Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cue

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint Mini #100: TETRIS 2019.05.03 21:38:40
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
cue 2019.05.03 21:45:13
Gondolkoztál már el rajta, hogy mennyi minden mást vehetnél abból a pénzből, amit Pokemon GO-ra költesz? Sőt, egyáltalán miért költesz egy mobilos játékra? Állandó kérdések, amikkel szerintem sok tréner találkozott már, akinek a környezete, családja, barátai, osztálytársai vagy kollégái tisztában…..
cue 2019.04.21 11:23:46
@Urbatorium: általában elolvasom, amire reagálok. ;)
A szarkazmus egy kényes dolog, akkor működik, ha mindent átitat. Ha ötször azt mondom, hogy fekete, majd egyszer azt, hogy fehér - teszem az utóbbit szarkasztikusan, akkor nem érem el a célom.
IDDQD Checkpoint 5x06: Zen Studios 2019.03.29 22:19:37
Tök véletlenül jött ki így, hogy az Operencia: The Stolen Sun megjelenésének napján jelenik meg podcastadásunk is a fejlesztőkkel. Amikor a felvétel készült, még nem volt publikus a premier dátuma (csak az, hogy már nagyon közel van), aztán valahogy pont így jött ki a vágás. Ja, igen, mert a játék…..
cue 2019.04.07 22:20:16
@TinmanHU: a GOG nagyon szimpatikus valóban - viszont anyagilag nem állnak túl jól. Sajnos úgy tűnik, hogy nem az ő stratégiájuk a nyerő.
IDDQD Így készült a Warcraft 2019.04.06 17:46:49
Többen is kértétek, hogy a Retro.Landen megjelent cikkekről itt is adjunk hírt, szóval tessék: a hosszú játékcikkeinket gyűjtő oldalon már olvasható az első Warcraft története, benne a Blizzard megszületésének és sok változással járól első éveinek krónikájával, benne a Silicon & Synapse és a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Összefogtak a Duna-part kutyásai és sikerrel jártak: Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete támogatta a kezdeményezésüket és a Gubacsi lakótelep szélén található „Vasútállomás” kutyafuttató bővítésére és vízcsap kiépítésére mai ülésén 3.500 e Ft-ot csoportosított át a most elfogadott…..
cue 2019.02.15 16:02:37
@Zabalint: a jelenlegi kutyafuttatók jellemzően sár- vagy portenger jellegűek, az időjárás függvényében. Arról nem beszélve, hogy vagy zárható vagy nem, vagy kifér a kutya a rácsoszlopok között vagy nem. Itató kút természetesen nincs. Nem viszem az ebet ilyen helyekre.

A póráz és ürülék ügyében meg nagy változást lehetne elérni, ha a közterület felügyelet tenné a dolgát...
cue 2019.02.15 17:21:47
@Zabalint: nincs kutyád, ugye? :) A séta egy olyan napi rutin, ami kialakítja a maga kis szokásait. Nekünk is megvan a magunk hosszabb-rövidebb útvonala - ha futtatóba akarnám vinni a kutyát, akkor sem tudnánk oda teleportálni, végig kell mennünk egy adott útvonalon hozzá. Csendben jegyzem meg, hogy ez a séta, a futtató az egyéb mozgási lehetőség miatt ideális - a két dologra együtt van szüksége a kutyának.

Nem áll szándékomban védeni sem a póráz nélkül sétáltatókat, sem a mindenhova szaratókat - de nagyon nem csak ők vannak, vedd észre kérlek a többieket is!
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
cue 2019.02.12 20:21:56
@Ashley2008: Bitmap Brothers játékot csakis Amigán! ;)

@Dzsini: Amiga még: Disposable Hero

Érdekes, hogy az Agony mennyire megmaradt a köztudatban - pedig az átvezető képeken, a zenéken, meg a bagoly animációján kívül nem sok jó volt benne... :D
Különösebb csinnadratta nélkül érkezett el a századik nem Mini adásunk, amit külön nem terveztünk megünnepelni, mert ezt a száz adást vegyesen adták össze mindenféle retrós és kurrens témák, de még besztofok is, szóval csak annyiban emlékeztünk meg a jubileumról, hogy újra meghívtuk legelső…..
cue 2019.02.06 12:12:38
@Zolexx: azt is érdemes hozzátenni, hogy hiába volt/lett volna CD32 exluzív - egy CD meghajtóval felszerelt A1200-esen simán lehetett menüből bootolva játszani majdnem mindennel. A korszak végén egészen sok eredeti lemezt vettem így, pedig sosem volt CD32 a háztartásban. :)

Érdemes egyébként e-bayen megnézni, hogy milyen árban futnak ma az eredeti, bontatlan játékok... o_O
cue 2019.02.05 21:47:56
@Void Bunkoid: felajánlom a havi Patreon támogatásom: csináld meg a szöveges átiratot - örülni fog az a 4-5 fős tömeg, aki újra és újra képes elővenni ezt a témát, természetesen mindig degradáló jelzőkkel telefűzve.
Szörnyen unalmasak vagytok!
  Most egy eltérő témáról szeretnék egy kis összefoglalót elétek tárni. Ebben a jelenlegi magyar közlekedési kultúra mélységeit szeretném feltárni. Mivel elég sokan vagyunk autósok, ezért úgy gondolom elég sokunkat érint a lenti problémák halmaza. Én budapesti vagyok és…..
Igen, mostanában sűrűbben voltak/vannak adások, és ezt köszönjétek I. Gyula pápának, aki időszámításunk szerint 350-ben be akart tartani az év végi pogány ünnepeknek, ezért elrendelte, hogy a Megváltó születésnapja december 25. legyen, hogy aztán az erről való megemlékezés összefonódjon ajándékozós…..
Mindjárt karácsony, ezért amolyan ajándék gyanánt megsűrítjük az adásokat. Most éppen egy nem annyira retrós témával: ahogy tavaly is kibeszéltük az év legjobb játékait, idén is csináltunk egy ilyen adást, jól bevált vendégekkel. Szó esett a konkrét játékokon túl a PlayStation Classicról és a…..
cue 2018.12.23 10:13:49
@kolomparlole1114: mesélj, melyik játék volt az, amit minőségben oda lehet állítani mondjuk a GoW mellé, de szegény nyomorult konzolosok nem játszhattak vele?
Le kellene már rázni ezt a pc-s szemellenzőt, mert nagyon sok jó dologról lemarad, aki belekényszeríti magát ebbe a verembe! ;)
Az eddigi leghallgatottabb adásunk a 2x10-es, amit két éve vettünk fel Kiss Donáttal, a Novotrade játékfejlesztő részlegének egykori technikai vezetőjével. Donát rengeteg érdekeset mesélt arról, hogyan működött a játékfejlesztés itthon a szocializmusban, és hogyan jelentett kaput a világpiac felé.…..
IDDQD Checkpoint Mini #85: Piracy 2018.10.28 00:00:18
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Augusztus közepén az idei Árok Party vendégei voltunk - aki nem ismerné, ez egy erősen alfanörd rendezvény, ahol jól megfér a hardcore demoscenés kontent a retrojátékos romantikával és a SID-zenés nosztalgiával (hogy mást ne mondjunk, a SIDrip Alliance is Árok Partyn verbuválódott). Idén 20.…..
cue 2018.10.27 09:09:53
@Stöki: Halkan szeretném megpendíteni, hogy akár el is lehetne hagyni a minik kivonatolását... hiszti van így is - úgy is, a teljes tartalom mindenkinek elérhető a podcastben, olvasni valónak meg ott a retro.land (ahol minden egyes új poszt után csak emelni tudom a nemlétező kalapomat - hihetetlen, hogy mennyire alapos és mégis szórakoztató minden cikk!).
  Volt egy rezsicsökkentés. Még a választások előtt. Mert, ha jobban megy az országnak, akkor jobban kell, hogy menjen az embereknek. Minden háztartásban, ahol gázzal fűtöttek, jóváírásra került 12.000 jó magyar forint a számlából. És jött az eszmélet. De hát kurva sokan vannak, akik fával,…..
cue 2018.10.05 17:07:53
@maxval balcán bircaman: akarod mondani, hogy hatalmas pofon volt a marketing. Mert rezsicsökkentés, az nem volt.
Tavaly májusban jelentette be a Netflix, hogy sorozatot készít majd az elmúlt évek egyik legjobb számítógépes szerepjátékából, a Witcherből, mostanra pedig a főszereplőt, Ríviai Geraltot is kiválasztották, aki nem más, mint az elmúlt években Superman szerepét betöltő, illetve a legutóbbi Mission…..
Győztünk! Győztünk? Győztünk, hiszen az alapkövetelésünk teljesült: nem épülhet vizistadion hatalmas lelátóval és ideiglenes konténervárossal a Duna-parton. ” Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Bp. XX. Zodony u. 1. szám alatti (170187/91. hrsz) ingatlanon létesítendő uszoda kültéri…..
cue 2018.04.22 17:43:41
@Káttáni felügyelő: útépítésre nincs TAO, tehát nincs útépítés sem.

Az feltűnt az itt (meg mindenhol) megjelenő fikamatyiknak, hogy a címen túl van még további tartalma is a bejegyzésnek? Ugye nem? Nem az a dolgotok...
cue 2018.04.22 19:17:59
@monddazigazatmar: te családon belül bármit megveszel, akkor is, ha nincs rá szükséged, meg akkor is, ha így a szükséges dolgokra nem jut - hiszen nincs meg mindened. Így? Felelős gondolkodás!
cue 2018.04.22 15:56:41
@monddazigazatmar: Rajtad kívül itt se ki nem orbánozott.
Van uszoda, ami egy (másfél) fedett medence. Néha hozzá is lehet jutni - igaz, nem olcsón. Nyilván rá lehet költeni félmilliárdot, így lenne dupla annyi medence, amihez néha lehetne hozzáférni. Nyilván továbbra sem olcsón.
Ellenben sokkal nagyobb gondja is van a területnek ennél, amit sokkal inkább orvosolni kellene!