Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garullus

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Staropramen Praha 2021.04.18 17:58:06
Illat: szúrós kénes-pincés Hab: rugalmas, tapadós Szín: arany, átlátszó Bőcsött Konrádosították a Staroprament. Levettek 1%-nyi alkoholt és fémesen megkeserítették. Voilá, kész az új termék. Azért kezdjük már szakmailag a kritikát: ha egy pilseniből lágert akarok csinálni, akkor nem hogy kevesebb…..
Illat: semmi Hab: egészen csipkés és viszonylag tartós Szín: közelebb áll a világoshoz, amúgy borostyános   Szerintem kissé túl van misztifikálva ez a sör, mert a legnagyobb különlegessége, hogy az eredetit nem lehet nálunk kapni (ami nem hiba, hanem már bűn). Nem tudtam, hogy a Borsodi…..
garullus 2019.07.27 18:08:13
Most már a dobozos könnyen elérhető, a felirat szerint eredeti prágai gyártmány. Ez most nagyon kellett, mert az utóbbi időkben ivottak alapján a mélyen tisztelt Borsodi Sörgyártól én már elvettem volna a Staropramen butítási jogát. Nem tudom, ki hogyan van vele, de nekem a Staropramen az mindig egy menekülő sör marad. Szeretek kipróbálni ízeket, gyártókat, típusokat, de amikor olyan helyzetbe kerülök, hogy kicsi a választék, mindig stabil biztonsági döntés a Staro. Számomra ez az a jó öreg járgány, ami soha nem hagy csarben. Hát, legutóbb mégis lefulladt. Ám itt a Granát. Bevallom, ha letakart márkajelzés mellett olvasom el az összetevőket, összeborzongok. Idézet szó szerint: " víz, cseh és müncheni árpamaláta, karamellmaláta, komlókészítmények, komló kivonat, szén-dioxid". Na, ez asztán a vaker marketingszöveg. Ezen felül tele van mindenféle pótszerrel - gondolhatnám. De a struktúrája, de az íze! Igen, hasonlít a Borostyánra, ami Borsodiék valaha volt legjobb söre. Volt. Nem csak a külső megjelenése, színe idézi a borostyánt, hanem a lágy, legkevésbé sem érdes íze is. Kevésbé kesernyés, de mégis érezteti a jelenlétét. Nem csillog úgy, mint az arany, de mégis gyönyörködtet. Amikor iszod, megfog, nem engedi el a figyelmed. Ez nem kísérő sör. Itt nincsenek háttérzajok. De azután diszkréten visszavonul, elenged. Tiszteletet parancsoló sör. Nem tolakodó, de nyomot hagy. Belép a terembe, mond néhány szót magáról, kézenfog, elvisz, de azután szabadon enged. Ha vannak borok, amelyek esti elmélkedésekhez rendeltettek, akkor vannak sörök is. ez a Granát ilyen.
sörfigyelő Dreher Gold 2019.02.15 16:26:04
Illat: kevés, édes, malátás Hab: szép, hófehér, sűrű, egész rugalmas Szín: a Classichoz képest valamivel sötétebb  Véget ért a titkolózás és kiderült az oka. Egy logikus lépés, mely mégis váratlan volt. A Dreher első számú söre annyira megváltozik, hogy teljesen átalakul. Meghalt a Classic, éljen…..
garullus 2019.02.28 19:44:39
@Permon Hopper Mosaic: Az Amstelt valóban nagyon nyomták akkoriban. Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de ma már nagyítóval sem találni. Na, nem mintha engem lázba hozott volna. Vagyis, igen. Ez volt az első olyan igazi agyonpromotált sör nálunk. Én ezért, na meg azért mert nem is ízlett, indulatosan elutasítottam. Ezt értem lázba hozáson. Amúgy, volt még néhány ilyen elfeledett márka. Például a Kapsreiterre emlékszel? Nekem elég ihatónak tűnt. Az azóta nem létező komáromi gyárból szállították.
garullus 2019.02.28 20:41:18
@Permon Hopper Mosaic: Oké. Nem emlékszel. Nem gond. Akkor régi Rákóczi sör? Igen, Bőcsről, de még a Mányoki Ádám féle Rákóczi portréval a cimkén. Nagyon éltem. Az volt az első sör, ami bevonzott ebbe a klubba, addig borissza voltam.
garullus 2019.02.28 20:47:26
@WFR: Bocsánat a pécsiektő! Beható élmény volt a Balatonon egyszer régen megkóstolni a Szalont. Hasonló érzés lett urrá rajtam. Kb. 20 évig elriasztott a pécsi söröktől. Szintén a Balatonon egy-két éve a büfében nem volt túl nagy a válaszék, mégis csak hazai sör, gondoltam itt az idő, adni kell neki egy újabb esélyt. Hááát, nem élt vele. Ugyanaz a lábvíz zamat.
sörfigyelő Lobkowicz Premium 2014.08.08 10:19:29
Illat: édes, aromás Hab: krémes, masszív Szín: narancsos arany Ízre nem kifejezetten keserű, de főleg az utóíze nem édes. Mintha keveredne benne Karpackie lager és a cseh pilsnerek ízvilága. Nem annyira izgalmasan összetett, mint a Schwarzenberg, de egy korrekt cseh sörnek megjárja. A habja…..
garullus 2018.08.01 19:24:03
A bejegyzésben üveges változat szerepel, én dobozosat vettem. Vörös alapú a doboz színe, a "Prémium" felirat és az alkohol % stimmel. Ezek mellett van eltérés is. Nekem az összetétel: víz, árpamaláta, komló, pont. Nincs komlókivonat, ami azért mindenkép a minőség felé mutat. (Így zárójelben: amúgy nem értem, mi ez a "komlókivonat" adalékanyag. Saját tapasztalataim szerint nem olyan régen jelent meg ez a trükk a piacon. Számomra ez alapvetően az a pótszer, amit a valódi komló helyett tesznek a sörbe, amolyan pörköltszaft helyett pörköltalap krém.)
Visszatérve a tárgyhoz, van még egy lényeges közlés a dobozon: "Lager" és " Lezak". No, ezt nem láttam a közzétett fotón, ami nem azt jelenti, hogy nincs rajta, csak én nem látom, mert gyenge a felbontás. Fentiekből következően bizonytalan voltam, ez az a sör-e? De dönteni kellett, Lobkowicz Premium? Igen. Ha az, akkor az.
Szóval, a kifinomult ízlésvilágú ale után vágytam rá, hogy megkóstoljam a "normál" világos sörét is a Lobkónak. "Lager" verzió. Erről mindig eszembe jut boldogult munkatársam, aki régen, amikor még a Dreherből volt Pils és Lager is, egyszer a lelkemre kötötte, sörből csak pils típusút szabad venni. Én ifjonti fejjel megfogadtam a tanácsát és, bevallom nem bántam meg. Erre most itt jelentkezik nekem ez a Lobkowicz Lager. Na, jó hazaviszlek, cseh sör vagy. Mi baj lehet, egy próbát megszavazok neked. - mondtam magamban.
És akkor most itt van. Láttatok már ilyet? Lager, de pilzenisen aranybarna és kesernyés. Egyet értek az előttem szólókkal, nem "nem édes", hanem kellemesen keserű. Csehesen keserű, amit végig, kitartóan, percek múlva is érzel. Aki pilzenit szeret inni, annak semmi hiányérzete nem lesz. Egy mai, hanyatló Pilsner Urquel mellé bármikor odatehető. Persze, nem annyira extra kesernyés, de egyáltalán nem láger-ízű. Testessége rendben van. A habja kezdetben szép, vastag, de csak közepesen tartós. Ezt azért írom, mert, aki nem issza meg azonnal a pohár teljes tartalmát, az már a második hörpintésnél hab nélkül találja. Ettől függetlenül a pohár oldalán szépen megül, a tartalmas sörök nyomát hagyja. Összefoglalóan: valóban prémium minőségű láger sör. A pilzeni rajongók is bátran fogyasszák! Ár-érték arányban azért egy jó Staropramennel csak tét nélkül engedném össze. Ellenben a saját ale verziójának minőségét hozza ebben a műfajban is. Ha 50- Ft-tal olcsóbb lenne megtalálná a helyét.
Vásárlás helye: Szolnok, Auchan.
Ár: 299- Ft.
garullus 2018.08.01 19:52:25
@berg182: Igen. hetek óta ennyi az ale, nálunk is. Először azt hittem, időszakos akció, de kitart az ár, és mindig van utánpótlás! Viszem is rendesen, nehogy érdektelenség miatt kilistázzák! :) Szerintem ez a darab ma a legjobb ár-érték arányú nedű! (Már mint az ale.)
garullus 2018.08.02 18:10:04
@WFR: Köszi a kiegészítést. Valóban a belföldi Pilsnerre értettem.