Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elegedetlen_polgar

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
elegedetlen_polgar 2018.04.25 12:26:52
Üdv,

Nos én a saját nézőpontjaim szeretném megírni 28 éves férfiként.
Szegény családból származom, egész életem kb 25 éves koromig csupán a lemondásokról szólt. 23 évesen felköltöztem Budapestre, mert csak itt éreztem esélyét jó IT karrier kialakítására.
28 vagyok most, albérletben. A jelenlegi állás szerint esélyes, hogy még akár 5 évig albérletben fogom rohadni.
3 éve vagyok a párommal, most fogunk összeházasodni. Ő is 28 éves.
Semmi kedvünk nincs gyereket vállalni, mert mind a ketten szegény családból származunk és egész életünk a lemondásokról szólt. Nem mentünk soha nyaralni, nem volt rá pénz. Ismétlem. SOHA.
A munkahelyemen az összes létező túlórát elvállalom, ügyeletben voltam az elmúlt 40 hétvégi napból 23-at, pedig a csapatom 6 fős. Mindent elvállalok, amit csak lehet, hogy előrébb jussunk.
Albérletben lakunk, 45m^2-en. Ez kerül rezsivel együtt havonta 170 ezer forintba. Ehhez adjuk hozzá a mobiltelefon költségeket, a tömegközlekedési bérletek árait és máris 200 felett vagyunk, de még semmit sem ettünk, 5 percet sem szórakoztunk és megint csak semmit nem utazunk, nyaralunk, öltözködünk, stb stb.
Mit tett az állam:

- Fiatal férfiakat semmiben nem támogat, hogy egzisztenciát alakítson ki, így ezzel vonzónak látszon a nők szemében, mint potenciális apa.
- Fiatal nőkre tenyésznőstényként tekint.
- Páromat alig fizetik meg sajnos, nem értékelik az egészségügyi dolgozókat. Szarba nem nézik.
- 1 gyereket szarba nem néz. Az állam ott vét rohadt nagy hibát, hogy szerintük a 3 gyerek csodálatos, a 2 gyerek okés, az egy gyerek inkább nem is kell! Hát tudod mit, mi max egyet vállalnánk, de az nem kell az államnak, abban semmit sem segít.
- Albérletbe vállaljak gyereket? Bármikor eladhatják a fejem felől. Bármikor emelhetik a bérleti költséget, semmi nem szab határt neki.
- Az állam rohadt okos módon beleszólt a PIACGAZDASÁGBA a CSOK-kal. Mit eredményezett?! Új lakások +10millába kerülnek, mint előtte, sőt még többe. Használt lakások is lassan duplájára nőnek árban. Albérlet piac is duplájára nőtt emiatt.

- Szóval Ruházkodás, lakhatás, kaja = 320ezer ft / hónap kettőnkre, és ez nem egy luxus életmód, higgyétek el... emellett jelenleg egy 3 szobás újépítésű lakásra (1 nappali, 1 szülői háló, 1 gyerekszoba) 45-50millió forintot kell letenni most már (köszi FIDESZ). Ehhez a beugró 10 millió forint a bankoknál.

Szóval össze kell gyűjtenem havi 320ezer fix költség mellett 10millió forintot, hogy felkészülhessek egy gyerekre. Nem. NEM akarom, hogy olyan nélkülözések mellett nőjjön fel, mint én, mert az az igazi önzőség. A biológiai ösztöneidnek való engedés a realitással szemben, mint egy közönséges állat. Én nem akartam így felnőni és nem akarom, hogy a gyerekemnek így kelljen.

Nézzük az egészségügyet: Elképesztő összegeket levonnak tőlem adóban. Direkt nem írok összegeket. 33,5%-a a pénzemnek ilyen-olyan adó. Nem kapok cserébe szart sem.
Mindennel magánkórházba kell járnom, mert szar a közegészségügy. Fizetem, de nem kapok cserébe semmit, így duplán fizetem ki, mert magánba kell elmennem (köszi kormány a nagy szart). Szóval a valóságban legyen az 40%-os levonás havonta.

Komolyan, ha bevállaljuk a gyereket soha nem jutunk ki az albérlet fogságából.

Javaslatok:
- Az egy gyereket is jobban értékeljék. Ne legyen ez a 3 gyerek, vagy egy se felfogás. Nem jobb egy gyereket "kapni" állambácsi, mint 0-t?
- A távmunka támogatása. Ne kiváltság legyen. Nálam tök mindegy honnan dolgozom, mert a munkahelyem csak egy internetkapcsolattal járul hozzá a munkavégzésemhez... mégis "pluszként" van értelmezve a Home office.
- A vállalkozók folyamatos adóellenőrzése. Nem, ne intézze el 50ezer KATÁval valaki, mikor én 5x annyit adózom, mint ő... és a végén ő él jobban... a francokat, le ezzel a szar rendszerrel! Bevételhez mérten adózzon és legyen szétellenőrizve az agyuk is.
- Az ingatlannal nem rendelkezőknek adjanak esélyt az első ingatlanuk megszerzésére. Saját fedéllel a fejem fölött több kedvem lesz "szaporodni". Higgyétek el, az albérlet mint egy kötél a nyakam körül. Ha mást nem, adják ide a lakáshoz szükséges önerőt és törleszthessem vissza az államnak kamatmentesen. (például 3 évvel később kezdve a törlesztést, vagy valami...)
- Az egészségügy helyrehozása, vagy ne kötelezzenek a TB fizetésére, csak alap összeggel ami életmentésre szolgál. Köszi, abból a pénzből amit levonnak tőlem preium szolgáltatást kapnék egy magánkórházban.
- A nyugdíjam saját számlán vezetése. Nem, nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy tőlem levonják, aztán a pofámba nyomják, hogy nekem már nem lesz nyugdíjam és törődjek bele. ANYÁD! Másik: többet adózom mint a szaros politikusok, majd a pofámba akarják tolni, hogy ha nem csinálok gyereket, kevés lesz a nyugdíjam? ANYÁD!

ÖSSZESSÉGÉBEN: Rosszul fogja meg az egészet az állam. Ilyen olyan támogatást akar adni azzal a feltétellel, hogy szerződésben vállalj gyerekeket. NEM! Adja meg az alapvető esélyeket rá, és a kedv jönni fog vele együtt...