Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atlagjozsi

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ünnepek alatt elstartolt a szittya Facebook! December 28-án egy fizetett PR cikk jelent meg a 24.hu oldalon amely hírt adott arról, hogy elindult egy újmagyar új magyar közösségi oldal, a Hundub. "Az új magyar közösségi oldal ugyanis a megtévesztésig hasonít megjelenésében és funkcióiban az…..
Már csak pár nap és elindul az Apple új streaming szolgáltatása, az Apple TV+, ami a tévépiac gyökeres megváltoztatásának, a 2019-20-as átalakulásnak első szereplője. A Netflix egyeduralmának véget vető új, médiaóriások által indított versenytársak komoly kínálattal kelnek majd versenyre a veterán…..
Munkásmozgalom munkások nélkül? Korábbi írásunkban már kerestük az okait, hogy Miért nem érdekli a dolgozókat a 400 órás "rabszolgatörvény"? Amit a Fordulat, szociáldemokrata magazin is szemlézett. Ha már a túlóratörvény a politika legfontosabb témája, érdemes átnéznünk, hogy mit közöl még a témában…..
atlagjozsi 2019.01.21 09:25:28
@GyMasa: Kibontom, mert ez így tuti félre fog menni, mint eddig is:

Azt mondod, hogy a melóst a nettó érdekli. Tiszta sor.

Tételezzük fel, a fizuja bruttó 100 Ft, nettóban megkap belőle 83-at.
Jön állam bácsi, emeli a minimálbért, bruttója 150 lesz, a nettója 99.
Na most én azt mondom, hogy nem lenne jobb, ha nem lenne ennyi teher rajta és többet kapna meg a bruttóból ő, mint dolgozó? Tehát mondjuk a bruttó 150-ből nem 99-et, hanem 120-at kapna?

Szóval pont ugyanarról beszélünk.
atlagjozsi 2019.01.21 22:05:13
@GyMasa:
"akkor valamelyik masik ujjba kell harapni"
Van sok olyan beruházás véleményem szerint, ami egy szegény országba felesleges. Azok majd akkor kellenek, ha plusszosak vagyunk, mert egészen addig a fenntartásuk is csak költség.

"mennyit fog juttatni a melosnak abbol, ha a minimalber adomentes lenne?"
Nem mondtam, hogy adómentesnek kell lennie, hanem hogy valahol a kettő között lehetne egy aranyút. A mennyit fog juttatni kérdést pedig normális munkatörvényekkel és hatékony ellenőrzésekkel lehet kordában tartani. Van erre számos hivatal, aminek ez lenne a dolga, de van cég, ahova ezek be se léphetnek ellenőrizni. Ez így megy 30 éve.

"Amikor lett egykulcsos ado, es a 3 gyerek miatt oriasit nott a fizetesem"
Ebben nincs vita, ezt minden gyermekkel rendelkező érzi. Viszont a normális az lenne, ha nem emiatt nőne a fizu. Ez szintén hatékony szabályozás kérdése.

@MAXVAL bircaman közíró:
"Az állam költségeit pedig nem lehet csökkenteni"
Ó dehogynem. AZ államnak is vannak olyan kiadásai, amiket lehet optimalizálni. Minden csak akarás kérdése.

"a tőke zöme idegen, s kibújik az adózás alól,"
És az állam miért hagyja? Azért, mert van az államon belül olyan, akinek ez érdeke (szintén 30 éves story, nem most kezdődött, de nem is most lesz vége). Hatékony szabályozás és ellenőrzés, illetve akarás kérdése.

"a dolgozók béréből: na, csak ez marad."
Ha valóban csak ez marad, akkor az ellenzék ideológiai csatát nyer, mert igaza lesz abban, hogy a dolgozók kiárusításából akar pénzhez jutni az állam. És pont itt a bibi a rabszolgatörvénnyel. Mert csak ez marad, és ahogy GyMasa megfogalmazta, a cégek nem fognak jótékonykodni, ha lehet a dolgozón spórolni, spórolni is fognak. Ez a magyar valóság. És mielőtt egyoldalúsággal vádolna bárki is: ez a valóság 30 éve, az összes eddigi kormányunk odadobta a magyar melóst a multinak, hagy csámcsogjon kicsit rajta, hátha van még benne egy kis vér...
atlagjozsi 2019.01.21 23:47:49
@GyMasa:
A középutas érvelés meglehet, hogy vitatechnikailag hiba, de van, hogy tényleg működik. Napi munkám során nem egyszer futok bele abba, hogy a középút bár látszólag lassú mosás, de stabilan képes fejlődni. De simán lehet, hogy a fenti gazdasági kérdésben tévedek, ez mindig benne van a pakliban, tévedhetetlen ember nincs.

"Ja, mert a fleto féle Áfa-csökkentés-ellenőrző-kommandó is mekkora sikertörténet volt."
Persze hogy nem volt az, mivel az is csak a kisvállalkozásokat piszkálta. Mert azokat egyszerűbb volt. Mondom, ez akarás kérdése. Ő se akarta, Viktor se nagyon akarja, mg előttük se akarta senki.

"gyakorlatilag nem lesz nyugdíja. Persze, csak szerintem."
Ebben teljes mértékig egyetértünk. Itt is az akarás hiányzik sajnos.

"Itt most nem értem, mire célzol?"
Tisztességes munkáért tisztességes bért. Ne a kedvezmény által legyen tűrhető fizetése, hanem a munkájáért kapjon a melós rendes bért, és ha ezen felül teljesíti a kritériumot, akkor kedvezmény. Ma rengeteg multi akkora hasznot realizál, hogy ha felemelné a dolgozói bérét a duplájára, meg se érezni. Csak nézz meg az ebeszámolón egy multi által összerakott adózás utáni nyereséget.

A német rendszerrel sikerült megismerkednem valamelyest pár hete, igen, hasonló a modell ott is. Viszont felesleges hasonlítani a két országot, mert nem egy súlycsoport.
Államvilág Hős-e az áldozat? 2019.01.19 02:02:24
Pár napja volt a doni áttörés évfordulója, melynek kapcsán a kormány és számos médium is megemlékezett a magyar katonák hősies helytállásáról és hősi haláláról. Országszerte találhatóak világháborús hősi emlékművek is ugyanezt az üzenetet hordozva. Valóban tragikus, hogy több tízmillió ember esett…..
Nem is olyan régen még a távolsági vonatok elengedhetetlen tartozéka volt az étkezőkocsi is, ahol kényelmesen, asztalnál, étlapról válogatva kérhettünk főtt ételeket és italokat. Manapság viszont egyre ritkábban láthatunk ilyet a vonatokba sorolva. A MÁV Nosztalgia egyik étkezőkocsija (kép…..
Komoly belpolitikai csatározást, és némi népszerűségvesztést is felvállalt a kormány azzal, hogy mindenáron át akarja verni a Parlamenten az úgynevezett rabszolgatörvényt. Ha azonban megvizsgáljuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének álszent kommunikációját, rá fogunk ébredni arra, hogy a közelgő…..
atlagjozsi 2018.11.28 21:46:18
Próbáljunk meg beszélgetni. Kíváncsi lennék arra, hogy aki szerint ez a törvény rendben van, miért van rendben, illetve aki szerint meg nincs rendben, az szerint miért. Saját gondolatokat szeretnék látni, nem pedig papagájozást. Kerüljük el egymás ócsárolását, mindenféle *izmus dobálását.
Én a közvéleménykutatók "Nincs pártom" kasztjába tartozok, ezzel a szemmel leírnám, mit gondolok erről.
A túlóra nem jó dolog. Nevében is benne van, hogy a standardokhoz képesti többlet. Elvesz az időből, amit a családdal tölthetek, és nem fizet annyival többet, hogy jelentősen kint legyek a vízből. Szeretnék egy lakást, hogy a család elférjen, mert az egyszobás sajnos egyre szűkebb. Ezt a gondomat a túlóra nem oldja meg. A CSOK sem, mert az utófinanszírozású, ergo kéne megtakarítás hozzá. Azt meg átlag fizuból elég nehéz, ehhez is kevés a túlóra. Ellenben ha folyamatosan túlórázok, akkor kileszek, mint a disznó, a család meg szétesik ha sose lát. Ugyanakkor melózok eleget, miért nem kaphatok olyan fizetést, amiből ki lehet fizetni egy nyamvadt lakást normális törlesztővel? Vagy egyáltalán: legyek hitelképes (ezen se segít a túlóra).
Kicsit számolgattam: az Audi tavalyi beszámolója szerint olyan 118 milliárd adózott eredménye volt. Befizetett 600 millió adót. Akárhogyis számolom, nem jön ki a 9% társasági adó, bőven alatta van. Szóval kapott adókedvezményt, zsebre rakott 118 milliárdot. Abból a 118 milliárdból ne hogy már ne jöjjön ki egy vaskosabb emelés a dolgozóknak, ami normális szintre viszi a béreket. Nem ott dolgozok, csak épp ez jött szembe, mint példa cég, de kb. amúgy minden multira igazak ezek az arányok.
Én inkább támogatnám azt, hogy rendezzék a hazai béreket rendesen, és akkor majd lesz munkaerő is, nem fognak kelleni ilyen túlóratörvények.

Aki szerint jó a törvény, a fentiekről mi a meglátása? Ő miért túlórázna inkább, mint hogy normális fizetést kapjon? Ő szerinte miért vagyunk mi magyarok rosszabbak, mint bárki a nyugati világ futószalagjai mellett?
atlagjozsi 2018.11.28 21:58:56
@kolomparlole1114:
a közösbe nem ment be, de valaki ezért tuti kapott csúszópénzt, szóval ugyanott vagyunk :(
Elképesztő hazardírozásba kezdett a magyar kormány azzal, hogy lényegében bújtatja a megbukott, majd jogerősen elítélt macedón miniszterelnököt. Mondhatnánk, hogy diplomáciai unortodoxia az, amit a magyar külügy művel, de valószínűleg helyesebb, ha azt mondjuk, totális hülyeség volt részéről ebbe az…..
Szeretnék megkérni egy olyan Fideszre szavazó akárkit a magát nem egy tál gulyásért és kétezer forintért eladó fajtából, hanem abból a migránstól rettegő, Mészáros Lőrincet zseninek tartó, egészségügyi, oktatási helyzettel elégedett, Soros György által nem fizetett, Orbán Viktort mindenre…..
atlagjozsi 2018.09.05 17:10:44
@maxval balcán bircaman: akkor előbb azt kéne elérni, hogy ápoljunk barátságok magunk között, és ne nyírja a magyar a magyart csak azért, mert fent éppen ezt adták ki. Komolyan elképesztőnek tartom, hogy átlag magyar emberek úgy mennek egymásnak, hogy "Ti" meg "Mi", holott az intézkedésekről nem az a szerencsétlen közmunkás tehet, aki ide röfög egy kommentet. Szóval szeretném végre látni egyszer, hogy az ország nem egymást öli, hanem mondjuk barátkozik. Aztán ha az megvan, akkor lehet barátkozni másokkal. Addig felesleges, mert nem lesz igazi barátság.
A hétvégi ingyenmunka alapelvárás, a gyakornok ne akarjon haza sietni a munkaideje végén, a munkavállaló nyelje le, ha időnként csökken a fizetése, a bejelentett munkabért pedig egyszerűen felejtse el. Magyarország 2018. Hazánkban immáron ipari méretekben zajlik a jogtiprás, miért lenne ez másként…..
atlagjozsi 2018.03.13 14:47:16
@VarkonyiZsolt: egy kérdést engedj meg:
mennyi a fizetése az embereidnek?