Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tatraroz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor 2009-es kötcsei pikniken beszélt először arról az új politikai felosztásról, ami a rendszerváltás utáni duális rendszert felváltotta 2010 után. A centrális erőtérként ismert képződmény lényege, hogy a kormányzó párthoz képest jobbra és balra foglalnak helyet a Fidesznél lényegesen…..
tatraroz 2018.04.21 10:48:59
@dare: Mint mondtam, ebből nem fogod kidumálni az LMP-t soha, semmikor.

Ott van fent felsorolva 6 budapesti körzet, világosan látszik az eredményekből, hogy ebből 5 simán nyerhető lett volna, ha csak az LMP, csak itt visszalép. Ha csak egy mandátummal kevesebbet nyer a Fidesz, máris nincs kétharmad, itt 5 mandátum ment el az LMP makacsságán.

Bárhogy próbálod mentegetni őket, a megoldás kulcsa itt az LMP kezében volt. Nekik voltak itt állva olyan esélytelen jeltöltjeik, akik ugyanakkor kellő támogatással rendelkeztek ahhoz, hogy visszalépés esetén győzelemre segítsék az esélyesebb ellenzéki jelöltet. Ennyit kellett volna csak tenni, ha meg akarták volna akadályozni legalább a kétharmadot. De nem akarták, eszük ágába se volt.

Az, hogy itt csak és kizárólag összefogva lehet kormányt váltani, nem most derült ki, nem is tavaly, már 2014 előtt is jól látszott. Látták ezt jópáran az LMP-ben is, ezért is szakadt ketté a párt és jött létre a Párbeszéd. Az idei választáshoz közeledve viszont már nem csak az látszott, hogy összefogás nélkül nem fog menni, hanem az is, hogy egy újabb, pláne kétharmados Orbán győzelem az ország végérvényes putyinizálódását fogja jelenteni. Az EU, az ENSZ, nyugati államfők, hazai civilek, elemzők, újságírók nem győzték kongatni a vészharangot, nem igaz, hogy az LMP ne tudott volna arról, hogy mi is itt a tét. Semmit nem vesztettek volna még 5 visszalépéssel, miközben az MSZP 46, a DK 60 helyen léptette vissza saját jelöltjeit.

Az LMP-t pedig azért szidták teljes joggal már a választások előtt is, mert világosan látható volt, hogy mit kell tennie annak aki kormányváltást akar, ám ők ennek az ellenkezőjét tették, miközben persze kormányváltásról, sőt Szél kormányról süketeltek. Engedjük el 14-et, foglalkozzunk csak 18-cal: több mint egy éve kezdeményezte Botka, hogy működjenek együtt, dekraláltan Gyurcsány nélkül, az LMP hallani se akart erről, még tárgyalás szinten se. Juhász konkrtéan és szó szerint azt az Új Pólust szorgalmazta, amit Szél most, két héttel a választás után vett elő, egy évvel a választás előtt azonban erről se akart még hallani se. Egészen konkrétan Hódmezővásárhely előtt, az LMP semmiféle szándékot nem mutatott semmiféle együttműködésre - utána is csak alibiből -, pedig pontosan lehetett tudni akkor is, hogy egy 5% körüli párt egyedül nem fog kormányt váltani, nélküle viszont mások sem, vagyis a külön útnak egyetlen eredmény lehet: marad a Fidesz.

Az rohadtul nem érdekel senkit, hogy az LMP mennyivel növelte támogatottságát, pont tök mindegy, hogy hányan asszisztálnak tehetetlenül a parlamentben a demokrácia lebontásához, legfeljebb majd több embernek kívánhat Orbán boldog karácsonyt válasz helyett. Ráadásul ha a 2010-es listás eredményeket nézzük, akkor egészen konkrétan 18 470 szavazattal kapott többet idén az LMP, vagyis pontosan ennyit sikerült erősödni 8 év alatt. Összehasonlításul: a kamu pártokra összesen több mint 40 ezren szavaztak!

Próbálkozhatsz még te is, más is, de az LMP-t ebből soha a büdös életben nem magyarázzátok ki.

Az LMP elárulta az országot, odadobott mindent a Fidesznek, olyan helyzet létrehozásában segédkezett, amiből már nincs visszaút, se most, se 22-ben, se később.

Az LMP a hazaárulók pártja.