Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balthazar Bratt

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három és fél hónap után újra útra keltünk. A célpont kiválasztásánál természetesen a járványügyi helyzet és a beutazási szabályok voltak elsősorban mérvadóak. Egészen pontosan három kritérium volt: nagyon akarjunk oda menni, nullához konvergáljon a koronások száma az adott területen és lehessen is…..
Balthazar Bratt 2020.07.05 20:14:13
@Etniez: azt megköszönném, én a lányommal augusztusban megyek (Bécsből napi egy BA járat maradt a hatból, felajánlották a refundot is, vagy vouchert, átfoglalást, de én leginkább mennék...
Balthazar Bratt 2020.07.06 17:29:23
@Etniez: És mi a helyzet a UK-ből Magyarországra érkezéssel (pillanatnyilag)? Nem kell karanténba vonulni itt Magyarországon? Bár ez végülis mindegy, a helyzet napról napra változhat és változik is...
Átfoglalni nem akarok, eléggé adott az időpont. Most még várok, Premier Inn szállásfoglalásom van, 28 nappal a check in előttig törölhetek, a repjeggyel kapcsolatban akkor döntök (törlöm/nem törlöm/kérek vouchert), amikor a szállás-ügyben is döntést kell hoznom.
Balthazar Bratt 2020.07.13 16:32:09
@Etniez: végül töröltem a foglalást. Egy negyed óra várakozást követően elértem az ügyintézőt, simán ment minden. Azt mondta, kb. egy héten belül a számlámon lesz a pénz.
Idén teljesen más szempontok alapján mennek nyaralni az emberek, ha mennek egyáltalán. Most, hogy a víruspara mérséklődik, a célországok pedig nyitnak, sőt lassan egymásra licitálva csábítják a turistákat, érdemes megnézni, hogy hova érdemes terveznie a távolságtartást alapvető fontosságúnak tartó…..
Balthazar Bratt 2020.05.28 15:57:23
@Fellegjáró Marci: szerintem nincs külön felületük. Vueling honlapon intézd. Mi tavaly repültünk velük, mindent Vuelingen keresztül intéztünk (foglalás, online check in).
Balthazar Bratt 2020.05.29 10:31:35
@Fellegjáró Marci: a Vueling az IAG (British, Iberia, stb) fapadosa, az ő égiszük alatt fut a LEVEL. Ha kaptál booking reference-et (én ezeket a Pelikán-féle közvetítőket nem ismerem, nem tudom, mit adnak foglaláskor), akkor a honlapjukon próbálkozz azzal.
www.vueling.com/en
Szerdán kormányzati potentátok részvételével átadták, csütörtökön pedig véletlenül utaztunk, így közelről és működés közben meg is nézhettük a méltán népszerűtlen bádogkarámot kiváltó új építményt Ferihegyen. Valóban ezzel kellett volna kezdeni eredetileg is, ez már az európai átlagos fapados…..
Balthazar Bratt 2020.01.17 15:53:11
@Yumurdzsak: Az új beszállítócsarnok a Lean Tech Mérnökiroda Kft. tervei alapján, a Market Építő Zrt. kivitelezésében, a HunGal Kft. műszaki ellenőrzésével és mérnöki tanácsadásával valósult meg. Az épület szerkezetének gyártója és szállítója a holland Neptunus B.V. volt, a belsőépítészeti terveket a DVM Group készítette.

Valaki biztos (nagyon) jól járt vele, de le van sz***va, hogy ki volt az, ennek el kellett készülnie, mert ami volt, az rettentő ótvar volt...
Balthazar Bratt 2020.01.26 17:39:46
@xfg23: hagyd, Te is tudod, a politizálás jellemzően csőlátással megy csak...
A mozgójárda meg tényleg röhejes. Ez a repülőtér az új fapados terminállal együtt is egy kicsi reptér. Sajnos oda jutottunk, hogy ennyi séta már megerőltető. A koppenhágai reptéren a fapados terminál nagyobb távolságra van (ami mondjuk 10 perc sétát jelent), és lám-lám, mégis át lehet sétálni. (Mondjuk a kényelmeseknek ott is van terminálbusz, lelkük rajta...)
Elég gyatra lett a 2019-es év budapesti fapados járatindítások terén. Na jó, pontosítsuk: a korábbi évekhez és ahhoz képest, ami Bécsben zajlik. Az év első felében még több bejelentés érkezett új járatokról, ősszel viszont megszűnést láttunk többet is, miközben inkább csak ukrán útvonalak jöttek be…..
Balthazar Bratt 2019.12.29 21:09:04
@hülyegyerek12: attól függetlenül a bejutás Orlyról valóban gyorsabb és olcsóbb, még ha abban van is igazságod, hogy nem nagyságrendi a különbség. Nekem egyébként Orly jobban tetszett, mint CDG, és most újra repülnék oda, megnézném az új terminált, ami összeköti a déli és a nyugati terminálokat. Ferihegyhez viszont nincs kedvem :-)
Balthazar Bratt 2019.12.30 20:39:05
@kisnagyember: korábban az Orlybus olcsó alternatíva volt Denfert-Rochereaura, de ahogy néztem, elég jól feltolták az árát. Mondjuk az igaz, hogy az olcsóságnak már akkor is az volt az ára, hogy tömegnyomort kellett elviselni rajt...
Teljesnek tűnik a Ryanair jövő téli menetrendje, már bejelentettek több új útvonalat az elmúlt hetekben, most hozzájött még újabb hat, abból kettő full meglepetés. Érdekes helyzet, a Wizz eddig mínuszban van, de állítólag náluk még lesz bejelentés. Néha már alig bírjuk követni az útvonalas…..
Balthazar Bratt 2019.03.27 17:16:26
@dieter: ha Bécs elérhető közelségben van, akkor airBaltic-kal tudsz menni. Nekem Bécs közel van, le is csaptam egy Tallinn jegyre, Riga is jóaáras volt, azt későbbre halasztottam.
Nagy lépés a Wizz Air életében, jelentéktelen az utasokéban: Budapesten állt munkába a Wizz Air első újgenerációs A321neo gépe. A 230 szék sem volt kispálya, hogy a túróba tömtek bele újabb kilencet? Arra, hogy üzletileg miért nagyon fontos a neo érkezése a Wizznek, egyszerű a válasz: ezeken a…..
Eddig a priority utasok voltak a karám királyai, akiket nagyjából senki sem buzerált. Ők azok, akik elsőként mehetnek ki a fagyba ácsorogni a gép előtt, de persze a lényeg, hogy felvihetnek a fedélzetre a kistáska mellett egy normál kézicsomagot. A fizető vendég nagy úr, nem illett nézetegni a…..
Balthazar Bratt 2019.02.19 18:56:38
@Gtusa: sima cost reduction. Gondolom, az ottani önkormányzat megtámogatja a járatot. Ami egyébként azért érdekes, mert a Wizz Bécsből Valenciába repül, mostanában nem néztem, de korábban nagyon jó jegyárak voltak júniusra...
Tudjuk, hol nyaralsz idén nyáron - legalábbis ha a cél az, hogy olcsón lehessen tuti helyekre eljutni. Alant mutatunk öt úti célt, ahová idén repülhetünk először nemcsak közvetlenül, de baráti áron - meg egyet, amely szintén új és nagyon király, de sajnos nem lesz jóáras. A titok annyi, hogy…..
Balthazar Bratt 2019.01.23 17:21:05
@laszl2: köszi a tippet, ha bérünk, kipróbálom. Azért nem biztos a bérlés, mert csak pár napra megyünk, ebből egy nap kivételével mind Malaga lesz. Az az egy Cordoba, oda van vonat, ami gyors, de drága :-) Még eldöntjük.
Balthazar Bratt 2019.01.23 17:26:25
@lobster thermidor: ...A titok annyi, hogy esetenként el kell szakadni szeretett Lisztferihegyünktől. Messzire nem kell menni, legfeljebb Bécsbe, ahonnan a szenvedő Laudamotion kiváló célállomásokkal bombázza a fapados utasokat...
Balthazar Bratt 2019.01.24 18:28:22
@Yumurdzsak: A vonat, amit kinéztem, egy óra alatt odapörköl Cordobába. Az autóval majdnem két óra, egy egynapos úton oda-vissza ez tényező. Persze azért még megfontolom.

Én Szombathelyről járok, onnan is sokkal egyszerűbb Bécs. És ott ugyebár nincs karám :-)
Pont most, az ünnepek előtt estek durva mélypontokra a repjegyárak, keményen küzdenek a fapadosok, hogy január-februárra megtöltsék a gépeket. Kis körkép. A légitársaságok árazási mechanizmusa egyetlen dolgot akar: a lehető legmagasabb áron megtöltni a gépeket. Pontosabban: a gépet mindenképp meg…..
Balthazar Bratt 2018.12.22 08:14:11
@Bendegúz Miklós Gergye: Márpedig Fuerteventura áprilistól kuka. Ami érthetetlen, mert jó töltöttséggel ment. Én személy szerint sajnálom, mert szuper hely. Sajnos a magyar turistáknak a Kanári szigetek egyenlő Tenerife és Gran Canaria. Ezen meg a Wizz és a Ryanair szépen meg is osztoznak...
Aztán az is lehet, hogy a fuerteventurai önkormányzat megvonta a támogatást, bár szerintem anélkül is ment volna. (Csak valószínűleg Tenerife drágább jegyekkel tud menni)
A világ kétségtelenül legnagyobb igazságtalanságai közé tartozik Olaszország. Az olaszoknak mindenük megvan, amit látni érdemes (jó, a lundákon kívül), ki sem kell tenniük a lábukat otthonról: tenger, hegyek, borok és még az Uffizi is. Az olyan lélegzetlelállító falvakról nem is szólva, mint…..
Balthazar Bratt 2018.10.14 09:54:28
@ordasbacsi: én pont egy éve voltam családdal. Nem éreztem veszélyesnek, pedig megjártuk a spanyol negyedet is, és a Garibaldi közelében laktunk. Azért éjszaka nem bandáztam volna az utcán...
Fél évig tartó nyüglődés után a Wizz Air végre kikukázza az eddigi kaotikus poggyászkezelési rendszerét, megalkotta ugyanis a tökéletes és átlátható csomagszabályt - konkrétan lenyúlta a Ryanair nemrég bejelentett rendszerét. Igaz, némi balkáni fűszerezéssel. Lényeg: visszatértek ahhoz, hogy már a…..
Balthazar Bratt 2018.10.10 17:21:25
@tildy[UK]: mi a legutóbbi utunkon nem lettünk szétültetve, négy felnőtt, két gyerek (9 & 6), olyannyira nem, hogy mind a hatan együtt utaztunk. Persze ez csak egy út, nem túl reprezentatív. A hosszabbakon meg vásárolok helyet.
Végre megnyílt a jövő nyári foglalási időszak minden fapadosnál, lehet tervezgetni. Foglalni viszont a két ultránál az esetek 99,9 százalékában pénzkidobás, a jegyeket még nevetségesen drágán adják. Érdekes, hogy a Wizz semmit se bővít Budapesten, a Ryanair viszont igen. A Wizz Air bázisonként,…..
Itt van néhány plusz információ Wizz-utasoknak. Úgy tűnik, kissé nehezen megy a szabályok egységes betartatása a reptereken, a kötelező kézicsomagfeladás pedig inkább csak vágy, nincs retorzió azoknak, akik kihagyják a sorállást az utasfelvételhez. Lényegében ingyen is lehet két kézicsomagja az…..
Balthazar Bratt 2018.09.06 13:21:26
@Toxic Waste: fel lehet adni. Idén Ferhegyen, Bécsben, Gdanskban és Fuerteventurán is feladtam. Az értékeket hátizsákokban felvittük, sehol se volt vele macera.
Megint új szabály a Wizznél, de még a reptéren se tudnak róla, újra kész kupleráj. Nem vesződnek többet azzal, hogy a beszállításkor a kapunál szedegetik el az utasoktól a normál méretű kézipoggyászt, ehelyett azt már az utasfelvételi pultnál le kell adni. A kézipoggyászt már pár hónapja nem lehet…..
Balthazar Bratt 2018.08.26 16:28:08
@ikke i drift: plusz kicsit drágább a vasútállomáson hagyottnél, de messze nem annyi, mint a bécsi reptéri parkoló, ezek afféle bécsi Vecsések:
www.xyz-parkservice.com/index.php/home-hu-vie.html
www.parken-beim-flughafen.at/
www.park2fly.at/
Balthazar Bratt 2018.08.28 17:58:34
@Sörnyelő: én legalábbis így csináltam idén nyáron két Wizzes repülésen (Fuerteventura Pestről, Gdansk Bécsből). Pesten a MGH-s csaj adott ugyan beszállókártyát, lehet, az árulkodott volna a feladott nagy kéziről a boardingnál, de kidobtam, mert úgyis online checkint alkalmazok, telefonos beszállókártyával.
Bécsben meg legendásan belesz**nak a dologba. Egyébként a bécsi csomagfeladás elég gyors volt (na a pesti viszont volt vagy fél óra)
A főszezonban talán már nem variálnak többet a szabályokkal a fapados szolgáltatók, nem árt összefoglalni, kinél mi az ábra. Az utasoknak leghúsbavágóbb szabályokat szedtük össze, ezeket ajánlott ismerni repülőre szállónak, sőt, foglalás előtt is jó velük megismerkedni, a nekünk legjobb szolgáltató…..
Balthazar Bratt 2018.07.17 19:32:58
@nezo0007: én nemrég foglaltam Malaga - Bécset(kifele WizzAir 10 Euroért), az érdekes, hogy helyet mindenképpen kell vásárolnod. Én a legolcsóbbat vettem, 5 Eur, maga a jegy 25 volt. A beszállókártyát már a vásárláskor megkaptam, gondolom, a check innel élesedik majd.
Pár nap múlva kitör az iskolai szünidő, a nyaralók többsége nyilván már rég lefoglalta a maga útját, de ne aggódjon az se, aki még nem tette. Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb tengerparti ajánlatokat.  Elöljáróban: ezen a listán nem az olcsóság volt a legfontosabb szempont, arról, hogy hova…..
Balthazar Bratt 2018.06.15 15:53:41
@Gtusa: itt már voltam párszor, rendben van:
www.xyz-parkservice.com/index.php/home-hu-vie.html
Van még kettő a közelben:
www.parken-beim-flughafen.at/
www.park2fly.at/
Mind Fischamend, olyan, mint nálunk Vecsés. A trasporterben öveket szigorúan becsatolni, az osztrák rendőrök vadásznak...
Ünnepek alkalmával nem szoktunk utazni, mert rendszerint sokkal drágább minden jegy – hiszen sokan csak ekkor tudnak ellépni pár napra. Most kivételt tettünk, egyik kedvenc szigetünkre ugyanis még húsvétra is olcsó jegyeket találtunk. A szigetre épp március-áprilisban a legjobb jönni, mert a…..
A legmodernebb Boeing 737-es repülőgépek szervizelését kezdi meg az év közepétől a Lufthansa Technik budapesti bázisa, melynek köszönhetően gyakori vendégei lesznek a Boeing 737 MAX típusú repülőgépek a budapesti betonon. A Lufthansa Techik budapesti egysége egyelőre meg nem nevezett légitársaság…..
Miután elmorzsoltunk egy-két könnycseppet amiatt, hogy a Wizz felszámolja Lanzarotéra repülő járatát, az egyik utolsó kanyarra még elmentünk. Gyors kört terveztünk, megmászni mindazt két és fél nap alatt, amit eddig nem másztunk meg, enni ott ahol már ettünk jót és nézni a tájat nyálcsorgatva.…..
Rég volt már, hogy érdemes volt nem Ferihegyről indulva repülnünk, lehet, hogy most változik a helyzet. A Wizz Air benyomul Bécsbe is, bázis három géppel, ami nem csak a Nyugat-Magyarországon élőknek jöhet jól. Elég nagyot fejlődött tehát a Budapest Airport ahhoz, hogy fővárosi lakosként ne érje…..
Balthazar Bratt 2018.01.10 18:48:10
@Edmonton2: Így van, én voltam ott még átszállással, de most biztosan elmegyek majd. A foci EB-re rendbe rakták a várost és a repülőteret is, pár napot mindenképpen megér Sopottal kiegészítve. (Gdynia nekem nem tetszett)
Balthazar Bratt 2018.01.12 17:44:51
@MindentGátlóSam: Ha saját kocsival mész, javaslom az XYZ Parkingot Fischamendben, jóval olcsóbb, mint a reptéri parkoló.