Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SpiderBear

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap szembe jött velem, egy Poecilotheria metallica kolóniát bemutató kis videó az interneten. Most nem térnék ki a tartás körülményeire, és a videót feltöltő személy kilétére. Aki látta, látta aki nem az jobban is járt. Ennek kapcsán felmerült benne hogy, mért ne írhatnék a megszokott…..
SpiderBearBlog Aphonopelma seemanni 2018.06.04 08:00:00
Eme faj nálam sosem tartozott az álom kategóriába. Egyszerűen nem tűnt érdekesnek. Nem annyira színes, nem a legjobb evő, nem sző szép hálót, "csak" egy átlagos póknak tűnt. Mindezek ellenére pókos karrierem kezdetén beszereztem egy nőstényt. Mit is mondjak? Olcsón adták, ennyi volt az indok.…..
Egy újabb áldozat, akit kiszemeltem magamnak az elfeledett fajok közül. Az eredete nálam nagyon régre nyúlik vissza. 14 voltam mikor, haltápért indultam el a közeli állatkereskedésbe, ahol is megláttam egy ilyen pókot akciós áron, potom 1600 forintért. Mivel már előtte is tartottam pókot ezért, volt…..
SpiderBearBlog Davus pentaloris 2018.04.03 19:39:29
Egy elég hányattatott sorsú pókocskáról lesz ma szó. Nem elég, hogy nem is túl népszerű, de szegénykémet össze vissza, mindenféle neveken árulják. Öntsünk tiszta vizet a pohárba és mielőtt rátérnénk az ismertetésre, nézzünk egy kis történelmi áttekintést. 2014-ben vásároltam az első ilyen pókomat.…..
SpiderBearBlog Grammostola pulchra 2018.02.26 09:00:00
Miért is ez az alcím? Már korábban olvastam, hogy ezeket a pókokat, Amerikában nagy sikerrel alkalmazzák arachnofóbia kezelésénél. Nos ezt magamnak is sikerült megtapasztalnom. Amikor a mostani párommal még csak ismerkedtünk és megtudta, hogy pókjaim vannak... nos... mondjuk úgy, nemtetszését…..
Eddig csak nagyobb testű pókokat mutattam be. Most ez változni fog. Ráadásul ehhez a pókhoz magyar nyelvű leírást nem nagyon találni. Lehet örülni :) Nem is gyakori faj itthon, ellenben veszett szép. Nem is értem mért nem lett népszerűbb a hazai közönség számára, talán a méretei miatt.…..
SpiderBearBlog Chilobrachys huahini 2018.02.07 16:00:00
Kanyarodjunk picit Ázsia irányába a mostani fajismertetőmmel. Előre szólok a soron következő faj nem tartozik a népszerű pókok közé. Szeretném ha ez változna. Még 2015-ben vásároltam az első huahinimet, ami egy adult nőstény volt. Meglepetésemre pár hónappal később kokont rakott, amit sajnos…..
SpiderBearBlog Brachypelma albiceps 2018.01.30 18:47:31
Folytatódjon a sor egy általam szintén nagyon kedvelt Brachypelma fajjal, ami nem más mint a Brachypelma albiceps. A faj tartását még 2015-ben kezdtem el, akkor egy pár vedléses növendéket vásároltam. Ezt az állatot azóta már eladtam. 2016 végén vettem újra egy növendék nőstényt, majd nemsokkal…..
SpiderBearBlog Brachypelma klaasi 2018.01.25 19:23:44
Talán számomra az egyik legkedvesebb Brachypelma amit valaha is tartani fogok. Évek óta kerestem belőle eladó példányt, de akkoriban ez nem volt olyan egyszerű (most sem tartozik a túl gyakori fajok közé). Kerestem, kutattam, érdeklődtem ismerőseimnél, barátaimnál, hátha akad valakinél, mindhiába.…..