Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freethomas

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
  "It can't be common for four hours of Chekhov in Hungarian to bring a Western audience to its feet, but such was the case July 13 at ' 'Three Sisters,'' performed by Hungary's Katona Jozsef Theater at the Old Vic. The five-minute standing ovation honored a production of rare emotional richness…..
freethomas 2020.09.09 21:16:40
     A Kossuth Rádió (Lajoskám, én kérek elnézést) Vasárnapi Újság című műsorában tett hitet Orbán Viktor mellett Kevin Bossuet francia történészprofesszor.    A Google öt oldalnyi linket ad Bossuet-ról, amiből annyi derül ki, hogy a Sud Radio nevű andorrai/piré(n)z csatornán szokott főleg…..
      A zérótolerancia szent jegyében, a keményvonalas Holokauszt-tagadó, neonáci elmebeteg Eustace Mullins összeesküvés-elmélkedő dilinyósságából írt fideszkonform posztot a Prostisrácok. Mullins a "Biológiai zsidó" című gumidominó alkotója, még az alt-right-on belül is kínosnak számít.  Mullins…..
       Megalakult az Illiberális Demokrácia Kutatóintézet, derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. A Prof. Dr. Rogán Cecília által vezetett intézet célja az, hogy az alapkutatási fázisból az innovációba emelkedve, az elméleti keretekből a gyakorlat mezejére lépve vizsgálja meg, hogy hány…..
freethomas 2019.01.05 08:34:17
@jotunder: Amúgy sem értem, mivégre a nagy felháborodás. Mint Michael Lewis könyvéből tudjuk, Trump kamionsofőröket és gyertyaöntőket nevezett ki a minisztériumok felső vezetésébe. Ez a Filipe legalább feltehetően tud írni-olvasni, ellentétben pl. Trumppal.
  Az Encyclopedia Britannica szerint az orbán a fél-ázsiai nyelvcsaládba tartozik, fonémái ún. gasztrikulárisok avagy gyomorhangok, amelyeket csak az értő fül tud egymástól megkülönböztetni. Az orbán a hetedik század környékén vált el a proto-boumbournac-tól, az első orbán nyelvemlék az afárioszi…..
       Akartam írni arról, hogy a Mandiner felbérelte a magyar fasiszta ideológus, Baranyi Imre Tibor (az Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia volt "rektora") egykori tanítványát, Orbán politikai államtitkárának fiát, de valahogy kijjebb fordult a gyomrom a kelleténél. A pasi…..
freethomas 2018.01.18 09:08:36
jotunder, ez az a nagyon ritka eset, amikor melléfogtál. Michel Audiard nem filmrendező volt, hanem dialógusíró. A filmrendező a fia, a cannes-i fődíjas Jacques Audiard. Minden francia kívülrol tudja M. A. szövegeinek egy részét, olyan legendásak, mint nálunk mondjuk A tanú bemondásai. Náci kollaborátor (?? talán inkább kollaboráns?) sem volt. Most derült ki, hogy fiatalon publikált néhány uszító cikket egy kollaboráns lapban, ezek voltak az első publikációi. Előtte autókat lopott, garázdálkodott, innen ismerte az argó mélyrétegeit, amit aztán a filmjeiben felhasznált. Még piti bunöző korában felfigyelt rá egy szélsőjobbos lapszerkesztő, ő biztatta fel, hogy írjon neki cikkeket, amit nyilván ugyanúgy brahiból csinált, mint a kocsilopást. Ezeket ma utólag elég rémes olvasni, de nagyobb íróktól olvasni sokkal rémesebbet. Mindenesetre kollaboráns nem volt, jelenlegi tudásunk szerint nem jelentett fel, nem árult be senkit. A franciáknál egyébként is nagy hagyománya van a bunözőből lett filmesnek: a Szicíliaiak klánja írója, a késobbi filmrendező, José Giovanni, szintén köztörvényes bunöző volt, ült is a sitten, innen merítette anyagát a későbbi krimijeihez.

Szóval ne nácizzunk le mindenkit csak azért, mert netán kamaszkorában ordenáré hülyeségeket irkált, ilyesmire ellenkező előjellel is bőven találni példát. A Mandiner ettől még szintén irkálhat emészthetetlen hülyeségeket, de annak olvasására nekem nincs időm.
freethomas 2018.01.18 12:18:27
@jotunder: Megnéztem a mandiner cikkét, és az azt illeto kritikáddal egyetértek: egy éve elment volna ez a cikk, de most, a feltárt fiatalkori írások után ez így nyilvánvalóan tarthatatlan.

Azonban olvasd el a saját írásodat is olvasói szemmel: az jön le belole, hogy egy fasiszta ideológus tanítványa mosdat egy náci kollaboránst. Ez pedig nem igaz. A francia szélsojobboldali, uszító publicisztika nem a német megszállással kezdodött. Óriási hagyományai voltak, nagyon sok tehetséges, sot nagy író is részt vett benne, és szörnyu dolgokat írtak. Ez köztudott, birkóznak is vele rendesen az irodalomtörténészek. Audiard néhány cikke ebben a vonalba illeszkedik, nem véletlen, hogy nem beszélt róluk soha késobb. De nem is adott morális leckéket másoknak, mint pl. Günter Grass, aki "elfelejtett" beszámolni a Waffen-SS múltjáról.

Amúgy ha hinni lehet a keresoprogramoknak, nem keltett különösebb visszhangot Franciaországban az Audiard-leleplezés. Az eredeti cikket nagyon sok lap ismertette, de ezen túl polémia nem bontakozott ki.

Azt pedig nem tudom, honnan veszed, hogy Audiard késobb is nyilvánosan zsidózott volna. Az, hogy a rengeteg szleng mellett használta a "youpin" kifejezést is, annak kb. annyi helyiértéke van, mint késobb Tarantino filmjeiben a niggerezésnek. Hogy magában mélyen miket gondolt, azt nem tudom, de azt egy csomó emberrol jobb nem tudni.