Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adatvizual

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben! Veled is biztosan előfordul néha, hogy az Index-címlapi vitrinünkben vagy az i2-n Blog.hu Címlapon találkozol…..
1913-ban a Föld lakosságának csaknem negyede (23%-a), nagyjából 412 millió ember brit uralom alatt élt. A brit gyarmatbirodalom 1921-ben érte el legnagyobb területi kiterjedését, amikor is a britek által uralt szárazföld területe nagyjából 35.5 millió km2 volt. Ez körülbelül 94%-a a Hold…..
A Four Pillar Freedom cikkében összegyűjtötték, mely foglakozásban dominálnak a férfiak és melyekben a nők az Egyesült Államokban. Ez alapján a nők által legjobban dominált szakma a logopédus, ebben a szakmában az alkalmazottak 98%-a nő. Hasonlóan nőuralom van az óvónők, fogorvos asszisztensek,…..
A Future Timeline cikke szerint 2100-ra csak néhány centbe fog kerülni 1 kg tömeg feljuttatása alacsony Föld körüli páyára (max. 2000 km a felszíntől számítva). Az űrbe való feljutás hagyományosan nagyon drága dolog. 1981-ben az űrsiklók minden egyes kilogrammjának űrbe juttatása nagyjából 85 ezer…..
Amikor egy híresség meghal, a Wikipédia oldalának látogatottsága ugrásszerűen megnő. Na de mennyire? Prince halálának hírére 2016 áprilisában felrobbant az internet, az átlag 50 ezerről 48 órán belül 11 millióra növekedett a néhai popsztár Wikipédia bejegyzésének napi látogatottsága. Stephen…..
Ha csak a matekot nézzük, annak a valószínűsége, hogy 23 ember közül kettőnek ugyanazon a napon van a születésnapja, 51%. (Az év nem számít, csak a hónap és nap). A foci vébék esetében azonban mintha ez az esély magasabb lenne, hogy is van ez? Az idei és az elmúlt 3 futball világbajnokságon a…..
A fenti chart a foci vb 32 csapatát mutatja be a csapatok átlag életkora és átlag magassága szerint, a világbajnokságon várható felállások alapján. Ez alapján a legalacsonyabb és legidősebb csapat Szaúd-Arábia válogatottja, akik átlag 176.2 cm magasak és 28.7 évesek.  A másik véglet, a nigériai…..
adatvizual 2018.05.20 14:31:57
Egy felmérés szerint az amerikaiak 64%-át gyötrik rémálmok a munkájukkal kapcsolatban. A válaszadók csaknem 3/4-e úgy nyilatkozott, hogy jelenleg is stresszeli valami a munkájával kapcsolatban, a stressz pedig egyenes út a nyugtalan alvás felé, hiszen ilyenkor gyakran álmunkban, tudat alatt is a…..
A Brandwatch 250 millió képet analizált a Twitteren és az Instagramon, hogy megtudja, melyek a legnépszerűbb márkák világszerte, melyek azok a vállalatok, amelyek logói a legtöbb, felhasználók által posztolt képen feltűnnek. Európát egyértelműen az Adidas tarolta le, 51 országból 29-ben, köztük…..
Egy amerikai kutatás alapján azok a munkavállalok, akik 15 hónapnál kevesebbet töltenek egy munkahelyen, 43%-kal kisebb eséllyel pályáznak egy következő munkára, mint azok a társaik, akik nem rendelkeznek hasonlóan rövid munkaviszonnyal. Ez gyakorlatilag egyenértékű azzal, mintha 5 év tapasztalatot…..
A Magic Madhouse gyűjtése alapján a következő, bizonyára sok Star Wars rajongót foglalkoztó kérdésekre kaphatjuk meg a választ: - melyik epizódban állt a legtöbb szóból a képernyőn felúszó bevezető szöveg? - melyik epizódban melyik főszereplő hányszor tűnik fel? - melyik epizódban említik a…..
Adelaide Dél-Ausztrália fővárosa és egyben Ausztrália ötödik legnagyobb városa, kb. 1.3 millóan lakják. Adelaide városában nyilvános adatként elérhető a város által szolgáltatott ingyen wifihez kapcsolódó felhasználók száma, óránkénti bontásban. Bár az ingyen wifit autóban is használhatják,…..
A Pitchfork gyűjtése alapján a 20 legnagyobb, elsősorban amerikai zenei fesztiválon 10-ből 7 előadó férfi, vagy csak férfiakból álló formáció, és a maradék 30%-on osztoznak a női előadók illetve a csak nőkből álló formációk. Van egy enyhe javulás tavaly óta, amikor is a fesztiválok előadóinak…..
Április 21-én, 117 évesen és 260 naposan elhunyt a világ legidősebb embere, egy japán hölgy, Nabi Tajima. Április 21 óta szintén egy japán nő, Chiyo Miyako tartja a világ legidősebb embere címet, aki 116 éves és 358 napos a cikk megírásának pillanatában. Idősügyi szervezetek 1960 óta gyűjtik a…..
Amerikában évente kb. 6.5 millió házikedvenc végzi állatmenhelyeken. Egy állatbarát austini diák, Joanne Lin data science módszerekkel próbált rájönni, mik azok a paraméterek, amelyek alapján az állatoknak nagyobb esélyük van az örökbefogadásra. Egy austini állatmenhely 74 ezer állatának (44 ezer…..
A Ryanair sokak szerint nem random módon, hanem a lehető legnagyobb kényelmetlenséget okozva osztja szét az a helyeket az ülések lefoglalásáért pluszt pénzt nem fizető utasok között. Pl. szétültetik a családokat, vagy a középső ülést adják az utasnak, amit a legtöbben nem igazán kedvelnek. A cég…..
A Midination.com cikke szerint a világ legjobban fizetett zenészei órák alatt megkeresik még a legjobban fizető állással bíró amerikaiak éves fizetését is. A címben említett rapper, Diddy alias P. Diddy alias Puff Daddy, 61 perc alatt megkeresi az éves amerikai minimálbért és egy…..
Egyértelműen az USA dominálja a világot a maga több, mint 13 ezer katonai légi járművével. Kétezernél több légi járműve csak Oroszországnak, Kínának és Indiának van, de ez is csak töredéke az amerikai légierőnek. Európában a franciáknak és a törököknek van a legtöbb gépük. Magyarországnak 100-nál…..
A Tiangong-1 ma visszatért az űrből és megsemmisült a Csendes-óceán déli része fölött. A nagy űrbéli visszatérések között azonban ez nem számít túl nagy dobásnak. A fenti ábra alapján (forrás: reddit) a 8.5 tonnás eszköz eltörpül a 135 tonnás MIR orosz űrállomás 2001-es vagy a 76 tonnás amerikai…..
adatvizual 2018.04.14 20:34:03
@OneBall: hu.wikipedia.org/wiki/Columbia-katasztr%C3%B3fa

Az utolsó repülése katasztrófával végződött 2003-ban. Az hogy a kontroll mikor veszett el, ill. mi számít 'uncontrolled'-nek, jó kérdés.
48 éve először nincs brazil pilóta a Forma-1-ben. Ennek apropóján készítették el a brazil Forma-1-ezés történetét egy interaktív vizualizáción, amelyikből kiderül, hogy: az első Forma 1-es brazil pilóta Chico Landi volt, 1951-ben az első brazil futamgyőzelem (1970) és világbajnoki cím is Emerson…..
Megint csak egy Eldorado-s cikk, amelyben a szerző azt elemzi, van-e összefüggés a repülőgépből való kijutásig eltelt várakozási idő és az utastérben elfoglalt helyünk között. A méréseket 2 év alatt, 30 utazás során végezte el a szerző az Egyesült Államokban.  Az ábráról látható, hogy a várakozási…..
Az Eldorado kimerítő összehasonlítást közölt a két színészóriásról, főleg az általuk az életük során összekeresett pénzek tükrében. Ezek alapján Al Pacino mintegy 3.7 milliárd dollár bevételt termelt élete folyamán a filmjeivel a mozikban, míg de Niro 5.6 milliárd dollárral dicsekedhet. Ugyanakkor…..
David Peterson 'data journalist', azaz 'adat újságíró' elemzése szerint: - az NFL előző szezonjában a Los Angeles Rams támadóegysége dolgozott meg a legjobban a fizetéséért: ők szerezték a legtöbb pontot mérkőzésenként, a támadóegységük ugyanakkor az 5. legkevesebbet kereső volt a ligában - az…..
Ők a leghallgatottabb halott énekesek a Spotify-on ANewStarWillRise gyűjtése alapján. A lista csak szólóénekeseket tartalmaz, olyan zenekarokat nem, akiknek egy vagy több tagjuk már elhunyt, akkor is, ha történetesen az énekes volt az. A számok kibontva: 1. Michael Jackson (15.6M hallgatás…..