Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cathie83

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Cathie83 2020.09.11 08:00:51
@Club Sandwich: Most akkor ki csúsztat? Az újságosbódén csak a borító volt kinn?
Mert a jelenlegi lapjuk csak ennyi, egy borító.
Akkor stimmelne a példa, ha az egész újság meglenne már és le lehetne venni a standról fizetés után, csakhogy nincs. Csak egy ígéret, hogy ez lesz a legfüggetlenebb újság, csak előtte kéne hozzá százmillió.
Bukott ötlet.
Cathie83 2020.09.13 08:46:54
@ekat: Nekem is ez a fő bajom, ők a független újságírás önjelölt védelmezői, akik nélkül megáll az élet. Előbb meg kellett volna mutatni, hogy rossz körülmények között is tudnak alkotni, helyette rögtön beleugrottak a pénzügyekbe anélkül, hogy egy darab érdemi cikket is kiadtak volna. "Felmondtunk és most pénz kell!" Azt hittem félreolvastam, ilyen pocsék indulást még nem láttam. A fizu és az iroda nélkül nem fekszik a független újságírás.
A legnagyobb csapás viszont az, hogy az Index tökéletesen üzemel nélkülük is, mert az embereket elsősorban az alrovatok érdeklik, nem a politikai hírek újabb értelmezései.
@Derontulon: Kiderül, bár aki adakozott, azt valószínűleg nem érdekli. Értelmesebb lett volna egy MR gépre adni inkább, annak haszna is van.
Cathie83 2020.09.19 10:39:28
@ekat: Folyamatosan nézegetem, aztán mindig rájövök, hogy a címoldal a legkevésbé sem érdekel, mert már megírták mindet máshol.
Lejjebb görgetek, ahol az érdekes cikkek vannak és azok nem fognak eltűnni vagy megváltozni, mert a többségüknek nincs köze a politikához. Ezekből születik a látogatottság, nem abból, hogy mit rittyentettek a főoldalra.
Egyébként meg lehet nézni az Origo látogatottságának alakulását is. 2014-ben, az átvételkor 580.000/nap, 2020-ban 1.150.000/nap. Nem dőltek be azért, mert fideszlap lettek. Az Index sem fog, mert a politikai rovatokon kívül kismillió más alapon állnak még.
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
Cathie83 2020.05.14 07:41:37
@jegeskaveee.:
mindenkinek más tetszik. Szerintem pont az rombolta szét, hogy hagyták a kommenteket elburjánzani. A humorizálás erőltetett és ismételgetett volt de elvette az érdemi kommentek nagy részét. Amikor pedig végre érdemi komment jött, akkor megint jött a támadás és az erőltetett humorizálás, ami miatt a témához szólók le is koptak gyorsan. A 30-40 törzsemberen kívül nem maradt itt tartósan senki. De chatszobának tényleg jó volt.
Ildi (megváltoztattam a nevét) azzal kereste meg medvét, hogy nem elég, hogy az Isten megáldotta egy Magdianyus szomszéddal, de az ötletekből is kifogyott, hogy mit tehetne ellene. Nem irigyeljük, az egyszer biztos...
Cathie83 2020.04.18 06:23:07
@Reactor: Ez gyakori nedves álom itt, csak semmi köze a valósághoz.
Aki ugyanis ennyire szarik a lakóközösségre, az mindig pontosan tisztában van a jogaival is és egy lenge pofon után már rátörnék az ajtót a pofozkodóra a zsaruk. Ha úgy menne ahogy előadod, akkor sorban bérelnék fel az ukránokat vitarendezésre és mindenki csendben kussolna róla, miután megkapta a verését.
Vagy ha ennyire divat a lakóverés, akkor a következőt már a megagyalt lakó intézné, vagy arra ébrednének hirtelen, hogy lángol az autójuk az utcán, esetleg a feleségük törött karral fekszik a lépcső alján.
Szóval ennyire kell ezt "így". Persze fantáziálgatni lehet róla, ahogy az önbíráskodásról és rongálásról szoktak errefelé, az megnyugtatja a zilált lelket, aztán mehet helyette a névtelen feljelentő e-mail.
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
Cathie83 2020.04.17 08:36:09
@ebella: 100%-ban egyetértek.
Lehet mondani sok rosszat a postára, de nincs még egy olyan cég, ahol 3000 átvételi pont elérhető, legtöbbször az illető településének a közvetlen közelében.
Nem tudom más hogy van vele, de sokat rendelek és van összesen 28 szabadságom. Ha minden egyes csomagnál otthon kell maradnom, maradna talán 5.
Munkahelyre nálunk tilos és nem is célszerű, mert a tömött buszra úgyse fogok felférni egy átlag csomaggal (a legutóbbi 14 kiló volt).
A postán ráadásul kapásból felbontom és lehet reklamálni ha valami gond van, mert a jegyzőkönyvhöz a csomag szemrevételezése is kell.
5-10 napom van átvenni, szóval nem kell rögtön ugrani és másokhoz alkalmazkodni.
Annak tökéletes a házhozszállítás, aki egyébként is otthon van egész nap (vagy rokona), de aki gyakran van úton, annak nem jó.
A túlméretes dolgokra így is ezt kell igénybe venni, de abból nincs sok. Akkor viszont csak a GLS.
Cathie83 2020.04.17 11:03:23
@Opportunista mikroba: Sajnos tőlünk csak 25 km-re van, pedig szívesen kipróbálnám, mert sokan dicsérik. Ez olyan mint a Digi, ahol már ki tudja mióta van gigabites net, csak oda születni kell mert olyan gyenge a lefedettség. Marad a postapont.
Cathie83 2020.04.17 11:33:49
@Zabalint: Vannak, csak oda autóval kell menni, ha nem nagyvárosban laksz.
A legközelebbi pickpack ide 8 km-re van egy benzinkúton az autópálya mellett.
Foxpost 25 km, GLS pont 11 km-re. Postahivatal meg 5 háztömbnyire. Megkapni mindent megkaptam eddig, viszont már törték össze csomagom és 4 hónap után fizettek csak kártérítést (mondjuk a feladó se csomagolta rendesen). A kb 180 csomagból 1 db nekem belefér.
Az értesítés hiánya érdekes, mert az ember kap csomagszámot ha pedig nem, akkor kér. Onnantól már lehet is követni szépen akkor is, ha nem jön értesítő e-mail. Értesítés maradt már el, de olyan még sosem volt, hogy a csomagszám alapján ne láttam volna a csomag helyzetét. Mivel 5-10 napig őrzik is, csak akkor küldhetik vissza, ha elfelejtek bemenni érte. Ilyen is volt, a postavezető hívott fel a megadott számon, hogy jött egy csomag és be kellene fáradni érte.
via GIPHY Olvasónk alaposan dokumentálta a szervizelési (várakozási, szarakodási, időhúzási) folyamatot, úgyhogy nagyon szép kerek történet született arról, hogyan nem csinál senki semmit a mosógépével heteken át. A pontosan ismert fogyasztói jogokat, azaz hogy a szerviznek törekedni kell ugye a 15…..
Cathie83 2020.04.12 10:57:38
@Opportunista mikroba: Mert senki nem akar foglalkozni vele.

"Tisztelt Felhasználó.

A hozzászólások moderálását az adott blog oldal adminja tudja megtenni első körben.

Minden blogon az adott bloggazda / admin szabályozhatja saját döntése szerint, hogy milyen fajta kommentezési lehetőséget állít be az adott blogra (blog.hu kommentezés/facebook kommentezés/mindkettő) illetve azt előmoderálja-e vagy sem a kommenteket az adott blogon és, hogy állít-e be rajta tiltott kifejezéseket.

Ezen beállításokat nem ellenőrizzük és nem szabályozzuk.

A blog bejegyzések alatt lévő hozzászólások törlésére van lehetőség ha azok valóban sértőek, ezt törölhetik az adott blogok adminjai vagy ha indokoltnak ítéljük meg akkor mint szolgáltató mi is törölni tudjuk (pl. személyes adattal való visszaélés/gyűlöletkeltés/egyéb magyar jogszabályba ütközik).

Ahhoz, hogy mi tudjuk törölni szükségünk van a bejegyzések pontos linkjére illetve a hozzászólások pontos szövegére, példa:
"1 poszt linkje
1 hozzászólás szövege"

A Pontos linket az adott hozzászólás fejlécén a dátumnál találod "Állandó link ehhez a kommenthez" jobb kattintás a dátumra és a Hivatkozás címének másolására mész és így elküldöd a sértő kommentek pontos linkjeit.

Üdv,
Az Inda csapat"

Fordítás: ha a bloggazda nem akar moderálgatni, akkor mi megtesszük helyette, de csak akkor, ha kínos részletekbe menően belinkelgeted a sértő hozzászólásokat EGYENKÉNT, hogy aztán azokat valamikor 2-3 hét múlva töröljék. Addigra a témát már szétrombolták. Szó sem esik semmiféle kitiltásról, az túl egyszerű lenne. Az egész Indexes blogrendszer úgy rossz, ahogy van.
Két megoldás van: telefonszámhoz kötött regisztráció (jobb helyeken ez van) vagy kizárólagosan Facebookos kommentszekció. Abból nem tudnak mindig újat regisztrálni és könnyű kitiltani. Egyikre sincs semmi esély.
Cathie83 2020.04.12 13:30:08
@Opportunista mikroba: Megint a troll kiált trollkodást, a fórum lényege meg elvész.
Szánalmas helyzet, de van megoldás: új blog.hu téma indítása fogyasztóvédelmi vonatkozásban előzetes moderációs beállítással. Ilyen trollgazdag környezetben csak ezzel lehet védekezni. Aki érdemi párbeszédet akar a témában, annak jó lesz az előzetes moderáció is, a trollok meg alapból ki lesznek lőve, mert meg se jelenik majd a nyűglődésük. Ők maradjanak szépen itt és vitázzanak egymással a 15. nicknevükön, a fogyasztóvédelmi problémák iránt érdeklődők meg nyugodt és kultúrált környezetben beszélgethetnek és vitázhatnak az új oldalon.
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
Cathie83 2020.04.02 19:01:46
Ne küzdjetek feleslegesen, ennek ez a módja:
indapass.hu/kapcsolat?referer=blog.hu és kifogas@blog.hu
Csak a figyelemre éhezik a troll, jelentsétek.
A járvány egyik fogyasztóvédelmi slágere következik: a elmaradt eseményekre váltott jegyek árának sorsa. Amióta elhalasztották, vagy egyszerűen törölték a koncerteket, bulikat, színházi előadásokat, vagyis minden rendezvényt, azóta sorra jönnek a levelek ebben a témában is. A megoldások továbbra is…..
Cathie83 2020.03.25 15:19:13
Cathie83 2020.03.25 16:49:15
@Zabalint: Ha nem probléma az ár, akkor bármennyiért lehet adni ezeket, ahogy a kézfertőtlenítőt, kenyeret, vagy akármelyik hiánycikket. Sőt, ha lesz egyszer védőoltás, akkor azért is nyugodtan kérjenek el egymilliót adagonként, idősebbektől ötmilliót. Lényeg a profit.
Mindeközben a párom munkahelyén már azon vitatkoznak a nővérek, hogy ki milyen kizáró okkal vonassa ki magát a kötelező nővéri összeírás és szolgálat alól.
Cathie83 2020.03.28 13:50:11
@Zabalint: Ezért is írtam, hogy akkor fogadjuk el a nyerészkedést és ha lesz egyszer oltás, akkor kerüljön több millióba annak a csoportnak, amelyiknek a legnagyobb szüksége van rá és a legveszélyeztetettebb. Minek elaprózni? Hiszen pont ez a fajta kétségbeesett kereslet fogja felfuttatni a gyártási kapacitást is, nem? Csupa haszon. Aki meg tudja fizetni, az jól jár, a többi meg életképtelen, hisz nem tudja előteremteni az életben maradásához szükséges összeget.
Egyébként a maszknál pont az a helyzet, hogy annak kellene felvennie, aki megkaphatta a betegséget, mert a maszk segítségével nem fogja szétköpködni a környezetében a vírust. Mivel azonban nem jut neki a többszörös árak miatt, nem is fogja felvenni a nemlétező maszkot, csak prüszkölget szabadon. Normális kijárási tilalom nincs, boltba-postára-utcára lehet menni, a tesztet nem végzik el azokon, akik kérik, szóval a maszk csak segítene. Így viszont vegye a húszezres maszkot az, akinek erre van kerete, a többi meg köhöghet szabadon.
Na ezért nem érdemes hagyni, hogy az ilyenek felverjék az árakat.
Ez az rgb international kft is egy szlovák cég, szóval a magyar törvények is annyira vonatkoznak rá. Nem csoda, hogy ilyen bátran merik vállalni a nyerészkedést.
Facebookon lehet gratulálni a tulajoknak: T. Rebeka Hajdúszoboszló és M. Gergely Debrecen. Szép pár. Az rgb international kft pedig a nemzeticegtar.hu-n található.
A cégről persze van negatív vélemény, nem meglepő.
A Homár elég sokszor felhúzta már magát az elmúlt 15 évben, hiszen volt mint. Inkorrekt kereskedők, csalók, ügyfelet hülyének néző szolgáltatók, büdös hús, kis faszenes, volt itt már minden. Olyan helyzet, mint a jelenlegi viszont még sosem. A járvány pedig úgy látszik, hogy a pénzéhes, nyerészkedő…..
via GIPHY Na jó. A Homár járványos különkiadása folytatódik, ma remegő ollókkal írjuk le, hogy 2020.03.18-án Budapesten a Lux Magyarország házhoz megy (HAHA) az idős vásárlókhoz (HA!) azért, hogy bemutassa nekik a vírus elleni védelmet nyújtó (HAHAHA) légtisztító berendezést. Ha valaki hallott…..
Cathie83 2020.03.19 12:39:22
@ebella2: Sajnos ez a helyzet, nem ismerek olyan öreget, aki valami hasonlóban ne hinne.
Szerencsére a szüleim világéletükben utálták a szerencsejátékkal kapcsolatos dolgokat, így azzal legalább nem verik át őket (egyelőre).
A csodaszernek beállított dolgokban azóta hisznek, amióta meghalt rákban 2 rokon is, azóta nincs megállás: rákellenes céklalé, oxigenizált víz, mindenféle biotabletták, majd ez a mágneságy. Nehéz volt elfogadnom, hogy tanult emberek ilyesmiben hisznek, de már nem idegesítem magam miatta.
A párom nagyapja is elbutult az utolsó éveiben, pedig 30 évig volt klinikai biokémikus.
Amikor kipakoltuk a lakását, vagy 25 vízszűrőt és egyéb orvosinak beállított kamukütyüt szedtünk elő a kamrából. Nem csoda, hogy állandó anyagi gondjai voltak akkoriban.
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Cathie83 2019.12.04 12:18:03
@Zabalint: Kamu. 200e bruttóból meg lehet élni. Kétfős családban az már 400e bruttó, márpedig nem az agglegényekből van több. Mesélj még, hány millió kell a megélhetéshez?
Ráadásul az egész szösszenet abból indult ki, hogy a nyomortanyákból el kellene húzni, ahol 1 db állás van. Aki pedig elhúzott, az könnyebben is boldogul, mert többféle lehetősége van (ezt VÉLETLENÜL kihagytad). Aki ráadásul még tanult is, annak plusz lehetőségei is vannak! A mindenségit, micsoda egybites gondolkodásmód! Ha tanulsz és fejlettebb környékre költözöl, akkor többet fogsz keresni?! Hallatlan!
Édes faszom... persze ez van akkor, ha valaki leszarja a megoldást, csak úgy igazítja a mondandóját, hogy az ő érvei legyenek igazak. Szóval igazatok van. Keleten maradni és várni a csodát jobb.
Cathie83 2019.12.04 12:58:20
@Zabalint: "miközben a törvényi minimumot jó ha kifizetitek."
Hazudsz.

"Ha többen vannak, akkor a másiknak is kell munka, kérdés milyet és mennyiért talál. 200 bruttóból pedig a lakás bérlés nem jön ki."
Mivel több munkalehetőség van, ezért fog találni munkát. 200e bruttóból is találnak lakhatást, nálunk pl az önkormányzat biztosít kedvezményes lakásokat. De az árak sincsenek annyira elszállva, hogy ne lehessen találni kisebb kiadó lakásokat. Ez nem Pest. Pech! De ahogy írtam, a többség nem egyedül akar gyári melóból megélni, hanem családosok. Na terelj még egy kicsit! Hány millióból kelljen megélni?
Egybiteském.
Cathie83 2019.12.04 13:02:43
@Opportunista mikroba: Sajnos a legtöbb esetben a végletek az érvényesek és az élet nem megbocsátó. Erről a lakáshitelesek tudnak jókat mesélni. Ha tehát valaki eldöntötte, hogy olyan helyen akar lakni, ahol nincs állás, akkor a nehézségekkel teli életet választotta.
Mert mi van akkor, ha megszűnik a munkahelye? Nem akart elköltözni jobb helyre, vállalta a kockázatot és vesztett. Honnan szerzi meg a bevételt a családnak? Helyben nem tudja, tehát mehet messzebb. De mi az a távolság, ami már nem nevezhető élhetőnek ingázás szempontjából? 50 km? 100? 200? Meddig éri meg ragaszkodni a lakóhelyhez, ahol nincs állás?
Mivel az ATM-et nem a bank üzemelteti, hanem egy külsős cég, a bank végignézi, ahogy az automata egymás után nyeli el az ügyfelek kártyáját. Ráadásul vissza se adja, így az ügyfél nem véletlenül lesz ennyire felzaklatva. Update: az ügy megnyugtatóan rendeződött, részletek a poszt végén. Tisztelt…..
Cathie83 2019.12.04 11:21:09
@Kololo: Kérte valaki a helyesírásellenőrzést? Nem. Ha pedig kéretlenül tolja, akkor viselje azt is, ha valaki leugatja érte. És tényleg az admin felelőssége lenne ezt kezelni, pl kibaszni a nyelvtannácikat innen az első alkalommal és máris meg van előzve a vita. De a zindex 99%-ban önmoderáción alapul (értsd lusták megcsinálni maguk, hacsak valaki nem szúrja a szemüket), az meg halott ötlet.
Az autószerelős példád se jó, mert itt nem elvárás a tökéletes helyesírás, csak válaszolni kell valamit ami a témához illik. Majd akkor jöjjenek a nyelvtannácik, ha a szabályzatban kikötik, hogy tökéletes legyen a helyesírás. Addig csak a virtuális ceruzájukat verik, hogy ők milyen szépen formálják a Times New Romant.
Minden poszt alatt ugyanaz a nyelvtannáculásos szar kicsit unalmas trollkodás. Oké, felfogtuk, erre veri. Ügyes fiú.
via GIPHY Ági szerint ez csak egy apróság, de egy fehér megrendelést feketében teljesíteni pont nem kicsi különbség. Sajnos a fogyasztóvédelmi jogok érvényesítéséhez ideg is kell, de mindenkinek javasoljuk, hogy vegyen egy nagy levegőt és először is mehet írásban a panasz, aztán meg jöhet a…..
via GIPHY Fantasztikus gordiuszi csomó, ami látszólag nem is olyan nagy gond, viszont a következtetés igen. Mi van, ha a levél követelésről szól és végül a végrehajtó is ide jön majd végrehajtani? 2015-ben (!) vásárolt ingatlanomra a mai napig küldözget levelet a Telenor az előző lakónak…..
Cathie83 2019.11.28 08:22:24
@a lekvár neve puffin: "Mert az állami rendszerben az Ő adatai szerepelnek,aztán lehet járni mindenfelé,lobogtatva az adás-vételit,hogy Te eladtad,bejelentetted,a vevő meg leszarja."
Már nem, rögtön leveszik a nevedről, ha te bejelentetted az eladást a kormányablakban. Annyi történik, hogy az eladás után 1-2 héttel kapsz egy tértivevényes levelet, hogy a vevő nem íratta át és ezért kivonják az autót a forgalomból 4 hónapra.
Ezen kívül eljárást indítanak a vevő ellen, hogy ha az átírásnak 5 napon belül nem tesz eleget, akkor egymillióig terjedő bírsággal sújthatják.
Ezután hamar megjön a következő levél, hogy a vevő mégis átíratta a kocsit, nálam is ez történt.
Már vége az átírathatatlan autók idejének és nem kell menni semmilyen sóhivatalba lobogtatni, minden online intézhető.

(Khnyt 33. § (4), 326/2011. (XII. 28.) 87. § (4), 103. § (2.), 96. § (7), 116 § (1) és (2) alapján)
Cathie83 2019.11.28 10:43:00
@Jake Peralta: @Egri2:
Oszlassuk el végleg ezt az urban legendet, már rég nem így van.
imgur.com/a/aO3lDWw
Régen tényleg ez volt, a kormányablakokkal együtt történt fejlesztések óta nem.
Nem kell a pánikkeltés, bőven elég, ha az ember bejelenti az eladás tényét.
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
Cathie83 2019.11.28 10:16:51
@TheRminator: Mindent elmond róla, hogy a hatéves E8200 leveri teljesítményben a procit és erre szánnak Windows 10-et! A 4 giga RAM pedig már akkor sem volt elég a zökkenőmentes böngészéshez, amikor még a W7 volt a sláger.
Aláraktak egy parányi SSD-t, hogy ne legyen olyan vállalhatatlanul lassú, de az is csak addig gyorsít rajta, amíg el nem kezdi az ember használni és telíteni.
Ilyen gépet ma már irodai munkára sem szabadna eladni.
Az utolsó szeg a koporsójába a videochip amit egy GT 710 is jócskán lever, pedig az messze a piac legalja. Aztán csodálkoznak, hogy még egy szimpla film is szaggat.
De olcsó.
via GIPHY Olvasónkat a Homár tanította meg arra, hogy érdemes mindent alaposan dokumentálni. A kameraképek és a videók pedig mind arról árulkodnak, hogy azzal a dobozzal valahol útközben bizony valami nagyon csúnya dolog történt. A posztot mi is elküldjük a DPD-nek, ha pedig érkezik a válasz,…..
Cathie83 2019.11.25 18:43:33
@MrZed001: "Ha igazán durván ki akarnék toszni velük, akkor mellette más néven face csoport: DPD-vel szállít, NE RENDELJ TŐLE! (média erre is lecsap)
Na itt már könyörögnének, hogy fizetnek többet is, legyek olyan kedves pihizni."

Fantáziának jó, de valóságalapja nincs. Extreme Digital károsultak fácse-csoport is van több száz taggal, mégis tonnaszámra rendelnek tőlük az emberek és jobbnál-jobb értékelésük van Árukeresőn. A médiacirkusz ereje nagyon el van túlozva, ráadásul a DPD-vel nem az átlagember áll pénzügyi kapcsolatban, hanem közvetlenül a cégek. Ha olcsón ad valamit a bolt, az emberek nagy része tőlük fog rendelni annak ellenére, hogy a DPD a partnerük. Egy sima szállítási hibára nem fognak ugrani se az emberek, se a cég, megmaradna a fácse-csoport is a néhány elégedetlen ügyfél gőzkiengedő helye.
Ja várj, már van ilyen! Nézd meg a DPD gugli értékeléseit. Nem érdekli őket. Se a GLS-t. Se a postát. Az a jó amit először írtál: fizetési meghagyás és végigvinni a pert (csak legyen rá időd és pénzed).
Andrea egy nagyon fontos kérdést feszeget és még a Homárt és a szakértőket is dicséri, gyakorlatilag ilyen egy tökéletes e-mail!  Na de a lényeg: mi a helyzet a szállítási költségekkel? Sok jó dolgot irtok, gratulálunk érte! Jók a szakértők is, ezért szeretnék kérdezni tőletek én is. Szerintem…..
Cathie83 2019.11.21 11:12:27
@ekat: Megjegyzem ezeket a boltokat, bár én nem mernék online venni ruhákat, főleg az összevissza méretezés miatt. Lehet, hogy valami nagyjából jó méret lenne papíron, de szeretek biztosra menni. Az áruházi fotók is sokszor csalókák, így meg látom magamon a ruhát, hogy tetszik -e, kényelmes -e. A futárt sem kell várni otthon, hogy jöjjön munkaidőben, amihez ugye szabadságot kell kivenni.
Cathie83 2019.11.21 11:46:48
@ekat: Valamiért reménykedtem, hogy a H&M-nél ingyen van a visszaküldés, de ott is 990 Ft. Mondjuk olcsóbb és egyszerűbb, mint buszozni a boltba és vissza.
Cathie83 2019.11.21 12:12:23
@ekat: DPD, jól ismerjük. Múltkor a szomszénak kézbesítette a csomagot, majd a futár saját maga írta alá az átvételit. A szomszéd letagadta az egészet, csak kvázi fenyegetés és a futárral való szembesítéssel való blöffölés hatására volt hajlandó átadni a dobozt. Soha többé. De a GLS mail üzenetében is bele van írva, hogy leadhatják a szomszédnál is a csomagomat, ha nem vagyok otthon. Íme:

"Amennyiben Ön nem tartózkodik a kiválasztott napon a megadott címen, a futár a csomagot a szomszédba is kézbesítheti. A csomag átadása után ez esetben SMS üzenetben és/vagy e-mailben értesítjük az átvevő nevével és az átvétel időpontjával."

Ez tök jó olyan lakásban, ahol párhavonta váltják egymást a bérlők.
István egészen addig boldog volt, hogy a Magyar Postán feladott csomagját nyomonkövetési információk alapján követheti, amíg rá nem jött, hogy milyen is az. Össze vissza ugráló státuszok, helyszínek és dátumok alapján próbált rájönni, mikor érdemes várnia a csomagos postást. Hiába. Rendszeresen…..
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
Cathie83 2018.03.10 15:03:31
@Anikó28: Légyszíves ne járasd le még jobban a nőket,mert nem vagy normális a posztindítóval egyetemben. Katasztrófa vagy.