Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsírPubli

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Persze nem tudom, hogy fog-e Orbán a kedvenc ideológusának Széchenyi-díjat adni, de tehetségtelen rezsimszolgák egész sorának kitüntetése után olyan nagyon nem lepne meg. Még pár órát kell csak aludni a fotelben, és kiderül. ..
   Magyarország a nemzetközi rangsorok szerint ma még jelentősen elmarad az innovációs teljesítményben a vezető európai országoktól. Az akadémiai kutatóintézetek elmúlt években beadott szabadalmainak száma elenyésző, miközben évente 17 milliárd forintos támogatást kapnak az államtól. A bővülő…..
    Megszűnik a CEU-matematika doktori képzése. Ez egy amerikai akkreditációjú képzés volt és nem tudják kivinni Bécsbe. Évekig tanítottam ott funkcionálanalízist. Az MTA matematikai intézete állt a tanszék mögött.  Az az intézet, amelyet einstandolni akarnak az Akadémiától. Mert tehetik.    Ebben…..
zsírPubli 2019.02.08 20:56:22
@seol: sorry, jómunkás enberként kevés időn van mostanság blogot olvasni , kommentelni :(

csak azt akartam kérdezni ennek kapcsán h mi itt a vincent blogon a vélemény , mi a faszért csinálják ezt orbánék / palkovics személy szerint??

ha laikusként megnézem palkovics életrajzát akkor ő nem egy sikertelen ember. akkor miért jó ez neki?
zsírPubli 2019.02.08 22:02:29
@Inserted Exception:

1) milyen tárgyalásképtelen emberek? azt értem h vannak tervei de miért ilyen ostoba módon , huszárosan odabaszok azonnal megoldás kell? nagyon rövid idő alatt jönnek nagyon drasztikus vágások . nem értem h ha ő javítani akar akkor miért ilyen drasztikusan basz oda és miért lenne olyan együgyű h szétbassza a humán kutató intézeteket

2) ezt simán elhiszem de nem gondoltam volna h orbán szétbaszatná az akadémiát is

3) mint 2). értem h szpáhi, a gazdaságban médiában stb ezt látom meg értem a hatalmi logikáját de miért a tudományban? azt még értem h a szociológiát , történelmet , irodalmat ők akarják diktálni. de simán csinálnak x rezsimkutató intézetet mint a veritas, adnak nekik extra jogokat, az akadémiát meg nagyon könnyű elszigetelni a széles nyilvánosságtól . ugyan minek a tudományban is bevezetni a feudalizmust, hatalmi haszna nem nagyon van szerintem.

szóval nekem ezt az egészet nem veszi be az agyam, de lehet h túl naív vagyok
zsírPubli 2019.02.09 09:39:21
@borzzz: lopni sokkal könnyebben is lehet , lőrinc innovatív kft, kamupályázat , lezsírozzuk stb
      Holnap lesz a Brexit-saga következő epizódja.     Egyelőre úgy tűnik, hogy két fontos képviselői indítványról fognak szavazni.  Az első, az ún. Brady-indítvány. Az a lényege, hogy feltételes támogatást ad a miniszterelnöki deal-nek, amennyiben az észak-ír backstop helyett valami másban…..
     "Az „Élvonal – Kutatói kiválósági program” a legdinamikusabb alkotási szakaszban lévő kiváló – a felhívásban részletezett ismérvek alapján a nemzetközi tudományos világ élmezőnyébe (tudományterületük felső 10%-ába) tartozó – kutatók célzott támogatásával ösztönzi, hogy a kutatás nemzetközi…..
    A FIDESZ legutóbbi kongresszusán elfogadott programnyilatkozatából egyértelműen kiviláglik: a fejlett kereszténydemokrata, nemzeti érzelmű társadalom építésének időszakában megnő a tudati tényezők szerepe. Társadalmunk keresztény fejlődésének ugyanis elválaszthatatlan része a társadalmi tudat…..
"Tíz kiadóvállalat, közöttük a Mandinert kiadó Mandiner Press Kft. csatlakozott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz. Az alapítvány idén ősszel többek között azzal a céllal kezdte meg működését, hogy a magyar írott sajtókultúra fennmaradását segítse. (mandiner.hu) A nyilas szennylapok…..
       A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.      Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet…..
       Próbálok napirendre térni ezen tudományos közlemények felett, de nem nagyon sikerül. Jogi képviselőnk szerint érdekesebb téma lenne a kelet-ázsiai rózsateknősök társadalmi életének vizsgálata, és inkább arról kellene írnom, nem ezekről a cikkekről.       Ha Prof. Dr. Lánczi András…..
zsírPubli 2018.11.16 23:59:45
   Az élet soha nem igazságos     biztonságos  válaszolta piszchotapa badvarom (drága jogi képviselőnk, ez most itt az utolsó ajánlat) Palkovics arra a kérdésre, hogy mi lesz ha tudományos kutatók fogják elhagyni az országot a bizonytalanság miatt. Sok mást is mondott ez a piszchotapa badvarom,…..
zsírPubli 2018.10.31 23:07:38
"A Soros-egyetem valóban vezet bizonyos rangsorokban, például a Horizon2020 uniós támogatások elnyerési rangsorában, 14 millió euró összeggel. A Corvinus Egyetem 1,2 millió környékén sincsen. Ebből is látszik, ez egy üzleti modell: Magyarországon kiadnak egy amerikai diplomát." (Rétvári…..
       Lánczi András egy szellemes aforizmával magyarázta meg, miért kell nekiesni a CEU-nak és az MTA-nak.      A tudás hatalom - mondta Kierkegaard. Valójában nem ezt mondta, hanem azt, hogy - Jesper, adj még féldecit a vadabbikból!- de világért sem korlátoznám a rektor urat episztemológiai…..
zsírPubli 2018.10.29 18:04:32
      Mint azt nyilván sokan olvasták, Barabási Albert-László, Lovász László és Jarik Nesetril megnyerték az egyik ERC Synergy Grant-et. Itt látható az összes nyertes, kizárólag ebben a pályázatban van reprezentálva Európa keleti része. Matematikai jellegű projekt még sohasem nyert Synergy-t.     …..
     Elmentem a Pázmány BTK-ra a Mikszáth Kálmán térre a Russell Kirk vitára. Nemrég írtam róla, Kirk Conservative Mind-ja volt az én nagy konzervatív olvasmányélményem diákként Amerikában.    A teremben kb. húsz ember volt, és annyira nyilvánvaló volt, hogy én vagyok a kakukktojás, hogy annál nem…..
zsírPubli 2018.10.24 17:59:19
@capacete: a ceu holnap bejelentésre készül , sztem azt fogják bejelenteni h mennek bécsbe :(
      Lelkendező írást közölt a Corvinus Egyetem átalakításával kapcsolatban Orbán Balázs miniszterhelyettes, stratégiai és parlamenti államtitkár. OB csúcskategóriás megadja,  közel a tűzhöz.     OB írásának lényege az alábbi bekezdésben található:     S ezáltal elérhető válik az a cél, hogy a…..
zsírPubli 2018.10.19 21:37:15
@jotunder: "(de pl. Hernádi "MOL" Zsolt a higher mathematics-ot hiányolta) "

vajon mire gondolhatott hernádi? :D
    Ez a két ember szerdán házasodott össze. A belügyminiszter pedig nemtetszésének adott hangot az esküvő miatt. Az egyik zsidó, a másik muszlim. És azért mindennek van határa. A hölgy egy izraeli tévészemélyiség, aki a keményvonalas Beitar Jeruzsálemnek drukkolt gyerekkorában. A férfi pedig egy…..
     Munkámmal kapcsolatos nemtetszését fejezte ki az intézmény vezetőjének is, ugyanakkor a mellemmel kapcsolatos tetszésének szemtől szemben adott hangot.A gimnazista diáklányok megnyugtattak, hogy ezt velük is meg szokta tenni. Mármint ez utóbbit. (hvg)    Az milyen lenne, ha Takaró Mihály…..
zsírPubli 2018.10.07 00:55:35
      Palkovics László be akarja záratni a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság-tudományi Intézetét, mert az szerinte "rosszul teljesít".     Ezzel kapcsolatban a következőket szeretném megjegyezni.     Az IDEAS-REPEC rangsorban, amelyik egy meglehetősen ismert rangsor, a legjobb 20 magyar…..
zsírPubli 2018.09.15 14:43:10
@jotunder: mit szólsz corvinus alapítványhoz kerüléséhez?
    Schmidt Mária verőembere, az ex-szkinhed Békés Márton lett a Kommentár új főszerkesztője. Ablonczy Balázs távozott.      Főmunkatárs lett a Mandiner két alt-right idiótája Veszprémy és Czopf.  Békés gyorsan belerúgott Balázs Zoltán professzorba is.   Biztos lehetne ezt kicsit undorítóbban…..
zsírPubli 2018.08.14 20:24:37
        Táltos Kövér László, minden magyarok gézája és vahorca, Nagyboldogasszonyanyánk gönyüje, Jutocsa fia Kazal, Kazal fia Döbe, Döbe fia Patogár sámándobján adta hírül, hogy gyűlnek már az aranykeselyek Attila nagykirályunk huzulján.     Az elmúlt évtized Kurultájai azt is üzenik: magyarok…..
     Néhány women's/gender studies központ Erdogan Törökországában.      1. Koc University          2. Ankara University      3. Sabanci University      4. Atilim University      5. Akdeniz University      A török egyetemek valamivel a magyar egyetemek előtt vannak az egyetemi…..
zsírPubli 2018.08.11 18:07:03
@fortin2: mi az a kopp mária intézet?

most azon sír h nem lett vilégsztár? magyarországon fidesz körökben elég nagy sztár lett a biszku filmmel. és most azért sír mert neki járna ezért a világhír vagy mi?
zsírPubli 2018.08.11 22:07:54
@jotunder: bocs de engem ez az absztrakt nem győzött meg

attól gondolom lehet h vannak jó cikkek és az is lehet h vannak probléméi a gender tudománynak, de ezt nem állami parancsszóval lehet megoldani az biztos
zsírPubli 2018.08.11 22:55:00
@jotunder: ebben igazad van

viszont szvsz túl optimista vagy ezzel kapcsolatban. a top egyetemek is csinálják ergo biztos jó. appeal to authority. én ennél sokkal szkeptikusabb vagyok a gender témával. viszont nem én akarom eldönteni h ennek hány százaléka jó és hány százaléka buta gondolat és nem is egy fidesz komisszárnak kellene
     Most azt írja ez az izé...    "Az Angliába költözött magyar nem lesz angol, akárhogy erőlködik. Ha gyermeke Angliában születik és nő fel, akkor ő valószínűleg angol-magyar kettős identitással fog rendelkezni, de szerintem valahol joggal mondanák rá az angolok, hogy igazából nem angol.…..
        Csinos levélben jelentették fel  Prőhle Gergelyt Orbán Viktornál. Az aláírók között találjuk Apáti Bencét, Bayer Zsoltot,  Bencsik Andrást, Döbrentei Kornélt, Huth Gergelyt, Pozsonyi Ádámot, Fricz Tamást, Nagy Ervint, Raffay Ernőt, Tóth Gy. Lászlót, Takaró Mihályt, a magyar…..
       A 444.hu-n találtam meg a Magyar Nemzeti Bank 10 éves reformtervét.  Ez sok mindent megmagyarázhatna. Ha ezt Matolcsy Orbán orra elé merte dugni, ha nem félt attól, hogy a helyszínen filézik ki, akkor ezek ezt az egészet, legalábbis részben, komolyan gondolják.     Itt ugye arról beszélnek,…..
    ( MOST ÉRKEZETT (a Nature szerkesztőségi cikke az MTA vegzálásról: Aggasztó változások Magyarországon))    A Professzorok Batthyány Körének elnöke lendületes cikkben támadta hátba a Magyar Tudományos Akadémiát az újfasiszta Magyar Időkben. Náray-Szabó Gábor akadémikus a következőt bírta…..
zsírPubli 2018.06.27 19:43:50
@jotunder: amúgy neked mi a véleményed az akadémiai kutatóintézetekről mint rendszerről? ugye nyugat európában meg usában más rendszer működik.