Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pár dollárral többért

0 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig harminc főnemesi család kezében összpontosult a magyar földek egyharmada a XIX. században, de vajon hogyan alakult ki ez? Forrás: Fortepan..
Vajon játsszon-e egy lány autóval? Vagy fiú babával? Kell-e külön fiú és lányrészleg a játékosztályokon? A kérdésre más választ ad Magyarország és mást a svédek, ami akkor lesz különösen érdekes, ha egy Svédországban élő magyar család hazalátogat. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz…..
Pár dollárral többért 2019.07.14 17:50:08
@Shaktee:

Látod, te is beskatulyázol engem, hogy a lőrices pártra szavazok.
Pedig nagyon is tévedsz, mert soha nem szavaztam rájuk.
Pár dollárral többért 2019.07.14 19:32:33
@Shaktee:

Mondom, hogy nem vagyok a basi híve. :D
Pár dollárral többért 2019.07.14 19:32:45
@gabors:

abban igazad, van nem blog, hanem post. Na elírtam, hibáztam stb.
Nem volt a posztban, hogy jobb, csak mivel a svédeknél van valami, itt meg egy más valami, már egyből az ittenit kell ufóként kezelni, mintha nem így lenne már évtizedek óta.
A tolerancia meg nem csak azt jelenti, hogy én toleráljam más emberek szokásait, vislekedését, hanem ennek vica versa kellene történnie.
Egy apának a legnagyobb büszkesége a gyermeke. Nyilván jól esik vele tündökölni, de bármennyire is szeretné, nem lehet mindig kitenni a kirakatba. Pedig egy egész éjszaka munkája van benne – ami valójában csak néhány perc, de ekkor már ki emlékszik erre. Legfeljebb anya, ő még biztosan, főleg ha még…..
Pár dollárral többért 2019.07.07 21:11:32
@Muzsikok közt:

"egyelőre a gyerektelenek is kapnak nyugdíjat..."

Ja mert a gyerektelen az nem fizetett be semmi adót ugye.
Meddőségről hallottál-e már? Olyanról hallottál-e már, hogy halva születés, meg hogy valakinek meghalt a gyereke?

Egy ilyen törvény tipikus lenne a magyar népnek. Büntető intézkedés!
Majd az adófizető nyugdíj nélküli nyugdíjasok a botjukkal fogják agyonverni az orbánt ezért, ha addig fel nem dobja a talpát.
Pár dollárral többért 2019.07.07 21:17:27
@Muzsikok közt:

Inkább azért mert sokan megeszik a maszlagot. A magyar nép többsége nemzeti zászlós pántlikával szereti a maszlagot.
Pár dollárral többért 2019.07.07 21:27:40
@Veszéjben a lyogállamiság !:

Aki normális az biztos, hogy nem néz fidesz tv-t. A köztévé elvesztett KÖZ TV jellegét.
Lehetne például lila helyett narancsárga a színe és Fidesz TV 1-2 stb az M1-M2 stb helyett
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Fabius Az USA 5 legrosszabb elnöke 2019.06.25 19:35:04
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..
Pár dollárral többért 2019.06.26 22:18:39
Dwight D. Eisenhower "A három fő ok, amiért felkerülhetett a legrosszabb amerikai elnökök listájára: a "Mr Vétó" -ként emlegetése, hazánk cserbenhagyása (1956-ban)"

Hazánk cserbenhagyása?
Ki tanítja ezt az őrültséget?
A Szövetségesek a háború alatt találkoztak Jaltán illetve Potsdamban, ahol fel lett osztva Európa katonai övezetekre.
A szovjetek és Sztálin a nácik alól felszabadított és azzal a lendülettel a kommunisták által elfoglalt országokat szatellitállamoknak tekintette. Amennyiben a hidegháború idején kitört volna egy háború Európában a nyugat és a szovjetek között, azt ezen megszállási övezetekben található országok területén vívták volna meg.
Nem szovjet területen.
Ausztriából csak azért vonultak ki a szovjetek, mert az egyezmény szerint az nem az ő megszállási övezetük volt.
Ezt kellene már felfogni.
Tudod mi történt volna, ha az USA, FRA, GBR itt beavatkozik 1956-ban?
III. világháború és lehet, hogy az atomfegyverek miatt nem is lenne országunk úgy pár tíz vagy százezer évre.
Sztálin halála nem hozott akkora enyhülést, mint amilyet a magyarok feltételeztek, ugyanakkor a szovjetek nem engedhették meg, Magyarország függetlenedését, mert akkor az összes többi megszállt országot is elbukták volna akkor. Ami hatalmas arcvesztés lett volna a rendszernek, a szovjeteknek. Egy nagyhatalom ezt nem fogja engedni soha. Pláne nem egy hidegháború kellős közepén amikor fegyverkezési és űrrepülési versenyt folytattak a szovjetek az amerikaiakkal.
A világpolitikában semmilyen realitása nem volt az 1956-os magyar forradalomnak és ezzel nyugaton mindenki tisztában volt. Emellett persze elismeréssel tekitettek egy kis ország kis nemzetére, akik szembeszálltak a hatalmas vörös megszállókkal. Ennyi a történet.
Széllel szembe nem lehet vizelni.

1956-on kívül ott volt még 1956 és 1981 Lengyelország, 1968 Csehszlovákia. Nem tudtak nekik sem segíteni.
Pár dollárral többért 2019.06.26 23:38:26
@Jericho 1:

Tett vagy nem tett ígéretet Eisenhower teljesen mindegy. Ha tett ígéretet akkor később mégis úgy lehetett vele, hogy nem akar darázsfészekbe nyúlni.
Lehet nem tett ígéretet. A magyar történelemben van sok legenda, szóbeszéd meg egyéb.
Semelyik esetben nem gondolom, hogy Eisenhower cserben hagyott volna bennünket.
Az 1867-es kiegyezéstől kezdve az egész magyar történelem egy nagy talány. Nem voltak felelős vezetőink. Nem voltak gondolkodni képes vezetőink. Nem Eisenhowerben kellene keresni a hibát, hanem abban, hogy hogyan magyarosítottak. Abban, hogy 1914-ben miért nem mértük fel egy háború kockázatait. Szemellenzővel mentünk a Habsburgok után.
Majd a háború végén a nép egymásnak esett és lett belőle Tanácsköztársaság, mialatt megtörténik Trianon és után a siránkozás. Majd a Horthy rendszer feudalista marhasággal tölti ki a két világháború közti időszakot, hogy aztán revízionista meggyőződésből beszálljunk a háborúba. Megegyezünk a Jugókkal, majd jól átb@sszuk őket és tartunk egy kis vérengzést is a délvidéken. De erre mi nem akarunk emlékezni, csak arra, amikor később a jugók visszavágnak. "Báncsák a magyart!" Persze hadat üzenünk az USA-nak és a Don-kanyarban védjük a szovjetektől a magyar földet, lovakkal, szuronnyal meg hiányos öltözetben a kemény télben.
Majd a nyilas hatalomátvétel több százezer honfitársunk halálát okozza. Majd a háború végén szovjet megszállás és a kommunista párt kiépítése és az ÁVÓ feltöltése náci nyilasokkal. Így lesz a náci nyilasból kommunista.
Rákosi, Sztálin legjobb tanítványa, de Sztálint halála után a szovjetek is átértékelik. Bizony nem tetszik már nekik sem, ha egy ország vezetője sztálinista. Na ezért lett Rákosi eltakarítva.
Gyerekek végig kell nézni az MKP irányítását 49-től 56-ig aki ott megfordult az bűntetett és bűnhődött.
Jött a Kádár meg a szovjet csapatok. Kádár nélkül is jöttek volna szovjet csapatok.
Volt rendszerváltás eltelt 30 év és mi mindig csak visszafelé fejlődünk. Ügynökakták nincsenek nyilvánosságra hozva. Van egy gyurcsányunk meg egy orbánunk és nem lehet eldönteni melyik a hülyébb.
Szóval szerintem hagyjuk békén Eisenhowert, mert mi magyarok vagyunk akik felelősek vagyunk a saját sorsunkért.
Írtunk már drónokról és drónépítésről, könyvet is ajánlottunk hozzá. Most fordítok a nézőponton, mivel működés közben láttam egy nagyon nehéz, nagyon profi gépet és kicsit továbbgondoltam a máshol már közbeszéd tárgyává lett drónos kukkolás kérdését. Tehát a magánélet szentsége és védelme közügy.…..
Pár dollárral többért 2019.06.17 21:00:16
@Bobby Newmark:

3. Ha berepülök (és ez a lényeg) kibaszottul semmi közöd nincs hozzá.

Hidd el, nem lesz az neked jó hogy berepülsz ide meg oda meg amoda. Az emberek különbözőek, van aki csak értetlenkedni fog, van aki meg leszedi valamivel, van aki meg kinyomozza ki az a tuskó majom aki fölötte drónozik. Majd megkeresi és péppé veri a kukkolót.
Hidd el nem lesz az neked jó, mert sose tudhatod, kinek a magántulajdona fölött drónozol és videózol.
Garantáltan lesz olyan aki leépíti az arcodat és beültet egy életre a tolószékbe.Azt majd távirányíthatod.
Pár dollárral többért 2019.06.17 22:31:19
@kkm.furdancs:

Pontosan. Nem tudnám megtippelni, hogy egy politikai nagykutyával vagy egy alvilági figurával járna rosszabbul. Vagy egy bekattant átlagembert idegesítene fel a hobbijával aki aztán pokollá tenné az életét.
A UITP Global Public Transport Summit 2019-en jártam június 10-13 között, ahol a Navya két önvezető, elektromos kisbusza is járt a konferenciaközpont körül. És hogy jól működnek-e? Abból a szempontból igen, hogy maximálisan biztonságosak. Talán túlságosan is, éppen ez a hátrányuk. A…..
Vérengzés a Csillag börtönben - 1984   1984 október: A szegedi Csillag börtön előtti piac népe csak annyit látott, hogy szirénázó mentők érkeznek a börtönhöz és véres testeket hoznak ki. A várost elárasztották a rémhírek. „A Szegedi Dózsa—Makó futballmérkőzésen... a szurkolók... a városban bujkáló…..
Pár dollárral többért 2019.06.15 13:18:14
Nem elhanyagolható, hogy a fenti gyilkos milyen családból jött. Meglehetősen szegény közegben élő gyerekgyáros família 10-ik gyereke. El lehet képzelni azt a nyomort amit ennek az egyednek a szülei teremtettek azzal, hogy nem álltak meg 2-3 gyermek után a szaparodással. Ekkora családot mégis hogy lehet eltartani? Hogy lehet azt elérni abban a mélyszegénységben, hogy a 10 gyerek közül egy se legyen fekete bárány és mind megtalálja a helyét az életben?
Sehogy!
Mint ahogy a fenti példa tökéletesen mutatja ebben a családban, szinte az összes gyerek úszott a bűnben, mint hal a vízben. A szülők nem kis felelőssége az, hogy csak csinálták a gyerekeket, de nevelni meg eltartani na az már nem ment.
A gyilkosságokra ráterve, pedig mindenképpen figyelembe kell venni, hogy 3 darab kést készített és rejtett el az Alföldi bútorgyárban. A késdobáláson kívül mi volt még a célja a késekkel, ha nem gyilkolni akart vele?

"Egy akrobata család lezüllött ágán, szülei legkisebb, tizedik gyerekeként született meg Richter Richárd 1956 decemberében. (A világhírű Richterekkel nem álltak rokonságban.) „Későn tanul meg beszélni, óvodába két hétig jár, 14 esztendős koráig az általános iskolának csak az első osztályát fejezi be. Kilencévesen állami gondozásba kerül (szülei betegek, testvérei börtönben vagy külföldön), nevelésére egy rokon sem vállalkozik. Az intézetből megszökik, hol egyik, hol másik testvére rejtegeti. Szülei halála után egyik nővére fogadja be, de ő sem bír az állandóan csavargó, gyújtogató kisfiúval. Richárd gyermekvédő intézetbe kerül, innen a fiatalkorúak fogdájába... Az általános iskola második—hetedik osztályát felnőttként végzi el.”

Csodálozott valaki azon, hogy gyengelméjűnek nevezték? Ami nem menti fel a tettének súllyossága alól.
Ilyen háttérrel persze, hogy bűnöző lesz az esetek túlnyomó részéből. Kár volt megszületnie!
Pár dollárral többért 2019.06.15 13:41:24
@Egy Hun Hunniából:

Plusz harmadiknak Balla Irma ügy. Meghurolták a fiát és aztán kiderült sok-sok év után, hogy mégsem ő volt.
 A fotók illusztrációk, nem az említett épületet ábrázolják, de állapotuk közelít hozzá Mai történetem érintőlegesen sem használja politikai nézetek kifejtésére a CSOK-ot, önök se tegyék. Pusztán statikai, ingatlanfelújítási szempontból szeretnék ismertetni egy ingatlanos trükköt, de Seneca…..
Pár dollárral többért 2019.05.23 16:40:41
@Visceroid:

Lósz@rt sem ér a CSOK! Ha a támogatás összegével emelkedik az ingatlan ára, akkor kinek jó ez?
Senkinek.
A legnagyobb vesztes az, aki próbált öngondoskodni és készpénzből megoldani a lakhatását. Erre jöttek a támogatások és az égbe verték fel az ingatlanárakat.
Aki meg felveszi a CSOK-ot ugyanott van, mint az áremelkedés előtt.
Hitelre b@sszatok magyarok! Lehetne ez a jelmondat.
Mindig csak hitelre, hogy a magyar nemzet mindig ki legyen szolgáltatva a mindenkori kormánynak és hatalomnak.
Majd amikor a CSOk felvevők nem tudnak 3 gyereket csinálni tök mindegy, hogy saját hibából vagy nem saját hibából, akkor ki fizeti a révészt?
Ha 3 gyerekre vették fel, de 2 gyereknél, felbomlik a házasság, akkor mi lesz?
Ha az egyik szülő meghal, akkor mi lesz?
Megy majd az egyik szülő az utcára? Vagy majd közpénzből mentegetik őket és a nem teljesített 3 gyerek ellenére nem kell visszafizetni semmit?
Amúgy eléggé le van szűkítve a CSOK-os kör.
Pár dollárral többért 2019.05.24 09:48:23
@Pipas:

Mennyire verte az egekbe az árakat?
Nos kb. annyira, hogy a támogatások megjelenésekor automatikusan beépítették az eladók a támogatás összegét az árakba. Magyarul a támoagtásoknak köszönhetően egy átárazódás történt.
Ha ezt valaki nem érti az egy dolog. Ám, te nem akarod megérteni csak nyomnád a propagandát.
Az egykori BM III/III-A alosztályának alábbi jelentése a Hazafias Népfront  1967-es Sportcsarnokbeli nagygyűlése után íródott. A megszokottaktól eltérően a jelentést  ezúttal mindenfajta magyarázat nélkül közlöm, hiszen a sorok önmagukért  beszélnek.   „Az utóbbi évek folyamán egy esetben fordult…..
Pár dollárral többért 2019.05.14 19:17:45
@nemecsekerno_007:

Ezen csodálkozol?
Mi volt Bauer apja? Gyurcsány feleségének nagyapja?
Ki volt Orbán apja?
Ki volt Pokorny apja?
Ugyanazok a nevek, ugyanazok a családok irányítottak a rendszerváltás óta eltelt 30 évben, mint akik fő-fő kommunisták voltak.
Keressek még neveket?
Pár dollárral többért 2019.05.14 22:28:40
@nemecsekerno_007:

Nem keverem. Csupán csak annyit írtam, hogy elég sokan nagy kommunisták voltak. Párttitkár, besúgó teljesen mindegy.
Kicsit sem érdekel, hogy kinek mi a módszere.
Mert ha te ezzel jössz, akkor szerinted voltak a jó kommunisták meg voltak a rossz kommunisták. Győződj meg róla, az összes kommunista rossz.
Ehhez még add, hozzá, hogy nincsenek nyilvánosságra hozva az ügynökakták. Ameddig ez a kormány lesz, nem is várható, mert annyi kommunista és leszármazottaik ülnek a pártban, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Azt is add, hozzá, hogy ameddig titkosak az akták nem tudhatjuk, hogy közülük ki volt ügynök, ki volt tartótiszt. Orbánról meg pletyka szinten terjed ez az. Mondhatnánk, hogy pletykára nem adunk, de pl.: Novák Dezsőről és másokról is terjedt és be is bizonyosodott. Ilyen ez a popszakma, úgyhogy nem kell itt mszp-vel meg összemosással jönni.
Badge engineering: így nevezik angolul azokat az autókat, amelyek mögött nem valós fejlesztés, hanem pusztán egy átlogózás vagy legfeljebb  minimális esztétikai módosítás áll. Ilyen „fejlesztésekről” szerte a világban mutathatunk példákat. Most 5 olyat szedtünk össze, amelyek olyan autókra épülnek,…..
Pár dollárral többért 2019.05.08 19:21:31
@Fülig José:

Hátsó lámpa csak kívülről ugyanaz a Vivaroban és a Traficban. A foglalat és annak rögzítése rejti a meglepetést.
:DDDDD
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
Pár dollárral többért 2019.05.05 23:39:23
@Indi8686:

Tudod mi illik rád?
Az agymosott MLM-esek szoktak így nyomulni, mint te.
Na meg a szektások. A megszállottjai annak amibe léptek.
Te is egy ilyen levakarhatatlan megszálott vagy.
Pár dollárral többért 2019.05.06 19:27:46
@Indi8686:

Hogy te mekkora egy suttyó vagy. Nem baj te már így fogod leélni a kis prosztó életedet.
Pár dollárral többért 2019.05.06 19:34:01
@Tomi1.8VTI:

A Tesla-nál ez puszta marketing. Szerinted miért lőtte ki az űrbe a Roadstret a MusK? Reklám értéke volt az agymosott emberek körében azon túl, hogy az emberi faj már nem csak a Földet, de a világűrt is tele szemeteli minden sz@rral.

A Tesla-nak csak ára van, a neve az sehol nincs.
A Rolls-Royce, Bentley, Maybach, Mercedes-Benz stb. kategóriába nem ér fel.
Ezeknek a márkáknak nimbusza van, amit nem lehet pénzzel megvenni.
Egy népszerű gazdasági oldalon megjelent egy cikk, most tessék nagyon figyelni, egy hazai bank ingatlan értékesítésével foglalkozó vállalkozásának munkatársától, arról, hogy miért is érdemes ingatlan venni. A cikk címe a „Tízből nyolc fiatalnak esélye sincs, hogy saját…..
Pár dollárral többért 2019.05.05 15:13:16
@darlacko:

Szerintem nem csak ők nyúzták a népet. Hanem a nagy magyar nemesség is.
Még Jókai Mór is megírta 1858-ban az Egy magyar Nábob utószavában:
" Magyarországon egész e század közepéig a nemesség képviselte a vagyont, értelmiséget és nemzeterőt. Ez az egyik tény. És a magyar nemzet ez időben oly szegény, oly műveltség nélküli, és oly erőfogyott volt, miként alig más nép Európában. Ez a másik tény."

A helyzet az, hogy a 2010-es években megint egyfajta nemességet hoztak létre közpénzmilliárdok szivattyúzásával. Az átlag népre meg egyre jobban illik Jókai 1858-as gondolata.
Pár dollárral többért 2019.05.05 16:34:08
@Andy73:

Tudod mi van itt? Befektetők vásárolják fel a lakásokat. Na az van itt. Azért emelkedtek drasztikusan az árak. Ez a nyugaton drágábbak szöveg ez oké, csak nem számolsz a bérek színvonalával nyugaton meg itt. Az meg már csak hab a tortán, hogy közben elinflálják a forintot, tehát a fizetésemelést is.
Amíg ez a kormány lesz addig itt nem lesz Euro. Azaz a forintot értéktelen papírfecnivé silányítják.
Azért igen messze vagyunk attól, hogy családbarátnak lehessen nevezni egy kormányt, vagy országot, mert a gazdagabb sokgyerekesekhez hozzávág egy rakat pénzt...
Pár dollárral többért 2019.04.22 17:29:59
@törppicur:

Meg az utaztatott szavazók egyik körzetből a másikba.
Mindent kihasználnak és felhasználnak, hogy a se.ggdugó orbánt hatalmon tartsák.
Pár dollárral többért 2019.04.22 17:55:36
@törppicur:

Marhaságot ?
Hallod migránsoztok éjjel-nappal és észre sem veszitek, hogy boldog-boldogtalannak adtok Magyar Állampolgárságot. Akkora a korrupció, hogy észre sem veszitek, hogy egy ingatlanra több százan vannak bejelentkezve magyar lakcímre ami követelmény a szavazásnál.
Olyanok ikszelnek akik jó ha meg tudnak szólalni magyarul. Mert ukránok, románok, magyar állampolgársággal.
Nem, nem a határon túli magyarokról van szó.
Viszont a határon túli magyaroknak sem lenne szabad szavazniuk. Nem róluk szól a dolog.
Nem baj, egyszer minden ember meghal. orbán sem él örökké és akkor összedől a rendszere ennek a ganénak.
Pár dollárral többért 2019.04.22 17:59:14
@eßemfaßom meg áll:

hülye az anyád 3,14csája.
Egyébként meg lehetett volna azt tovább csökkenteni. Még mindig sok az ingyenélő képviselő. Arról nem is beszélve, hogy az államtitkárokkal és egyéb semmittevőkkel ezres nagysángrenddel növekedett az ingyenélő siserehad.
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
Pár dollárral többért 2019.04.13 22:09:41
@ze11:

Mindenre van magyarázat. 30 éve volt a módszerváltás több kormány, több párt volt hatalmon egyik sem kezdett semmit ezzel. Nem is akarnak, mert a fejétől bűzlik a hal. Nem kell jönni itt az élőmunkát terhelő adók csökkentésével, akkor amikor még mindig 50 % körül van az elvonás mértéke.
Ha nagyon nem akarok kötekedni, akkor csak azt kérdezem, hogy 30 év után meddig takarózunk még ezekkel a szövegekkel?
Még 30 évig? Esetleg 50 évig? 100 évig?
Mikor jön el a pillanat amikor eddig és ne tovább?
Pár dollárral többért 2019.04.14 11:04:06
@the real fogash:

Szerintem nem ittuk meg a pertut. Egyébként ha már ilyen okos vagy, megkérdezném, hogy hol írtam olyat, hogy "mióta “tombol a diktatura”? "
Ha nem találod meg akkor szólj és kilőhetünk a Marsra, hátha új tapasztalatokat is szerzel a dakota főnök hátsóján kívül.
Egyébként pedig SZJA, nyugdíjjárulék, egészségbiztosítási járulék, munkaerő piaci járulék van. Ezeken felül a munkáltató által fizetett adók, szociális hozzájárulási adó igen csak vastagon fog és még van szakképzési hozzájárulás is.
"SZJA 38–>15%"
Jaja mindenki annyit fizet, az is aki milliókat keres havonta, meg az is aki minimálra van bejelentve csak éppen a bökkenő ott van, hogy akik milliókat keresnek havonta annak a nagy többsége fullra be van jelentve és ezzel nem oldottad meg a problémát.
Rettenetesen idegesítenek a politikai élőhalottak. Mégis nehézemre esne kifejezni azt a megvetést, amit az SZDSZ nevű 2010-ben választók által végleg elzavart párt a mai napig kelt bennem. Túl hosszú a bűnlajstromuk, hogy kiemeljek bármit is. A négyes metró, a korrupció csak hab volt a tortán. A…..
Nagyon sok építkezésről van tapasztalatunk, elképesztő, hogy sok helyen mi megy, sokan szidják a kivitelezőjüket. A sok konfliktus egy része azonban nem mindig a kivitelező hibája miatt alakul ki, hanem az építtető keze van a dologban. Kaptunk is egy levelet az egyik kivitelező csoporttagunktól, ezt…..
Pár dollárral többért 2019.03.27 19:10:28
Meg lesz a mostani állapotnak még a böjtje. Ha lasszóval kell fogni a segédmukikat meg szakmunkásokat akkor mégis ki mit gondol, hova fog ez vezetni?
Ha az épeszű fiatalok lelépnek a hanyatló nyugatra, akkor kinek kell majd a 40-50 milliós újépítésű kaptár, vagy kutrica amely ótvar anyagokból lett összetákolva?
A népesség most is csökken, sőt ez továbbra is így fog maradni, hiába ad támogatást orbán vajda, mert az csak az árakat emeli összeségében. Minél több támogatást tol bele, annál jobban emelkednek az árak.
Magyarul egy mai fiatal, vagy fiatal pár ugyanolyan messzire van a saját lakástól, ha nem messzbbre, mint 8-10 éve. Persze felvehet csokot meg mindent amit adnak, de annyival nőnek a lakásárak és az sem biztos, hogy 60-65 éves korára visszafizeti.
Nem csodálom, hogy sokan lelépnek nyugatra aztán dobálhatod a lasszót az üres térbe.
Ez egy spirál, minél többet akartok annál többen nem tudják megfizetni és annál többen adják fel a saját hazájukban az egészet és lépnek le nyugatra. Minél többen mennek, annál kevesebbszer talál a lasszód.
Önmagát gerjesztő folyamat.

Az árak emelkedése csak a beruházóknak, vállalkozóknak, és a használt lakás tulajoknak jó.
Ebből nem lesz pozitív népszaporulat.
A sok rémtörténet amikor óvatlan vásárlók tervasztalról vesznek lakást, majd félkész állapotban közlik velük, hogy lesz szíves 10-15 milliót még ráéfizetni vagy semmis a szerzódés. Ez mi b+?

Az építőipar amúgy is bűzlik a szabálytalanságoktól, feketemunka, munkavédelmi előírások telibesz@rása, külföldiek rendezetlen alkalmazása. Ne gondoljuk már, hogy fújtak egy jó nagy lufit és az építőipar az valami dicsőséges szektor.
A fő és alvállalkozói viszonyt már rég ki kellett volna vezetni, hogy csak az kapjon szerződést aki dolgozik is, és nem csak lefölözi a hasznot, majd utána csak a körbetartozások maradnak.
Az milyen, hogy lakóparkban az átadás olyan, hogy pl. 150 parkolóhelynek kellene lennie, de csak 75 van. Majd betesznek ilyen emelőket és azzal már pont 150. Átadás után meg a telepített emelőket elviszik. Emelővel is egy rakás sz@rt ér, de emelő nélkül van 150 hely?
Papíron van! Na ez az építóipar hazánkban.
Sportos vagy komfortos: ha autónk futóműve kerül szóba, általában ezt a két kifejezést használjuk. A hagyományos futóműveknél ez vagy-vagy, tehát vagy kényelmesen „ringatózó” típust választunk, vagy kemény, sportos modellt. Az, hogy egy futómű milyen komfortot nyújt, nagy szerepe van a…..
Vajon a fiatal munkavállalóid hány százaléka mond fel idén? Tudsz tenni ezért, hogy maradjanak? Van három alapvető dolog, ami befolyásolja a döntésüket. Ha dolgozik a cégednél Y generációs munkavállaló, számíthatsz rá, hogy 43%-uk két évnél rövidebb idő alatt új lehetőségek után néz. Azt…..
• Orbán is érzi, hogy túllőtt a célon, ezért hamarosan személyesen igyekszik leszerelni a CDU elnökének aggályait  • Weber azt üzente a magyar kormányfőnek, hogy most már aztán tényleg elég!  • Le Monde: amikor Közép-Európa belesüpped a korrupcióba, fontos volna, hogy az Európai Ügyészség első…..
Pár dollárral többért 2019.03.03 21:49:04
@MTA rendes tagja:

Húzzon el az orbánod a jó k.rva anyába, te meg utána és térdelj le elé te köcsög.
Te nem az MTA rendes tagja vagy, hanem a narancskommunista párt rendes tagja vagy, aki naponta oboázza le a viktort.
Pár dollárral többért 2019.03.03 21:50:57
@MTA rendes tagja:

Miért nem jársz felcsút meccsre te orbán szarát evő majom?
Pár dollárral többért 2019.03.03 21:51:49
@MTA rendes tagja:

Szégyelje magát anyád, amikor kipottyantott egy ekkora állatot amilyen te vagy!
Vannak autók, amelyek akár több évtizedig is piacon vannak, így a világ utcaképének meghatározó részeivé válnak: ilyen például a Volkswagen Bogár, a Citroen Kacsa vagy épp a sokunk számára oly kedves Trabant 601 is. A legtöbb típus persze messze nem húzza eddig, általában 5-6 éves modellciklusokban…..
Elvégeztünk 2 közvélemény kutatást, az egyikben az autóvásárlási támogatás kihasználásáról, a másikban a 18-40 év közötti házas hölgyek ingyen hiteléről kértük olvasóink véleményét. Meglepő vagy sem, íme az eredmények!..
Pár dollárral többért 2019.02.23 09:21:57
@Nancsibacsi:

Igazi tetű fideszes logika. Hol írtam én, hogy jobb volt 2010-ben?
Az a helyzet, hogy csöbörből vödörbe került a magyar társadalom, de ha kritika éri a narancskommunista intézkedéseket, akkor értelmes belátás és gondolkodás helyett állandóan visszafelé mutogatnak a szoci korszakra.
Ha elfogadjuk, hogy a szoci korszak szar volt, akkor a narancskommunizmus meg phos.
Neked b+ csak fekete van meg fehér. Ezért nem is fejlődsz sehova.
Pár dollárral többért 2019.02.24 14:53:06
@Nancsibacsi:

A tied tetű logika, amit a pártközpontból írtak neked. Az enyém meg az, hogy egy társadalom életszínvonalát nem tudod úgy magasabbra emelni és nem tudod szaporítani, ha a k.rva politikusok függésében tartják őket. Tőlük függnek, a ótvar támogatási rendszertől.
Nem ám az van, hogy felnőttként gondolnak az állampolgárra és a tudja megteremteni a saját egzsisztenciáját 30 éves korára. Nem b+ támogassuk közpénzből egy kicsinyke kis csoportot a jókora többséggel szemben.
Szidnám én a Varga Mihályt, ha bevezették volna az egyszámjegyű személyi jövedelemadót.
Nem.
Mert az egy társadalmilag igazságos rendszer.
Az ami most megy az meg társadalmilag nemhogy nem igazságos, hanem egy őrület.
A támogatások beépülnek az árakba, mert az eladók beépítik az árakba.
Én megértem, hogy alacsony bázisról emelkedett az ingatlan ára, de max 2-szeresére kellett volna emelkednie. Már 3-szoros árnál járunk és jön még ez a támogatás.
Szerinted ez reális?
Mond azt, hogy 200.000 gyerek fog születni évente, vagy legyen csak 120.000.
Ha ezt te elhiszed, akkor szavazzál rájuk. Meg is érdemled.

Ennyit ért a csokod:

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/kevesebben-szulettek-magyarorszagon-1172063/

Igen neked jobb, mert nyalod az orbán valagát, azért jobb neked, aki meg nem nyalja és nem béget mert elvei vannak és nem korrupt az meg annyit is ér.
Hajbókolsz közben teli torokból mszp-zel, miközben azt sem tudod, hogy ki kivel és miben ért egyet.
Azt nyomjátok amit a pártközpontból leadnak, nincs saját gondolatotok.
Mszp, mszp, mszp, soros, soros, soros, migráncs, migráncs, migráncs, Brüsszel, Brüsszel, Brüsszel, emútnyócév, elmútnyócév, emútnyócév, gyurcsány, gyurcsány, gyurcsány,
Ennyit tudtok meg a neveteket két x-el b+.
Hidd el ezek is a szemétdombra valók ugyanúgy, mint az előző banda. Szavazzál rájuk, mert boldogok a lelki szegények.
Pár dollárral többért 2019.02.24 15:02:51
@Nancsibacsi:

"Értem én hogy a tények kemények, és szar érzés az, hogy kisebbségben vagy ..."

Te beteg vagy? Elgurult a gyógyszered? Honnan veszed, hogy én kissebségben vagyok?
Azt gondolod, hogy valamelyik párt tagja vagyok?
Vagy valamelyik párt támogatója szavazója?
El vagy tévedve, de nagyon. Olyan tévképzeted van, hogy azzal már az elmegyógyintézetbe kellene menned.
Ha valaki nem ért egyet valamiben orbánoddal az már egyből csak valamelyik párt szavazója lehet?