Regisztráció Blogot indítok
Adatok
66. Ienin

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember ugyan felcsaphatja a büntető törvénykönyvet és ellapozhat az ide vágó passzushoz, azonban mindenki jól tudja – főleg az éppen elkövető – hogy nemcsak a törvény előtt kell felelnie a tettével. Az ELIOS-ügyben most éppen tizenhárom milliárd forintról bizonyosodott be, hogy jogtalanul került…..
66. Ienin 2018.02.14 14:11:35
@6. Ienin: "Most tekebábuként dőlnek a gyalogosok a zebrákon. "
Hja, kevesebbet kell inni...
"Teljesen másért húgyagy. Ott a politikusok és családjai valamint haverjai nem lopják el a közpénzt, "
hö-hö... hány éves vagy kisfiam?

@konrada: " nem a szokásos 5-8% jött be, hanem lehet akár 20% is. "
A kommenteddel egyetértek, hadd oszoljon a sötétség. A beidézett mondatodhoz azért hozzá kell fűzni, hogy "szokásos" nyereség szabadpiacon nincs. A nyereséget kizárólag a bevétel és az elvégzett munka/szolgáltatásra fordított költségek befolyásolják. A bevétel a vállalkozási díj, amely a vevő/megrendelő lehetőségek közötti szabad döntésén alapul. A költségek pedig a vállalkozó lehetőségek közti szabad döntésén alapulnak.
Hogy ez 5-8 %, vagy 20% , netán 100%, ahhoz senkinek semmi köze nincs, és főleg senki nem írhatja elő a haszon mértékét. Az a szocializmusban volt szokásos...
66. Ienin 2018.02.14 15:28:33
@konrada: "efelett meg olyan sok a fóka, hogy a felső is be van határolva."
Ahogy mondod: ez a szabadpiac.
Az 5-8%-on továbbra is vitatkoznék: minek az 5-8%-a? A tényleges nyereség sok változó tétel függvénye. Ez az 5-8% csak azonnali fizetés esetén tesz esetleg lehetővé normális gazdálkodást, a halasztott fizetés esetén vagy bankhitelből finanszírozott működés esetén borítékolható a likviditási probléma. Az utóbbi esetekben magasabb haszonkulcs kell.
Nem kellene elfelejteni, hogy az eu-s finanszírozású projektek mindig utófinanszírozásúak (alkalmasint akár 1-2 évvel a projekt befejezése után fizetik ki!), jóllehet bizonyos mértéket hazai költségvetési forrásból előfinanszíroznak. Ez persze nem azt jelenti, hogy a munkát előre kifizetik, hanem azt, hogy a projekt befejezése után ésszerű határidőn belül (pl.90 nap) egy részét kifizetik hazai forrásból.
Amúgy ezek a közvilágítási projektek nem beszerzések (azaz vásárlások) voltak, hanem a vállalkozó által megfinanszírozott anyagokkal és szerelési munkákkal megvalósított, utólag kifizetett komplex projektek.
Azért is kérdezem én, hogy akkor minek is a 5-8%-a, vagy 20%-a?
Kedden este derült ki a Magyar Közlönyből, hogy a kormány úgy módosította a vonatkozó határozatát, hogy a miniszterelnöki kabinetfőnök is tagja lett a kormány ún. nemzetbiztonsági kabinetjének. Azóta a politikum egyik fele azon röhög, hogy Magyarországon a propagandaminiszter felel a…..
66. Ienin 2018.02.08 12:31:07
@6. Ienin: " Tipikus fideszbarom, mint, kövérlázáráderszájerdeutch. Egy pondró ez mind. A kommunizmus szülte őket, kommunista diplomával és szülői neveléssel, fasiszta beütésekkel, illiberális elfajzással. "
Nagy pöcs vagy komám, de még nőhetsz....