Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szüléstörténetek

59 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsésnek mondhatom magam, mert az egész terhességem problémamentes  volt. Tekintve, hogy pajzsmirigyalulműködés és inzulinrezisztencia miatt kicsit nehezebb volt összehozni a babát, tartottam attól, hogy ezek a  terhesség alatt is gondot okoznak majd, de a semmiből rámtörő  fáradtságon kívül…..
Harmadszorra is belevágtunk a babaprojektbe. Nem szerettem a terhességet, mégis úgy gondoltam, hogy a fiamnál nem is viseltem olyan rosszul, biztos nem lesz most sem olyan vészes. Tévedtem. Borzalmas volt, állandóan hányingerem volt, ingerlékeny voltam és fáradékony, ráadásul  volt már két…..
Az első terhességemet nagyon nehezen viseltem, emiatt nagyon hezitáltam, hogy bele merjek-e újra vágni. Végülis csak sikerült meggyőznöm magam, hogy ha kisbabát szeretnék, sajnos nekem kell kihordanom. A méhszájam ezúttal is hamar nyílni kezdett, így megint pihennem kellett (volna), de mivel volt…..
Első terhességem nagyon nehezen indult: az első három hónapban állandóan émelyegtem, a második trimeszterben pedig az állandó hangulatingadozásaimmal borítottam ki mindenkit, aki közel állt hozzám. A harmadik trimszeterben a hangulatingadozások mellett már az állandó vizelési ingerrel…..
Tavaly télen úgy döntöttünk, hogy belevágunk a baba projektbe. Mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, nem érdekelt mások véleménye ezzel kapcsolatban. 2017 szeptemberében kezdtünk próbálkozni. Hetente vettem a teszteket, mindegyik negatív lett, 2 hónapon keresztül. Vegyes érzések kavarogtak…..
Két tinilány boldog anyukája vagyok. Az én történetem már régi és poros, mégis emlékszem minden pillanatára. Bármennyire is horror a sztori, hálával és köszönettel tartozom a Kútvölgyi Kórház orvosainak, akik annó, 2005-ben megmentették a kislányom életét és a csecsemős nővéreknek is, akiktől…..
Több évnyi sikertelen próbálkozás és két örökbefogadás után nem hittem volna, hogy valaha én is megtapasztalhatom, hogy milyen egy aprócska rúgást érezni a szívem alatt. Hogy ilyen közel lehetek valakihez, hogy nem kell napokat, heteket várni, hogy megfoghassam a kezét, hanem velem lehet már a…..
Távoli emlék már, mégis minden pillanatát átérzem. Emlékszem, milyen izgatottan vettem a teszteket, vártam, hogy megfoganjon egy kis élet odabent. Mindezt titokban, mert 17 évesen, kollégistaként nem mindenki álmodik gyermekáldásról. Karácsonykor bejelentettük az eljegyzést, szilveszterkor a…..
Rengeteg (rém)történet kering az emberek fejében a szüléssel kapcsolatban. Barátnők, kollégák rémisztik halálra szegény lányokat, akik emiatt félve indulnak el az anyává válás útján. Noha a szülés még manapság sem egy délutáni babazsúr, de azért nem is maga a világvége. Mivel nekünk nem…..
Nagyon készültem a természetes szülésre már az első várandósságom idején is. Elolvastam Leboyer „A gyöngéd születés” című könyvét, tréningeztem a választott orvosom, és próbáltam olyan szülésznőt találni, aki abban a kórházban partner tud lenni ebben. Ahogy közeledett a szülés kiírt időpontja, egyre…..
Programozott császárra készültem, ami egy szerdai napra esett volna, ám a kis pocaklakómnak más volt az elképzelése az érkezéséről. Már jó előre összepakoltam a kórházi csomagomat, és fix helye volt a nappalink kanapéján, hogy ha menni kell, ezzel már ne legyen gond. Így visszagondolva milyen jó,…..
A történetem úgy kezdődött, hogy megismerkedtem egy angol fiúval, aztán az esküvőnk előtt 1 héttel megtudtam, hogy babát várok. Így 7 hetes terhesen költöztem ki Angliába. Egy viszonylag ritka véralvadási probléma miatt (APS - antiphoszpolid szindróma) már a várandósságom elején mondták, hogy…..
2017. április 24. Egész nap fájdogált a hasam és a derekam, de pihenésre elmúlt. A pocakom egyértelműen leszállt, és a formája is megváltozott. Sétáltam 6 km-t: reggel elvittem a kislányomat bölcsibe, délután pedig elmentünk vásárolni és játszóterezni. Jól el is fáradtam nap végére.  Április 25.…..
Első kislányom érkezésével megfogalmazódott bennem, hogy írnom kell. Írnom kell, méghozzá nemcsak a szülés, hanem a várandósság alatti élményeimet is, hogy segíthessek ezzel más kismamáknak, hiszen én is a 9 hónap alatt jöttem rá, hogy igenis vannak jogaink. Van jogunk eldönteni, hogyan szeretnénk…..
A szülésig vezető út nem mindig van jó szándékkal kikövezve... Mi történik akkor, amikor eldöntitek, hogy ráléptek az otthonszülés rögös útjára? Először is, még a legközelebb állóktól is megbélyegzésre számíthattok, hogy nem vagytok normálisak, csak is rosszat…..
A szülés Adott hétvégén, szombaton óriási pakolásba kezdtünk, a feleségem parancsára. Kiscsajt lepasszoltuk, így két szobát rendbe raktunk. A nejem azt mondta előzetesen, hogy amíg nincs rendben az, amit eltervezett addig nem szül! Punktum! Rendbe raktuk, és elhangzott a…..
Elöljáróban Van már egy gyermekünk, egy gyönyörű kék szemű, szőke, göndör hajú két és fél éves kislány. Szépen fejlődik, talán kortársait megelőzve is, hiszen beszédében érvel, és már másfél évesen szobatiszta volt.Az ő születése kórházban történt, komplikáció mentesen. A terhesség alatt ugyan volt…..
2018. augusztus 06. reggele. Általános családi idill tombol a rákosborzasztói peremkerületben. A nappaliban a lányok olyan hangerővel nevelik egymást az osztozkodás és az egyetértés örömeire, ami egy panellakásban garantálná a szomszédok által kihívott gyermekvédelmisek állandó látogatását. Eközben…..
Ilka fogantatására és születésére már bátyja születése óta tudatosan készültem, készültünk. Az első szülést - bár háborítatlan és természetes volt - nem olyannak éltem meg, amilyennek korábban elképzeltem, és másodjára szerettem volna más, megerősítőbb élményt. Ünnepként szerettem volna megélni ezt…..
Első kisfiammal 2017. július 25-re voltam kiírva. A terhesség nagyon szépen zajlott, bár terhességi cukorbetegségem lett, ami miatt diétát kellett tartanom, de talán ennek is volt köszönhető, hogy a végére nem híztam sokat. Iskolatitkár vagyok és június 15-ig dolgoztam, ekkor 34 hetes terhes voltam,…..
Első babámat császármetszéssel szültem, mert a méhszáj teljesen zárt volt. A szülés gondtalanul lezajlott. Második babámat 2018 júniusára vártam. A 39. hét 4. napjára előjegyeztek programozott császárra hivatkozva az előző császármetszésemre, magas vérnyomásra és vastag hasfalra.  A szokásos…..
Szüléstörténetek 2018.08.22 22:07:57
@kmera: Szívesen elolvasnánk a Te történeteidet is! szulestortenet@gmail.com
A várandósságom alatt nekem nagyon sok erőt adott, ha más VBAC történetét olvashattam, ezért úgy döntöttem, leírom a saját történetemet is.Első babám 2013-ban, a 41. héten császármetszéssel született. Elfolyt a magzatvíz, de fájások nem igazán jöttek. A kórházban ágyhoz kötve kellett vajúdnom a…..
Szüléstörténetek 2018.08.22 22:06:19
@Emmett Brown: Nagyon sajnáljuk! Elolvasnánk a Te álláspontodat is - szulestortenet@gmail.com .
Első gyermekünket nagyon vártuk a férjemmel, hisz 8 éve együtt voltunk már a tervezésekor. Sajnos első magzatunk elment, alig volt 2 hetes. Majd mikor már nem görcsöltem, hogy már ideje lenne megfogannia, megtörtént a mi kis csodánk. Sokáig "Hihi"-nek hívtuk, mert a nagy hír hallatán férjem órákon…..
Lucát 2018. január 22-re vártam. Mivel ő az első babám, nem sok mindent tudtam még a szülésről. Nem tudtam, mi a különbség egy jósló fájás és egy „valódi fájás" között, nem tudtam miből fogok rájönni, hogy indulni kell a kórházba.  Soha egyetlen CTG vizsgálat sem mutatott eltérést a normálistól: a…..
Első kisfiammal 2016. június 4-ére voltam kiírva. Június 3-án pénteken még főztem, este lementünk a férjemmel vásárolni. Jól voltam, semmi jelét nem éreztem, hogy másnap szülni fogok. Ráadásul az orvosom is, akihez aznap még vizsgálatra kellett mennem, mert elutazott a kiírásom napján, közölte, hogy…..