Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skilla

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Skilla Kérdések hatalma 2019.01.22 19:24:54
Kihívás, változás, féltés, kudarc, félelem, irigység, gáncsoskodás, konkurencia… Ez olyan, mintha egy jó filmelőzeteshez gyűjtenénk a kulcsszavakat. Mindenki vállalkozó, hiszen mindenki vállalja az élete igazgatását, amihez pénz kell. Így Te vagy a felelős, hogy mennyi bevételed van. Mint minden…..
Immáron 2019-et írunk. Te mit fogadtál meg az új év ünnepén? A legtöbben úgy vagyunk vele, hogy „na most…most majd egy majd mindent máshogy csinálok”. Például: többet pihenek, több időt töltök a családommal, foglalkozom végre kicsit magammal, sportolok, kevesebbet dolgozom, vagy éppen hatékonyabban…..
Skilla Kényelem szigete 2018.12.17 08:24:04
Vállalkozóként biztos Neked is ismerős a szituáció, amikor nemet kell mondanod egy-egy megrendelésre, mert félsz, hogy nem tudod jól megoldani, mert nincs megfelelő ember vagy kapacitásod rá. Az idő és erőforrás hiánya bizony szinte minden hazai kkv-t érint, a problémát házon belül megoldani pedig…..
Ragozni sem kell nagyon, hogy a Facebook tulajdonképpen mára már teljesen „beleitta” magát az életünkbe. Többnyire itt próbálunk meg először információt keresni valamiről, valakiről – legtöbb esetben sikeresen is, hiszen a cégek jól tudják már, hogy ezt a felületet ők sem kerülhetik meg, ha a…..
El is érkeztünk az év végi hajrához és vele a párjához, ami nélkül nem létezik évzárás: stressz és kapkodás. Pedig ennek pont fordítva kellene működnie – kirobbanó mosollyal kéne várni és örülni, hogy végre megint lezárhatunk egy kemény, de sikeres évet. Ehelyett azt sem tudjuk már lassan, hogy hova…..
Közeleg az év vége… ilyenkor minden cég meghúzza a végsőkig. Ismerős ugye?Minden vállalat alkalmazottja és vezetője egyaránt bestresszel, hiszen „be kell fejezni mindent az év végére”, vagy „meg kell lennie a jövő évi terveknek”, illetve „túl kell élnünk az éves leltár időszakát”. Ez az a pont,…..
Skilla spoiler: Mit tegyünk, ha kicsúszna kezünkből az irányítás? Vagy gyorsabban dolgozunk, vagy okosan. Ma már nem érthetünk mindenhez és akkor vagyunk jó vezetők, ha a legjobb szakértőket keressük meg az adott feladathoz vagy projekthez. Szervezd ki, delegáld le! Azt csináld amiben Te vagy a…..
Igen, amikor kikerülünk végre a NAGYBETŰS ÉLETbe, szembesülünk azzal a ténnyel, hogy tulajdonképpen milyen jó is volt nekünk a gimiben a padot koptatni. Alig tudunk valamit a világról, tapasztalatunk pedig inkább a nullához konvergál.  Viszont kapjuk a nyomást az élettől, mégpedig a megélhetés…..
Skilla Kiből lesz jó…? 2018.10.31 12:25:07
gyakornok, munkaerő, vállalkozó és folytatható a felsorolás, partner, ember, társ, apa, anya, gyerek… Tippek a nagyvilágból, a jövőből és a mindennapokból, összeszedjük azokat a skilleket, amelyek elengedhetetlenek a jó alapokhoz. Az már most is sejthető, hogy igazi skill, az, hogy Te mit teszel…..
Skilla spoiler: Vigyázat, ez bizony storytellingbe ágyazott értelmező bejegyzés, egyik skillerünktől. Mindenkivel előfordult már, hogy jól használta ugyan a kifejezést, de a meghatározását nem tudta pontosan. Hiszen kapjuk a környezetünktől a szókészletünket is, de, hogy mit jelentenek ...hencsereg,…..
Skilla Trendi skillek nyomában 2018.10.02 11:46:43
3 perc olvasási idő + 3 perc ha aktív is vagy  Skilla spoiler: Szuperképességei mindenkinek vannak, Neked is. Az azonban, hogy ismered-e őket, lehetőséget ad arra is, hogy ki tudd aknázni a bennük – és benned – rejlő skilleket. Neked mit mond az a kijelentés, hogy minden ember egy külön…..
3 perc olvasási idő + 3 perc ha aktív is vagy  Skilla spoiler: Nem viszik el a szelektív szemetet, egy pénztáros van csak, ez csak a kezdett, mire számíthatsz a saját területeden? A munkaerőhiány fejlődést is hozhat cégednek, ha kreatívan közelíted meg, nem problémaként tekintesz rá. Készülj fel…..
Sokan keressük erre a választ és még többet halljuk/olvassuk, hogy hogyan tegyük vállalkozásunkat költséghatékonnyá. Azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy nem feltétlenül jönnek be ezek a hasznosabbnál hasznosabbnak tűnő tippek, praktikák – minden cég más, minden szervezetnek vannak…..
Skilla Evolúció kreatív 2018.09.06 12:19:12
Skilla spoiler: Soft és hard skill egyaránt, de attól függ, honnan közelítjük meg, mert kapjuk, de tehetünk is érte, ez a genetika. Az egészség is egy skill, amiben lehetsz jó, de lehetsz rossz is. Számokban is kifejezhetőek az egészségünk összetevői: a genetika 25%, környezet 25% és az életmód 50%.…..
Olvasási idő: 4-6 perc Skilla spoiler: Delegálj és szervezz ki, ha nincs alkalmazottad vagy ha kevés az időd. Vállalkozóként, vezetőként használnod kell ezeket az eszközöket, mert különben percek helyett akár órákat rabolnak el azok a bizonyos adhoc és napi ügyek. Este meg úgy érzed, hogy nem…..
3 perc olvasási idő Skilla spoiler: A tartalom nem változik, csak a sorrend, és a megoldás a részletekben van. Mindig van egy olyan készség, amit megtanulhatsz, hogy túljuss az adott problémán. És itt kezdődik az igazi kihívás, problémát vagy csak készségeket látsz, amelyeket még nem sajátítottál…..
Olvasási idő: 3 perc A hard skillek az önéletrajzunk bizonyítható mérföldkövei. A szakmai tudásunk, a képesítéseink, amik könnyen beazonosíthatóak. Diploma, nyelvvizsga, egyéb eredmények, amik a szakmai ismereteinket igazolják, a munkatapasztalat, egészségügyi alkalmasság, és jogosítvány is ide…..
skilla 2018.08.15 16:39:54
@kolomparlole1114: Igen, ezért is fontos, hogy első körben megismerje a képességeit. A végzettség mellett a gyakorlati tudás is kell, illetve hogy tisztában legyen az erősségeivel és gyengeségeivel, ami csak a gyakorlattal derül ki. Ezután tudja tovább fejleszteni azokat, és ettől lesz értékes munkaerő vagy sikeres vállalkozó.
skilla 2018.08.15 16:41:28
@Grumike: A motiváció és céltudatosság szorosan összefüggnek, ezekhez azonban reális képet kell kapnia egy egyetemről kikerült fiatalnak arról, mikben a legjobb, mikre helyezze a hangsúlyt. Ezzel tud kiemelkedni a szakmájából, illetve a kemény munka sem árt hozzá.
Skilla Építkezz a kudarcokból 2018.08.09 12:56:17
Olvasási idő: 6-8 perc Skilla spoiler: Keresed a lehetőségeket, hogy tapasztalatokat szerezz? Gyorsan, gyorsan, mert holnapra elavulhat. Gyorsan kell feltérképezni, hogy miben vagy jó, miben vagy sikeres és mi az, ami nem megy. A kudarc lesz a legjobb tapasztalatod, mert valós visszajelzést kapsz…..
2 perc olvasási idő Skilla spoiler Megszaporodtak a skillek a virtuális térben, legalábbis egyre gyakrabban botlunk ebbe a szóba, miközben magával a fogalommal nem mindannyian vagyunk tisztában. Na igen, az is egy skill, hogy ha nem ismersz egy szót, rákeresel, hátha Téged is érint.   A…..
Skilla Elméletből gyakorlat 2018.08.02 10:16:42
6 perc olvasási idő + 3 perc ha aktív is vagy  Skilla spoiler: A tudás sosem megy ki a divatból, csak átalakul, mint ahogy a készségek is. Kulcspont lesz, hogy melyiket fejleszted. Skillmixed egyedi és megismételhetetlen, ezekből lesz a következő karrier állomásod. Lehet, hogy Te leszel az első…..
Miből tudhatjuk, hogy haladunk? Ez könnyű kérdés, mert mindenki halad valahogy. Ez lehet egy girbe-gurba, tekervényes útvonal és lehet egy szép egyenesnek tűnő út is, ahol láthatóak azok a mérföldkövek, amelyek számítanak a szülőknek, a környezetnek, a munkahelynek és nekünk. A jó kérdés inkább az,…..