Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utazunk és élünk

25 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az előző posztban ígértük átruccanunk Egyiptomba is, ráadásul úgy, hogy közben Madridban maradunk. Hogy hogyan lehetséges ez? Mondjuk és mutatjuk. A titok nyitja a Temple of Debod, ez a kr. e. 2. században épült gyönyörű templom, amely Asszuántól nem messze állt eredetileg. De a hatalmas gát…..
A spanyolokban van valami különleges, mint a legtöbb mediterrán népben. Ahogy a madridi utcákat koptattuk egyszerre lehet felfedezni a temperamentumos habitust, és a kényelmes életmódot, amit mi - folyton negatív, rohanó - magyarok annyira irigylünk a déli országok lakóitól.  Persze Madrid már…..
Kicsit rendhagyó poszt következik, ugyanis múltkor ahogy autóval közlekedtem történt velem egy, az utakon gyakran előforduló, de annál bosszantóbb dolog. Ez arra inspirált, hogy összeszedjem az életünkben gyakran előforduló idegesítő dolgokat mondjuk egy tízes listában, amit persze ti kommentben…..
Ahogy ígértük következő posztunkban a madridi állatkertet vesszük górcső alá, de előtte hagy fecséreljünk pár percet a madridi metróhálózatra, mert megérdemli. Illetőleg azt is szeretném leszögezni, hogy mi tavaly szeptemberben voltunk Madridban, tehát még a járvány előtt bőven...
Egy újabb, számunkra nagy fejszébe vágtuk a fejszénket, hiszen az eddigi legtávolabbi, de még mindig európai célpontot választottunk magunkat. Madridot...
Számtalan poszt született már a skandináv országokban történt utazásokról, látogatásokról, vagy éppen az ottani életről. Ezért mi most a szokásos, hasznos információk mellett megpróbálunk az egésznek a hangulatára rávilágítani, mert bizony ott elég sajátságos az emberek egymáshoz, és környezetükhöz…..
Utazunk és élünk 2020.08.08 17:29:44
@shadowboxer: Köszi az infót, most is tanultunk valamit :)
Utazunk és élünk 2020.08.30 08:51:09
@geegee: Ez a villódzó, rezgő korong már itthon is elkezdte hódító útját, de még elterjedni nem terjedt el, ellenben egyre több helyen alkalmazzák. Végülis praktikus dolog, de érdekes megoldás az egyszer biztos. Ilyen helyen ott nem voltunk.

Majd ha valaki eltéved mondjuk egy stockholm-i pincéres gourmet étterembe, szívesen várjuk a beszámolóját az árakról, a választékról, ízekről, stb. :)
Szóval ott hagytuk abba, hogy Coop, ami Lilla. Közben kommentben jött a kiegészítés, az első cikk után, hogy az kicsit jelent, köszönjük, ezt nem tudtuk. Nem egy nagy bolt, de nem is kicsi, nálunk olyan átlagos méretű egy ilyen üzlet.  No de lépjünk tovább. Emlékeztek még itthon a Julies Meinl…..
Utazunk és élünk 2020.08.30 08:47:40
@geegee: Szia, köszönjük szépen a sok hasznos plusz infót, és pár dologban a megerősítést. A lelki és testi harmónia pedig valóban nem tud ilyen rövid idő alatt lecsapódni számunkra, így ezt a magyarázatot külön köszönjük. Ha legközelebb arra járunk, és több időt tudunk ott tölteni, akkor próbáljuk ezt az aspektust is feltérképezni.

Egy helyen találtam Eurót, ott vélhetően "megszokásból" írtuk, köszi az észrevételt, javítottuk,
Egy pici, rendhagyó, de a szívünknek annál kedvesebb utazásra invitálunk most titeket. Amikor elkezdtünk érdeklődni az olcsó és praktikus utazások iránt, már akkor több cikket olvastunk a villámlátogatásokról, azaz amikor a repülőgép menetrendjének hála egy nap alatt megtudsz nézni egy várost.…..
Utazunk és élünk 2019.08.10 17:57:51
@Gyöngyösi Zoltán: Köszönjük szépen a véleményt, igyekszünk ezek után majd jobb és tartalmasabb írással megörvendeztetni majd mindenkit. Reméljük a korábbi posztjaink jobban tetszettek. Nekünk életünk első útjára ennyire tellett. :)

Szép napot!
Utazunk és élünk 2019.08.10 17:59:04
@loading: Neked is köszönjük a véleményt, mindig tanul az ember, reméljük neked is jobban tetszettek a korábbi posztjaink, és a későbbiekben születők is elnyerik tetszésedet. Köszönjük a kiegészítő információkat.

Szép napot!
A harmadik részben kezdjük egy neuralgikus ponttal, ami minden magyart érint, és foglalkoztat. Nem csak tíz millió szövetségi kapitány, és politikus országa vagyunk. Mindenki időjós is egy kicsit, ha itt fáj esni fog, ha ott, front jön. Nos ez az ország ebben is szerencsés, mert nyáron kevés…..
A megérkezésünk napján miután lecuccoltunk igencsak fáradtak voltunk, meg az idő is későire járt már, így nagy dolgokat ekkorra már nem terveztünk, de egy parti kaja bőven belefért, biztos nem a közelben lévő boltból hozható konzervet fogjuk energiabevitelre használni, főleg nem első nap. Így hát…..
Egy újabb nagyobb lélegzetvételű, képekkel jobban dokumentált leírás jön. A balkánra merészkedtünk. Gondolom a mondat hallatán több olvasónak is futkos a hátán a hideg, és azt gondolja, ezek megőrültek. Nos, bár maradtak autentikus balkáni jegyek, de a tőlünk délre fekvő régió sem a régi már,…..
Hétágas hazaindulás   A teli has érzés elmúlt az éjszaka folyamán, így nagy kedvvel fogyasztottuk el szállásadónk aznapi svédasztalos reggeli kínálatának egy részét, törekedve arra, hogy a lehető legszélesebb ízkavalkádot érezzük a reggeli folyamán. De nem csak ez volt üdvözítő, hanem az is, hogy…..
Egész éjszaka havazott, de tényleg. És ott nem úgy esik ám, mint mondjuk az Oktogonon, hogy azonnal jönnek a szóróautók, az alkalmi hólapátolók, vagy ha nem, akkor az autók kerekeinek sűrű zaklatásainak közepette - hacsak nincs -5 °C alatt a hőmérséklet - válik egyre kevésbé bizalomgerjesztő löttyé…..
Mea culpa, amiért ekkorát csúsztunk a következő poszttal, de elképesztően sok dolgunk volt a munkahelyen, azt megtudom ígérni, hogy igyekszünk ezek után sűrűbben jelentkezni, mert szépen gyűlnek a tarsolyba még az utak. Ahogy a címből is kiderül a lengyelországi Zakopane városa a következő…..
Kevesebb a furcsaság, mint gondoltuk   És bár nem voltak olyan nagyon orosz, és nagyon vicces dolgok, amikkel szembesültünk, de ígéretünkhöz híven, jöjjön egy rövid poszt, képekkel fűszerezve arról, hogy milyen furcsa, érdeklődésre számot tartó események, pillanatok történtek velünk a moszkvai…..
Elérkeztünk kalandunk utolsó értékelhető napjához, hiszen az utazás napján már csak a reptérre vezető út fért bele az időbe. Erre a napra maradt az a program, ami erősen a kötelező kategóriába tartozik, ha az orosz fővárosban jár az ember. De mielőtt eljutottunk volna idáig, egy kisebb sokkot…..
A moszkvai "lengyel piac"   Ki ne emlékezne a Magyarországon igencsak elterjedt lengyel piacokra, melyeken az ószeresek által eladásra kínált portékákon kívül külföldi édességek, ételek voltak fellelhetőek, és még sok minden más is, gyakorlatilag minden. Ha nem vásároltál semmit, akkor is kimentél…..
Picik vagyunk   Lépten nyomon azt halljuk, hogy Oroszország és azon belül Moszkva is a legek világa. 2500 négyzetkilométerre 12 millió embert bepasszintani egy haladó Tetrisesnek is ínyére válna, és ennek - a számszerűsített zsúfoltság - ellenére monumentális alkotások, és terek szabdalják szét a…..
Kicsit késve bár, de érkezik a második rész, ahol az utazás napját fogjuk ízekre szedni. Kezdjük a debreceni reptérrel, amely jó pár évtizedig katonai reptérként üzemelt, amit számtalan műtárgy jelez még (elhagyatott repülőgép hangárok, leharcolt aszfaltrétegek)...
Sziasztok,  Nem tudom hányan találták ki a posztkedvcsináló (de szép szó) képe alapján hol is jártunk, de aki eddig csak tippelt, a mostani cikk címe alapján, már megbizonyosodhatott melyik településről is van szó.  Az oroszok fővárosáról, a megosztó metropoliszról, amely az öt nap alatt…..
Sziasztok,  Eltelt pár nap a varsói beszámoló befejező posztja óta, de ennek oka volt. Még pedig az, hogy elutaztunk egy új helyre. Ahonnan újabb többrészes élménybeszámoló jön majd.  A későbbiekben majd az utazásaink alatt is be fogunk jelentkezni.  Addig is itt egy találós kérdés. Melyik…..
Elérkeztünk a cikk sorozat utolsó, befejező részéhez, melyben ígéretünkhöz híven bemutatjuk a város másik arcát, illetve egy-két tippet is szeretnénk adni arra az esetre, ha megéheznénk a nagy sétákban.  Talán a legtöbben tudják, hogy Varsó szinte teljesen megsemmisült a második világháborúban. Ezt…..
Kedves Olvasóink, most megszakítjuk mindennapi életünket, hiszen érkezik a varsói beszámoló második része! Ahogy az első részben ígértük, megmutatjuk a lengyelek fővárosának egyik arcát. De egyelőre arc nélkül hagyjuk, hiszen kronológiai sorrendben a hotel következik. Mi a Golden Tulip Warsaw…..
Első bejegyzésünk egy nem túl távoli várost mutat be, ami annak ellenére, hogy elérhető közelségben van akár autóval, busszal, vagy vonattal is, mégsem tartozik a magyarok tipikus utazási céljai közé. Nem nagyon halljuk baráti beszélgetések közben, hogy valaki épp a lengyel fővárosba tart, vagy ott…..
Üdvözlünk mindenkit, aki olvassa ezt az első bejegyzésünket a blogunkon.  Azért indítottuk el, mert szeretnénk megosztani mindenkivel az életünk olyan pillanatait, amiket úgy gondolunk, hogy másnak is át kell élnie. Most ismerkedünk az utazással, most nyílik ki előttünk a…..