Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iszunkblog

127 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan Magyarországon is kapható lesz a Brugal 1888.   „A Brugal 1888 egy kortyolni való rum” - állítja Pavol Kazimir bartender, a Brugal 1888 nemzetközi márkanagykövete. Megérdemli, hogy tisztán, inkább jég nélkül kortyolgassuk - állítja.   Az 1888 a dominikai Brugal manufaktúra alapítási…..
Ha létezik olyan szeszes ital, amelynek számos variációja létezik és a világon mindenhol ismerik és szeretik legalább az egyik fajtáját, akkor ez minden bizonnyal a rum. Ez az igen rövid szócska komoly történelmi múltat tudhat maga mögött, ráadásul nem véletlenül mondjuk azt, hogy ezer arca van.…..
iszunkblog 2019.04.05 22:22:21
@GTI100: Valóban kicsit túl lett írva. Szóval 10.519 liter lesz a rumok piaca, vagy ennyi rumra lesz kereslet. De a szám is fura, ennek utánajárunk még. Köszi az észrevételt!
iszunkblog 2019.04.06 00:43:45
@Boar.: Igen, erre írtam fent, hogy valami nem kerek vele, utánajárunk a forrásnak.
iszunkblog 2019.04.06 17:02:23
@mortullus: Köszi az észrevételt, pontosítottam a fogalmazást.
Kihirdették a World Whiskies Awards 2019 nyerteseit íz és design kategóriában. Íme, a lista. A legjobb íz kategóriagyőztesei Blendelt, limitált kiadás Japán, és a kategória győztese: Ichiro's Malt & Grain 2019 Ír: Teeling Whiskey Stout Cask Skót: Black Bull 10 Years Old Angol: The…..
iszunkblog 2019.04.04 14:31:57
@szepipiktor: Minden posztnál előzetes moderáció van beállítva.
Már májusban döntés születhet az Európai Unióban arról a kezdeményezésről, hogy adómentes legyen az otthoni pálinkafőzés, az elképzelés megvalósításához arra volna szükség, hogy megváltozzon az alkoholok ügyével foglalkozó uniós irányelv. A felvetést a magyar kormány is pártolja. Tállai András, a…..
Örömteli kezdeményezésről számolhatunk be: stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a Miskolci Likőrgyár Zrt. a magyar szeszesital-gyártás értéknövelő és fenntartható fejlesztése érdekében. Palkovics László, az egyetem rektora a megállapodás aláírásán…..
Megnyitott az Első Magyar Gin Manufaktúra, és ezzel újabb ital csatlakozott a hazai kézműves párlatok sorához - az Opera Gin Budapest.  Dámosy Bálint, az Első Magyar Gin Manufaktúra társtulajdonosa eredeti szakmáját tekintve ügyvéd, szakterülete a pénzügyi jogi szabályozás. Először hobbiból…..
A Legent „rendes” Kentucky Straight Bourbon-nek indul, majd boros és sherrys hordókba kerül, végül kap még egy kis bourbont… ráadásul két legendás whiskey-mester keze nyomán. A prémiumkategóriás ital alapját Fred Noe, a Jim Beam hetedik generációs lepárlómestere…..
iszunkblog 2019.03.18 13:09:51
@chr(27): Az alap Jim Beam kb. ennek a felébe kerül. Ez így egy közepes-prémium termék, de semmiképpen sem szuperprémium, mint ahogy az eredeti közleményben szerepelt. Az valóban egy másik nagyságrend lenne.
Iszunk Sherry-hordós Courvoisier 2019.03.14 00:05:12
A különleges konyak korlátozott ideig lesz kapható, és csak az Egyesült Államok piacán, mert az amerikai ízlésre fejlesztették. Stephanie Kang, a Beam Suntory marketingigazgatója szerint ez az első alkalom, hogy egy nagy Cognac-ház sherrys hordóban érlelt italt dobjon piacra. A Courvoisier Sherry…..
A Speyside-i főzde első körben a klubtagjainak ajánlja fel a vásárlás lehetőségét a Facebookkal egyidős Tamdhu 15 Years Old-ból, valamint a Batch Strength sorozat aktuális, 004-es jelzésű tételéből. 15 éve sok fontos dolog történt: Mark Zuckerberg elindította közösségi hálózatát, a Marsra…..
A Dél-Afrikában működő Joseph Tongai Dhafana elsősorban borász, de Mosi WaMambo Gin néven a mostanában egyre népszerűbb gingyártásba is belekóstolt. Joseph Dhafana feleségével együtt 2009-ben hagyta el a jobb élet reményében Zimbabwét, és költözött Fokvárosba. Ott eleinte – képesítései ellenére –…..
A márka az úttörő Private Edition tizedik születésnapját a Cadboll árpán élő vadélesztővel készített Glenmorangie Alltával ünnepli. Az idők során szinte elfeledkeztek arról a fontos hatásról, amit az egyik fő alkotóelem, az élesztő a skót whisky ízére gyakorol. Dr. Bill Lumsden, a Glenmorangie…..
Iszunk Rosé vodka a Svedkától 2019.02.20 13:15:04
A roséborok népszerűségét kiaknázva az Egyesült Államok első számú importvodkája 5 százalék rosébort tartalmazó változatot dob piacra. „A Svedka eddig is arról volt ismert, hogy felkavarja az állóvizet a vodkakategóriában, és trendeket meghatározó új ízeket vezet be” – mondta Carl Evans, a svéd…..
Ridley Scott karrierje korábbi szakaszában már rendezett ikonikus reklámokat, azonban az elmúlt 15 évben szünetet tartott. Most viszont úgy érzi, hogy a hirdetések is egyre inkább a szórakoztatásról szólnak, és ezen felbátorodva igent mondott a Hennessy XO-t népszerűsítő, The Seven Worlds című klip…..
Az Erasmus-hallgatók nem éppen az absztinenciáról híresek. A Pernod Ricard az Erasmus Student Network partnereként próbál segíteni a binge drinking elleni küzdelemben és az alkoholfogyasztás okozta károk enyhítésében. Az ESN tíz éve indította el Responsible Party (Felelős Bulizás) nevű kampányát,…..
A Zwack Unicum Nyrt. most nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves adatai szerint a neta-szabályok januári változása miatt több hónapnak megfelelő többletfogyást tapasztaltak az év végén. Emellett továbbra is népszerűek a prémium italok és az export is jól teljesít. A Zwack Unicum Nyrt.…..
A Trónok harca áprilisban induló nyolcadik, befejező évadának tiszteletére a Diageo és az HBO együttműködésében minden westerosi ház – valamint az Éjjeli őrség és a white walkerek is – korlátozott példányszámú saját italt kapott. Nézzük, melyik nemes házhoz melyik nemes ital illik! A dobozban…..
Az 1968-ban bevezetett palack és címke finom megújításával a márka örökségét, a háromszoros lepárlást és a prémium minőséget kívánják hangsúlyozni. A stockholmi Pond Design ügynökség által tervezett új megjelenés az elképzelések szerint továbbra is egyedülállóvá…..
A márka nem csupán ritka, évjáratos whiskykben utazik, de időnként a friss italok piacát is felforgatja. Ezúttal a The Macallan Concpet No.1-nal. Az új, korlátozott mennyiségben piacra dobott ital kizárólag az utazási szegmensben – a Dubai Duty Free-ben és a nemzetközi repülőtereken - kapható…..
A február 5-én beköszöntő kínai újévet különleges csomagolású, 18 éves tétellel ünnepli a Dewar’s. A Bacardi-csoport whiskymárkájának forgalma az ázsiai-csendes-óceáni térségben kétszámjegyű növekedést mutat, Kínában pedig évről-évre egyenesen megduplázódik, a…..
Nyilvánosságra hozták a 2018. évi New York World Wine & Spirits Competition eredményeit. Az augusztusban rendezett verseny legjobb tételei a következők voltak: Legjobb érleletlen fehér szesz: Noble Coyote Mezcal Capon - Oaxaca, Mexikó Legjobb érlelt fehér szesz: Parce 12 Year Old Rum -…..
Az 1824-ben alapított Speyside-i márka az egyik legfontosabbá nőtte ki magát a ritka, évjáratos whiskyk piacán. Most egy 1978-as hordóból palackoztak. Nemrég mi is megírtuk, hogy a ritka skót whiskyk piacának erősödése következtében egyre több hamisítvány bukkan fel. A most…..
A küszködő Marie Brizard tőkét emel, a Pernod Ricard Afrikában egy helyi e-kereskedővel terjeszkedik, a Constellation Brands pedig női startupokat támogat. A Marie Brizard Wine & Spirits igazgatótanácsa idén szeptemberben döntött úgy, hogy a romló pénzügyi eredmények hatására csökkenti a…..
A Pernod Ricard 2015-ben fejlesztette ki a Wise Drinking alkalmazást, amelyet most Messenger-alapú csevegőrobot egészít ki. A 120.000 alkalommal letöltött Wise Drinking 34 nyelven érhető el ingyenesen, és alapfunkciója, hogy a felhasználó testtömege és az elfogyasztott alkoholmennyiség alapján…..
Hamisítványnak bizonyult a ritka, ódon skót whiskyk több mint egyharmada egy tudományos vizsgálat során. A vizsgálatot a Skót Egyetemek East Kilbride-i Környezettudományi Kutatóközpontjában (SUERC) végezték a radiokarbonos kormeghatározás technológiával. Minden palackban megmérték a szén…..
Iszunk Csendes-erős éj 2018.12.24 19:22:21
A blog olvasóinak néhány – izgalmas vagy épp teljesen lökött – karácsonyi különkiadású whiskyvel szeretnénk boldog ünnepeket kívánni. Mindenki gőzerővel és különleges megoldásokkal készül a karácsonyra - a whiskyfőzdék miért lennének kivételek? Első versenyzőnk a rondapulcsis mezőnyben indul: a…..