Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cathie83

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Cathie83 2019.12.04 12:18:03
@Zabalint: Kamu. 200e bruttóból meg lehet élni. Kétfős családban az már 400e bruttó, márpedig nem az agglegényekből van több. Mesélj még, hány millió kell a megélhetéshez?
Ráadásul az egész szösszenet abból indult ki, hogy a nyomortanyákból el kellene húzni, ahol 1 db állás van. Aki pedig elhúzott, az könnyebben is boldogul, mert többféle lehetősége van (ezt VÉLETLENÜL kihagytad). Aki ráadásul még tanult is, annak plusz lehetőségei is vannak! A mindenségit, micsoda egybites gondolkodásmód! Ha tanulsz és fejlettebb környékre költözöl, akkor többet fogsz keresni?! Hallatlan!
Édes faszom... persze ez van akkor, ha valaki leszarja a megoldást, csak úgy igazítja a mondandóját, hogy az ő érvei legyenek igazak. Szóval igazatok van. Keleten maradni és várni a csodát jobb.
Cathie83 2019.12.04 12:58:20
@Zabalint: "miközben a törvényi minimumot jó ha kifizetitek."
Hazudsz.

"Ha többen vannak, akkor a másiknak is kell munka, kérdés milyet és mennyiért talál. 200 bruttóból pedig a lakás bérlés nem jön ki."
Mivel több munkalehetőség van, ezért fog találni munkát. 200e bruttóból is találnak lakhatást, nálunk pl az önkormányzat biztosít kedvezményes lakásokat. De az árak sincsenek annyira elszállva, hogy ne lehessen találni kisebb kiadó lakásokat. Ez nem Pest. Pech! De ahogy írtam, a többség nem egyedül akar gyári melóból megélni, hanem családosok. Na terelj még egy kicsit! Hány millióból kelljen megélni?
Egybiteském.
Cathie83 2019.12.04 13:02:43
@Opportunista mikroba: Sajnos a legtöbb esetben a végletek az érvényesek és az élet nem megbocsátó. Erről a lakáshitelesek tudnak jókat mesélni. Ha tehát valaki eldöntötte, hogy olyan helyen akar lakni, ahol nincs állás, akkor a nehézségekkel teli életet választotta.
Mert mi van akkor, ha megszűnik a munkahelye? Nem akart elköltözni jobb helyre, vállalta a kockázatot és vesztett. Honnan szerzi meg a bevételt a családnak? Helyben nem tudja, tehát mehet messzebb. De mi az a távolság, ami már nem nevezhető élhetőnek ingázás szempontjából? 50 km? 100? 200? Meddig éri meg ragaszkodni a lakóhelyhez, ahol nincs állás?
Mivel az ATM-et nem a bank üzemelteti, hanem egy külsős cég, a bank végignézi, ahogy az automata egymás után nyeli el az ügyfelek kártyáját. Ráadásul vissza se adja, így az ügyfél nem véletlenül lesz ennyire felzaklatva. Update: az ügy megnyugtatóan rendeződött, részletek a poszt végén. Tisztelt…..
Cathie83 2019.12.04 11:21:09
@Kololo: Kérte valaki a helyesírásellenőrzést? Nem. Ha pedig kéretlenül tolja, akkor viselje azt is, ha valaki leugatja érte. És tényleg az admin felelőssége lenne ezt kezelni, pl kibaszni a nyelvtannácikat innen az első alkalommal és máris meg van előzve a vita. De a zindex 99%-ban önmoderáción alapul (értsd lusták megcsinálni maguk, hacsak valaki nem szúrja a szemüket), az meg halott ötlet.
Az autószerelős példád se jó, mert itt nem elvárás a tökéletes helyesírás, csak válaszolni kell valamit ami a témához illik. Majd akkor jöjjenek a nyelvtannácik, ha a szabályzatban kikötik, hogy tökéletes legyen a helyesírás. Addig csak a virtuális ceruzájukat verik, hogy ők milyen szépen formálják a Times New Romant.
Minden poszt alatt ugyanaz a nyelvtannáculásos szar kicsit unalmas trollkodás. Oké, felfogtuk, erre veri. Ügyes fiú.
via GIPHY Ági szerint ez csak egy apróság, de egy fehér megrendelést feketében teljesíteni pont nem kicsi különbség. Sajnos a fogyasztóvédelmi jogok érvényesítéséhez ideg is kell, de mindenkinek javasoljuk, hogy vegyen egy nagy levegőt és először is mehet írásban a panasz, aztán meg jöhet a…..
via GIPHY Fantasztikus gordiuszi csomó, ami látszólag nem is olyan nagy gond, viszont a következtetés igen. Mi van, ha a levél követelésről szól és végül a végrehajtó is ide jön majd végrehajtani? 2015-ben (!) vásárolt ingatlanomra a mai napig küldözget levelet a Telenor az előző lakónak…..
Cathie83 2019.11.28 08:22:24
@a lekvár neve puffin: "Mert az állami rendszerben az Ő adatai szerepelnek,aztán lehet járni mindenfelé,lobogtatva az adás-vételit,hogy Te eladtad,bejelentetted,a vevő meg leszarja."
Már nem, rögtön leveszik a nevedről, ha te bejelentetted az eladást a kormányablakban. Annyi történik, hogy az eladás után 1-2 héttel kapsz egy tértivevényes levelet, hogy a vevő nem íratta át és ezért kivonják az autót a forgalomból 4 hónapra.
Ezen kívül eljárást indítanak a vevő ellen, hogy ha az átírásnak 5 napon belül nem tesz eleget, akkor egymillióig terjedő bírsággal sújthatják.
Ezután hamar megjön a következő levél, hogy a vevő mégis átíratta a kocsit, nálam is ez történt.
Már vége az átírathatatlan autók idejének és nem kell menni semmilyen sóhivatalba lobogtatni, minden online intézhető.

(Khnyt 33. § (4), 326/2011. (XII. 28.) 87. § (4), 103. § (2.), 96. § (7), 116 § (1) és (2) alapján)
Cathie83 2019.11.28 10:43:00
@Jake Peralta: @Egri2:
Oszlassuk el végleg ezt az urban legendet, már rég nem így van.
imgur.com/a/aO3lDWw
Régen tényleg ez volt, a kormányablakokkal együtt történt fejlesztések óta nem.
Nem kell a pánikkeltés, bőven elég, ha az ember bejelenti az eladás tényét.
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
Cathie83 2019.11.28 10:16:51
@TheRminator: Mindent elmond róla, hogy a hatéves E8200 leveri teljesítményben a procit és erre szánnak Windows 10-et! A 4 giga RAM pedig már akkor sem volt elég a zökkenőmentes böngészéshez, amikor még a W7 volt a sláger.
Aláraktak egy parányi SSD-t, hogy ne legyen olyan vállalhatatlanul lassú, de az is csak addig gyorsít rajta, amíg el nem kezdi az ember használni és telíteni.
Ilyen gépet ma már irodai munkára sem szabadna eladni.
Az utolsó szeg a koporsójába a videochip amit egy GT 710 is jócskán lever, pedig az messze a piac legalja. Aztán csodálkoznak, hogy még egy szimpla film is szaggat.
De olcsó.
via GIPHY Olvasónkat a Homár tanította meg arra, hogy érdemes mindent alaposan dokumentálni. A kameraképek és a videók pedig mind arról árulkodnak, hogy azzal a dobozzal valahol útközben bizony valami nagyon csúnya dolog történt. A posztot mi is elküldjük a DPD-nek, ha pedig érkezik a válasz,…..
Cathie83 2019.11.25 18:43:33
@MrZed001: "Ha igazán durván ki akarnék toszni velük, akkor mellette más néven face csoport: DPD-vel szállít, NE RENDELJ TŐLE! (média erre is lecsap)
Na itt már könyörögnének, hogy fizetnek többet is, legyek olyan kedves pihizni."

Fantáziának jó, de valóságalapja nincs. Extreme Digital károsultak fácse-csoport is van több száz taggal, mégis tonnaszámra rendelnek tőlük az emberek és jobbnál-jobb értékelésük van Árukeresőn. A médiacirkusz ereje nagyon el van túlozva, ráadásul a DPD-vel nem az átlagember áll pénzügyi kapcsolatban, hanem közvetlenül a cégek. Ha olcsón ad valamit a bolt, az emberek nagy része tőlük fog rendelni annak ellenére, hogy a DPD a partnerük. Egy sima szállítási hibára nem fognak ugrani se az emberek, se a cég, megmaradna a fácse-csoport is a néhány elégedetlen ügyfél gőzkiengedő helye.
Ja várj, már van ilyen! Nézd meg a DPD gugli értékeléseit. Nem érdekli őket. Se a GLS-t. Se a postát. Az a jó amit először írtál: fizetési meghagyás és végigvinni a pert (csak legyen rá időd és pénzed).
Andrea egy nagyon fontos kérdést feszeget és még a Homárt és a szakértőket is dicséri, gyakorlatilag ilyen egy tökéletes e-mail!  Na de a lényeg: mi a helyzet a szállítási költségekkel? Sok jó dolgot irtok, gratulálunk érte! Jók a szakértők is, ezért szeretnék kérdezni tőletek én is. Szerintem…..
Cathie83 2019.11.21 11:12:27
@ekat: Megjegyzem ezeket a boltokat, bár én nem mernék online venni ruhákat, főleg az összevissza méretezés miatt. Lehet, hogy valami nagyjából jó méret lenne papíron, de szeretek biztosra menni. Az áruházi fotók is sokszor csalókák, így meg látom magamon a ruhát, hogy tetszik -e, kényelmes -e. A futárt sem kell várni otthon, hogy jöjjön munkaidőben, amihez ugye szabadságot kell kivenni.
Cathie83 2019.11.21 11:46:48
@ekat: Valamiért reménykedtem, hogy a H&M-nél ingyen van a visszaküldés, de ott is 990 Ft. Mondjuk olcsóbb és egyszerűbb, mint buszozni a boltba és vissza.
Cathie83 2019.11.21 12:12:23
@ekat: DPD, jól ismerjük. Múltkor a szomszénak kézbesítette a csomagot, majd a futár saját maga írta alá az átvételit. A szomszéd letagadta az egészet, csak kvázi fenyegetés és a futárral való szembesítéssel való blöffölés hatására volt hajlandó átadni a dobozt. Soha többé. De a GLS mail üzenetében is bele van írva, hogy leadhatják a szomszédnál is a csomagomat, ha nem vagyok otthon. Íme:

"Amennyiben Ön nem tartózkodik a kiválasztott napon a megadott címen, a futár a csomagot a szomszédba is kézbesítheti. A csomag átadása után ez esetben SMS üzenetben és/vagy e-mailben értesítjük az átvevő nevével és az átvétel időpontjával."

Ez tök jó olyan lakásban, ahol párhavonta váltják egymást a bérlők.
István egészen addig boldog volt, hogy a Magyar Postán feladott csomagját nyomonkövetési információk alapján követheti, amíg rá nem jött, hogy milyen is az. Össze vissza ugráló státuszok, helyszínek és dátumok alapján próbált rájönni, mikor érdemes várnia a csomagos postást. Hiába. Rendszeresen…..
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
Cathie83 2018.03.10 15:03:31
@Anikó28: Légyszíves ne járasd le még jobban a nőket,mert nem vagy normális a posztindítóval egyetemben. Katasztrófa vagy.