Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gbaba31

12 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
gbaba31 2009.05.09 15:55:48
@KószaFeri: Jogos a felvetés, és valószínűleg ebben igazad is van, mert a cikk megfogalmazása szerint is szerda reggel küldték el az induló pártoknak. Ennek kapcsán az origot nem vádolhatom és elnézést kérek.
@Yaden: Azt gondolom, hogy a kampányidőszakban, tekintettel az említett kérdéssorra érkezett negatív tapasztalatokra (jelesül, hogy egyik párt sem adott választ) rendkívül pozitív hatása volna, ha egy átlátható, mindennel elszámolni tudó finanszírozási kimutatást juttatna el az LMP a Transparency International-höz és az origóhoz.

szép napot,

gbaba31
gbaba31 2009.05.09 16:11:36
@Yaden: halihó, az imént írtam bennfentesnek, szerintem jó ötlet, hátha megszívlelik:-)

gbaba31
Szülői munkaközösségünk jeles tagjának beszámolója. Minden azzal kezdődött, hogy fordítva vettem fel a trikómat. Valószínűleg ez hozta meg a szerencsémet. Tulajdonképpen csak a könyvelőmhöz akartam menni, meg a bankba és postára, de hogy ebből mi lett, azt alább…..
gbaba31 2009.05.01 16:41:26
Üdv Mindenkinek,

segítő vagyok, gyűjtőhely, van nálunk kb. 3 tucat ajánlószelvény, meg még lesz is még vagy 20 keddig. Tegnap írtam pár jóindulatú észrevételt a területi koordinátoromnak, ebből vágnék ide pár sort, kicsit a fentiekre is reflektálva - Az elképzelések, a fenntartható fejlődés, zöldpolitika egyre jobban és jobban foglalkoztatja az embereket, van helye természetesen Magyarországon is, mi is lelkes hívei vagyunk, próbálunk tájékozódni, és megtenni ezzel kapcsolatban ami erőnkből telik. Nem mindenkinek van erre természetesen lehetősége. Azt gondolom, hogy egy mértékadó politikai erőnek a társadalom széles rétegeit kell megszólítania, és az egyének több, egymást metsző halmaznak is tagjai. Tudom, hogy minden szempontból arra törekszik a program, hogy jó, olykor kompromisszumos megoldásokat találjon az országot (sőt, nemcsak az országot) feszegető problémákra, megszólítva az adott területen érdekelt feleket, meghallgatva véleményüket és a különböző problémákra adott konstruktív javaslatokat. Bármely vitának akkor van értelme, ha ugyan tagadok, de meghallgatok és érvelek, továbbá javasolok is. Arra szeretnék kilyukadni, hogy a részetekről eddig tapasztalt nyitottság, ami a fent említettekhez szüséges, ne fakuljon, ne kopjon hosszútávon, mert ez hitelessé, mértékadóvá teheti a szervezetet.

Írtam továbbá, hogy rendkívül nehéz ötvözni, kiátlagolni, megtalálni a középútját a lelkesedésnek és a mértékadásnak, ám hosszútávon mindkettőre szükség van.

Vannak hibák természetesen, elkerülhetetlenek egy meglehetősen gyors tembóban bővülő aktivista hálózatban, nem beszélve aról a teljesen új közegről, melybe az elmúlt hetekben az LMP lépett. Egyre több blogbejegyzés, cikkek, közvéleménykutatás, rengeteg pozitív visszhang, s természetesen kritikák is megfogalmazódnak, gyakorlatilag a párt tevékenységének minden területéről. Azt szeretném csak kiemelni, hogy az építő, javalló jellegű kritika, az arra való nyitottság nagyon fontos. Én a magam részéről továbbra is biztatónak találom az erre irányuló törekvéseket az LMP-tagok és szimpatizálók körében. Meglátásom, hogy az erre fordított munka rendkívül fontos, és nem mellőzhető vagy mérsékelhető. A magam részéről szeretnék olykor - ha úgy találom - ilyen jellegű kritikai észrevételekkel szolgálni. Az egyének által adott visszajelzések (csúnya szóval feedback-ek) egészen lassan, szinte észrevehetetlenül formálják közegünket az élet minden területén.

gbaba31
A Forsense legújabb közvélemény-kutatása már az EP-választásra fókuszál. Április második hetében nagy valószínűséggel a következő eredmények születtek volna:A biztos részvételt ígérő és pártot is megnevező válaszadók közül 63 százalék szavazna a Fideszre, 27…..
Kiragadott élménybeszámolók mostanában érkezett levelekből:. . . Tapasztalataim szerint, aki hozott már egyet, ha felhívod, hoz +1et, de néha +12ot. El kell nekik mondani, hogy "igen, pont az az 1 db fog számítani", és már csak be kell tőlük gyűjteni.. . . Számomra nagy…..
gbaba31 2009.04.29 12:42:25
@le a 20. századdal!: szia,

ha jól számolom, akkor ez 23000-re van belőve, épp emiatt. És szerintem jövő péntekig mindenki csinálja tovább. Úgy tűnik, sikerülhet...

üdv,

Görög Balázs
Hatalmas mérkőzést játszott Szlovákiával a magyar válogatott. Az utolsó harmadot 2-1-re megnyertük, csak Mol ligás gólokat lőttünk, sorrendben Holéczy, Peterdi és Sille talált be. 1-3-ról felálltunk, 13 másodpercen múlott a szenzáció. Az ellenfél sokkal erősebb volt, sokkal…..
Oké, tudtuk, hogy a bankok csak a pénzünkre utaznak, de hogy ennyire hülyék legyenek, az mindig meglepetést tud okozni. Viszi is a levélírónk a zsetont azonnal egy versenytárshoz, aztán még egyhez, aztán még egyhez... Lássuk a mai történetet! (Továbbra is várjuk a…..
Most hogy drága miniszterelnökünk elhajította a malomkövet, amiről még senki se tudja, hol áll meg, és napról napra újabb kiváló kormányfőjelöltek kerülnek elő a kalapból, lépjünk hátra kettőt, és gondolkodjunk el a lehetőségeken. Az egész lemondás-dolog tipikusan…..
gbaba31 2009.03.25 13:22:45
@Caracalla: köszönöm, hogy válaszoltál, én igazából általános érvényűen boncolgattam a témát. Ha azt vesszük, akkor a politikai döntés egy adott helyzetben és időben megvalósuló döntés a rendelkezésre álló, figyelembe vett és nem vett szakértői, elméleti információk alapján, egyfajta integrált válasz egy adott komplex társadalmi, gazdasági szituációban felmerülő problémára.
Így valóban egyetértek az álláspontoddal, miszerint a hogyan megvalósulása konkrét időbe, tárgyra vonatkozó gyakorlati döntés. Ezen döntés azonban szakértői lehetőségek felvázolásával és ezen lehetőségek szerteágazó következményeinek mérlegelésével születik meg. Ez persze pusztán elmélet, a gyakorlat percről-percre zajlik, most is.
Egyebekben rendkívül érdekes és komplex az a folyamat, mely globálisan és Magyarországot tekintve is napjainkban zajlik. Valóban érdemes nyitott szemmel követni, gondolkodni, keresni az összefüggéseket.
Aki szombat estére már beleunt a találgatásokba, hogy Morgó, Szende, Szundi, Tudor, Vidor, Hapci vagy Kuka legyen-e az új miniszterelnök, elugorhatott a Millenárison megrendezett Antirasszista programsorozatra is. De aki igazán okos volt, rögtön akkor távozott, mikor befejeződött a…..
gbaba31 A kis herceg_hangoskönyv 2009.03.15 19:23:15
http://rapidshare.com/files/209566713/A_kis_herceg_CD1_hangoskoenyv.zip http://rapidshare.com/files/209595806/A_kis_herceg_CD2_hangoskoenyv.zip..
gbaba31 tent. suic. 2009.03.15 15:26:37
 tényleg újból süt a nap, tompán kifürdeti szemembőla sótlan könnyeket...keserű tavasziéletörömködés,novemberig képzelt létezgetés... érkezés helyettkarácsonyiki-vérezgetés... 2008. április 07. ..
gbaba31 tent. suic. III. 2009.03.15 15:24:35
 tekergő holdfény járja be utunkat, kezem a vékony ujjakon,tovapereg a hűvös szél bőrünk ráncain.... lakom dunaparti emlék,játszó-terem...holmi talmi kelléka hold...pergetema hűtlen szelet összeráncolt ujjaink tétova szélein.... álmodott tekergés…..
gbaba31 tent. suic. II. 2009.03.15 15:22:31
 éjjel matracom szélébe kapaszkodom szélre húzódom így menekülök meg a zuhanástólmajdhajnalban fáradt-zajos tekintetem cakkozott csuklókkal sínekre-gyűrt jajos tetemként figyelráds mindenekelőtt mittennél te hogy ne ígylegyen összekapaszkodnál velemnetán próbálnád…..
gbaba31 cím nélkül 2009.03.15 15:19:44
 mikora senki földjénszáguldottam szakadtkopott otthonunkbautcák fáradt arctalan forgatagafeléegy magányos poros labdafeküdt az autópályátelválasztó senki földjén… hogy került oda?kihajították? nekem? lássam magam, mikor tovaszáguldok? 2009. február…..
gbaba31 cím nélkül 2009.03.15 15:17:57
 ma elrebegek egy imát,éltünk fakó tele utánsuttogom újabb tavaszát,kiizzadt nyomorát száműzöm leporolható,telekörmölt sorokba... ma este álmot hozónringass kicsit, Zsuzsanna... 2008. február 19...
gbaba31 cím nélkül 2009.03.15 15:16:27
 könnyes szeműtoporgó újszülöttsebzett felhőkfölöttlábat lógatvafel-vagy éppen le-akasztvatáncoltatja a szél-karmoltráncolt kezeibe gyűrtálmokba tűrtrongykabátjáta szélbarátjátkitakarva vágyátéltet váltjaenyészets hagyjuk az egészetmertily elenyésző…..
gbaba31 dedi szinksz 2009.03.15 15:06:00
 időd, élted folyvást végletes –kapkodás vagy (,)üresjárat… borús a reggel,észre sem veszed… fejedbe ereszted a tárat… 2008. december 18...
gbaba31 a halott szeretőhöz 2009.03.15 15:04:59
 édes, hűs szerelmesem,hová lett tekinteted lázongó ragyogása?itt hagytál, te szem-telen,kikaparta az a némber, az a szuka... 2008. június 13. ..
gbaba31 2009.03.15 15:00:56
 elhagytak a szavak,a sárban tipródom,s hiába próbálom magam alá öklendezni őket... kaparom a padlót,véresre a falakat,ordítokszemélyi fogdám hangtalan-süket börtönőre felé,Isten?,majd kábán magam elé meredve szemlélem, ahogy ajtót nyitnak,még kisebb,még…..
 A hétszázát!Magyarország még soha nem volt ilyen nehéz helyzetben! Járt itt már tatár, elpusztította a fél országot, hódított a török, elvesztettük az ország területének kétharmadát, de most,  most kérem igazán szarban vagyunk. De legyőzzük, le fogjuk…..
gbaba31 2009.01.20 10:18:00
@soulclipse: köszi, sok-sok nagyon nehéz társadalompolitikai, szociális kérdés és megoldatlan probléma sorjázik ma hazánkban (sőt, azt gondolom világszerte, más-más formában), és az egészben azt szeretném látni, esetleg láttatni, hogy ezek mennyire komplex kérdéskörök, és mennyire szorosan kapcsolódnak egymáshoz (persze őszintén ehhez a kérdéshez például laikusként, ugyanakkor családapaként viszonyulok).
További szép napot!

gbaba31
Az volt nekem ez a szmogriadó. Több embertől hallottam, hogy otthon hagyta a páratlan rendszámú autóját. Az enyém páros és egyelőre muszáj vagyok használni, ezért én a város határában hagytam hazajövet.Mondják, holnapra feloldják a szmogriadót. Nem értem miért. Mondjuk egy…..
gbaba31 Gáz van?! Nincs. 2009.01.10 14:51:00
Délelőtt jólesett fázni egy kicsit a bevásárlóközpontban. Belépve a fotocellás ajtón, csak annyiban javult komfortérzetünk, hogy nem volt huzat. Igen, hideg volt, de jólesett. Azt éreztem, hogy értjük, mi történik, és mit lehet tenni. S lám, egy réteggel vastagabban öltözve,…..
Többször volt már terítéken olyan autópályás sztori, amikor a levélíró szidta a belső sávban ragadókat, a rendőrök meg vagy nincsenek soha sehol, vagy simán nem érdekli őket az ilyesmi. Gbaba31 a másik véglelet tapasztalta meg, rajta kívül nem volt sehol senki, egy kicsit bent…..