Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inszeminator

241 bejegyzést írt és 1305 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Inszeminator blogja Kérdés 2018.06.13 21:55:03
Telik az a rohadt idő, néha múlik is, de vannak dolgok, melyek mit sem változnak. És persze kérdések is vannak, súlyosak nyomasztóak,  megoldhatatlanok. Legalább is annak látszanak. Tudja valaki a választ? Senki nem tudja? Pedig egyszerű a kérdés, szinte pártfüggetlen, nemdebár?      A…..
„Nietzsche szerint, amit az ember másnak hazudik, elenyésző semmiség amellett, amit az ember önmagának hazudik. És ma, hála a pszichológiának, minden jel arra vall, ennek a hazudozásnak virágkorát éljük. A pszichológia az a diszciplína, mondjuk az az ellen-jóga, amely távolról sem azt célozza,…..
inszeminator 2017.09.22 10:27:52
Kedves Bbjnick!

Hosszú várakozás után végre megkaptam a hozzájárulást könyvem megjelentetéséhez.
Addigra már kész is volt, mert elhatároztam kerül, amibe kerül megjelentetem akár támogatják akár nem.
Tudtam persze miért a huzavona, állítólag elvesztek a papírok', nincs nyoma a sátoraljaujhelyi képtelenségeknek.
Nem vette be a gyomrom, hogy bejön a félrevezető okos csel, és sikeresen eltűntetik még a nyomunkat is.
Szóval megjelent a könyv, nagy részét ki is fizették, most a terjesztést szervezem, elég nehéz, és arra gondoltam az állami hozzájárulásból''ból''ból'Neked is jár valami. Csak nem tudom hova küldjem.
Ha tudsz valami megoldást - tudom, címet és telefontszámot ilyen helyeken nem szívesen közöl senki, de talán van valami megoldás.
Ha tudsz ilyet, írd meg, annál is inkább, mert a könyv ajánlása:

"Beleszerettem Hamvas Béla a bor filozófiája c. kötetébe,mely a következőképpen kezdődik:

Elhatároztam, hogy imakönyvet írok az ateisták számára.Korunk ínségében a szenvedők iránt részvétet éreztem, és ezen a módon kívánok rajtuk segíteni.
( Ezután meg is magyarázza a vállakozás fontosságát majd jóval később eképpen folytatja):
Imakönyvet az ateisták számára? Éspedig olyat, amelyben észre sem szabad venni, hogy imádkozásra tanít. Nagy dolog. Ezért - amint Nietzsche mondja - csak így szabad beszélni: cinikusan és ártatlanul.Elvetemülten és rafinériával, csaknem gonoszul okosan, ugyanakkor tiszta szívvel, derülten és egyszerűen mint az énekesmadár"

Insz...

azaz: Kiss Lajos István Jenő Fő u. 73

kisslajosistvan@gmail.com
Inszeminator blogja 60 2016.07.20 08:45:31
  Hányon' áll a barométer...? - szól le a kapitány a gépházba. Hatvan...- jön recsegve a válasz. Azonnal eladni...! - szól le ismét a kapitány. Hát valahogy így.Akkor sem értettem, ahogy most sem.Álltunk a tanévzáró langyos unalmában - tornasorban persze - az az alakzat illett minden fontosabb…..
         Bacsó Péter, és mások ürügyén.   - Kaptam egyszer egy vastag stencilezett valamit, szinte újat, alig használtat. Akitől kaptam mámorosan, csillogó szemekkel nyomta a kezembe. Neked hoztam - olvasd el, a Tanú…..
Kell egy csapat. Mert anélkül nincs foci. És nekünk annyi év után végre van csapatunk! Nőiesen bevallom, alapjáraton tökéletesen hidegen hagy a "lányfoci" (egykori játékos sógorom miatt nálunk az amerikai futball minősül igazi focinak), véletlennek gondoltam, hogy kint vagyunk az Eb-n, nem is néztem…..
           A rencerváltás' idején találkoztam vele utóljára. Egy piszkos játszótér bejáratánál állt, szemben a kutyaszaros homokozóval, kezében egy fél sósperec, két unokája a homokozót próbálta megtisztítani.        Sokáig álltam ott, amíg észrevett, s hunyorogva közelebb lépett.       Te vagy az…..
      Manulyának', aki szerint "minden történetnek vége van egyszer"    Pedig ezúttal nem is igaz. Ha nem írja le ezt a mondatot, talán megelégszem a Befejezéssel', de így, ezek után...képtelen vagyok ellent állani a kísértésnek. Tehát...    Nagyapám bal kisujjának…..
     - Egyszer majd elmondom magának főhadnagy úr, miféle fajzat a maga barátja - dünnyögött félhangosan Ciprasz, miután sikerült berámolni mindent a vagonból. Ivós, kártyás, szórta pénzt, és három párbaja is volt, pedig vívni se tud rendesen. Csak arra törekszik, hogy a…..
             Mire a nap felkelt, lenn a tanyaháznál is befejezték a rakodást. A négy szekér lovai nyugodtan álltak a deres úton, csak a fejét rázta némelyik szinte megszokásból. Vadnai százados leellenőrizte a rakományt, mindent rendben talált, s aztán felküldte a négy…..
    - Honnan szerezte ezt a bort tizedes? - kérdezte Vadnai százados, amint újra beleszagolt kis kopott  bádogpohárba. Forgatta, újra beleszagolt  és elismerően csettintett. Ez olasz bor - nyilván maga is tudja. Már negyedik éve nem ittam ilyet.    - Károlyi nem válaszolt, a kis…..
    E két szóról mindenkinek eszébe juthat valami.  Más és más ez nyilvánvaló, de valami kényszeresen ismétlődő... A feledékeny háziasszony, aki nem készít listát, akár négyszer is lemehet a boltba, mire az ebéd elkészül, és sopánkodik, hogy már megint...Mert naponta…..
   - Csalódás lett a medvei vonulásból. Hamar visszatért a flotta Komárom alá. Méhes sajnálta, mert jól érezte magát. Kurucz leginkább a tájat bámulta, főleg a vizet, és nem tudott betelni az ismeretlen vidék látványával. Esténként száraz fát gyűjtött a parton, soha nem ment messzire Méhes tüzétől.…..
Inszeminator blogja Eperlekvár III 2014.01.28 10:55:46
        A Karvaly kora délután érkezett a János kórházhoz. A nagykapu hűvösén átjutva néhány szelíd bokortól övezve rögtön megpillantotta az irányítótáblát és közelebb ment. Balról egy pizsamás alak közelített kissé bicegve, s ahogy a közelébe ért megszólalt.    - Gyere utánam! Kurucz hangja volt,…..
inszeminator 2014.01.28 19:07:27
@Mormogi Papa:
Minden stimmel PaliPál uram, a T 34-es indítómotorjától az NSU Prinz-ig.

Volt egy szomszédom, munkásőr, zsaporozeccel járt, mert erős hangja van, tehát megbízható. Imádta.
   Amikor a jeges' a fősodorba ért, és felgyorsított, Karvaly egyenesbe fordította a dereglyét, de mozdulatai merevek és kedvetlenek voltak. Nem nézett vissza többé a part felé, átkozta magában a kis szigetet, mert eltakarta a homokos part látványát. Legfőképpen a kis…..
inszeminator 2014.01.19 15:05:52
@Mormogi Papa:
milyen listára gondolsz?
Lehet, hogy ösztönösen átsiklottam valamin?
Meglehet...
Nagyjából húsz éve foglalkoztat a dolog. Az '56-os írószövetségi pénzgyüjtés. Hogy ez mennyiben tekinthető jótékonysági akciónak és mennyiben kortárs képzőművészeti aktusnak. A pénzgyüjtés módja ugyanis minden kétséget kizáróan jelentősen hatott Erdély Miklós…..
inszeminator 2013.11.27 10:28:37
@jose maria padilla:
Na, akkor már ketten vagyunk...

Egyébként, különös hatása volt az eseménynek, kedves Tauglich, mert miközben a rádióban felhívásokat lehetett hallani, hogy mos'már elég a zűrzavarból, tényleg tessék letenni a fegyvert, e kezdeményezés jobban hatott, mint bármiféle plakáttömeg a folytatásra.
Gondolom sokakban felmerült, hogy érdemes, és nem kilátástalan a harc, mert valamiféle együttérzést jelent.

Az öregasszony bablevese jutott erről eszembe, aki forrón, kanalakkal, fehér porcelántányérokkal jelent meg a barrikádon.
Finom volt, mindenét beleadta, s csak később jutott eszembe, mi lett volna, ha épp akkor kapunk egyet a körülöttünk sivító aknatűzből.

Piknikeztek ezek, vagy mi?
inszeminator 2013.11.27 16:33:42
@jose maria padilla:

Megtselekedtük' amit kellett vót'

Sötétedéskor odébb mentünk.

Bár nekem nem nyugodott az a bableves a gyomromban.
Szerencsére egy tiszt vezette a Maros utcai III. nemzetőrszázadot - mind a 12 süvölvényt - úgyhogy szépen összeraktuk a mosatlan tányérokat és...
Rend a lelke mindennek.

@Mormogi Papa:

Lásd Padillá-nál.
Egyébként nemrég jártam egy Salzburg környéki kisváros kávézójában, s ott lehetett dohányozni.
Csak mondom...
inszeminator 2013.11.28 08:46:26
@tauglich:

Ez tetszik!!!

Akkoriban a Pasaréti út egyik szép nagy villájában volt az Államegyházügyi hivatal.
Szovjet katonák silbakoltak körülötte, nagyon őrizték, ki tudja miért.
Ismertük az aknavetők repeszeinek visszahullásakor keletkező hangokat, hát megpróbáltuk utánozni, és ez is bejött.
Csúzlival lövöldöztük a háztetőket, ők meg szépen behúzódtak tető alá.

Győztünk...
Inszeminator blogja Eperlekvár 2013.11.16 12:44:54
   - Már csak ketten kuporogtak a fogászat várójában, amikor végre kiszólt az asszisztensnő.   - Méhes...!   - Magas, cserzett arcú férfi állt fel a hívásra - se úr, se elvtárs...- mormogta maga elé.   - Azt hitte a kék, ezüstgombos hajósruha kelt némi tiszteletet egy ilyen kisvárosban, de…..
inszeminator 2013.11.27 10:31:22
@tauglich:

Megnéztem a blogodat, ott válaszoltam.

Üdv!

I.
Ezerkilencszázötvenhat novemberének első napjaiban üres lőszeres- és mentőládák jelentek meg Budapest öt-hat forgalmas pontján, többek között az Astoriánál, az Oktogonon és a Móricz Zsigmond körtéren. A ládák fölött egy-egy százforintost, a korszak legnagyobb…..
    (  M.K emlékére! )   - Amint  beléptem a műhelybe rögtön feltűnt, hogy a nyomorult Radicsnak ismét levele van.Már megint. Hogy rohadna le a keze a kis kurvának. Ezzel kell szórakoznom minden hétfő reggel?   -…..
inszeminator 2013.05.06 19:59:57
@Mormogi Papa:

Megjegyzem, érdemes!!!
Mandiner blog Streetviewtangó 2013.04.29 13:01:00
Google Street View Csenyétén, Magyarország legszegényebb falujában, valamikor a kétezertízes években. „Csenyéte község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encsi kistérségben. Encstől 20, Miskolctól közúton 57 kilométerre északra fekszik. A települést 1243-ban…..
inszeminator 2013.04.29 17:36:15
@tevevanegypupu:
Nálunk a faluban nincs rendőrség, de van más, erősebb mint egy két rendőr.
Az összefogás.
Néhány éve teherautóval jöttek, fehérruhás asszonynak valót is hoztak a szemközti lerobbant házban lakó iszákos öregemberhez.
Nagybajszos vajdaféle is letelepedett ezalatt a kocsmában, fizetni akart mindenkinek.
Nem ment a dolog, fölpakolták az öregembert a teherautóra, s csak egy hónap múlva hozták vissza.
Fehér ruhás asszony nélkül.
A kisérlet nem sikerült.
A szomszédság összefogott.

Egyébként van a faluban igaz csak félcigány több is.
Munkába járnak gyári busszal.
Több műszakba.
inszeminator 2013.04.30 00:58:47
@marquis Van de Boeven a' Thoeqoem: @tevevanegypupu:
Semmi különös nem történt.
Bár lehet rasszizmust is emlegetni.
A felkinált italokat nem fogadták el, elmagyarázták, hogy itt rendben kell tartani a portákat, dolgozni kell.
A falu polgármestere, s vele a többi tisztségviselő sem veszi fel a járadékát, a falu felemelkedésére fordítják az összeget.
Segély nincs, csak közmunka, de az sem útkapargatás.
Meglehet szervezni sok mindent, akár közadakozással, hozzájárulásokkal.
Egyébként én is városi, naiv budai vagyok, csak itt vettem húsz éve házat a vállalkozásomhoz, s mint ilyen magam is hozzájárulok minden megmozduláshoz anyagilag is.
A húsz év alatt jónéhány pesti-t láthattam szép csendben elsomfordálni, vissza, vagy a fene tudja merre, a falu nem fogadta be őket lustaságuk miatt.
Ősszel jöttem, félig felástam a kertet, tavasszal folytattam, s április tájékán nejlonzacskóba csomagolt palánták lógtak a kertkapun.
Nem tudom kik hozták, kinek köszönjem meg, elfogadtam.
Meggyűlöltem a "buta paraszt" kifejezést, mert rengeteget tanultam tőlük.
Legfőképpen azt, hogy a falu működik önszerveződésre, megújulásra képes, ha hagyják, és kiveti magából azokat, akik csak hátráltatják ebben.

Insz...
inszeminator 2013.04.30 18:05:44
@Alfőmérnök:
Ilyen pompás időben... na mit gondolsz...
Most hegedülni tanítom őket
Nincs kétségem afelől, hogy az elsőfilmes Cserhalmi Sára őszintén próbált a folyamatosan szőnyeg alá söpört, így máig tisztázatlan ügynökkérdés problémájához nyúlni. Ugyanakkor bármennyire is tiszteletre méltó a szándék, a végeredményt látva mindez kevésnek bizonyult…..
inszeminator 2013.03.10 15:49:28
Voltak az ügynökök, meg az ügynököltek, és imitt, amott az irígyek, akik már megbánták, hogy nem tetszett a dolog az ízlésüknek.
Csak a legutolsó:
Tröszti lakótelep - beköltözéskor néhányan megkerestek, kis poharazgatás, beszélgetés - tudtam miről van szó. Már jó ideje otthon dolgoztam kollégák nélkül.
Aztán jött Ő', a kártyaparti szervező, s már a legelső találkozó után nejem riadtan kérdezte: hát nem veszed észre miket kérdezget...?
Persze, hogy észrevettem, de ő az én emberem.
Ha kell elmegyek a szamizdat butikba is néhány irományért, mit számit az, egy falka azok is.
7-8 évig tartottak az egyre nyögvenyelősebb összejövetelek, láttam, hogy a harmadik pár asszonya egyre nehezebben viseli egykori senki kis beosztottja felívelését. Pikírt megjegyzéseket tett a különböző országokban felvett vetítéses élménybeszámolók alatt, nagyon messze járt már egykori beosztottja.
Gyakran meglátogatott az én emberem kisebb beszélgetésre, s az utolsó alkalmával, már úntam az egészet, s olyasmikről beszéltem, amiket ha továbbad, a fölöttese rögtön tudja mi a dolga.

Megszűnt a kártyaparti megszűntek a látogatások. Aztán két év elteltével megint megjelent az én emberem, s elhívott az mdf kerületi csoportjának alakuló sörözgetésére "díszötvenhatosnak"
Elmentem mert kiváncsi voltam hogyan föstik át magukat.
De nem ez a lényeg, emberem először csak vasajtóra cserélte a bejárati-t, aztán elköltözött.
Ekkor becsengettem a harmadik házaspárhoz, s még az ajtóban állva megkérdeztem:...tudták e, hogy miért voltak a kártyapartik? Hosszú csend után az asszony kinyögte, tudták...

Tudták, és lapítottak. Az asszony régen megbánhatta elhamarkdott visszautasítását, mert éveken kersztül láthatta, hogy ő is jól járhatott volna.
Beteg lett, lesoványodott, és sütött róla az irígység. Nem sajnáltam.
És nem ő volt az egyetlen...
inszeminator 2013.03.10 19:37:09
@bömböcz:
A "Tröszt" valóban jól prosperál.
Az agytröszt pedig megszabadulván felesleges sallangjaitól, hasonlóképpen.
"Így megy ez..."