Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lloccee777

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az óriásgalaxisok körül, akár több tucat kísérő törpegalaxis, ún. szatellita keringhet kaotikus pályákon, teljes összevisszaságban, ahogy azt a jól bevált Standard Modell meg is jósolta. Mondjuk a saját Galaxisunk esetében ez pont nem igaz, mert a kísérő szatelliták inkább egy közös keringési síkba…..
Lloccee777 2018.02.05 15:43:49
@PFreddy: Köszönöm a válaszod! Igen, ezeket így érteni vélem, de a problémám az, hogy azon távoli objektumok, amiknek a fénye éppen most éri ide, nagyon messziről, ezáltal nagyon régről. Az ideérő fényük pedig az akkori állapotot mutatja. Tehát, a tágulás akkor volt olyan. A közelebbi objektum, aminek a fénye nem olyan rég óta indult, az nem mutat akkora tágulást. Tehát a kettő összehasonlítását követően én úgy gondolnám, hogy régen gyorsabban tágult, ma kevésbé.
Lloccee777 2018.02.06 09:38:57
@ipartelep: Azért tépelődöm ezen a logikán, mert számomra olyan kézenfekvőnek tűnik, és nem tudom elképzelni, hogy a nálam okosabbak erre nem gondoltak volna. Ugyanakkor sehol nem találtam erre vonatkozóan, hogy a téma tárgyalásakor megemlítésre kerülne…