Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szamlaexpert.blog.hu

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018. július 1-jén életbe lépett a kötelező adatszolgáltatással kapcsolatos jogszabályváltozás. Bízunk benne, ez már egyáltalán nem újdonság számodra. Ha épp kapkodod a fejed, hogy mi is ez, kattints a linkre és villámgyorsan végezd el a megfelelő lépéseket. -> NAV regisztráció Ahogy előzetesen…..
Több lábon is áll az ügyfél támogatás a Kulcs-Softnál, hiszen a jogszabályi változások által még inkább megnövekedett az igény a szakszerű tanácsadásra. A klasszikus telefonos ügyfélszolgálat mellett, emailben és személyes szakértői konzultációval is törekszünk a feltett kérdések megválaszolására,…..
Ma, 2018.07.01-jén lép életbe a NAV jogszabálya, a 100.000 Ft-nál nagyobb ÁFA tartalmú számlák bekötéséről. Mától a számlázó programoknak automatikusan fel kell töltenie ezeket a tételeket a NAV-hoz, amely a szoftverfejlesztő cégeknek több hónapnyi munkát jelentett. Mint kiderült, a vállalkozások…..
A NAV Online Számlázórendszer bekötése az utóbbi hetekben első helyen szerepel a kkv szektort értintő jogszabályi változások között.  A Kulcs-Soft is érintett a témában, hiszen szoftvereinkkel többek között a bonyolult átállás folyamatának egyszerűsítése is a célunk. Ügyfeleink megbíznak bennünk,…..
Előző cikkünkben írtunk arról, hogy a NAV élesítette a saját oldalán történő regisztrációt. Ez az első és megkerülhetetlen lépése a jogszabályoknak megfelelő számlázásnak, de itt még nem áll meg a történet. Ahhoz, hogy a számlázó programunk el tudja küldeni a NAV online rendszerébe…..
2018.07.01-jén életbe lépő új törvény meghatározza, hogy minden belföldi nem-magánszemély felé kiállított 100.000 Ft ÁFA tartalom feletti számlát be kell jelenteni a NAV-felé. Ennek elmaradása súlyos anyagi következményekkel járhat, számlánként akár 500.000 Ft büntetés is érhet.  Habár a…..
2018 januárjában-februárjában még úgy gondoltuk, a NAV-bekötésben érintettek legnagyobb százaléka majd csak július 1-je után fog ébredni, és siettében elintézni a kötelező dolgokat. Tévedtünk. Egy érdekes adat: Megkérdeztük az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégáinkat, hány darab megkeresés érkezik a…..
Ha követed blogunkat számos információt megtudhattál arról, mi is ez a KOBAK, azaz a Külső Online Bejelentő és Adatszolgáltatási Keretrendszer, mikortól lesz érvényben és melyik számlákat kell bejelenteni a NAV-odalán. Most részletesebben az adatszolgáltatásról szeretnénk néhány hasznos tudnivalót…..
A következő hetekben valószínűleg mindenhol ezt a kifejezést hallod/olvasod majd: NAV-bekötés Ha figyelemmel követed honlapunkat, Facebook oldalunkat, már megismerhetted a NAV új reformját, ami nagy valószínűséggel Téged is súlyosan érint. A NAV folyamatosan frissülő weboldalán sok hasznos…..
Mielőtt fejest ugranánk a pontokba, beszéljünk egy kicsit a NAV-bekötés megjelenéséről. Mint felelős vállalkozó, bizonyára tudod, hogy 2018 július 1-től komoly változások fogják érinteni a vállalkozásod. A NAV-szigortás miatt innentől nem csak az 1.000.000 Ft feletti, hanem az 100.000 Ft ÁFA…..
Számlázószoftver használata közben automatikus a kommunikáció a rendszerek között, de mindenképp kell regisztrálni a vállalkozás képviselőjének a NAV oldalán. A KOBAK rendszerbe alapvetően a szoftverfejlesztőknek kell regisztrálniuk a számlázó szoftvert, ők tudják ellenőrizni, hogy az általuk…..
Bármerre nézünk, új technológiai megoldások váltják fel a régieket az élet szinte minden területén. Bakelit lemezek helyett online streamingen keresztül hallgatunk zenét. Készpénz helyett egyre több helyen tudunk már érintésmentesen akár telefonnal fizetni. Sarkalatos kérdés vajon a számlázás terén…..
Hosszú előkészítést követően 2018. július 1-jén lépnek életbe az online adatszolgáltatás új szabályai. Ennek következtében az adózóknak ettől az időponttól kell meghatározott számlatételeket rövid időn belül bejelenteni a NAV-hoz kézileg, vagy az általuk használt számlázóprogram segítségével. Ez azt…..