Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mistery Wolf

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MAGÁNYOS HOLD Bevezető 2017.08.29 14:45:55
Kedves Nőtársam! Amennyiben most először jársz ezen az oldalon, úgy javaslom, hogy ezzel a bevezetővel kezdd. Hogy miért? Mert, ha úgy tévedtél ide, hogy szent harcodnak tekinted a Női és férfi egyenlőség megvalósítását és már azon is elgondolkoztál, hogy nem is lenne rossz ötlet satuba szorítani…..
(Szolgálati közlemény: most már nem csak itt a blog.hu-n lehet követni a blogot, de időközben a Moped blog Facebook-oldala is elindult. Szóval lehet nagy lendülettel lájkolni és interaktívkodni.) A nagymotorosok és a robogósok között vitathatatlanul szimbolikus harc zajlik a…..
Mistery Wolf 2015.12.24 01:29:15
Lehet röhögni a vespákon, csak nincs miért. :) Idei videóm arról, hogy is kell átnyargalni Stelvio-n egy '86-os Vespa PK XL 125-tel:
www.youtube.com/watch?v=lmN48sKptcc
:-D
A hibáról annyit, hogy a fogyasztás azért magas, mert rossz az égés hatásfoka, ami ekkora eltérés esetén általában az elektronika hibája szokott lenni. Karbihibakor köhög, hörög a gép járás közben és ereje sincs semmi. Nézd meg, mennyi feszelyt termel a gép...vagy csak cseréld ki az egész elektronikát. Kb 30 perces meló. :)
Lobsterizmus A szextilalom idején 2014.07.20 12:49:49
Mostanában sokat kellett foglalkoznom a drogellenes keresztes háborúval. Azt eddig is tudtam, hogy bigott faszkodás, meg hogy csak arra jó, hogy hülyére vedd a lakosságot. (Ha nem születtél politikai vezetőnek, több szerencsét a következő életben.) Tudtam, hogy felelős az AIDS…..
A blog a napokban újraindul. Pár hónapja emigráltam, ami ellátott tennivalókkal, de okoskodni alapvetően szeretek, úgyhogy hamarosan újrakezdem. Igazából nem is ez motivál, mert okoskodni a munkámban is tudok. Épp egy nagyobb köteten dolgozom, és pár dolgot szívesen…..
Egyszer egy motivációs tréningen a positively cheerful tréner megkérdezte, hogy ha egyet kívánhatnánk, az mi lenne. Mindig varázslatosnak tartottam, ahogy az embereknek ilyenkor azonnal a lottó ötös jut az eszébe. Az első válasz az is lett - a többi trénelt meg kiszámíthatóan röhögött is rajta. A …..
Személyes töprengés következik, ne tessék nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Ha valaki szájából azt hallod, hogy 'szeretlek', az a legpozitívabb dolog, amit mondhat. Na de akkor miért borzongunk, ha olyantól halljuk, akinek nem viszonozzuk a szeretetét? Hiszen csak az egyoldalú…..
Mistery Wolf 2013.05.02 10:57:53
..
Mistery Wolf 2013.01.07 13:21:09
Valaki átküldte ezt a videót. Amúgy jó, de nem erre fogok reflektálni, csupán a címére: Mit mondanék 18 éves énemnek? (Ez különben egy közismert trükk writers' block ellen.) Mondjuk nem egyszerű a kérdés. (Melyik kérdés az, ha Lobster agyán szűrjük át?) Több okból sem…..
Mistery Wolf 2012.11.11 14:39:57
@Quadrille Lobster:
Szerintem nem az a kérdés, hogy késő-e, vagy sem, hanem hogy mersz-e beleszarni és mégis belefogni, vagy sem. Valahol az élet mégiscsak arról kellene, hogy szóljon, hogy azt teszed, ami téged boldoggá és teljesebbé tesz. Az meg, hogy nem leszel jobb zenész, mint Mozart, az kit érdekel? Vicces, hogy a legtöbb ember folyton elfelejti, csórikámat fiatalon vitte el az éhhalál (vagy a TBC?). Vajon tényleg erre vágynának olyan nagyon?
A modellkedés esetben azért igaz a kiöregedés, mert az általad említett "peer preassure"-t lovagolja meg. Nem a saját igényeid határoznak meg, hanem mások igényei. Azok meg elég gyorsan tudnak változni.
Mindig is kíváncsi voltam, vajon mi lesz a modell csajokkal, miután elfogy a szépség? Elmennek a Hootersbe pincérnek? Vagy eladják maguk kilóra valakinek, míg nem késő? Nagy karrier...
Mistery Wolf 2012.11.12 11:14:18
@Quadrille Lobster:
Ezen a determinizmuson lenne még mit rágni. Abban egyetértek, hogy az okos/okosabb önmagában ügyesen kerülheti meg a "determináló tényezőket", azzal viszont nem, hogy ez tényleg így is menne a valóságban.
Társasági lények vagyunk. Hiába nem hiszel a determinizmusra, ha körülötted hisznek benne, akkor a tágabb világodat is ez fogja meghatározni. Maximum ordíthatod bele a barátaid arcába, hogy ezzel te nem értesz egyet, és nem mellékesen, nekik sem kellene...
Mistery Wolf 2012.11.12 13:39:38
@Quadrille Lobster:
"Vajon ki a barátom? Aki nekem drukkol, vagy annak, hogy a körülmények végre nyugtassanak le és feküdjek nyugodtan alattuk?"
Well said! Well, sad...
Valamiért mostanában gyakran jut az eszembe "Tell me... do you like music, Mr. Finch?" - You really think that blowing up parliament is going to make this country a better place? - There's no certainty - only opportunity.- I think you can be pretty certain that if anyone does show up,…..
Mistery Wolf 2012.11.05 11:56:34
Észrevettem ám, hogy a rohadtmocsok, hogy mersz lelépni, mikor én akarlak kifacsarni, jogom van hozzá - retorikát leváltotta a  legalább gyere vissza utána, jó? Valahogy úgy képzelem, hogy a vonatkozó nemzetiminisztérium morning meetingjén körbeálltak a kollégák és miközben…..
Mistery Wolf 2012.11.03 12:54:16
@Quadrille Lobster:
Persze! Ne is legyen így! De az állam mégis úgy tesz, mintha nekem hálásnak kellene lennem, mintha mindent megadott volna, nekem csak ki kellene nyújtanom érte a kezem.
Bullshit!
Első sorban nem azért élek két éve Svédországban, mert mocskos hazaáruló vagyok, hanem mert nem volt semmi jövőképem otthon. Ennek tökéletes hiánya viszont az állam hibája! Hogy még számon is kéri, hogy miért nem eszem meg a szart csak azért, mert otthoni, az meg egy totális nonszensz.
Mistery Wolf 2012.11.03 23:23:13
@Jacko__:
Pedig van Túró rudi...
Megyek, el is olvasom az a bizonyos 10 pontot! Állítom, így kb. 2 év elteltével, sikítva fogok röhögni rajta!
Lobsterizmus Kim Jong Style... 2012.10.08 19:48:43
A Táncoló Kecskeisten mutatott be ennek a klipnek, azóta is kuncogok. Gondoltam, megosztom. ..
Mistery Wolf 2012.10.10 13:20:12
Akkor már egy klasszikust is:
www.youtube.com/watch?v=4oFkKrozqiw
"The best parties are in Pyongyang. Participating is mandatory!"
Mistery Wolf 2012.10.15 13:17:37
Mistery Wolf 2012.10.31 13:04:32
@zséroskenyér: His blog, his rules.
Bocs a közhelyekért, de olyan gyakran kell utalom erre, hogy inkább megírom egy posztban. Röviden: ne keverjük össze a jót azzal, mikor csak valamihez képest jó valami. Kicsit távolabbról Az egyénnek két dolga van az életben és amikor gyerek, buzgón neki is esik végrehajtani.…..
Egy kétméteres kandisznó magáévá tesz a cellában. Ha meg tudom győzni magam, hogy ezt tulajdonképpen én is akarom, az bizony megkönnyebbülés. Hogy nem lett orgazmusom? Hát istenkém, van ilyen a szerelemben. Sőt, továbbmegyek: mikor abbahagyja a szerelmet, még eufóriát is…..
Mistery Wolf 2012.07.29 21:40:31
@Brezsnyew:
Escuse':
zenpencils.com/comic/25-george-carlin-on-bullshit-explicit/
Mistery Wolf 2012.07.31 14:57:20
@Quadrille Lobster:
A realizmus csak egyén szintjén a legsikeresebb forma. Leginkább azért, mert vele lehet kiszűrni a demagógiát és az önámítást. Jelenleg pedig túl sok mindent kell kiszűrni.
Természetesen crowd controll esetén a realizmus teljesen elfogadhatatlan... legalábbis egy olyan országban, ahol az emberek az anyjukat eladják pár jól kivitelezett hazugságért (csak hihessenek valamiben, ugye).
Finnországot tudom ellenpéldának felhozni. 2007-ben volt egy kormánydöntés, ami ellen a KOMPLETT ország sztrájkba lépett (értsd, mindenki, még az is, akire nem vonatkozott). Két rövidke nap alatt leszervezték, egy napig tüntettek, másnap vissza is vonták a rendeletet.
A tanulság az, hogy a realizmusnak igenis van értéke nagyobb közegekben, ha az aktuális nép megtanulta előtte, hogyan húzza ki a fejét a seggéből.

Azért gondolom, hogy a túlzott realizmus sajnálatos, mert sok olyasmi veszhet el vele, ami amúgy az ember élete élhetővé teszi. Nem minden bullshit, ami elsőre szagos.
"Ha akármelyik frusztrált, rosszul öltözött, szexualitásában ambivalens, férfiasságában bizonytalan, deviáns, idétlen és provokatív figura felvonulhat Budapest utcáin, akkor a melegeknek is szabad, jó?" - Király Rák, konstatálva, hogy be vagyunk zárva a melegfelvonulás…..
"Die einen nennen's Enttäuschung under werden ärmer, die anderen nennen's Erfahrung und werden reicher." Egyszer egy ismerősnek azt ajánlotta a doki, írja le, mi bántja. Rendezze az érzéseit, ilyesmi. Nekem ezt felesleges mondani, bizonyítottan grafomán vagyok. Rég tudom, hogy a…..
Mistery Wolf 2012.07.04 13:02:23
@Quadrille Lobster:
Félreértesz, amire itt gondoltam, az pont a "feedback loop" előtti időszak, mikor még nem kezdett el az egyén aktívan panaszkodni, hisz fiatal és életerős. Mégis, már ekkor sem képes a nagyobb jutalom érdekében túllépni a saját berögződésein, ergo már a panaszkodás előtt jóval keményen bebetonozza magát a csalódásokba. Hogy ezt pontosan hogy is csinálja, arról fogalmam sincs.
Szerintem a kollektíva is tud tanulni a hibáiból, ha elég nagy sokkhatás éri. Ott vannak például a németeket! Ami nem ment 70 éve tankokkal, most behúzzák gazdasággal.
Megmutatom, mi a bajom: Elmondom, hogy történt. 1. Primitívek Vannak azok a kétbites egybites barmok, akik az emberi agy dichotómiák felkutatására való hajlamát a világ összes dolgára képesek alkalmazni. Ők olyanokkal sértegetik egymást, hogy a baloldal meg a jobboldal így meg…..
Lobsterizmus A bizalom hatalma 2012.05.24 14:50:00
Egyszer már rugóztam azon, hogy minden önszolgáló nemzeti mítosz ellenére a magyar alapvetően nem szabadságszerető nép. Sokkal inkább gyáva. Arról is volt szó, hogy a látványos hisztik és melldöngetés sosem a cél elérését szolgálja, hanem hogy elmondhassuk…..
Mistery Wolf 2012.05.25 17:54:54
Kicsit szélsőséges lett most a magyar emberek megközelítése (hajrá Index címlap!). A megállapítás maga helyes, de nem érzem elég részletesnek. Arra gondolok, hogy sajnos más népek is pont ugyanilyenek tudnak lenni...és ugyanúgy fel sem tűnik nekik az egész, mint a magyarnak.
Elmondok egy példát. Nemrég kellett lakást váltanom, mert az addigi ausztrál lakótársam 90 m2-en (!) nem volt hajlandó elviselni egyszerre engem és a barátnőmet, mert "sokan lettünk"(!). Megkértem hát, mielőtt kiköltöztem volna, hogy akkori szar pénzügyi helyzetemre való tekintettel keressen a helyemre gyorsan valakit, hogy ne kelljen két helyet is egyszerre fizetnem (azaz a régi bérlemény díjának egy részét be tudjam vasalni az új lakón).
Na, az ember meg is lett szinte azonnal, csak éppen nekem felejtett el szólni róla a derék, mivel (nem titkoltan) pont leszarta, hogy nekem ez fontos lenne.
Hónap vége előtt egy héttel keresett meg az új lakó (szintén aussey), hogy legyek már olyan jó és adjam oda neki a kulcsokat, hogy be tudjon cuccolni. Mondom, rendben, matey, akkor csengess negyed havi díjat, mert ez így fair. Na itt gúvadt egyet. Mert hogy ő nem költözne be, csak a cuccait vinné át. Mondom, engem az nem érdekel, az ottan az én területem a hónap végéig, és én, azt "bérbe" adom neked. Mi itt a probléma? Az előttem lévő angol sráctól is így vettem át anno a helyet!
Nem értette. Kétszer magyaráztam el neki, hogy ezt így "illik" csinálni, hogy veszteségminimalizáció, meg fair play, meg hasonlók, de semmi. Ekkor untam meg és vágtam hozzá a kulcsokat, hogy menjen vele a vérbe. Azóta sem láttam... én meg végül vajaskenyéren éltem majd' egy hónapig.
Amit mondani akarok ezzel a történettel (vagy legalábbis az ausztrálokról alkotott véleményemmel), hogy a bizalom és a tisztesség nem alapvető reakció bizonyos egyéb népeknél sem. Egyszerűen így szocializálódnak, mint nemzet, és hacsak nem látnak valami kiutat/alternatívát maguk körül, akkor benne is ragadnak.
Krokiföldén az a fáma, hogy a mocsárban csak te vagy, a macséta meg a krokodil. Magyarországon meg, hogy keresztbe akar majd mindenki tenni neked előbb vagy utóbb. A keserű tanulsága mindkét esetnek az, hogy kialakul egy fajta helytelen reflex az emberben, amit nagyon nehéz leküzdeni.
B.
A minap elkövettem azt a hibát, hogy többet feltételeztem Matolcsyról, mint amennyi. A pénzügyi tranzakciós adóról hittem azt, hogy ugyanaz, mnt amit ugyanúgy hívnak boldogabb helyeken - és hogy a pénzügyi stabiliást hivatott szolgálni. De csapdába szaladtam. Azóta is kóválygok…..
Update: Na, ma töltöttem fel jó sok régi videót, folytatás majd holnap. Sorrend kissé felbomlott, de a többrészes videók összevágásán még ügyködni kell... Jobboldali lista még nincsen aktualizálva, majd egyszerre fogom, ha megvan az összes.Jó hétvégétNem voltam tétlen, a…..
Legalábbis szerintem. Már sikerült elfelejtenem, amikor egy véletlennek köszönhetően az előbb belebotlottam egy Rebel Assault linkbe. És egyből előjöttek a régi emlékek... A fiatal srácok szerintem nem fogják érteni, de aki anno játszott a Rebel Assault II-vel, tudja nagyon jól,…..