Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laczko.majer.reka

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden nagyjából két évvel ezelőtt kezdődött. Mivel a nagymamámnak fiatalkori emlőrákja volt, fel évente megyek emlő uh-ra. Ezen a napon is éppen ott voltam, és az ultrahangos orvos megnézte a nyaki nyirokcsomókat és a pajzsmirigyet is. Azonnal mondta, hogy ne ijedjek meg, de nem igazán tetszik…..
Szeretném már elsőként leszögezni, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő mennyiségű és minőségű zöldség-gyümölcs fogyasztást nagyon nagyon fontosnak tartom, és nem pótolható táplálékkiegészítőkkel. De! Hétköznapi emberként, aki próbál tudatos lenni az egészsége terén, iszonyatosan nehéz…..
Most fejeztem be egy szuper könyvet, a címe A táplálék-kiegészítők titkai-a jó, a rossz és a teljesen fantasztikus (Secrets of supplements. The good, the bad and the totally terrific).  A könyv a legújabb tudományos eredményekre támaszkodva áttekinti, hogyan működik az emberi test, mire van igazán…..
Pontosan emlékszem, amikor néhány évvel ezelőtt, közel a 30-hoz, két gyerekkel, diplomával, jó munkával, kertes házzal, saját autóval azt éreztem, hogy nem lehet, hogy ennyiről szóljon az életünk. Azt éreztem, hogy többre lennék képes, mint amennyit akkor ki tudtam hozni magamból. Hinni akartam,…..
Sziasztok, gondoltam ha már a pozitív jövőkép egy negatív világban a jelmondatom, kicsit írok arról, nekem mit jelent pozitívnak lenni. Semmiképpen sem azt ami ma már a csapból is folyik, hogy legyünk pozitívak, hogy mindennek nézzük a jó oldalát, hogy minden rosszban van valami jó és próbáljuk azt…..
Évente több alkalommal részt veszek konferenciákon, akár Magyarországon, akár külföldön, és sokszor megkapom azt a kérdést, hogy mit csinálok én ezeken, miért megyek rendszeresen, mégis miről van szó. Most éppen egy ilyen 3 napos nemzetközi konferencián vagyok túl, ahol az egyik téma nagyon magával…..
Nálam a szeptember olyan, mint az újév! Sőt, ha jobban belegondolunk, a mi kis családi életünk szeptember 1-től jobban megváltozik, mint január 1-től.  Ahogy vége a nyárnak, és az utolsó napokban vagyok, és egymást érik a nyárbúcsúztató programok, valahogy elfog egyfajta szomorúság. Hiába próbálom…..
Pár nappal ezelőtt a férjemnek megjegyezte valaki, hogy milyen jó, hogy én ilyen sokat vagyok otthon nyáron a gyerekekkel. De tudjátok, azon a tipikus cinikus hangnemen, amitől az ember zsebében kinyílik a bicska. Sokszor eszembe jut, hogy milyen érdekes lenne, ha az emberek feje fölött olyan kis…..
Tegnap este az egyik barátnőm megosztotta egy képet az oldalán, és egyszerűen nem tudtam szó nélkül hagyni, és egész éjjel ez járt a fejemben. A képen a következő felirat állt: az az igazán erős, aki éjjel könnyeit a párnába fojtja , de reggel bánatát egy mosoly mögé bújtatja és legjobb formáját…..
Az idei évben Szlovéniát tűztük ki a nyaralás célpontjául. Pár hónappal ezelőtt megakadt a szemem egy Szlovéniáról szóló cikken, és nagyon megtetszett amiket írtak, hogy nincs túl messze, hogy Kelet-Európa Svájca, mert nagyon tiszta és biztonságos, így ezt tűztük ki úti célul, és elárulom előre,…..
A bejegyzés első részében már olvashattátok, hogy mi volt a fogszabályozásom története, és hogy mi előzte meg, mire végül felkerült a készülék. Most pedig lássuk, mi volt a felhelyezés után. ..
A legfontosabb már az elején, hogy írjam: megérte! Ha te is gondolkodsz fogszabályozáson, egy dolgot tudok neked javasolni, hogy vágj bele. Ne várj. Én már a második hónap után azt kérdeztem magamtól, hogy miért vártam ilyen sokáig...
Én azok közé a nők közé tartozom, akik utálnak vásárolni. Nem bírom a tömeget, hogy télen melegem van, nyáron meg fázom. Egy csomót kell kocsikáznom a nagyobb bevásárló központokig, alig tudok leparkolni. Utána egy csomót gyalogolok, keresek kosarat, ami legtöbbször megkérdőjelezhető higiéniai…..
Nem titkolom, életem egyik legnagyobb csalódása az iskolarendszer. Amíg nem volt a saját gyerekem az iskoláskor közelében, úgy igazán nem is érdekelt a téma. Meghallgattam, ha valaki erről panaszkodott, bólogattam, de valahogy belül az volt bennem, hogy persze, persze, biztos nem nevelted meg azt a…..
Pár hónapja rátaláltam egy vállalkozó anyukákat összefogó csoportba, a neve Mompreneurs. Eleinte csak néha ránéztem, hogy mégis mi történhet ott, és három dolgot meglepődve vettem észre. Az első, hogy nincsenek negatív, bántó, sértő, támadó kommentek (ez már az elején szimpatikus volt). A…..
Egyszer el kellene jönni Budapestre! Nézd itt az Országház! Megnézzük valamikor Pestet? Ó, de szép, álljunk meg egy kicsit! Ezek voltak a szokványos mondatok minden alkalommal, amikor átutaztunk Budapesten. De valamiért ez mégis évek óta tolódott, és minden alkalommal az volt a válasz a…..
Minek kell még történnie, hogy odafigyeljünk a Földünkre! Nem gondolom magam a természetvédelem nagy hősének, de egy józanul gondolkodó embernek igen, aki felfogja, hogy bármilyen kis porszem vagyok a gépezetben, az én felelősségem is, hogy változzon valami a világban. Ha már javítani nem tudok…..
  Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem a reggeli a nap legnehezebb étkezése. Tudom, hogy a nap legfontosabb étkezése, és oda kell rá figyelni, de valahogy sosem fér bele a reggelembe, főleg azért nem, mert inkább alszom még pár percet. Szerencsére addig már eljutottam, hogy ne induljon a nap…..
Vigyázat, a poszt a nyugalom megzavarására alkalmas részeket tartalmaz. Ha bármely részében magadra ismernél, az csak a véletlen műve. Egyebekben, akinek nem inge, ne vegye magára. 4 éve dolgozom egy network marketing cég partnereként. És ezalatt a 4 év alatt, rengeteg értelmes és intelligens…..
A legfrissebb kutatási eredmények szerint a legnehezebben viselhető és legmegbetegítőbb érzés a mai világunkban a tehetetlenség. Eric Fromm, elismert analitikus pszichológus ezt így fogalmazta meg: Semmit nem tudok befolyásolni, semmit nem tudok elindítani, akaratommal nem tudom elérni, hogy…..
Egyszerűen azt érzem, hogy nem nekem való a 8-tól 4-ig tartó munka. Valahogyan mindig ez volt bennem, és olyan utakat kerestem magamnak, amelyek ezt megadták. Nem tudom pontosan, hogy ez honnan ered.Lehet, hogy ez valami generációs dolog? Az Y generáció kollektív tudattalanja?Vagy bennem van valami…..
Ti hallottátok már a megélhetési stressz fogalmát? Nemrég egy csoporton az egyik betegem mondta, hogy szerinte őt ez betegítette meg, és annyira megragadt a fejemben ez a fogalom, hogy elkezdtem utána nézni, hogy tényleg van-e ilyen! És képzeljétek ez egy létező dolog!..
Beteg lettem. Én, aki sosem vagyok beteg. Én, aki hónapok óta hallgatja mindenkitől, hogy beteg és már hetek óta nem tud kijönni belőle, hogy már sokadjára esett vissza. Én, aki egészségesen étkezik, aki vitaminokat szed, aki mozog. Beteg lettem. És nem múlt el másnapra, sőt harmadnapra sem. Úgyhogy…..