Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gazdasági guru

67 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyelőre igen nehéz megjósolni, hogy összességében milyen gazdasági hatással lesz az Egyesült Királyság piacaira a közelgő Brexit. Annyi azonban bizonyos, hogy a britek gazdasága tavaly november óta eltelt időszak alatt lassult és gyengébb ütemben bővült. Az Egyesült Királyság Nemzeti…..
Buborékról általánosságban akkor beszélünk, amikor egy adott pénzügyi, gazdasági vagy tőzsdei területen az árfolyamok elszakadnak a reálisnak vélt, valós értékektől és az áremelkedést főleg az emberi érzelmek által keltett mánia hajtja irreális magasságokba. A…..
Az újrahasznosítás nagyszerű dolog a bolygó számára, mivel erőforrásokat takaríthatunk meg vele, és nem utolsó sorban segít megóvni a környezetünket. Sokan nem is tudják, hogy a mindennapjainkban felhasznált anyagokból mennyi mindent újra fel lehet használni, mint pl.…..
Egyre jobban megfigyelhető az időskorúak népességen belüli aranyának folyamatos emelkedése. Ma 60 évesnek lenni teljesen mást jelent társadalmilag, mint 50 évvel ezelőtt jelentett és feltehetően mást fog jelenteni a jövőben 50 évvel később. Miért meghatározó probléma az …..
A Tőkepiacon ugyanúgy, ahogy az élet más területén is, meg kell küzdeni a sikerért.A közhiedelemmel ellentétben a Tőzsde nem a gyors meggazdagodás színtere, hanem egy olyan stratégiai üzlet, amihez rengeteg türelem és kitartás szükséges, ami végül a "kitartóknak" mindig…..
Vajon csak szerencséjük volt, vagy pont jókor voltak jó helyen, netán a kitartás és a tehetségük segítette őket ekkora vagyonhoz? Sokan kutatják a milliárdossá válás receptjét, de valójában semmi ördögi, vagy különleges dolog nem kell hozzá. Bárkiben megvan ugyanaz az…..
A világ adósságállománya évről évre emelkedik, ami megközelítőleg 63 ezer milliárd dollár körül alakul. Ez a globális GDP közel háromszorosának felel meg.Vagyis minden megtermelt 1 egység után 3 egység adósság halmozódik fel a világ országaiban összesen.Ilyen mértékű…..
A Google már messze több mint egy internetes keresőmotor. Ennek a technológiai óriásnak a befolyása annyira meghatározó az internet világában, hogy nehéz lenne elképzelni a modern élet olyan területét, amelyet nem érint. A cég több mint 200 olyan vállalatot birtokol, melyeknek a…..
Gates a világ egyik leggazdagabb embere, 90 milliárd dolláros nettó vagyonával, megelőzve ezzel az amerikai részvény befektetőt Warren Buffettet (84 milliárd dolláros magánvagyon) és a Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget (71 milliárd dolláros magánvagyon). 1975-ben indította…..
A világ gyökeres változáson ment keresztül az elmúlt 10 évben. A technológiához való hozzáférés és fejlesztés sokkal könnyebbé vált, amihez nagyban hozzájárult a  magánbefektetők, kockázati tőkealapok részéről a kockázati tőke bevonása.   Vagyis a nagyobb…..
A világ 10 leggazdagabb családja mindössze négy-öt országban található, akik főleg jogdíjakból, pénzügyi befektetésekből, sőt van aki édességgyártásból építette fel a vagyonát. A 10 családi vállalkozásból egyet nő vezetett, két család politikai ambíciókkal is…..
Nem titok az Amazon dominanciája az e-kereskedelemben, mivel a teljes amerikai piaci forgalom közel 50%-át hasítja ki magának.Hasonlóan uralja az e-kereskedelmi piacot, mint ahogy a Google vagy a Facebook az online hirdetési piacot. Jeff Bezos cége robbanásszerűen tudott növekedni. Az…..
Nagyszerű hír a legismertebb közösségi oldal számára, hogy véget ért a botrányokkal tarkított 2018-as esztendő. Mark Zuckerberg ugyanakkor nem dőlhet hátra, 2019 nagy valószínűség szerint a számonkérések éve lesz. Milyen büntetésekre számíthat a Facebook a következő 12…..
A 2018-as időszakban mind az Apple, mind az Amazon elérte a mérföldkőnek számító 1 trillió dolláros piaci kapitalizációt. Ezeknek a technológiai vállalatoknak szinte a semmiből elindulva, sokszor több évtizedes munkájukba került erre a szintre eljutni. Amíg napjainkban főleg a…..
A legtöbb ember számára az "Ohamai Bölcs"-ként elhíresült amerikai nagybefektetőt Warren Buffettet nem kell bemutatni. Vagyonát főleg tőzsdei befektetések útján építette fel. Persze nem egyik napról a másikra, hanem hosszú évek, sokszor évtizedek kitartó munkájának…..
6 olyan cégvezető mindennapjaiba nyerhetsz betekintést (képes infografikán keresztül) akik nap mint nap fontos döntéseket hoznak, olyan nagyvállatok életében mint például a Pepsi, Facebook vagy a Microsoft. Ha megfigyeled egy közös dolog van bennük, ami valószínűleg a sikerük…..
Néhány évvel ezelőtt a szabadalmi bejelentések kapcsán Kína átvette a vezetést az Egyesült Államoktól. Mindez azt jelentené, hogy az ázsiai ország a világ leginnovatívabb nemzete? Noha a szabadalmi bejelentések száma nem feltétlenül a fejlődés mértékegysége – hiszen nem számol a minőséggel –…..
A második rész az örök klasszikus Tőzsdecápák 1 folytatása, ami a 2008-as válság idején játszódik és az első részből megismert wall street-i nagyágyú "Gordon Gekko" újbóli felemelkedéséről szól, akit Michael Dougles alakít. Gordon Gekkot méltán nevezhetjük igazi "nagy…..
A milliomosává válás nem annyira bonyolult dolog, mint azt sokan gondolják. A legfontosabb összetevők között szerepel, az elkötelezettséggel, a türelemmel és a kitartás, vallják a leggazdagabbak. Gyakorlatilag bárki képes elsajátítani a milliomossá válás receptjét, mégis…..
Japán gazdasági mutatói észrevehetően csökkentek a harmadik negyedévben. A jelenség mögött a természeti katasztrófák elhárítására fordított kiadások állnak, melyek jelentősen befolyásolták a felkelő nap országának exportját. A világ harmadik legerősebb gazdaságának…..
A jövedelem minden egyesült államokbeli régióban egyenlőtlenséget teremt, de a különbség bizonyos területeken sokkal nagyobb, mint más helyeken. A Gazdaságpolitikai Intézet (EPI) 2018-as tanulmánya megvizsgálta az USA államait, a városokat és megyéket, főleg azokat a…..
"20 évig tart egy jó hírnevet felépíteni és mindössze öt perc elég ahhoz, hogy leromboljuk" - állítja Warren Buffett híres amerikai nagybefektető. Ha belegondolunk, akkor van benne igazság, hiszen a hírnév megszerzése különösen nehéz, hosszú évek sokszor évtizedek munkája…..
A Wall Street-et lehet szeretni vagy gyűlölni, mégis sokak fejében misztikus helyként szerepel, ahol szó szerint bármi megtörténhet. Köztudott, hogy itt nap mint nap hatalmas vagyonokat mozgatnak meg a Wall Street bankárai, hiszen ez a világ pénzügyi központja. Ezen belül pedig az…..
Amerika leggazdagabb emberei óránként több pénzt keresnek, mint mások egész életükben. Persze a legtöbb milliárdos sokszor egészen lentről indult és nem pottyant csak úgy az ölébe egyik napról a másik napra a siker. Ezek az emberek gyakran napi 12-14 órát dolgoznak, és sokan…..
Az Európai Unió felkészült Nagy-Britannia távozására – erősítette meg múlt héten Tokióban Francois Villeroy de Galhau, az Európai Központi Bank vezetője. Galhau aláhúzta, szerencsésebb lett volna, ha az EU és a szigetország minden pontban egyetért a kilépési tárgyalások…..