Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horvathzsolt

34 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel másfél évtized után újra érdekeltek leszünk a BL csoportkörben, köszönhetően a Loki fantasztikus sikerének. Az átalakított európai futballrendszerben most több olyan csapattal is találkozhatunk majd a kvartettekben, akiket az előző rendszerben valószínűleg nem…..
Foci szeretők blogja Képtelenség 2009.07.19 15:32:00
Hol vannak már azok az idők mikor a Hálózat TV, vagy az ATV vette meg a magyar foci közvetítését nevetséges összegért, vagy mikor a Sport TV „szívélyességi alapon” gyakorlatilag ingyen közvetítette az NB1-es találkozókat? Az idei csata a televíziós jogokért viszont…..
Az FTC háza táján mindig történik valami izgalom. Most éppen a tegnapi Duna TV-s beszélgetés korbácsolta fel az indulatokat a szurkolók körében, illetve teljesen megosztotta a zöld-fehér szimpatizánsokat. Aki a történetet nem ismerné: Boros Bánk Levente, az Ferencváros…..
Foci szeretők blogja Ki érti ezt? 2009.02.27 12:32:00
„Az ember mindig az okot vagy okokat keresi, de néha sajnos azok nem evidensek. Beszélhetünk edzőkről, játékosokról, tulajdonosról, közönségről, vagy a pálya minőségéről, de ha mindent figyelembe veszünk, és minden érvet elfogadunk, akkor sincsen magyarázat csapatunk ez…..
Az elmúlt bő egy hónapban a játékospiacon Európában nem volt túlságosan nagy mozgás, köszönhetően talán a gazdasági világválságnak is, ám ennek ellenére az angol csapatok januárban is mélyen a zsebükbe nyúltak és nem féltek kiadni egy-egy játékosért akár fontmilliókat…..
A magyar labdarúgás, mint mindannyian tudjuk, olyan, amilyen, és ennek a közegnek tökéletes lenyomata a rákospalotai labdarúgócsapat. Noha a klub honi viszonylatban jól áll anyagilag, sok nézője nincsen, ráadásul a maroknyi szurkolótábor sem lehet elégedett: tavaly tavasszal a…..
Pár éve valószínűleg még nem kaptuk volna fel a fejünket annak a hírnek a hallatán, hogy Lisztes Krisztián lehetőséget kap Németországban, ám azóta sajnos a támadó középpályással nagyot fordult a világ és folyamatos sérülései miatt nem tudta megismételni korábbi…..
Mozgalmas éven vannak túl a magyar szurkolók. Az elmúlt tizenkét hónapban volt részünk meglepő, és sikeres eseményekben, de ezúttal sem maradhattak el a hazai labdarúgásra jellemző kudarcok, szomorú történések sem. A következő írásom feleleveníti az elmúlt esztendő talán…..
Az idei év eddigi két nagy csalódását az AS Roma és a Tottenham Hotspurs kelti eddig. Mindkét csapat bőven várakozáson alul teljesít eddig és jelen pillanatban közelebb állnak a kieséshez, mint a nemzetközi kupás helyekhez. Persze korai még nyolc-kilenc forduló után nagy…..
Foci szeretők blogja Sanyi, a hős 2008.10.16 19:59:00
Noha a cím első olvasásra kicsit ironikusnak tűnhet, ám az elmúlt két vb-selejtező tükrében teljesen reális, hiszen Torghelle két fontos és döntő gólt is szerzett, így jó döntésnek bizonyult Erwin Koemantól, hogy lehetőséget adott a korábban sokak által a válogatottba…..
Az idei szezon kezdete előtt nagy volt a játékosmozgás a Fradinál. Több tapasztalt játékos is távozott, helyükre pedig elég sok külföldi játékos érkezett - főleg karibiak. Írásomban arra próbálok választ találni, hogy az új játékosoknak vajon mennyire sikerül majd…..
Az idei magyar futballidényből eddig hét forduló, azaz durván a bajnokság negyede telt el. Messzemenő következtetéseket igazán még nem lehet levonni, de egy csapatról már kialakult egy általános kép a 2008/09-es nb1 mezőnyéből: a Siófok a legtöbbek szerint, a tavalyi…..
A nyári holtszezon ezúttal sem telt eseménytelenül Európa legerősebb bajnokságaiban. Az öt topliga csapatai körülbelül 1 milliárd 750 millió eurót költöttek játékosok szerződtetésére – gondoljunk bele, ebből az összegből hány évig lehetne fenntartani a magyar…..
Már több, mint két éve már, hogy Magyarország legnagyobb múltú klubját, a Ferencvárost az MLSZ visszaminősítette a másodosztályba. Akkor talán a csapat legvérmesebb ellendrukkerei sem gondolhatták azt, hogy a gyors visszajutásban reménykedő népes Fradi-szurkolótábor…..
Sok szempontból kiszámíthatatlan bajnokság a francia Ligue I. A bajnokság élmezőnye gyakorlatilag évről-évre cserélődik, ráadásul korábban dobogóesélyes klubok, így két éve a Nantes, míg tavaly a Lens még ki is hullott az elsőosztályból. Az állandóságot a Lyon évek óta…..
Az benn volt! Bűbáj a gyepen 2008.08.05 17:08:00
Hiába a pénteki megnyitó, szerdán már élesben megy az olimpia, legalábbis a focista hölgyek számára. Ezen apropóból - mi több, a női nem iránti tiszteletből - megkíséreljük kibűvölni olvasóinkat a monitor elé rendszeresített székből, mégpedig néhány kivételesen bájos…..
Egy jól működő futballklubnál a vezetésnek a klubházban, a játékosoknak a pályán, a fanatikusoknak pedig a lelátón van a helyük - legalábbis a labdarúgással foglalkozók nagy többsége ezen a véleményen van. Ennek ellenére néhány helyen mégis a szurkolók egyszerre…..
horvathzsolt 2008.08.08 13:59:16
Balaton, nyár, Siófok, szombat este... Félreértés ne essék, az oldalam nem alakult át és innentől kezdve sem fogok partibeszámolókkal jelentkezni, sőt, nem is valamelyik siófoki szórakozóhelyen töltöttem a szombat estémet. Egy sokkal kevésbé „trendibb” dolgot…..
Az benn volt! Messiásvizit 2008.07.24 16:59:00
Jaj, úgy élvezem én az átigazolási szezont, csak úgy pörögnek az új arcok, vándorolnak a játékjogok, aztán egyhamar indul is a szezon. Kis magyar focivalóságunk már átesett a nyitányon: kiábrándító szuperkupa keleten, nápolyi és londoni vendégek nyugaton, tapsra ingerlő…..
A magyar bajnokság idei mezőnyét bemutató sorozatom befejező része természetesen az itthoni nagy csapatokkal foglalkozik. Noha a Soproni Liga színvonala, valamint a klubok anyagi lehetőségei nem engedik meg azt, hogy nemzetközi szinten valamely magyar induló akár csak megélje az őszt,…..
A 2008/09-es magyar bajnokság mezőnyét bemutató írásaim második része öt olyan csapattal foglalkozik, akiknek álmai gyaníthatóan szebbek, mint a lehetőségei. A főszereplők között szerepel nemzetközi kupaálmokat dédelgető klub, rendkívül jól erősítő újonc, keretét…..
Már csak egy hét, és kezdődik a 2008/09-es magyar futballbajnokság, így a szurkolókat a hosszú nyári szünet után ismét a honi labdarúgás köti majd le. Ebből az alkalomból három részben mutatom be, hogy mi történt az élvonalbeli klubokkal a holtszezon folyamán, illetve milyen…..
Kicsit feledésbe merült és annyira sokan nem emlékeznek egy több mint tíz évvel ezelőtti nemzetközi kupamérkőzésre: az 1994/95-s KEK kiírásban a Ferencváros a CSZKA Moszkvával találkozott az első körben, ahol a zöld-fehérek tizenegyesekkel kiejtették az oroszokat. Noha a…..