Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heléna Barkász

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden idők egyik legerősebb, tartalmilag felkavaró sorozata Gillinan Flynn, a „Holtodiglan” szerzőjének tizenhárom évvel ezelőtt megjelent regénye alapján készült. Bár a rendező képi- és zenei hatásokkal egyaránt sikeresen átadta a főszereplő, Camille Preaker mentális- és lelki állapotának…..
Legelső cikkeimet egy egyetemi lapnak írtam; könyvajánlót orvostanhallgatóknak. A szerkesztőséggel abból indultunk ki, hogy a rengeteg olvasás és magolás mellett nem marad idejük a szépirodalommal is foglalkozni. Ajánlásaimmal a kedvüket, érdeklődésüket szerettem volna meghozni viszonylag rövid…..
„Boldogság természetesen nincsen abban a lepárolható, csomagolható, címkézhető értelemben, mint ahogy a legtöbb ember elképzeli. Mintha csak be kellene menni egy gyógyszertárba, ahol adnak három hatvanért egy gyógyszert, s aztán nem fáj többé semmi. Mintha élne valahol egy nő számára egy férfi, vagy…..
Nem szeretnék az a tökéletesnek tűnő pszichológus lenni, aki látszólag a távolból, más szellemi magaslatokból figyeli páciensei szenvedéseit. Ezért úgy kezdem ezt az írást, hogy megerősítem, nekem is kijutott egy szelet ebből a problémából. Utólag visszagondolva, megdöbbentően sok időt áldoztam…..
https://pszichoforyou.hu/8-lepes-a-reziliencia-fele/..
Amikor először hallottam a rezilienciáról, egy példán keresztül tudtam megérteni a lényegét. A háborúból visszatérő katonák jelentős részének lelkére tartósan és súlyos mértékben rajtahagyta lenyomatát a front borzalma. A PTSD tünetei mellett hallucinációk, pszichotikus állapotok, depresszió,…..
Pszichószerpentin Intro 2018.09.19 13:45:13
Annika* mosolygott, tekintete olyan ártatlan örömmel sugárzott, ahogy csak egy gyermeké tud, aki feltétlen bizalommal néz a világra. Azt mondta, „biztosan szeret engem a Jóisten, azért nem volt olyan nehéz sorsom, mint másnak.” Figyeltem őt, állapota édes tudatlanságában, s szinte irigyeltem, amiért…..
A kérdés szinte abszurdnak tűnik; mintha egyértelmű, triviális dologra kérdeznénk rá. Pedig közel sem olyan egyszerű tudatosítani a boldog, önfeledt eufória hangulatát. Az emberek többsége nehezen tudja szabadon, tárgyhoz kötöttség nélkül, önmagában megélni ezt az érzést. Világunkban egyre…..