Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hogyan történt

1 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
Hogyan történt 2019.06.02 21:28:01
@T3.14: Amikor még egy Alien volt a legdurvább a moziba. Szerintem ma már a gyerekek is csak mosolyognának rajta.
 A hamburger az egyik legnépszerűbb étel most már Magyarországon is. És nem csak Budapesten nyíltak az utóbbi években kiváló burgerezők, hanem máshol is, például Szegeden. Sokan keresik a nem gyorséttermi, hanem kézműves hamburgereket. A hamburger népszerűségét és a nálunk kapható ínyenc burgerek…..
Drága olvasóink, Verebély Marcellel nagyon jót beszélgettünk, olyannyira, hogy a teljes interjú pont meghaladta azt a karakterszámot, amit egy átlag Index-olvasó egy ültő helyében hajlandó befogadni. Viszontámazonbande. Túl sokat melóztam rajta, hogy elengedjem a felét, szóval úgy döntöttünk, hogy…..
Hogyan történt 2019.05.18 21:38:43
@immortalis: Ez a showműsor, és gondolom nem az a lényeg, hogy mit tett le az asztalra, hanem, hogy mennyi nézettséget és pénzt hoz a műsor. Ha van egy bevált recept, az ember nehezen áll neki, hogy van-e jobb, mert esetleg totálisan el is cseszheti.

(Amúgy a cikk hossza rendben van, én még szívesen olvasnék folytatásokat is a backstage-ből.)
Manapság az autós újságírást művelők gyakran hívják fel figyelmünket egy-egy - az új autókban - megjelenő vagy még inkább eltűnő, bosszantó részletre, mint például a pótkerék hiánya vagy a sok esetben eurocentekben mérhető apróságokon történő spórolás.   Az NSZK-ban az ARD televíziócsatornán egy…..
1848. Korabeli dagerrotípia a párizsi Februári Forradalom utcai barikádjairól...
Hogyan történt 2018.12.24 22:15:09
@tiboru: Gondolom 1000 kalória akart lenni. 2000 kalória az alapszükséglete egy 60-70 kilós embernek, 1000 kalória is már durva kalóriamegvonás. Ráadásul embere válogatja, hogy a bevitt 1000 kalóriából mennyi szívódik fel. Valamelyik gulágos író írt is erről.
(Támogatott tartalom)..
„Na, ne! Tuti, hogy nekem jön! Csak figyel! Ez nem! A jó istenit neki!” Gyorsan rükvercbe teszem a sebességváltót és a gázra taposok. Az utolsó pillanatban tolatok hátra, egy centin múlik, hogy nem jön nekem. Egy ötvenes, holt nyugodt nőről van szó, aki a bevásárlóközpont egyik parkolóhelyéről…..
Ma éppen öt éve hogy az első bejegyzés este kilenckor felkerült a blog még éppen csak formálódó oldalaira. Hogy van igény az ilyen formában "szórakoztató" írásokra és elsősorban fotókra, azt semmi sem bizonyítja jobban mint kitartó figyelmetek, amit ezúton is sokadszorra szeretnénk megköszönni. Öt…..
Hogyan történt 2018.11.26 20:34:24
Mindig mondom JTomnak, hogy hagyja a trollokat, erre ő mindig mindent magára vesz. Úgy látom, itt egy kis zavar van az erőtérben.

A tartalomkészítés baromi drága dolog. Köszönhető ez két dolognak:
1. aki ért az ilyenhez, az már külföldön dolgozik
2. a megmaradt emberek már tele vannak munkával, s szinte minden pénzt megér a tudásuk

Ez a születésnapi blogbejegyzés kb. 30.000 karakter. Ha JTom nem ezzel foglalkozott volna, hanem mondjuk ír a téli gumikról ilyen terjedelemben, akkor az alsó hangon is 15.000 Ft-ot ért volna. És ahhoz annyi kell, hogy rákeres a téli gumi szóra a Google-ben, és újraírja a témát. Vagy már fejből is megy, akinek van kocsija, az ismeri a témakört.

De mivel alig van már írástudó ember Magyarországon, ezért már az ilyen témakörök is inkább 1 Ft/karakter áron mennek, azaz ez a cikk 30.000 Ft-ot ért volna.

Az a cikk, ahol angol forrást kell használni, és kutatni kell, 2 Ft/karakter árnál kezdődik. Tehát ez a cikk már 60.000 Ft, mert ezt a témakört senki sem szopja ki az ujjából.

1-2 év után meg már visszatérő ügyfelek vannak, akik nagyon sokat kifizetnek azért, hogy ne tűnj el, mert nem lehet időben írót találni, ha gyorsan kell szöveg. Ehelyett JTom már évek óta sok millió karakter értékben ír szöveget nektek, ingyen.

Közben ott a családja, kisgyerek, ha csak egész nap feküdne, és a gyerekkel játszana, akkor is pont ezen a szinten élne, mert a főállása után kap csak pénzt. Persze akkor blog nem lenne, de mivel így sem hoz pénzt, nem veszítene vele semmit.

Mindig csodálom ezt az eltökéltséget :)

A Hogyantortent.com fenntartásához csak az itteni régi cikkek újraközléséhez, betördeléséhez, Facebook munkához kell havi 60-90000 Ft-nyi munka, ha konzervatívan számolok, s a saját szabadidőmet használom fel. Van alatta tárhely, ami havonta 10000 Ft, s a szolgáltató ajánlott hozzá szerver adminisztrációt, óránként 20000 Ft+ÁFA összegért. A kezdéshez, hogy csak az alap dolgok menjenek, és még nem is kell vele nagyon semmit csinálni, egy havi 2 órás keretet javasolt.

Ahogy látható, nagyon drága a tartalom előállítása. A továbblépéshez egy legalább írástudó alkalmazott felvétele 150.000 Ft nettó bért feltételez, de ennyiért már nehéz valódi értelmes segítséget találni. Az ilyet már csak vállalkozásként lehet csinálni, a 150.000 nettó bér a vállalkozásnak 300.000 Ft kiadás az adók és járulékok miatt.

Tervezzük a videós projekteket. Csak a megfelelő számítógép, ami képes kezelni a videó vágást, konvertálást, a real time rajzpadot, 250.000 Ft. A rajzpad legolcsóbb verziója 30.000 Ft, amivel valóban lehetne dolgozni, 100-200.000 Ft. Ehhez jön még a grafikus, a vágó, a szerkesztő munkája. A videóhoz narrátor kell, akit meg kell fizetni.

Az angol piacra történő kilépéshez, a Ritkán látható történelem angol verziójának elindításához angol fordítók kellenek. Akik barátságos áron 2 Ft/karakter áron dolgoznak, így ez a születésnapi cikk meg is lenne már 60.000 Ft-ból. A képes cikkek rövidebbek, de ott meg a kutatást kell megfizetni, mert 2-3 dollárért senki sem áll neki dolgozni.

A bevételi oldalon Google reklámok vannak a Hogyantortent.com oldalon. Azok gombokat hoznak havonta. Reklámbevétel csak cégként lehet megkapni. A cégnek van havi adója. Könyvelési díja. Iparűzési adója. Irodabérlete. Van még kérdés, hogy miért kell átgondolni a tartalomkészítés fenntarthatóságát?

Tartalomkészítéssel foglalkozom, s mindig elcsodálkozom, JTom hogyan bírja ezt szabadidejében, ingyen csinálni. Én ebből élek, s látom, mekkora pénzektől esik el, mert nem ír cikkeket téli gumikról, sztárokról, látnivalókról, női témákról, mert ezekben a 0,5 Ft/karakter árat kínálva is szétkapnák az érdeklődők.

(Egy jó marketingest is meg kell fizetni, 200-300.000 nettó bérrel. Ami megint 400-600.000 Ft havi kiadás a cégnek. Persze kell hozzá cég. És egyetlen weboldalért, akármennyire is kedvelt, nehezen kapkodnak a hirdetők. A nagy hirdetők milliós látogatottságú csomagokat vesznek. A kis hirdetőkkel meg egyedileg meg kell állapodni, így, ha hoznak is pár tízezer forintot, azért nagyon sok órát kell dolgozni. És a kis hirdetők nem csak úgy beesnek, hanem előbb sok-sok órán át fel kell őket hajtani. A mostani munkáink mellett.)
Van ugye ez, kicsit savanyú, kicsit sárga, de ez van: És van ez, amitől leteszed a hajad: Storm surge will be a huge factor for Hurricane #Florence Check out what it might look like with @TWCErikaNavarro: pic.twitter.com/TPqTZTmiAM — The Weather Channel (@weatherchannel) September 13,…..
Hogyan történt 2018.09.15 09:06:48
@Kulminaator: Ja, tévém persze van, csak Chromecast-tel nézek rajta mindent. Én csak arra próbálok rávilágítani, hogy ha a tök kezdő magyar időjárásjelentőket teszi be sixx, akkor ide is egy tök kezdő CGI kellett volna. Vagy ha a profi animációt mutatja, akkor a tegnapi időjárásjelentést kellene betenni, mert nem fedi a valóságot, hogy az első videó a jelenlegi állapot.

De ahogy látom a többi kommentből, ez másnak is lejött.
1958. május 1. Fűben alvó házaspár a Városligeti majálison. MTI Fotó: Lajos György  A mai poszt a megszokott régi képek mellett annyiból egyedülálló, hogy ezzel a bejegyzéssel elindul egy olyan összefogás a blog és az MTI Fotóarchívuma között, amire eddig még sehol nem volt példa. Kitüntetett…..