Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ivvi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyi bugyuta, de szupernek kikiáltott írást láttam a napokban arról, hogy mit kell feltétlenül magaddal vinned a fesztivál-pakkban, hogy bár ez egy zenei blog, muszáj megnyilatkoznom róla. Mert az okosan összeállított alapfelszerelés sokat segíthet abban, hogy az ember tényleg…..
Praxis Feleslegesen műtöttek 2010.07.03 06:00:00
Sziasztok  Nekem is van egy sztorim. Néhány évvel ez előtti történet, de azt gondolom, tanulságos.  Jó néhány éve küszködtem bokapanaszokkal, mire rá mertem szánni magam, hogy orvoshoz menjek. Nem vagyok különösebben beszari típus, csak voltak már más ügyekből…..
ivvi 2018.07.04 16:41:00
@dr.pszicho: "dr.pszicho 2010.07.03. 14:05:37
Számomra elképesztő sokszor a betegek "tájékozottsága".
Úgy gondolom, hogy az egyetem és az utána következő gyakorló(ma már rezidens) évek, nem véletlenül tartanak 11 évig. De persze jó, ha mindezt egy óra alatt az interneten elsajátítja valaki.
Nem tudom egyébként, hogy a posztírónak mennyire fájt, illetve mennyire tette lehetetlenné az életét, így azt sem tudom, hány éves. Ezért nyilatkozni arról, hogy melyik orvos megoldása volt a jobb, nem lehet. Az viszont kétségtelen, ha nálam jár egy beteg, majd pár hét múlva visszajön egy másik orvos leletével, akkor azt mondom, menjen vissza hozzá, hiszen bizalom nélkül nehéz folyamat....

Talán biztosabb lett volna, ha orvoshoz sem fordul. És ezzel sajnos a hazai állapotokat jellemzem."

Az egyetemen nem fogsz az illető beteg panaszáról tanulni, és a rezidens évek alatt sem erről az egy esetről fogsz tapasztalatokat szerezni, a beteg pedig közvetlenül tapasztalja, úgyhogy az érdemes meghallgatni.
Azonkívül e milyen feltételezésmár egyáltalán hogy "bíznia" kellene benned. Ő azért van ott hogy meggyógyuljon,nem azért hogy a hiúságodat legyezgesse, ez kell hogy legyen a közös célotok, és ebben kellene együttműködni.
ivvi 2018.07.04 17:10:02
@Gest anyó férje: "Gest anyó férje 2010.07.03. 16:06:55
@gld: "Most is kérnék második szakvéleményt, ha számomra nem lennének kielégítőek a kérdéseimre adott válaszok. Sőt, ha két egymásnak ellentmondó lenne, akkor kérnék egy harmadikat is"

A gyereket se lehet úgy megfürdetni úgy hogy egyiktek a kezét fogja a másik meg a lábát, aztán a végén fejire ejtitek. Mint a mérsékelten kikupálódott laikusok, te is a részletekbe kapaszkodsz, annak meg nincs sok értelme. Ha olyan rosszak az ízületeid mint ahogy írod, nyilván találni sokféle elváltozást rajtuk (amibe a porcfelszín és az ízületi tok elváltozása is beletartozik) és van sok különböző gyógymód. Ha sokat jársz az orvosok nyakára előbb-utóbb csinálni fognak valami beavatkozást. De ha egyszer beleegyeztél a műtétbe, akkor már nem illik ezzel a címmel lehozni a posztodat: "feleslegesen műtöttek". Aztán jössz azzal hogy a gyógytorna tett helyre, pedig elvileg az is lehet hogy műtét nélkül csak rontott volna. Az orvos sértett hiúságáról pedig annyit hogy inkább te vagy sértett mert nem vett partnerszámba"

Teljesen mindegy hogy ki sértett, egészen addig amíg az orvos nem a konkrét esetről és a konkrét betegségről beszél, hanem bizalomról, ultimátumokról, hasonlókról, addig éppen nem orvosként funkcionál. Az meg hogy nem lehet kollégákkal együttműködve diagnózist felállítani, mert megsértődik ha egy másik orvos mond valamit, az meg aztán ténylegazt mutatja, hogy az adott orvost minden érdekli, csak éppen a munkája nem.