Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ma-ggie

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Van ugye a Szeretem Budapestet Mozgalomnak ez a Szexi Budapest elképzeléscsomagja, amelyiknek egyik sarkalatos pontja a budai borkultúra feltámasztása, vagy legalábbis megidézése. Ennek egyik eleme, a Vár keleti lejtőjére telepített kis szőlőültetvény már meg is valósult.…..
Ma-ggie 2011.04.26 15:06:18
@krisztina69: Az a baj, hogy a Tabánnak nagyon kesze-kusza a jogi helyzete. Egy része I. kerületi, egy része Fővárosi, szinte lehetetlen megtudni,hogy melyik kié. Több esetben futottunk már bele ebbe, hogy egyik a másikra mutatott, mi meg ott álltunk középen, a lakók, és szívtuk a fogunkat. Meg jelen esetben ahogy itt is látom a Kommentezők között, a környéken lakók nem a terv ellen vannak, hanem a helyszín választást ellenzik, ahogy én is. De biztos, hogy lesz lakossági fórum, ahova el tudunk menni.
Ma-ggie 2011.04.26 15:06:57
@Julio cesar: Én azon voltam. Jópofa is volt.:-)
Ma-ggie 2011.04.27 13:28:12
@kéne egy nick: Vecsey Andrásról csak annyit, hogy amikor volt a már itt emlegetett tüntetés (tüntetés (?) muhaha, pár százan voltunk)a Rácz fürdői beruházás miatt, meg hogy kivágtak egy rakás fát (amiből kb. 35-t ültettek vissza, és abból ma él kb. 10-12), akkor Ő el se jött. Pedig Édesapám felhívta telefonon, hogy nem kéne tán eljönni és képviselni azokat az embereket, akik rád szavaztak??? De Ő teniszezett akkor. Lehet, hogy most más lenne a helyzet, de akkor ez történt.
Piri kiborult, mert a neszmélyi Hilltop borászat éttermében  "takarodjatok" stílusban kezdtek üvöltözni velük, amiért bevittek két kutyát. Piri nem azzal van baja önmagában, ha egy helyről a tulaj kitiltja a kutyákat, hanem a stílussal, bár azt sem érti, egy ilyen…..
Ma-ggie 2010.11.10 09:55:56
@Xezs: Ha téged mindennap megver valaki kétszer, azt te szeretni fogod? Önzetlenül, és minden pofon után megnyalod a kezét? Mert nem hiszem. Én tuti nem vinném a kutyámat étterembe, még ha lehetne akkor se. És ennek baromi egyszerű a magyarázata, fél az emberektől. Örökbefogadott kutya, és feltehetően bántották, mielőtt hozzánk került. És a kutya nem hülye, bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy ez csak egy állat. Emberek verték, következésképpen fél az emberektől. Legalább 3-4szer találkozni kell vele ahhoz, hogy elkezdjen bízni.
Ma-ggie 2010.11.10 10:01:04
@enamel: Azért nem szaratás, mert nyilván azt is elvégzi a kutya (amit a jó gazda összeszed, és nem hagyja ott, hiszen én is beleléphetek, vagy akár egy arra sétáló kisgyerek), de ezen kívül kutyákkal játszik és sétál a gazdája mellett.
Én biztos, hogy az állattartás feltételeit megszigorítanám, és különböző tesztekhez kötném, akkor egy idő után nem lenne ennyi kóbor állat.
"Lefényképeztem egy sünit, akit hetek óta etetünk macskatáppal a budai várban. Elég kicsike, valószínűleg idén születhetett. Nem adunk neki sok tápot, inkább csak kipótoljuk azt a kaját, amit keresgél. Viszont annyira ízlik neki, hogy most már ha meghallja a…..
Ma-ggie 2010.11.01 10:49:02
@andalas: Szia! Tegnap este találkoztam vele. Úgy tűnik a hirtelen hideg miatt nem jöttek elő a sünik néhány napig (többet is találtam, mindegyik kapott kaját). Megfogtam a kis drágát, olyan 50-70 dkg-s lehet most, nehéz pontosan megmondani a súlyát mérleg hiányában.:-)) Kapott alutasakos kaját, kb. a felét ette meg. A száraz kaja jobban ízlik neki (lehet, hogy az büdösebb). Megnéztem a lábait, hosszúkás ujjai vannak, nem olyan kis gömbölyű mancsa, mint az afrikai rokonoknak. Viszont most, hogy közelről láttam, nagyon nagyon szépséges!!:-)) Olyan, mintha albínó lenne, de a szemecskéit nem tudtam megnézni. Annál megtagadta az együttműködést. Úgyhogy nem tudom egyértelműen megmondani, hogy albínó lenne-e, vagy csak olyan, mintha.
Ma-ggie 2010.11.01 10:50:09
@Goompah: Bocs, hogy nem reagáltam, de néhány napig nem voltam net közelben. Annak nagyon örülök a kicsinek szerencsésen megoldódott a sorsa.
Magyaridióta New drug on the block 2010.10.18 16:28:00
Ha eddig voltak is kétségeim afelől, hogy a kormányerők mindegyik tagja megőrült vagy legalábbis valami zseniálisan új anyaghoz jutott, a mai parlamenti felszólalások - a színe-javát összeszedtem az egymondatban blogon - minden kétséget kizáróan bebizonyították, hogy súlyos…..
Ma-ggie 2010.10.19 10:52:23
@Humperdickk:
Mondjuk az öngondoskodás sztem a legfontosabb, mert ahogy látom eddig se, és eztán se nagyon fog más rólad gondoskodni. Bár ugye a lottón nyerhetsz...:-)
Ma-ggie 2010.10.19 11:00:07
@idelle:
Ebben az a legszebb, hogy a családi adózással próbálják arra ösztönözni a magyart, hogy szaporodjon. Azonban azt az apró tényt senki sem vette figyelembe, hogy azért nem szaporodik a nép, mert nem tudná eltartani. Legalábbis az átlagosan kereső réteg nem tud még gyereket is nevelni. És most, hogy elveszik az adókedvezményeket, még annyira nem fog beleférni a családi kasszába. A barátaim (30asok vagyunk) közül 1-2 párnak van csak gyermeke, és a többieknek azért nincs, mert felelősen gondolkodó ember nem csinál úgy gyereket, hogy közben anyagi gondjai vannak. Akiknél van már gyerek, azok magasan jobban keresnek, mint az átlag. Az egy sávos szja-val ők ugye sokkal jobban járnak, és még mellé igénybe tudják venni a családi adókedvezményt is. Tehát akik havi 500-nál többet keresnek, azok valóban többet fognak hazavinni ezután. Aki meg az átlag környékén keres, az meg szívja a fogát, mert amivel többet kap az szja változás miatt, annak a többszörösét bukja az adókedvezmények megvonása miatt. Tehát ugyanott tartunk, hogy megint csak csúszik pár évet az a gyerekvállalás.
Ma-ggie 2010.10.19 11:09:47
@Roa:
Meg az összes többinek, akinek van telefonja, internete, kenyeret akar venni, enni szeretne, ki szeretné mosni a ruháit. Ne legyünk már annyira naivak, hogy a tesco, a dm, a rossmann, a t-home nem fogja áthárítani az emberekre a plusz adót... Akik ezt hiszik, azoknak ajánlom, hogy nézzék meg a Corporation című filmet. És felismerésként érheti őket, hogy egy nagy multi kinek tartozik elszámolással. Csak, és kizárólag a részvényeseinek. Ugyanakkor nem kell szidni azokat a csúf, dög multikat. Mert akármilyen mocskok is, az ott dolgozó emberek minden hónap 10.én megkapják a fizetésüket. Nem úgy, mint mondjuk egy kis és közepes vállalkozásnál. Dolgoztam itt i, ott is, és ha választanom kell, a multira szavazok.. Ott sose történt meg velem az, hogy a főnök azt mondta volna 10.én, hogy fizetést majd egy hónap múlva kapsz, mert nem fizetnek nekem se.
Még hétfőn került ki a világhálóra egy videó, amelyben egy lány újszülött kutyusokat dobál  a folyóba, a felvétel elég felkavaró volt. Ez a cselekmény állatkínzásnak minősül, börtönnel sújtandó. Többek között Michael Bayt is teljesen lesújtották a…..
Ma-ggie 2010.09.04 00:55:11
@Intizar: Nem gondolom, hogy ez pesti hozzáállás lenne. Tőlünk nyugatabbra ez egy teljesen bevett szokás. Van egy kóbor macskám, amit az utcáról szedtem össze, és egy menhelyről befogadott kutyám, akinek az anyját a felelőtlen gazdája nem ivartalanította (aztán állatbarátok kifizették neki), és a 7 kölyköt leadta az illatos úton. Szted ez a felelős állattartás?? Azért ez egy érdekes kérdést vet fel bennem. Mi emberek (legalábbis az intelligensek) védekezünk a nem kívánt "szaporulat" (gyermekáldás) ellen minden létező módon (gyógyszer, óvszer, stb...), de az állat szüljön csak, mert az csak egy állat. Aztán a kölyöktől majd megszabadulunk valahogy. Vagy egy menhelyre beadjuk, hátha van egy hülye, aki hazaviszi, vagy bedobjuk a folyóba... Hát sztem meg a felelősség arra is kiterjed, hogy vagy vigyázok az állatomra, amikor tüzel, vagy ivartalanítom. És az, hogy valaki a folyóba dobál kölyök állatokat (akik teljesen védtelenek) teljességgel elfogadhatatlan. Sokat voltam vidéken (sok rokonom él ott), és lehet, hogy nekem volt szerencsém, de nem tapasztaltam ilyeneket. A barbárság (2010. van) nem megmagyarázható, és nem is elfogadható. Aki még védi, az magát minősíti.
Legendás lehúzós balatoni hely az Ördögtanya, ahol az a trükk, hogy a meghirdetett  - eleve nem olcsó - grilltálakról nem árulják el, hogy az ár csak a húsra vonatkozik, ami mellé az utolsó dísz salátalevelet és zöldségdarabot is gyémántárban számolják el. K. korábban…..
Ma-ggie 2010.08.19 20:36:00
@atpijkamo: Kecskeköröm Csárda. Kicsit el van rejtve, de sztem megéri benézni. tele volt külföldiekkel a hely. És tényleg korrekt áron, több mint korrekt adagokat kaptunk. Mondjuk én régóta Tihanyban nyaralok, de ez a hely még így is kellemes meglepetés volt. És nem fotosopp....:-)) Rajtam kívül 6 ember a bizonyíték. Meg a teli hasak!
Ma-ggie 2010.08.19 20:37:37
@elwood: Sajnos ez nem siker, ez lenne a normális. Mármint a normális adag, meg a korrekt ár.
A sokat látott Tabán teázóban már több mint egy éve az egyöntetű vajszínű árnyalat uralkodik, mint azt annak idején lelkiismeretesen meg is írtuk. Pusztán ezért nem is lett volna értelme visszamenni a helyre. De kaptam egy fülest, hogy mostanában valami érdekes dolgot csapolnak.…..
„Azt éreztem, most vagy a pasit aprítom fel a szeletelő késsel, vagy csinálja meg a vacsoráját, ha annyira akarja” – Levélírónk végre fellélegezhet, mert a foci vébé tegnap lecsengett, mégis nagy átéléssel emlékszik vissza a megvonás napjaira. Bármit is tett…..
Ma-ggie 2010.07.12 11:01:03
@Kedves Nard: Hát azért ezzel vitába szálnék. Vőlegényem van, és kettőnk közül én szeretem jobban a focit. És aki azt mondja, hogy focit szeretni proli szokás, azt csak sajnálni tudom. Egyszer a sok rinyálás helyett üljetek le egy kicsit, és próbáljátok meg megérteni, hogy mit szeret rajta ennyire az a sok százmillió (milliárd) ember. Ja és szeretem a sört, nemcsak a VB alatt. És 2 év múlva EB. Addig is BL, és a többi....
Ma-ggie 2010.07.12 11:13:56
@Rebelde: Ezért írtam az imént, hogy igazatok van, visszavontam a rábeszélést.
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Ma-ggie 2009.06.02 12:22:46
Végigolvasva a kommenteket, egy dolgot nem értek én se. Na jó, többet nem. A legfontosabb azonban az, hogy a magukat hívő, sőt vallásosnak nevező emberek (én hívő ember vagyok, bocsi: Istenben hiszek, és Jézusban, nem a papságban), akik elvileg magukévá teszik Jézus tanításait, hogyan képesek így megnyilvánulni. Nem félnek attól, hogy egyszer majd megkérdezik tőlük, amikor fütyörészve belépnének a Mennyországba, hogy az nem zavart téged, hogy azt mondtam, hogy bocsáss meg, és fogadj el?? Azok az emberek, akik a katolikus vallás mögé bújva kiabálnak kígyót-békát más vallásokra a kommenteikben, semmivel sem jobbak azoknál, akik keresztre feszítették Jézust. De most komolyan, aki hívő, örüljön és ünnepelje meg a Szentlélek eljövetelét, pont. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy Á.-val értek egyet abban, hogy bár ez a Keresztény egyház megszületésének legfontosabb ünnepe, de az átlag ember azt sem tudja, hogy miről szól ez a nap, és azt meg még halkabban, hogy a legfontosabb keresztény ünnepek ünneplésének idejét annak idején a nicea-i zsinaton szavazták meg, tehát egyáltalán nem biztos, hogy ezeken a napokon történt meg. Szerintem ez is egy érdekes kérdés lehetne, hogy miért is most ünnepeltük Pünkösdöt. Valóban ezen a napon jött el a Szentélek? Félre ne értse senki, még egyszer elmondom, hívő vagyok! De pont a tegnapi napon elmélkedve jöttem rá arra ismét, hogy a Húsvétot egyáltalában nem értem. Lehet, hogy valamelyik tanult kommentező választ tud nekem adni. Hogy lehet az, hogy Nagycsütörtökön ünnepeljük az Utolsó vacsorát, és Nagyszombaton a Fény ünneplésével, Gyertyaszentelővel pedig Jézus feltámadását? Nem hiányzik itt senkinek sem pár nap a sztoriból? Mintha a Bibliában nem pont így szerepelne a történet?
Na, ezért jut Európa oda, ahova (szerencsére Afrikánál sosem lesz rosszabb nálunk se). A köcsög milliomos celebeket tömörítő Peta állatvédő? botránymédiahekkcsoportnak az a legnagyobb baja így egy évvel az angol és fél évvel a magyar államcsőd előtt, hogy miért árulnak…..
Ma-ggie 2009.02.17 13:47:04
@primula: Hát azért azt nem jelenteném ki, hogy szerették... Amikor az állatorvos jönoltani a macskát, és szakszerűen "lefogja", az meg ordít, mondhatja nekem utána, hogy az neki nem is fájt tulajdonképpen... A macska, ha boldog dorombol, ha fáj valami neki, ordít...
Ma-ggie 2009.02.17 14:30:54
@hagyma: Na jó, lebuktam...:-))
Ettől még eszem én is húst, de csak mértékkel, és azér igyekszem megnézni hol veszem meg. Mer azért az elgondolkodtat, hogy a kutyás haveri társaságban elég sok kutya lett allergiás a csirke húsra, és az Állatdoki elmondta, hogy sajna a tápos csirke eléggé allergizál. És, ha már a kutya is allergiás lesz rá, akkor azt tán én se akarnám megenni...
Ma-ggie 2009.02.17 14:33:03
@Rékuc: Nem is a kajára gondoltam, hanem a kajakészítés körülményeire...
Mondjuk tom, hogy nagyjából minden étteremben ez a helyzet, na én pont ezér nem nagyon megyek étterembe.