Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xaethoo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Google Mapsen a Rákóczi téri (valójában Józser körúti) nagyposta képén a melléküzletági termékeket bemutató gondolák tömkelege mellett az a legfeltűnőbb, hogy egy nagyon szépen felújított, hívórendszerrel is modernizált postáról van szó.  Ki gondolná, hogy XXI. század ide, 2018 oda, a korszerű…..
Xaethoo 2018.07.11 13:12:59
Most mit emberkedik itt a polgár? Szokjon hozzá hogy mindennek utána kell járni és ha elszúrja, akkor az ő hibája az egész, nem a szolgáltatóé.
Mi az hogy sok csomagot rendel Kínából nyomkövetés nélkül? Az ő hibája hogy olcsójános, majd pont ki fogják hozni a dolláros csomagokat házhoz! Úgysem időgarantált, mit pattog hogy 3 hónapja kering valahol? Aztán miért is menne mindig értesítő? Írjon a postás egész nap cetliket? Hol van arra ideje? Nem kértél nyomkövetést, még szóljanak is a csomagról? De akkor már ne álljunk meg itt!
Miért kellene a villanyszerelőnek ismerni a legújabb technikákat fejből? Ismerje csak a megrendelő, az ő háza, ő érdeke! Ha csak összecsavarják az egymillis vezetékeket wago helyett és tűz esetén ezért nem fizet a biztosító, akkor szenvedjen csak! Miért nem járt utána, hogy a szakembernek mi lenne a dolga?
Kit érdekel, ha a kőműves peri nélkül akar áthidalózni és leomlik a fal? Ott a net, miért nem járt utána a megrendelő, hogy oda födémtámasz is kell? Akkor megmondhatta volna neki, hogy is kell azt.
Mit számít, ha a futár megtörte a laspostévét? Miért azzal a céggel szállíttattál és miért nem a másikkal? A te hibád, bújnod kellett volna az értékeléseket, fizetni az extra költségeket. Jattot sem adsz, mit akarsz?
Fos a szolgáltató számlarendszere és nem kapsz számlát? Miért nem telefonáltál órákat, mentél el az ügyfélszolgálatra?
A szálláshely amit lefoglaltál rohad, bűzlik, takarítatlan? Így jártál, minek spóroltál rajta! Természetes, hogy ha valamiért nem fizetsz rendesen ott nem is takarítanak. Hülye voltál! Pénzt akarsz vissza? Melyik világban élsz? Örülj hogy mehettél!
Kihívod a szerelőt, árajánlatot kérsz és nem jelentkezik? Mit képzeltél, elfoglalt, nem ő van érted! Majd ha ráér és nem érkezik be időközben egy jobban fizető munka, akkor szól. Úgyse találsz mást aki ráér, pitizz kicsit!
A haldokló nagymamádra a kutya nem néz rá a kórházban? Tejeltél az orvosnak, nővéreknek? Majd biztos az alapbérük alapján fogják szakszerűen ápolni.
Az autószerelő meg se csinálta az olajcseréket amiket elvállalt, aztán lerohadt alattad a kocsi? Feküdtél volna te a járgány alá, az a biztos! Megnézed a neten az olajcserék menetét és csinálod. Vettél egy kocsit, amit a nepper a csaló műszakis haverjaival nyomatott át a műszakin? Hülye vagy, miért nem nézetted át előtte az egészet, motort, váltót atomjaira szedetve, endoszkóppal átnézetve, karosszériással megbontatva? A tulaj biztos belement volna!
Fogyasztóvédelmi fórumon rísz, miközben ott ülsz a net előtt és utánajárhattál volna a dolgoknak? Szégyelled magad! Érts inkább mindenhez és ne mástól várd, hogy a munkáját jól végezze!
Xaethoo 2018.07.11 18:18:50
@JunkieeeBoy: Ez érvényesül is, 2005 környékén szoktam le a sima küldeményekről, mert sosem értek célba vagy felbontódtak. Most ugyanezzel a gondossággal a külföldi sima küldemények nem érnek célba, csak ha a kézbesítő épp lelkiismeretes. Kitaláltak egy szuper dolgot a kínaiak, a piszok olcsó termékek árát vigyük még lejjebb az ingyenes szállítással, amit a kormányuk finanszíroz! Nem csak vackok, elektronikai termékek is egységcsomagokban (ellenállás, IC, hasonlók, mind gyári cucc) ingyen szállítva. Máris jobban megérte, mert a hazai boltok ugyanonnan szerzik csak nagy tételben míg a kínai a kiskerhez képest néha féláron adja ingyen szállítva, csak várni kellett rá 2-3 hetet. Jól jár az eladó, jól jár a vevő. DE! Ez szűnt meg a posta összeomlása óta, nálunk úgy 3 éve az előző kézbesítő nyugdíjazása után. Mint a vihar úgy csapott le, először a csomag volt felbontva és hiányos, aztán eltűnt az első, majd még pár. Addig 300 körüli sikeres tranzakciónál jártam és a legnagyobb gond a másfél hónapos várakozás volt. Addig azt se tudtam, mi az a dispute. Azóta a csomagok 20-25%-ánál ez kalkulált veszteség és persze az eladó is, mert ők se hülyék. Nem küld újat oda ahol ellopják, visszaadja a pénzed és takarodó. Innentől már nem is éri meg annyira a külföld. Az újabb koporsószeg a szabály volt, hogy már ki se vigyük a csomagokat xyz méret fölött. A baj ezzel az, hogy ebbe minden külföldi csomagot belevesznek kivétel nélkül, az én csomagjaimat is amiben mondjuk benne van 20 db IC vagy egy tekercs SMD LED és kisebb mint egy szabvány boríték. Ha nincs nyomkövetés, akkor imádkozhatok az értesítőért vagy hogy nem rakta el valaki, pont mint anno a belföldi leveleknél amibe beletettem pár bélyeget a haveromnak aki gyűjti vagy csillogó üdvözlőlapot a családnak. Ha nincs nyomkövetés, a cucc 90 cent. Ha van, akkor 3.50.
Így válik értelmetlenné a free shipping, amivel az áru mindenféle depókon keresztül sikeresen kerül gépre majd az országba, ahol a Magyar Posta könyörületére van bízva, mert mindig itt keverik el, sose az Eladó-Ferihegy vonalon.
A nyomkövetés pedig annyiba kerül, hogy akkor már megéri itthonról megvenni, egy kutya, mert az MPL részleg minősége ég és föld a standard postai részleghez képest.
Na de már írtam: szarevő vagyok mert ki akartam használni a kínai posta free shipping szolgáltatásának előnyét és spórolni akartam, a magyarok szerint ácsi, olyan nincs hogy ingyen és következmények nélkül, szóval marad a drágább tracking és a hazai bolt. Így se értesítenek mindig, de legalább tudom hol a csomag és melyik Hónap Dolgozójának kell reklamálnom.
Xaethoo 2018.07.12 13:00:53
@a lekvár neve puffin: Lehetne erről még oldalakat regélni, de felesleges.
Mivel a dolgozó nem marad ott pár hétnél többet, felelősségre se lehet vonni. Mire a kivizsgálásnak vége, a postás már segédmunkásként dolgozik máshol. Jön a levél: sajnáljuk, majd odafigyelünk, lófaszt kapsz te kártérítést, szopj le, szép napot.
Érinthetetlenség, kikerülni nem lehet őket nyomkövetéssel sem, csak ha külön szállítóval küldetem + 30 dollárért.
Most kicsit számoltam, én 10-es csomagban 11 Ft-ért veszem az IC darabját átváltva ingyen szállítással, az egy pesti boltban 34 Ft/db, a minimum vásárlási tétel 2000 Ft, a postaköltség 1240 Ft. Tehát az egyik oldalon veszek 10 IC-t 110 Ft-ért, a másikon pedig ki se hozzák, mert nem értem el a minimumot. Tehát vegyek össze cuccokat ami épp nem kell, hogy aztán kihozzák 3.240 Ft-ért a 11 Ft-os IC-t ami nekem kellene. Nem is tudom, melyik éri meg jobban...