A választások ellen c. művét.