Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pohaarka

71 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki már látott felfújható flamingó matracot, bizonyára képzeletben úszkált is már vele a medencében. Vagy ha nem képzeletben, akkor a valóságban is, mert már egy ideje itthon is beszerezhetőek a fánkos, madaras, ananászos matracok. Lassan ez a trend is kifúj, úgyhogy kíváncsian várom mi jön ezután.…..
Újraparkettáznád a felújítandó lakásod? Na ezt nézd! Fizetek annak, aki ezt összerakja! Raphael Navot Párizsban tevékenykedő belsőépítész. Megvalósult projektjei között szerepel egy luxus ruházati bolt Párizsban, a Marais negyedben. A bolt padlójára egy egyedileg gyártott, szögletesre vágott…..
Minden tavasszal hatalmas tömeg gyűlik össze Milánó külvárosában, hogy a lakberendezés iránt érdeklődők elzarándokoljanak a Saloni del Mobile, azaz az Isaloni kiállításra, ahol a jövő bútorai és bútortrendjei mutatkoznak be. Aki teheti, ne hagyja ki! Ez nem holmi budapesti design vagy…..
A tökéletesnek tűnő dolgok egy pillanat alatt változnak át semmitmondó emlékekké és hull darabjaira egy-egy időtállónak hitt design darab. Ez volt az első gondolatom, mikor megláttam ezeket az alkotásokat. Az itthon totálisan elkommerszizálódott metro csempével mutatja be Graziano Locatelli az…..
A Pest-Budai Árverezőház végre megint plakátaukciót szervez. Azért szeretem ezeket az eseményeket, mert ilyenkor jóval könnyebb rátalálni jó printekre. Sokan vannak úgy vele, hogy már kezd lecsengeni a retro láz itthon, pedig valójában ez átalakulóban van. A 60-70-es évek ikonikus bútorai és…..
Húsvétkor születik a legtöbb vidám DIY ötlet, tojásfestés, papírnyulak, asztaldíszek. Szerintem míg én itt gépelek, az anyukák már nyakig vannak a vízfestékben és készítik a dekorációt. Viszont a nyuszit szerintem nem kell csupán húsvétra időzíteni, aztán száműzni. (Az igazi állatot se légyszi!)…..
A minap megkérdezte tőlem valaki, hogy mégis mire jó az, hogy padlómintákat fényképezek. Biztos te is érzed úgy, hogy kell jó zene ahhoz, hogy erőt meríts egy feladathoz, vagy a kedvenc filmed háttérzaja és hangulata hozza el azokat a gondolatokat, amik a csendben nem akarnak előbújni. Időnként…..
A minap elmerengtem azon, hogy a sok metro csempe és cementlap kezd az agyunkra menni. Szép, szép, futunk a divat után. De vajon tudjuk-e, hogy honnan erednek mondjuk a geometrikus padlóminták. Rávághatnánk, hogy itthon van Vasarely...de nem ő találta ki itt spanyol viaszt. Egy nyomozósabb napomon…..
Az elmúlt időben elszaporodtak a facebook oldalamon az éttermeket megmutató inspirációs képek. Nem véletlen, hiszen egy-egy itthon nyíló étterem, de akár kocsma kialakításánál is egyre nagyobb hangsúlyt kap a belsőépítészet. Persze abban nincs vita, hogy nem mindegy ki miből főz, hogy a burgeredbe a…..
Kerülgeted a mosdókagylót?Bevered a könyököd a kilincsbe?Behúzott hassal közelíted meg a wc csészéd? Pedig a toalett lehetne a legnyugalmasabb pontja is a lakásnak. Az biztos, hogy nem jó, ha pont ebben a helyiségben szorongsz. Vannak praktikus megoldások, melyekkel bőven elég tér marad akár a…..
A méhsejt formájú design megoldások a gyengéim. Ez a modern kertes terasz Szicíliában található. A hatszögletű padló rétegelt falemezből készült, a lábakon álló piros dobozok pedig valójában hangfalakat rejtenek. Kreatív összefonódása ez az emberi tevékenységeknek, az építészeti formáknak és a…..
Itthon a burkolatok kiválasztásánál nem igazán vagyunk bátrak. Leginkább azért, mert félünk, hogy jövőre már nem lesz divatos és jól megbánjuk a választásunkat. Átesünk a ló túloldalára, lesz belőle sok bézs, krém színű burkolat a fürdőben, előterekben. Pedig egy-egy burkolat igazán jó fókuszpont…..
Na jó, ebben a házban múltkor már jártam, csak nem akartam egyszerre mutatni. Nem kell mindig halmozni az élvezeteket. Azóta pedig sajnos már tudom, hogy többet nem járok ebben a házban, bármennyire is volt rá esély, hogy minden nap jöhetek majd. Cest la vie, jöhet valami új!  ..
Ez a kapualj egy nagyon ígéretes házba vitt ma engem. Nemrég felhívott egy barátom, hogy lenne-e kedvem más tervezőkkel együtt összebútorozni egy irodába. Az ajánlat több, mint izgalmasan hangzott, új ismeretségek találtak rám és elkezdtek cikázni a gondolatok a jövőről...és ezzel indult a…..
Mi az igazi válóok? A fürdőszobai mosdó. Persze ez nem feltétlenül van így, de a párok többségénél nagyon megnehezíti a reggeli készülődést, hogy egyetlen mosdókagylón kell osztozkodni. Milyen kényszer megoldásokhoz szoktunk nyúlni? Megkéred a párod, hogy nyomjon fogkrémet a te fogkefédre is,…..
Szerintem ez Buda egyik legszebb háza és padlója. Azt hiszem nincs is semmi hozzáfűznivalóm, egyszerűen csodás. Minden emeleten, az előtérben, mindenhol ezt látod a házban, csodálatos!    ..
Most akkor én vagyok kancsal, vagy a padló az?  ..
Az idei karácsonyra egy nagyon egyszerű és sokak számára tetsző DIY ajándékot készítek. Lehet akár utolsó pillanatos, de mégis egyedi ajándék, nem kell hozzá hetekig készülni és túlköltekezni se kell vele. Semmi más dolgod nincs, csak beugrani a közeli barkácsáruházba.Egyedi tányéralátét fali…..
Ha a belvárosban kell parkolnom, a Nádor utca a megoldás számomra. A parkolás drága, de ha ilyenekbe botlik az ember, ráfizetek néhány plusz percet :)  ..
A családunkban nem volt kifejezetten ránk jellemző karácsonyfa díszítési stílus vagy hagyomány. Gyerekkoromban örültem, hogy illatos a fa, és egyúttal nem is örültem, mert akkor nordmann fenyő a láthatáron sem volt. Ez pedig azt jelentette egy meleg budapesti lakásban, ahol a lombhullató luc fenyő…..
Adventkor jó egy kicsit magunkra figyelni. Nem csak az ajándék- és bevásárlólista nyűgjével kelni és feküdni. Bevallom, ezt én már régen másképp csinálom. Mindig van nálam egy jegyzet (legyen az a telefonom), ami egész évben nyitva áll, hogy befogadja a hirtelen kipattant ötleteimet. Ez elsősorban…..
Egy barátom még korábban keresett meg azzal, hogy frissítsük fel a lakásának konyha-nappaliját, mivel a társasház épülése óta több dolog is markánsan megváltozott az…..
A szomorkás őszi időben a fák lassan lehulló leveleiről az avar rugdosása, gesztenyegyűjtés emlékei elevenednek meg. A levélkupacokban való fetrengés pedig a nagy gyerekkori kirándulásokat idézi. A helyszín Kanada. Ez a különleges dekoráció egy helyi bevásárlóközpontban található, ahol időjárástól…..
Lánc lánc Eszterlánc...  ..
Mutatok egy igazán pofás kis valenciai hostelt, ami tele van jobbnál jobb olcsó dekorációs megoldással. Csak egy kreatív kéz kell hozzá. A vibráló színekkel, geometrikus mintákkal és meghökkentő falfestésekkel igazán meglepő és otthonos szobákat hoztak létre benne. Egy-egy merész ötletet simán…..