Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szandi118

17 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme néhány tipp Miskolc-Lillafüred környékére, amit érdemes betartanod, ha "semmisemjó" utazást  tervezel: Ne nézd meg Lillafüreden a Palotaszállót! A neoreneszánsz stílusú épület a körülötte lévő mesés kerttel és a 20 méter magas vízeséssel elvarázsolja a látogatókat. Szóval ha “utálom”…..
Szandi118 2019.06.28 18:34:46
@bandigyerek: Meglehet, hogy kissé túlzás volt a honfoglalás kori, de már ebben a korban itt állt az elődje: "Anonymus a 13. századi Névtelen krónikás említi, hogy itt már a honfoglalás idején állt egy földvár, amelyet 1241 körül a tatárjárás idején pusztíthattak el. "

És igen.. Feltűnt a pisztrángos, de ha számodra nem tűnt volna fel, akkor a kisvasút végállomásán lévő pihenőre, forrásra utaltam az írásban és nem a pisztrángos megállóra..

Ja és köszi a tippet, én megmaradok a hobbimnál..
Nem tudom a tiéd mi, de ahogy nézem más blogoknál tett fikázó hozzászólásaidat, neked kellene más hobbi után nézned.
Szandi118 2019.06.28 18:37:43
@GGy: Köszönöm az érdeklődést! Elég jól megélek az írásaimból :)
Szandi118 2019.06.28 18:42:45
@Csikkszereda: Mindig megéri Azt és Úgy írni, ahogy én gondolom. Elvégre ezért írom a blogom. Szóval a kérdésedre a válasz: Igen, megérte.
Meseszép vízesések, szurdokok, hegyek.. Minden, ami elengedhetetlen egy aktív kikapcsolódáshoz. Szlovéniával már hónapok óta szemezgettünk, és most végre nem halogattuk tovább, nekivágtunk! Ahogy majd a képekből is láthatod, csodálatos helyeket rejteget ez az ország, melyekből most láthatsz egy…..
Szandi118 2018.09.04 12:14:39
@hosszan exponálunk: Elolvastam bejegyzésedet és igazán motiváló, sok hasznos infó van benne.
A bejegyzésemben úgy gondolom, hogy nem a parkolódíj kapta a főszerepet. Mivel írásaimmal kezdő utazókat segítek abban, hogy merjenek elindulni, ezért elengedhetetlen, hogy kitérjek minden apró részletre. A parkolódíjtól kezdve a belépőn át az ingyenes kiskapukig.
Szandi118 2018.09.04 15:06:25
@gabbacsi: Köszi az infókat! ;)
Szandi118 2019.06.27 14:12:26
@Crip Lee: Köszi az infót!
Interjúsorozatunk előző részében megismerhettétek Barbi stoppos történetét. Többek között, hogy miként indult útnak, milyen kérdések foglalkoztatták és milyen felismeréseket tett ezalatt. Most pedig kalandjai erdejébe kalauzol minket, ahol szinte együtt izgultam vele, miközben végig vártam a happy…..
Magával ragadó interjú a Félelem és kényelem bloggerével, aki világgá ment, hogy megtalálja önmagát. Miközben határait feszegette, olyan kérdésekre talált választ, mint: Lehet-e a veszély relatív? Miért édemes néha nem a józan észre hallgatni? Ha kíváncsi vagy a nem hétköznapi, gondolatébresztő…..
Szandi118 2019.05.14 19:50:08
@diliba: köszi a visszajelzést!
a hibát javítottam! ;)
Szandi118 2019.05.14 19:50:41
@Betteli: De jó, hogy itt vagy! :) Köszi a visszajelzést :)
Szülői „értekezlet” kicsit másképp Egy éve tapasztalom milyen is a szülői értekezlet. Már a szótól is kiráz a hideg. Szerencsére nálunk nem is így hívják, szülői est a neve. Na, erre már több kedve van elindulni az embernek. Nekem a szülőikről annyi képem volt, hogy mindenkinek leginkább egy púp a…..
Vegyes érzelmek kavarognak bennem. Tisztán emlékszem, hogy mennyire izgatottan neveztem a versenyre. Örültem, hogy végre mindenkinek megmutathatom, hogy milyen projekteken dolgozom és ezzel kellő népszerűséget hozok az oldalamnak. Aztán sorra regisztráltak a versenytársak, akik már tizen x éve…..
Egy rendhagyó beszámoló a zarándokúton megismert emberekről. A hős szerelmestől kezdve a lovas zarándokon át, a szemérmetlen csalóig.   Az első tervem szerint szerettem volna bemutatni Nektek a tudnivalókat a 800 km-es zarándokútról. Például, hogy miről szól, honnan hová tart, kell-e spanyol…..
Szandi118 2019.02.10 14:59:58
@backpacker: Igen, az valóban nem könnyű.. De szerintem, ha igazán szeretné az ember, akkor a "hogyan" mindig megoldódik ;)
Jó utat kívánok hozzá! :)
Kezdhetném a már oly sokszor leírt:  "a karácsony nem olyan, mint régen" kezdetű, karácsonyi idegbajt ecsetelő bekezdésekel. Meg írhatnék arról, hogy milyen jó lenne, ha nem ilyen lenne. Na de akkor milyen legyen? Milyen lenne szerinted a “kellemes karácsonyi ünnep” ? Én idén úgy döntöttem, hogy…..
Olcsó utazások sokasága Láttátok már, hogy mennyire olcsón lehet az advent időszakában Bécsbe utazni? Budapestről már 5.000 Ft-ért, vidékről maximum 8 - 9.000 Ft-ért hoznak-visznek egy egésznapos kirándulásra. Továbbá elkerülheted az autós közlekedéssel járó időveszteségeket is: dugó, parkoló…..
Manapság egyre több helyen halljuk, hogy Találd meg magad! Szerintem sokkal helyesebb, ha úgy fogalmazunk: KREÁLD meg önmagad! És ezt mégis hogyan? Számomra az utazás a legideálisabb módja a fejlődésnek. Az új körülmények, új emberek, új látásmódok állandóan alakítják személyiségemet, és úgy…..
Szandi118 2018.10.04 08:59:30
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Elvont - realista.. szerintem nézőpont kérdése :) Viszont igen, így egészítjük ki egymást <3
Ha a tevékenységünk során saját fényképekkel dolgozunk, érdemes vízjelezni a képeinket, mert lehet, hogy évekkel később emiatt találnak meg a pinteresten, egy válogatás bejegyzésben vagy egy facebook csoportban megosztott képed miatt...
A Mostnica-kanyon a legszűkebb és legzöldebb vizű mély szurdok, amit valaha láttam. Mindez a legszebb szlovéniai tónál. Természetes idegszanatórium-sűrítmény két napban. Tavasszal úgy alakult, hogy ki tudunk menni olcsón Ljubjanába pár napra Gabival, és ha már ott voltunk, körülnéztünk, hova is…..
Július 30 hétfő A reggel ismét lustán indult, és természetesen a boltba menetellel kezdődött. A legkisebb boldogan tudta meg, hogy a vacsira kirendelt hamburgerét megeheti reggelire. Nem emlékezett az éttermi kalandból semmire. Szerinte ő ott sem volt. Most viszont jól indult a napja. Eldöntöttük,…..
Szandi118 2018.08.07 17:52:23
Sarti sokak szerint a magyarok paradicsoma, ami igazán találó elnevezés. Évente több ezren indulnak útnak, hogy ezen a gyönyörű parton tölthessék a vakációt. Emellett már egy tucat magyar döntött úgy, hogy végleg kiköltözik a családjával és vállalkozást nyitva várják a nyaralni vágyókat.  De miért…..
Egy fiatal srác filozófiája az életről, az emberségről, ami után elgondolkodsz, hogy valójában mi az igazán fontos az életedben. Mi az, amit tovább szeretnél adni a gyermekeidnek?   Aki nem olvasná blogját, annak elmondom, hogy Dani - miközben végig stoppolja a világot - mindig a lehető…..
Ha kellően nyitott vagy rá, az utazásodból sokkal többet is ki tudsz hozni, mint ahogy azt általában gondolnád. Most az olcsó repjegyeken, szállásokon túl és azok helyett inkább erről a "többről", az emberekkel való találkozásokról, valamint az inspirálódásról, pontosabban ezeknek az egyszerűbb…..
Mindannyian szeretünk utazni, ez nem is kérdés. Abban is talán mindenki egyetért, hogy rendkívül sok új tapasztalatot ad akár csak egy-egy út is, pláne, ha úgy döntesz, hogy egyenesen nekiindulsz a nagyvilágnak. Most megtudhatod, hogy 25 éves fiatalként melyik az a 25 lényeges dolog, amit…..
A legjobb útikönyv, ha Korfura utazol. A végén meglepetéssel!   Korfu számomra örök szerelem. Ha releváns infókat keresel utazásod tervezéséhez, akkor mindenképp olvass tovább. Korábban már meséltem arról a görög életérzésről, a mentalitásról, amit átéltünk a röpke 1 hét alatt. Most viszont az oda…..
Szandi118 2018.05.22 09:50:58
@egy polgár ...:
Szerencsére nem vettem magamra a kritikát. Neki most ennyire futotta.
Nagy örömmel olvastam a hozzászólásodat, köszönöm szépen! :)
Nagyon örülök, hogy ilyen jó szándékú emberek olvassák blogomat, mint Te. Ez motivál, hogy még több ilyen hasznos bejegyzést írjak. :) Viszont kívánok kellemes utazást!
Szandi118 2018.07.17 15:06:09
Természetjárás egy kis kalanddal vegyítve. Kirándulás, kincskeresés, sikerélmény és szórakozás az egész családnak. Röviden így tudnám összefoglalni ezt a játékot, melyben Te is felfedezheted szűkebb és tágabb környezeted kincseit. Geocaching (ejtsd: geokesing) A játékot Dave Ulmer indította el az…..
Hogyan nyaralj kutyával a Balatonon? Egyáltalán lehetséges ez?   Ezen kérdésekre kerestem a választ az elmúlt napokban. Éttermek, szállások, strandok.. Itt mindent megtalálsz, ami egy balatoni nyaraláshoz szükséges a kedvenceddel.   A Te utazásod! Programomban mindenkinek a pénztárcájához és…..
Régen a mesékkel gyógyítottak, nevettetek, összetartották a családot, közösséget, falut, népet. Vidámságot vittek a hosszú sötét estékbe, tanítottak vele, életre neveltek, bölcsességeket, ősi mítoszokat és tanításokat rejtve bele.            (Fotó: Balla Csaba) Volt gyökere, és tartott valahová.…..
Szandi118 2018.06.19 15:32:03
Az előző blogbejegyzésemben már olvashattatok érdekes arcokról Korfun, és megígérem, hogy ez most sem lesz másképp. Újabb nap, újabb kalandok. Autóbérlés, méhcsípés, festői panoráma – szó szerint! És annak bizonygatása, hogy márpedig mi MAGYAROK vagyunk! Korfun tett nyaralásunk végéhez…..
Sokakban él az a tévhit, hogy utazni költséges, nem mindenki teheti meg, és ezért nem mernek útnak indulni. Mások maradnak a jól megszokott úticélnál, ahova már 10 éve járnak. Megint mások nem sajnálják a pénzt nyaralásra, de valahol elveszik az ár-érték egyensúly és így a nyaralás nem lesz túl…..
A történetet a görög szigetről hoztam, ahol egy nap alatt annyit bicajoztunk, mint itthon egy év alatt (sem!), ahol jófej a helyi kisboltos, az étterem tulajdonosból pedig árad a vidámság. A hétköznapi emberek, nem hétköznapi szemléletből.. avagy milyen az átlagember Korfun?      Vasárnap van..…..